Kotkaniemi rozhodl prodloužení a sérii tak rozhodne sedmý zápas

30.05.2021, 07:43 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens to doma napotřetí zvládli. Na gól se čakalo až do 46. minuty, kdy se v přesilové hře trefil Corey Perry. Trenéři Toronta si po gólu vzali trenérskou výzvu, ale s tou neuspěli. Javorové listy tak hrály oslabení i nadále a o chvíli později navíc hned dva hráči museli usednout na trestnou lavici. Přesilovku 5 na 3 využil Tyler Toffoli. Hosté ale měli perfektní závěr třetí třetiny, po zásluze srovnali po brankách Jasona Spezzy a TJ Brodieho. V prodloužení bylo lepší Toronto, ale Montreal jednu z mála střel využil. Hrdinou utkání se tak stal Jesperi Kotkaniemi.

Toronto prohrálo i druhé prodloužení v řadě a tuto sérii tedy rozhodne až sedmý duel.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0) Stav série: 3:3

Statistické okénko
Střely na bránu: 31 - 43 | Přesilová hra: 2/4 - 0/4 | Trestné minuty: 8 - 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Carey Price (MTL) - 41 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,3%, odchytal 75:15
Jack Campbell (TOR) - 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 75:15

Tři hvězdy utkání
1. Carey Price (MTL) - 41 zákroků
2. Jack Campbell (TOR) - 28 zákroků
3. Jesperi Kotkaniemi (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.06.2021 04:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTohle je hrozně sladký. Hrozně...
Víc než jindy. Přiznávám, že jsem tenhle tým na začátku sezony asi přecenil, ale od začátku jsme mu hrozně věřil (asi až moc). O to je teď potom trápení v druhé půlce sezony sladší a ještě proti Leafs :)

Teď už jsem klidnější, Bergi může stavět dál :)
 
01.06.2021 03:47 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJóóóóóó, je to tam. Věřil jsem tomu, i když zápas 3 a 4 mne teda trochu nalomily, ale zvedli jsme se a Patrick Price to zavřel. Dnes zaloužená výhra. Tyhle týmy, co za celou sezonu nepoznaly nějakou krizi to mají prostě těžký, když se hned napoprvé nezadaří (viz třeba Tampa s Columbusem), ale to je ta krása sportu a když jdeme dál my, je to ještě krásnější :-) Teď tedy WPG - ve většině zápasů v zč jsme byli lepší, ale vždy jsme jim darovali branky zdarma. Když se toho vyvarujeme mohlo by se to povést. GO HABS GO, krásně se bude chvíli spát :-)
 
AvatarTy vo*e, my to fakt otočilismajlik smajlik smajlik! Nikdy bych nevěřil, že s tím, co máme k dispozici my a jak jsme se prezentovali ke konci základní části, můžeme porazit tak nadupaný tým, který navíc vedl 3-1 na zápasy... Ale klobouk dolů hlavně před Pricem - jak jsem ho tu během sezóny několikrát peskoval, tak teď tedy předvádí neuvěřitelný klid a tím přímo vytáčí soupeřovy hráče smajlik. Teď už souhlasím s Theem, že Suzuki je náš nejlepší útočník, naopak Anderson je čím dál tím méně viditelný a dneska, jak netrefil tu prázdnou bránu, jsem myslel, že dostanu psotník...
Sice na žádný dlouhý PO run to není, ale tohle mě fakt hodně zaskočilo a samozřejmě moc příjemně. Díky chlapi!
 
AvatarMíro, 2014 jsme šli do finále konference proti Rags a v druhém kole jsme vyřadili ruins. Horton nás poslal domů 2011 v sedmém zápase kdy oni pak došli až za Cupem bohužel, to byl silný rok, tam se to klidně mohlo zlomit, my mohli jít dál, oni tuším dva tři zápasy vyhráli v OT, to už bylo o štěstí. Ale to je historie.

Dnes musíme, já na ten zápas myslím od neděle ráno, těším se neskutečně. A taky jsem četl nějaké vyjádření fans před sérií, noviny v Torontu nás prý měli za blbečky, jen nepohodlný hmyz co jim stojí v cestě, tak by byla nádhera jim to nandat. A pokud někdo sledujete sem tam Steva Dangela, tak toho by už regulérně mrdlo smajlik

Go Hasb Go!!!
 
31.05.2021 20:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPro mě je to kvůli soupeři...

2010 bylo magický kvůli té partě a cestě. 2014 kvůli šanci na finále, tam byla opravdu reálné (ač Kings jinde). Série s Bostonem je krásná. Ale Bruins je klub, který respektuji. Oni to dělají, jak se to má dělat. Leafs, oh man, za ty roky tolik hype, tolik. V Kanadě to poznáš, co se kolem nich děje. Hlavní rival, teď ten posměch, že nám dají easy sweep, je to osobní :)

Navíc na další kolo by už snad fans přibývali. Ač já od začátku nejvíc věřím Jets, viz podcast.

Tak si to dnes užijme. GO HABS GO!
 
AvatarUrčitě jsem také víc prožíval 2010 a i ten Boston, za mě rozhodně chybí diváci, je to slabý bez nich, ovšem poslední zápas mě tak navnadil a to stačilo pár tisícovek. Pak jsem viděl sestřih z Ameriky a nabitých hal, neskutečný. Takže nervozita a očekávání se již dostavilo, bojím se, že budu zklamán, ale věřím, že se kluci o postup maximálně porvou a vyzdimou ze sebe vše...
 
AvatarTak to já byl rozhodně nervóznější v tom PO 2010 a mělo to pro mě i větší náboj - asi je to i těma divákama... Ten Boston 2014 myslíš, jak jsme dostali v prodloužení od Hortona nebo kdo to byl?
 
31.05.2021 15:54 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPřesně tak. Pojďme do nich, pojďme to dotáhnout. Go HABS Go!
 
31.05.2021 14:44 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarUž dlouho jsem nebyl nervozní, jak dnes. Úplně jsem na ten pocit zapomněl. Naposledy tak na VŠ při 2010 PO run. Možná game 7 v Bostonu 2014.

Dnes je to ale osobní. Pojďme využít nabídnuté příležitosti. Udeřit na solar na začátku a už to nepustit. GHG!
 
AvatarParáda, opravdu jsme si to za 50 minut hry zasloužili, měli jsme několik špičkových šancí, ale Campbell vytáhl skvělé zákroky. Carey ovšem nebyl pozadu a v prodloužení tam máchal lapačkou jak zamlada. Takovou radost jsem dlouho neměl a kdyby to projeli, což celé prodloužení vypadalo, tak bych byl po dlouhé době po hokeji hodně smutný, protože bychom si to nezasloužili. Jak tam naši utavení beci stáli, to mi rozum nebral, tomu rozumí jen DD... Sedmý zápas, budou to nervy, snad to Campbell doma nedá a udělá chybu a Carey předvede svůj playoff mode. Důležité nenechat se vylučovat a konečně musí zabrat Anderson a Gally, už je sakra nejvyšší čas. Každopádně o to víc teď nerozumím tomu, jak jsme laxně a bez energie odehráli zápasy 3 a 4...
 
AvatarTak to je hodně zajímavá tabulka. A je dobře si připomínat jak je KK mladý, i já ho kritizoval, protože měl v sezoně šílené úseky včetně konce základní části, ale pořád to je kluk a věřím, že v něm máme poklad a že ještě ukáže všem pochybovačům, že je minimálně stejně dobrý jako Tkachuk.

A BTW abych DD jen neplísnil, ten epic fail s obránci mu ale jen tak neodpustím, nicméně Evans u Gallyho a Danaulta byl skvělý tah. Tunu mám hodně rád, ale bohužel tady není o čem a jeho pohyb byl hodně vidět a dál dělali Marnerovi a Matthesowi z života peklo.
 
30.05.2021 13:53 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarUž jsem zapomněl, jaké to je prožít si v noci tak deset infarktů. Po té Petryho dvojité smůle jsem čekal, že nás dorazí, ale Careyho klid, to bylo něco neuvěřitelnýho, a Kotkaniemi samozřejmě parádní trefa.

Mimochodem docela hustá statistika, i když z ní samozřejmě nelze vyvozovat nějaké velké závěry: https://twitter.com/grantmccagg/status/1398852665145233411

(chybí tam ale Crosby, který by tuhle tabulku s devíti góly vedl)
 
AvatarWHAT.A.GAME. Šílený nástup, kdy jsme mohli klidně vést 3:0 po 15 minutách, ale ta naše koncovka a zde musíme dát Campbellovi kredit, teď to opravdu byly 1A šance a on to pochytal. Pak Perry konečně zamakal v brankovišti, neúspěšná challange, Marner pod tlakem a 5 na 3. A asi jsem nebyl jediný kdo si říkal co to do prdele hrajou, nikdo před bránou, roztažení a najednou prásk Toffer 2:0 smajlik Já to říkal, že se trefí. Smůla při obou gólech od Petryho, ale to samé se pak obrátilo a KK taky po odrazu od beka OT winner. Co tam předváděl Dermott nechápu smajlik Nezapomenout na Pauliho, vydřené áčko, šel si pro puk i když to bylo do tří bílých dresů a vyplatilo se. Wow, just wow. Díky kluci za krásné ráno.


Nicméně jsem byl nejen v OT v nervech, kde jsme opravdu neměli vůbec nic, ale už do třetí třetiny to DD stáhl nepochopitelně na 4 beky, Kulak a Gusta mají oba sotva 7 minut za celý zápas. PROČ??? Je jebnutý ten chlap. Krásně to bylo vidět pár minut před gólem v OT jak je Webby totálně mimo, vůbec nechtěl hrát, dal puk Benovi a šel se schovat do rohu, ten mu to stejně vrátil a pak samozřejmě namazal. Kdyby měl čtverku beků tvořenou typy beků jako jsou Makar nebo Hughes, tak klidně, ale vážně tam ten chlap mučil 6 a 8? Není normální.

A aby to nezapadlo, tak Carey Price je bůh. Go Habs Go! V pondělí je dorazíme.
 
AvatarOuu, tak to byly nervíky...smajlik. Naprostý souhlas s Theem - až na posledních 10 minut normální hrací doby jsme byli lepším týmem, měli jsme dost šancí, ale třeba takový Staal nebo Danault prostě góly nedávají, no... Pak tam přijdou 2 teče Petryho a rázem jsme byli úplně mimo, což jen podtrhlo naprosto zoufalé prodloužení - tady jsem jen čekal na ránu z milosti a nebýt Price, který chytal tedy opět famózně, tak jsme končili. Naštěstí zase přišla chybka a Kotkaniemi z první naší vážnější šance rozhodnul smajlik. Jsem nevyspalej a stálo to za to a ti diváci, i když jich bylo jen 2500, byli sakra znát a hned to má jiné grády.
Pořád si myslím, že oni mají větší šanci na postup, ale dostali jsem je do hoodně složité situace, což by se dalo využít - pokud dáme prvního góla my, věřím, že by to mohlo vyjít, Jakmile skórují první oni, jsme asi jasný...
 
30.05.2021 10:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarWtf tak s veľkou dávkou šťastia sme to opäť ubojovali. Nech už dopadne nasledujúci duel akokoľvek táto séria si jednoducho zaslúžila 7 zápasov. smajlik
 
30.05.2021 08:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatar50 minut skvělý výkon, za který jsme si zasloužili game 7. 2500 diváků a hned to bylo znát, krása. Dva smolné góly a pak OT naprosto v režiji Leafs. Tohle jde za DD, stáhnout na 4 beky, kteří tam tahají nohy byla sebevražda ... naštěstí klika a KK to ukončil z jediné pološance za 15 minut na druhé straně. Díky Mr. Dermont a jedeme. Jsme v jejich hlavě, musíme toho využít, MUSÍME!

 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík