Série skončila. Habs vybojovali postup!

08.08.2020, 07:50 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens o výhře rozhodli až v posledních pěti minutách závěrečné části, kdy se nejdříve trefil Lehkonen a poté do prázdné branky obránce Weber.

Finskému mladíkovi Lehkonenovi přihrával Byron, který se k puku dostal po obrovské chybě útočníka Penguins Taneva. Ten ve vlastním pásmu rozehrál puk od mantinelu přesně na hůl Byrona. K výhře přispěl i skvěle chytající Carey Price, který si připsal šestou nulu v play off.

Sidney Crosby tak nedostal od Montrealu příliš hezký dárek ke svým 33. narozeninám. Jeho Pittsburgh totiž padl s Montrealem 0:2 a v sérii prohrál 1:3 na zápasy. Montreal si zajistil účast v prvním kole play-off.

zdroj: www.sport.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
15.08.2020 10:12 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNemyslím. Vzpomenas na pána jmenem Kreider?
Navíc tohle bylo neumyslne - tak si to moralizovani odpust. Ja jen konstatuju ze je to dobre protoze se to hodi.

PO je PO - jestli si myslis, ze si v nem hraci nepomahaji vecmi za hranou jen aby pomohli postoupit tymu dal jsi na omylu. To je skutecny duvod utajovani zraneni apod. aby se na to souper nesoustredil atd...
 
AvatarNezdá se ti, že to trochu přeháníš, když napíšš, že je dobře, když zraníme protihráče...? Trocha úcty neuškodí, nemyslíš? A vsaď se, že příští zápas bude ze strany Flyers jiný!
 
15.08.2020 00:52 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTo je jen začátek pánové... bude to gradovat ;-)

Tak dominantní zápas jsem od Habs v PO ještě neviděl.
Hodně se mi líbila tvrdost a rychlost v napadani a tech turnoveru co to prineslo, evidentne jsme je tim zaskocili. Dale to jak se do serie dostal třeba Domi - myslím že jim leze pěkně na nervy a on to fakt umí.
Tatar super, že se chytil Druin mě teda spíš štval než abych chválil. Kotkaniemi na sobě o pauze dost zapracoval už na mě nepůsobí jako hadrový panák v soubojich. Price bezkonkurenční.

Je dobře že jsme Harta trochu uzemnili a zranili Konecnyho ten na mě s Hayzem po oba zapasy pusobi nejvic v PO modu z hracu Philly.

V ramci povercivosti bych nechal Cpt.Kirka na stridacce misto CJ do konce serie.
 
AvatarNaprosto excelentní první třetina, musel jsem se ujistit, že opravdu sleduju Habs...smajlik. Vynikající pohyb, důraz, přímočarost, tah na branku, střelba - to všechno tam bylo a naprosto zasloužené vítězství. Flyers chvílemi vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí! Jestli tuhle sestavu dělal jenom Muller, tak ho chci na téhle pozici nechat - výborně poskládané! Vzadu taktéž perfektní a téměř bezchybná obránců, dostatečně tvrdá, v čemž vynikal Weber. No a Price - bez komentáře, výborný! Nemyslím si, že takhle Flyers nastoupí do dalšího zápasu, ale pokud my vydržíme alespoň z 80% u hry z první části, nebudeme bez šance.
 
AvatarTo bylo fakt krásnýsmajlik
 
AvatarJinak takto ta sestava dává sakra větší smysl, paráda. Dobrá první třetina, jen lépe přesilovky. Uvidíme, co na začátku druhé. Je jasné, že už tak lehké to nebude. Krásně se na ten rychlý pohyb s neskutečným důrazem dívalo, navíc i pěkná rozehra...
 
14.08.2020 21:46 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTohle byla nejlepší třetina od Habs, co jsem viděl za poslední 2-3 roky a to nepřeháním...Drouin-KK-Domi KONEČNĚ! Udržet pohromadě. Ještě Fleuryho místo Quelleta a nemá chybu :)
 
AvatarZatím dobrý válec, ale dobrých 10 minut nikdy zápas nevyhrálo, musíme makat dál...
 
14.08.2020 21:24 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarWhat a fucking start - mělo být po deseti minutách 3:0 a čus. Tohle musí snad i Míra ocenit :D
 
AvatarSnad bude CJ v pohodě, na oficiálních stránkách Habs jsem četl, že to naštěstí nemá nic společného s koronavirem. My to ale bez něj dnes určitě zvládneme.
 
AvatarPo totálně nekoukatelné první třetině jsme do té druhé nastoupili v neskutečném tempu. Bohužel z toho tlaku, který jsme si vytvořili padl na naší straně jen jeden gól? Jo tak to je bohužel hodně málo. I ve třetí třetině jsme si dost vylámali zuby na Hartovi. Rozhodně se ale kluci nemají za co stydět. Určitě to nebylo o neschopnosti, ale spíše o smůle.

 
AvatarJo, celkem škoda, bylo to hratelné, ale nechat si dát tak dementní druhou branku, zvlášť když se nadřeme na vyrovnání, tak je ohromná chyba. Asi to bude vždy o pár brankách, protože Harta naši snajpři asi moc nepřekonají. Carey ok, jen mu musíme více pomoc. Rozhodně není nic ztraceno a věřím, že je potrápíme i dále...
 
AvatarPo vlažném vstupu jsme myslím odehráli solidní zápas, bohužel chyby, výborný Hart a smůla v koncovce nás stála zápas. Jsou silní, přesilovku mají oproti nám z jiného světa, ale rozhodně se s nima dá hrát. Škoda tyčky Suzyho v poslední minutě a hlavně mě serou obdržené branky, první vlastní a druhý stupidní gól po hned několika indivinduálních chybách.
Gally byl hodně vidět, konečně i trochu Tatar a hlavně Domi, kterého CJ v průběhu zápasu dal konečně ke KK a Drouinovi a hned z toho byly šance.

Hratelní jsou, druhý zápas určitě urveneme.
 
AvatarTaky si říkám, jestli těch loterií nebylo až moc, zase lidi po tom volali, když se to bralo čistě podle postavení v tabulce, tak za mě asi ok, i když to je zvláštní.
Konspirační teorie nevyznávám, tak to neřeším, ale asi jsem rád, že to dopadlo ještě takhle poměrně ok. Úplný gól by byl, kdyby to vyhrálo Toronto, jenž svůj pick poslalo do Caroliny, to by fans Leafs asi nerozchodili. A ani jsem to nevěděl, nebo tam byla nějaká podmínka? No to je jedno, každopádně zítra to začíná.
 
11.08.2020 17:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarSouhlasím, mohly být horší varianty ALE..

1) sem to nikdy nemělo dojít. Mít šanci na CUP i na jedničku draftu je naprosté selhání NHL

2) jsem přesvědčen, že NHL si nemohla dovolit, aby na míčku byl znak Oilers (samozřejmě jsem si to taky nepřál). Ale nevěřím, že to byla vůbec šance...
 
AvatarŽádná výhra, ale pořád lepší než kdyby to vyhráli Pens, Oilers nebo snad Leafs a to Rangers nesnáším.
 
11.08.2020 08:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarHlavně že ho nedostalo Toronto , to by mě štvalo roky a roky.
 
11.08.2020 06:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNHL sucks..
 
AvatarA na insta píše proč, s hokejem nekončí, takže to vidím na Prahu nebo Kladno. Hlavně ať se paní Plekancová uzdraví.
 
AvatarTrochu mimo téma - Pleky končí z rodinných důvodů v Kometě...
 
AvatarMě poser na holé záda, listy jdou na golf smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik Tohle už je mega průser, nevyhráli PO sérii od roku 2004!!! Na to si vždy vzpomenu, když závidím úspěchy ostatním a říkám si, že ty naše dva runy do finále konference nikoho neohromí. Neohromí, ale já si jich vážím.
Každopádně offseason Toronta bude asi zajímavá. Theo, naznačíš něco?
 
AvatarTo možná je pravda, ale match-up s náma vyznívá jasně pro Flyers. Tampa nás ničí několik let, Vasilovi neumíme dát pořádně gól, to se vzájemného zápasu mezi něma nezjistíš. Kdežto s Philly hrajeme normální zápasy, i když teď mají formu, tak za mě ok soupeř. Šance určitě je.
 
AvatarNo, po tom, co jsem se v noci podíval na kus zápasu Flyers-Lightning, bych si mnohem víc přál právě Tampu, zvláště když se jim zranil Hedman. Flyers byli lepší, byli silní v soubojích a před bránou nebezpečnější. Vím, že jsem to říkal už u Penguins, ale tady vážně není moc šancí, oni hrají fakt dobře. Já si naopak myslím, že oni jsou teď z té čtyřky nahoře nejlepší...
 
AvatarJá tě Míro chápu, si na ten technický ofenzivní hokej, bohužel to Montreal až na čestné výjimky o krátkých úsecích nehraje asi od dob Kovyho a spol, které si vzpomínal. Nezasloužili jsme si PO, výhrou v předkole jsme to alespoň v mých očích odčinili a teď už s tím problém nemám, ovšem pořád tvrdím, že se to dohrávat nemělo, ale to už je teď jedno.
Hrajeme a vždy jsme hráli odzadu, Therrien i CJ jsou toho zastánci a s nejlepším hráčem v bráně to asi ani moc jinak hrát nejde. Naše PO je ostuda už delší dobu, jinak s naším projevem nemám problém. Pens z toho co jsem viděl moc nepředvedli, resp. to byly jen malé záblesky, smršť v PP se taky nekonala, ta jedna páteční dokonce byla snad tragičtější než naše, to jsem se docela smál. Samozřejmě to je tím, že Cindymu nikdo nesekundoval a ani on nebyl extra nebezpečný, Malkin odešel úplně. Taky se ale na to lze dívat tak, že jsme jim prostě hráli dobře na tělo a k ničemu je nepustili, tady zkrátka zaslouží absolutorium CJ s taktikou, velká trojka v obraně a taky Danault a spol. Logicky když nemáme McDavidy a podobné, tak to musíme hrát takhle, i když McDavid už zase nehraje nic že smajlik smajlik smajlik

No nic, jde se na Philly, za mě malá výhra už je to, že to nejsou Bolts nebo Caps smajlik Ale nepodceňuju je, konečně mají brankáře, byť nezkušeného, útok je skvělý, obrana solidní, takže lehké to nebude, ale za mě rozhodně hratelné. Go Habs Go!
 
AvatarTheo: Ale vždyť ano - byli jsme hladovější a bojovnější, proto jsme postoupili. Nebyli jsme hokejovější a je mi jasný, že po trade deadline se nám ta kvalita ještě zmenšila - proto říkám, že v PO nemáme co dělat. Jak víš, vždycky jsem byl a budu zastáncem ofenzivního hokeje a trápí mě, že u nás moc nevidím šanci něco takového předvádět - hráči by sice typově nějací byli, ale je jich málo a navíc nehrají na své možnosti (ať už je to dáno systémem nebo lemplovatostí...).
PO 2010 bylo trochu podobné, to je pravda, šli jsme tam jako outsideři, ale, na rozdíl třeba od letoška, jsme si tu účast řádně vybojovali a vpředu byla ta kvalita mnohem lepší. No a přesilovky, to ani nechci srovnávat...smajlik. Cammalleri to ničil, na někoho takového můžeme nyní zapomenout.
 
08.08.2020 15:06 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarlordrahl: Já neláteřil, já se vyjádřil jasně, co je z hlediska dlouhodobého úspěchu nejideálnější.

Naopak tady léta házím optimistické (pro některé až bláznovské) vyhlídky. Jen prostě teď jsem cítil šanci. Proti Tampě (zřejmě) je bohužel necítím. Ale mám radost, že centři rostou, to je pro budoucnost organizace to nejdůležitějším. A mám radost z Bergiho :)

 
08.08.2020 14:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarO týden dříve jste tu láteřili, že upínat se k 12,5 % je utopie a teď brečíte zase a litujete postupu přes favorizované Pens. Ano hráli bídně, ale dost možná pro, že hráli co jsme jim dovolili.

Ale je to s vámi marné vy pesimističtí Psi smajlik
stále budete brečet...
 
08.08.2020 13:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro, ale co předvedli Pens, kromě jednoho zápasu? Vždyť včera vypadali, jako by už se těšili na pondělní loterii. Absolutně bez zájmu a odporu v druhé půlce zápasu. Jak si myslím, že proti BIG GUNS moc šancí nemáme, tak to samé si myslím i o Pens. V dalším kole by byli bez šance.

Jak jsem psal, ne nadarmo prohráli 9 z posledních 10 PO zápasů. Pokud v pondělí nebudou mít \"nespravedlivou\" kliku od chlíva, tak do toho hodí granát a čeká je přebudování.

Ano, my nehrajem na pohled krásný hokej, ale upřímně navíc po trade deadline výprodeji, my na víc nemáme. Hrát ofenzivně by byla sebevražda. Jediná možnost jak uspět je takhle, když svoji nejlépe placenou hvězdu máš v bráně. A buďme upřímní - 2010 bylo krásný, ale tam jsme krom NEUVĚŘITELNÝCH PP (I hear you marc-andre bergeron and Mike Cammalleri) generačního golmanského výkonu a ohromné bojovnosti taky nic nepředvedli :)))

Jak říkám, jak schizofrenii mám. Asi trochu Mírovatím, ale po těch letech jsem si přál vidět fakt ofenzivní SUPERSTAR v dresu Habs, asi jsem tomu nějak věřil, že je to (přes tu šílenost, co NHL vymyslela s loterií), souzeni. Ač šance pořád malé. NAvíc jak jsem psal na TOP 9, tam budou hrozně lákavý kusy (střelci).

Na druhou stranu jsem rád za Webera, Careyho, za Chiarota, který neskutečně vyrostl a mladý. Pro KK a Suzikiho tohle může být obrovská injekce sebevědomí do další fáze kariéry. Jen ten Domi mě hrozně trápí (mám na něj slabost) a přehlížení Poehlinga s Fleurym - protože sorry, ale Dale Weisse už by měl problémy i v AHL. Čtvrtá lajna hraje pořád ve čtyřech.
 
AvatarTak s tím se dá samozřejmě souhlasit. Naše kombinace je na skoro nulové úrovni, i když si myslím, že se to zlepšuje a třeba půlka posledního zápasu byla i do kombinace lepší.
 
AvatarAle jo, Pens zůstali hodně za očekáváním, přesto pohled na jejich hru je alespoň pro mé oko mnohem lahodnější než na naší - a to je fakt zrovna nemusím... Ale tak to je, to přece musí vidět každý, kdo někdy s hokejem přišel do styku - ať už na ledě nebo jako fanoušek... Proto já jsem třeba miloval útok Kovaljov-Pleky-Kosticyn, protože to byl v té sezóně balzám pro mou duši...smajlik. Jestli to ale mám měřit jen optikou úspěchu v PO, pak ano, šli jsme tomu asi víc naproti a jak už jsem psal - prostě jsme to ubojovali. A za to určitě hráčům patří kredit, to samozřejmě!
 
AvatarA co predvedli Pens s tou ohromnou ofenzivní silou? Skoro nic. Navíc jejich přesilovky a jejich úspěšnost je děsivá, když mají takové hráče. Ano nehráli jsme krásný kombinační hokej, ale bojovný a na Pens účinný. Jinak je to hodně tak, jak jsem četl někde. Všichni hrají dost podobné styly a rozhodují hvězdy, co vymyslí a hvězdy Pens nevymyslely nic. Škoda jen, že místo Weise tam není jeden mladý kus, pak by byla spokojenost větší.
 
AvatarTo, že jsme to ubojovali a nic nevypustili, neznačí vůbec nic o kvalitě mužstva a hokejovém projevu - a tady si stojím za svým, že na Pittsburgh nemáme ani náhodou! Neříkejte mi, že se vám všem naše hra líbila? Tomu nemůžu věřit ani omylem, vždyť jsme většinu času nahazovali a vyhazovali puky, kombinace málo a bylo tam jen pár světlých momentů a to hlavně v podání našich beků směrem dopředu. A ano, samozřejmě Price, tam je to nezpochybnitelný smajlik. A těší mě zkušenost pro Kotkaniemiho, Suzukiho a další mladé.
Ne, mně se tohle prostě nelíbí a i když PO hokej není na krásu, všichni víme, že v základní části to nebylo o moc lepší...
 
08.08.2020 10:20 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJak již psal Theo v předchozím a tady Parda - Picburk nepředvedl vlastně vůbec nic na to jak je všemi adorován jako nějakej TOP mančaft. V posledním zápase jsme byli mnohem lepší než oni. Naprosto zasloužený postup a uvidíme co dál.
Lehkonen je skvělej, toho nikdy neměnit (jak si zde někteří před koronavirem přáli).
 
AvatarJá viděl krom třetího všechny a myslím, že naše hra se postupně dost zlepšila. Ve včerejším zápase tam byla vidět i kombinacesmajlik Ne, rozhodně za sérii palec nahoru, kluci to odmakali a postoupili zaslouženě. Oilers venku, Toronto uteklo hrobníkovi z lopaty alespoň na chvíli, Jetz venku, možná i lehce překvapivě Preds. Zajímavé předkolo. Šance na jedničku nebyla zase tak velká, při naší smůle by to bylo stejně naprd, tak buďme rádi za postup a za zkušenosti pro naše hráče. Pojďme využít super formu Careyho a zkusit potrápit i větší favority než Pens. Moc se mi líbilo, že většinou ve třetí části jsme působili o dost pohyblivěji a živěji, ve všech zápasech. Příprava byla asi poctivá... Jinak vybírat z těch dvou tedy žádný med. Flyers jsou hodně najetí, šlapou, Tampa nám zase vůbec nesedí, takže asi raději Flyers.
 
AvatarWow, tak se můj optimistický odhad naplnil, ač se mu na začátku taky úplně nevěřil smajlik Co dodat, gratulace a díky kluci. Ano, schizofrenie to je, ale já to neberu tak, že byla 12,5% šance Laffyho mít ale spíš 87,5% jej nemít. A určitě si zaslouží naši kluci uznání, to jak to zvládli KK, Suzuki, ale i odepisovaný Byron třeba, Lehky vyzrál v naprosto špičkového defenzivního útočníka, kterého nemůžeš nikdy podcenit ani v útoku a to si ještě doufám šetří své síly na další soupeře Gally a Tuna, Domi se snad trochu rozehrál a dostane konečně víc prostoru. Pak je tu samozřejmě naše velká trojka v obraně a Carey. Další satisfakce pro něj a umlčení kritiků, že je Carey v PO poloviční (ne, opravdu není, opak je pravdou až na prvních pár PO, kdy mu bylo 20 a zmrvený rok 2013). Velký úspěch týmu, který v PO sice být neměl, ale porážkou favorita to snad trochu odčinil.
A k Pens, já teda viděl bohužel jen dva zápasy ze čtyř, ale třeba dnes nepředvedli nic, naše pracovitá hra jim neseděla (pochvala pro CJ za taktiku) a až na těch pár tyček a jednu povedenou PP nic neukázali.

Hrát budeme s vítězem dnešního zápasu Bolts-Flyers, já bych mnohem raději chtěl Flyers, na ty bych nám velmi věřil, na Bolts moc ne smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík