Canadiens nezvládli druhý domácí zápas a jsou nad propastí vyřazení

26.05.2021, 05:39 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Toronto udělalo rázný krok k postupu do dalšího kola play-off. Montreal se marně snažil překonat neprůstřelného Campbella a prohrál jasně 0:4. Toronto tak v sérii vede 3:1 na zápasy a v noci na pátek bude mít na svém ledě první mečbol.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs
0:4 (0:0, 0:3, 0:1) Stav série: 1:3

Kdo se postavil do brankoviště?

Carey Price (MTL) 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 58:41
Jack Campbell (TOR) 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:55

Tři hvězdy utkání
Jason Spezza (TOR) 1+1
Alex Galchenyuk (TOR) 1+2
Jack Campbell (TOR) 32 zák., úspěšnost 100%

Statistiky
Střely na branku: 32:28
Zásahy brankářů: 24:32
Vyhraná vhazování: 32:25
Hity: 40:16
Trestné minuty: 4:8

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.05.2021 22:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarNo tak kouč je tedy opravdu mimo a obří zklamání. Psali jste při jeho nástupu, že je progresivní atd., ale vlastně neudělal nic co by neudělal i konzerva Julien. Doufám, že potáhne. Každej jinej by dělal sestavu z toho nejlepšího co je k dispozici, ale tady ne ,tady hrajou panáci co mají bejt v hledišti. Romanov hraje celou zč (moc dobře) a pak najednou sedí... proč? Čím ho najednou převyšuje Merrill? Proč sedí Kulak, když hraje v PO dobře? Proč nehraje Evans na úkor Staala? Ach jo, fakt to nechápu :-( Nicméně věřím, že dnes se nekončí.
 
AvatarNo, jenom poznámka k těm obráncům - Theo, Chiarot určitě není trápící se, na to jsou tam úplně jiní. Pro mě naopak jeden z těch mála lepších - ale Merrill, Petry nebo i Weber, to je velké zklamání. Ducharme je fakt přizdisráč, už jsem to tu psal a doufám, že na lavičce pokračovat nebude! Já ani tak nejsem zklamanej z toho, že vypadneme, říkal jsem, že si zahrajeme posledních pět zápasů a série tomu jasně napovídá - Toronto je prostě po všech stránkách silnější, snad jen v tom důrazu je dokážeme předčít, ale i v tom jsme poslední 2 zápasy hodně ubrali.
Máte pravdu, že ti diváci tomu strašně chybí a nechápu, že v Americe téměř plné stadiony a Kanada úplně nulová - jsem zvědavej, jak to pak bude v závěrečných kolech pro kanadské mužstvo, protože to by byla pro něj velká nevýhoda... Včera jsem viděl Islanders-Penguins a to mělo úplně jiné grády a hodně dobrý hokej.
 
AvatarPro mě je sedmí zápas Vegas-Minny a sweeputí Oilers teda dost šok smajlik Jinak ano, mimo to je to bez překvapení, i ty ruins jsem nějak tušil, i když jsem si to nechtěl připustit a doufal, že je Caps utlučou a bohužel.

A ano, atmosféra v Carolině, New Yorku nebo Nashvillu je šílená, tohle mi moc chybí. Snad se to povolí v Manitobě, tam to je v té maličké hale vždy hodně hlučné.

K sestavě nemám co dodat, DD tohle posral a možná si tím podřezává pod sebou větev, i když čert se v tom vyznej, MB ty hráče přivedl stejně jako přivedl v roce 2017 dinosaury Otta a Kinga, kteří hráli na úkor jiných a lepších v play off. A jak říkáš, Kulak bruslí a já dodám umí vyhrát osobní souboj, což přesně od beka ve třetím páru chceš, stejně jako u Romanova. No, uvidíme, musíme, věřím! Go Habs Go!
 
27.05.2021 18:46 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak dnes:

Gustafsson/Merrill over Romanov/Kulak = pain my old friend :( Ducharme je pro mě obrovské zklamání a sorry kamaráde, MBho fail...
 
27.05.2021 14:10 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMně naopak příjde dost podle očekávání. Zatím jsem 5:0 na postupující, a vypadá to na 8-0, pokud to Vegas nakonec zvládnou...

Spíš mě mrzí, jak v Kanadě bez lidí je to o 2-3 třídy kvalitativně slabší než zápasy v takových nehokejových marketech jako Raleigh či Fort Lauderdale. Z toho mi krvací srdce a i to má vliv na sérii.

Vždy jsem optimista, ale teď jsem zklamán,hrajeme hluboko pod svoje možnosti. Změna kouče nevyšla, to si přiznejme. Nějaký ten panic move (Staal, Waite) a atmosféra není dobrá. Merrill trápící se 8 či dokonce zraněný 6 over Romanov je pro mě šílenost, když postrádáme tak hrozně puck moving D. Ano Petry hraje šíleně, bohužel s Kulakem jediný kdo bruslí..
 
AvatarElimination game, věřím, že to je ještě do Bell Centre před lidi vrátíme, že ten tým na to má a dokáže to.

Toronto mi nikdy nevadilo jako Rangers nebo Bruins. Mají skvěle postavený tým a jdou na SC. Letošní PO je šílené, Vegas jde do sedmého zápasu s Minny, to absolutně nechápu kde se to v Minnesotě vzalo, Predators už teda bez překvapení taky koušou, ale Canes si to doufám pohlídají, Oilers sweepnutí, no není na NHL play off hockey, nějaké usmolené MS hrané na letišti mě baví každý rok míň a míň.
 
27.05.2021 09:35 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
jo a prosím s Guy Carbonneau, nebo Bouchardem
 
27.05.2021 09:34 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
špatný no... tým papírově slabej není, ale po začátku sezóny dizolvoval...

tohle už neurveme a ani není proč, vyletěli bychom hned stejně...přál bych úspěch Jets nebo Isles.

a teď asi už opravdu bude čas ne na restart, ale jedině na úplnou přestavbu ala detroit.

smajlik

ale to není zas tak zlá věc, jen je dobrý si to připustit...
 
AvatarJako spekulovat, kde by byli, kdyby tam nebyli ti a ti, je přece totálně mimo mísu, ne? To je stejné jako v případě Crosbyho v Pittsburghu, McDavida v Edmontonu, léta Ovečkina ve Washingtonu apod. Prostě je mají, nějakým způsobem je získali (jakým, to nechám teď stranou) a zákonitě na nich staví hru - kdo by to neudělal...? Ty jo, skoro to vypadá, jako bych tu obhajoval Toronto, fuj...smajlik.
 
AvatarTady ale vůbec nejde o to, kdo má kvalitnější kádr, je jasné že Toronto. Jde mi o to, že ten hype je hlavně kvůli těm čtyřem ofenzivním hvězdám a pořád si stojím za tím, že bez nich by nebyli tam kde jsou a je to prostě hlavní důvod, proč je všichni tak vynášejí do nebe. Když nás vyřadí, budou je všichni vynášet do nebe ještě víc a my budeme za šašky, jak jsem psal.
 
AvatarAle oni přece mají momentálně celý útok kvalitnější než my, tak proč mluvíš o nějaké čtveřici...? Navíc Marner se zatím moc neprosazuje, i když samozřejmě kvalitu má velkou, o tom žádná. Celkově mají prostě silnější kádr, o tom nemůže být sporu a taky je to na ledě vidět. V tom prvním zápase byli spíš zaskočení tou naší agresivní hrou, ale od druhého zápasu začali hrát to svoje a jsou jasně lepší, my vůbec nemáme ofenzivní odpověď, je to všechno spíš bojovnost a na náhodu. Navíc v obraně je momentálně asi nejlepším bekem Chiarot a Edmundson, zbytek těžce v průměru.
 
AvatarJak je chceme porazit, když se nedokážeme dostat do pásma jinak, než stylem nahoď a dojeď a tam v podstatě nic nevytvoříme? Víc k zápasu asi nemám co dodat.

štve mě, že nás vyřadí tým, který má neskutečný hype jen kvůli té ofenzivní čtveřici a celá liga se z něj může s prominutím posrat. Nechci nijak snižovat kvality Hymana, Kerfoota, Simmonse, nebo Galchenyuka, který se tam docela dobře chytil, ovšem, kde by oni byli bez té ofenzivní čtveřice. Asi jen těžko tam, kde jsou teď. Když nás vyřadí a po 17 letech postoupí do 2. kola PO, všichni se z nich poserou ještě více a my budeme za šašky, ach jo.smajlik
 
AvatarPřesně si to vystihl Michale, Campbellovi stačilo jen dobře stát a včas si kleknout. Kromě tyčky Gallyho nemusel nic řešit, žádné přečíslení, žádná teč, dorážka, žádná clona a provoz před ním, Toronto samozřejmě ukázalo opak a koupalo tam Caryho, což je v dnešním hokeji jediný způsob jak dát alespoň průměrnému NHL golmanovi gól. Ten náš domnělý tlak byl místy až k smíchu, mícháme, jsme v pásmu, nahrávky ok, ale co z toho, buď před koncovkou někdo vypíchl a bylo z toho hovno nebo to skončilo na hrudníku Campbella.

Otázka jestli jsme my tak špatní, Toronto tak dobré, nebo na nás dolehla únava z náročného konce ZČ? Nebo zranění (Petry)? Nevím, ale aby ze zápasu nešlo nic vypíchnout kromě brankáře jsem už dlouho neviděl, možná Suzuki line měla nějaké momenty 5 na 5 a něco málo i v PP, ale opravdu jen málo.

Je to prohrané, jsou lepší, ale já věřím, že bychom to ještě mohli zdramatizovat a dostat do Montrealu aspoň, v takovém stylu přeci nemůžeme zakončit sezonu, ten tým má na víc.
 
AvatarPetry opravdu šílený, 1x vyjel dopředu a byl hned z toho gól. Navíc v přesilovkách vůbec nestřílí, jestli není zraněný, tak tomu nerozumím. A právě jeho střela zápěstím je tak nebezpečná, mnohem víc než obrovský nápřah Webera a střela do mantinelu.
 
AvatarAno, jak už jsem psal v noci, působíme strašně utahaným dojmem, u některých jakoby bez zájmu - v tom tedy vyniká hlavně Petry, bohužel... Energii jsme předvedli pouze v prvním zápase, možná kus druhého, pak to šlo do háje a Toronto si teď v klidu hraje tu svou hru, na kterou my prostě nemáme kvalitativně. To je celé. Já to před sérií tipoval na celkem rychlý konec, takže překvapení to pro mě není, ale přece jenom po tom prvním zápase jsem trochu optimismu nabral - jak bláhové...smajlik.
 
AvatarPrakticky jasný zápas, neměli jsme vůbec nic do stavu 3:0, pak už jsem se ani nedodíval. Nehraje nám útok a obránci když se vydají ho podpořit, tak propadnou a dostaneme z toho dvě branky. Nejhorší je ta bezmoc, jak si Campbell dojde s lehkostí pro nulu, zvládl by to i starší žák, možná i mladší, protože kleknout si do prostřed branky není zrovna nejtěžší úkol na světě. O přesilovkách se nemá cenu bavit. Věřil jsem, že jim ty 2 utkání vezmeme, ale v Torontu tahle útočná bída skončí. Gally s Tatarem neexistují. Toffoli to stejné, i když dnes měl alespoň 3-4 zakončení. Kotkaniemi je úplně mimo, nevyhraje jediný souboj. Beci neumí rozehrát, asi opravdu největší problém, když každý puk jde o metr jinam, než kde stojí náš hráč nebo lépe kde najíždí náš hráč... Zklamání není, že vypadneme, ale u mě hlavně z toho, jak málo jsme aktivní dopředu nebo spíše z toho, jak málo nám Toronto dovolí? Přijde mi, že jsme totálně bez energie...
 
26.05.2021 08:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže \"season done\" (prakticky), teraz sa možno sústrediť na offseason a draft. DD dúfam pôjde preč. Myslíte že MB ustojí ďalší neúspech v PO?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík