Ottawa přetlačila Montreal 3:2

05.02.2021, 07:07 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens začali zápas dobře, již v 11. minutě vstřelil branku Brendan Gallagher. Ottawa ale zvládla závěr třetiny neskutečně... V čase 19:21 vstřelili vyrovnávací branku z hole Chabota. Nebylo toho málo a hned za 19 sekund vedli už 2:1 zásluhou Stutzleho.

Druhá třetina byla střelecky vyrovnaná - 8:8. Branku ale vstřelil pouze soupeř. V 28. minutě zvýšil vedení Senators na 3:1 Brown.

Poslední třetina nabídla také opět jednu branku, kdy Canadiens v čase 58:31 vstřelili gól v oslabení, bohužel tím jen korigovali skóre na konečných 2:3.

Ottawě pomohl skvěle chytající brankář Matt Murray, který pochytal 36 střel.

Montreal Canadiens: Ottawa Senators 2:3

Střely na branku: 38:22

Branky a nahrávky: 11. Gallagher (Tatar, Danault), 59. J. Anderson (Danault) - 20. Chabot (Tierney, Stützle), 20. Stützle (Batherson, Chabot), 29. Co. Brown (Brännström, Stützle)

Hvězdy utkání:
Tim Stützle (OTT) 1+2
Matt Murray (OTT) 36/38- 94,7%,
Phillip Danault (MTL) 0+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarMě z toho oči rozhodně bolely, hodně jsme si koledovali.
 
AvatarTak úplně z toho oči nebolely, v první části jsme je jasně přestříleli, ale postupem času se to otáčelo.
 
AvatarFuj z toho bolely oči, Sens byli po většinu zápasu lepší, my si v druhé části neškrtli, když jsme ji skoro celou hráli ve čtyřech a třetí třetinu škoda komentovat. Ale to je hokej, my si zasloužili body ve čtvrtek, ale brali je oni, dnes se to otočilo. Naštěstí své šance nebyli schopni přes skvělého Jakea proměnit.
Na Oilers a Leafs ale musíme jasně zabrat
 
AvatarPřesně tak, taky mi přišlo, že jsme postupem času dost uvadali, jako bychom neměli síly, a Ottawa šla přesně opačným směrem. Navíc zase spousta zbytečných vyloučení a třeba Tkachuk opět ukázal, že je pěkný hajzlík a provokatér, nicméně své ovoce to pro Ottawu přineslo, protože dokázal rozhodit Webera s Chiarotem - hlavně druhý jmenovaný se nechal 2x zbytečně vyloučit... Petry je ofenzivní bestie a Allen, sorry, je zatím mnohem spolehlivější než Price! Dneska spousta důležitých zákroků.
 
AvatarDresy byly moc hezký. Dnes hodně upachtěné, ale i to se počítá. Tentokrát měl výkon sestupnou tendenci a výborný Allen to zachránil...
 
AvatarJo dresy jsem taky zapomněl zmínit, jsou moc hezké a určitě bych je nasazoval častěji.
 
AvatarJo a zapomněl jsem říct - co se mi určitě líbilo, to byly dresy...smajlik. Připomínali mi naše repre dresy ze sedmdesátých let...
 
AvatarUž v první třetině se mi zdálo, že to není úplně ono. Dali jsme sice první gól, pak se hodně drželi na puku, ale že bychom si něco extra zajímavého vytvořili říct nemůžu. Druhá třetina byla jen pro fandy klidné povahy. Neschopnost vyvést puk z vlastního pásma, z čehož se Ottawa dostávala do šancí a tvorba hry směrem dopředu z naší strany byla absolutně nulová. Třetí třetina za mě asi herně nejlepší, ale k ničemu nám to nebylo. Dnes jsme prohráli zaslouženě.
 
05.02.2021 11:03 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDneska jsem měl vsazeno na to že dá Anderson gol, tipoval jsem že mu bude Ottawa sedět podobně jako Toffolimu Nucks. Bohužel jsem taky vsadil na to že je dnes porazíme - trochu jinak na to sázeli asi i naši hráči.
 
AvatarSouhlas s tím, co už bylo napsáno - nezvládli jsme ukočírovat ten pocit, že se nemůže nic stát a vymstio se. Navíc naprosto strašidelná poslední minuta první části, kdy dostaneme z ničeho hned 2 góly, kdy určitě ten druhý nebyl pro gólmana kvalit Price nechytatelný - opět si rýpnu, ale zatím mě Allen baví víc... Když se dostáváme do určité křeče v koncovce, začínáme vždy pálit vše doprostřed brány a gólmanovi soupeře krásně naskakuje procentuální úspěšnost...
 
AvatarPřesně tak, očividně jsme je podcenili a mysleli si, že se to vyhraje samo. Dali dva slepené góly a už to byla křeč podobná ze zápasu s Flames, dělali jsem z díravého Murrayho hvězdu a vše pálili doprostřed.
Carey rozhodně mohl mít jeden z prvních dvou gólů, ale naše ofenzíva určitě má navíc. Ottawa proti nám vždy kousala ať už byli dole nebo nahoře a po těch sedmi prohrách určitě nechtěli prohrát znovu, ale bylo jasně vidět, kdo je lepší a kde je kvalita.

V sobotu čekám velkou otočku a jasné vítězství.
 
AvatarPodcenění soupeře, zvlášť po první brance už si všichni mysleli, že je hotovo. Najednou Ottawa první akcí v našem pásmu se dostala do hry, pak hned přesilovka a bylo. Druhá část nic, my jsme byli úplně mimo a Ottawa dřela do úmoru. Ve třetí jsme konečně začali hrát, ale nestačilo to. Podle mě zaslouženě, protože proti nikomu nemůžete chtít odehrát zápas na méně než 100 %, správně se nám to vymstilo a do dalšího zápasu věřím, že nastoupíme jinak...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík