Shea Weber se rozloučil s Montrealem a putuje do Las Vegas

17.06.2022, 12:38 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Od sezóny 2016/2017 patřil Shea Weber mezi neodmyslitelné pilíře Montrealu Canadiens. Toto spojení ale už neplatí. Šestatřicetiletý obránce, u kterého není jasné, zda vůbec bude v kariéře pokračovat, byl vyměněn do Vegas. Opačným směrem míří Jevgenij Dadonov.

Skoro přesně před rokem dovedl Weber v roli kapitána kanadský celek do finále NHL. Honba za vytouženým a překvapivým Stanley Cupem se však nepovedla, Montreal se v rozhodující sérii musel sklonit Tampě. Až po skončení play-off vyšlo najevo, že zkušeného obránce trápí problémy s kolenem a kotníkem.

Celou ještě právě probíhající sezónu musel vynechat. Nezasáhl do jediného duelu a v tuto chvíli je dost pravděpodobné, že ke svým více než 1 100 startům v NHL už žádný další nepřidá.

„Od našich lékařů jsme slyšeli, že je v opravdu složitém fyzickém stavu. Kdybych si myslel, že se v blízké době na led vrátí, určitě bych jej nevyměnil. Vycházeli jsme z předpokladu, že jeho zranění jsou vysilující a znemožní mu návrat do hry," řekl generální manažer Montrealu Kent Hughes.

Montreal tedy za zraněného Webera získal Jevgenije Dadonova. Třiatřicetiletý ruský útočník se po úspěšném angažmá v Petrohradu snažil nastartovat kariéru v NHL. Při pobytu na Floridě kanadské body sbíral pravidelně, jenže v Ottawě se mu nedařilo podle představ. V barvách Golden Knights odehrál celý ročník s bilancí dvaceti branek a třiadvaceti asistencí.

Dadonovovi vyprší stávající kontrakt v hodnotě pěti milionů dolarů ročně po sezóně 2022/2023. Pokud bude chtít v NHL zůstat, v Montrealu bude muset zazářit. „Je to obchod, který pomáhá oběma týmům. Vegas dává potřebnou flexibilitu pod platovým stropem. My zase přivádíme hráče, který nám může pomoct," doplnil Hughes.

Weber, jehož smlouva trvá až do léta 2026, zůstane na listině zraněných hráčů. Jeho výnosná gáže se tak do platového stropu Vegas započítávat nebude, pokud se Kanaďan nedá dohromady.

Byl by to smutný konec kariéry pro jednoho z nejvýraznějších hokejistů poslední dekády.

„Shea je neskutečným profesionálem. Chci mu poděkovat za služby, které pro náš klub odvedl. Byl skvělým lídrem," dodal montrealský generální manažer.

Vyplatí se tato výměna oběma stranám?

Zdroj článku: https://www.nhl.cz/kapitan-weber-v-montrealu-konci-byl-vymenen-do-vegas/5026703

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarAno, ale podivoval ses nad tím (a nejen ty), že příští rok určitě nebude sezona o týmovém úspěchu, což mi přišlo divné, protože je víc než zjevné, že organizace, kde de facto nezůstal kámen na kameni, potřebuje trochu čas na rozjetí.
Já nás taky nechci srovnávat s Buffalem a plácat si po rameni jak na tom nejsme špatně ve srovnání třeba s nimi, ale my na tom opravdu nejsme špatně a úspěchy jsme měli za tu dobu opravdu velké, to je fakt, který bohužel hodně lidí nějak pro mě záhadným způsobem přechází. Tím neříkám, že se s tím chci smířit, pořád platí, že je po sezoně jedno spokojené mužstvo a 31 zklamaných, ale taky si je třeba uvědomit i další věci s tím spojené.

Taky bych rád, abychom hráli ještě o něco v zimě a ne jen údržbu, věřím že konec sezony pod MSL byla ochutnávka toho co nás čeká.
 
AvatarAle to já si uvědomuju, to přece není nic nového, že v lize je spousta mužstev a každé chce udělat úspěch...smajlik. A taky jsem svůj příspěvek nevztahoval jen k příští sezóně, ale obecně jsem popsal své pocity z toho, co tu vidím poslední léta. To, že v lize jsou mužstva, která jsou na tom s úspěšností v posledních letech hůře než my, je sice fakt, ale není to rozhodně argument - obecně považuji tyto srovnávací argumenty za ty nejhorší, byť je někdy taky používám...smajlik.
Takže, abych to shrnul - neočekávám nějaký zázrak, ale byl bych moc rád, kdybychom ještě o vánocích byli třeba ve hře o osmou příčku v konferenci...smajlik.
 
AvatarJá tomu rozumím, ale uvědom si, že je v lize 32 týmů a vyhrát SC je neskutečně těžké. A nic ti SC negarantuje, nejlepší brankář, nejlepší hráč, žádný reset, restart ani rebuild, není žádný recept a je potřeba pořádná dávka štěstí s dobrým vedením v čele. A hlavně je potřeba trpělivost. My měli poslední SC víme kdy, je v lize spousta týmů, kteří ho nevyhráli nikdy nebo před mnohem delší dobou. Mě jen udivují ty údivná slova nad tím, že nečekáme příští rok žádný výsledek, v souvislosti s tím jak dlouho čekáme nebo nečekáme na SC to přece nemá se současným týdem co dělat. Rozmrzelý můžeš byt, ale proboha, přišli jsme o nějlepšího brankáře, obránce, obranu máme mladou, útok solidní, ale taky mladý, ale taky spoustu mrtvých duší v podobě drahých hráčů za zenitem nebo těsně před ním. A taky máme nové vedení, které si nejprve musí utvořit svůj tým a svou cestu, aby mohlo plnit zadané cíle a mít výsledky. Který tým v historii NHL něco vyhrál po tom co bral jedničku draftu? Troufám si tvrdit, že žádný. A buďme si jisti, že KH má cíle od Molsona jistě tvrdě nastavené, protože netrpělivých fanoušků má Habs víc než dost, nicméně už snad i spousta z nich pochopila, že to zkrátka nejde jen tak je potřeba další čas. To není jak hup na krávu a je tele :D Co tvořil nebo netvořil MB s týmem je jedna věc, na KH je aby to zkusil jinou cestou, což už dělá, a zda to bude mít kýžené výsledky je otázka, ale je k tomu potřeba čas a schopnost rozlišit co se v organizaci děje.

A taky ve světle toho co zde píšu, kolik je v lize týmů, jak je těžké udělat nějaký výsledek, jak je těžké vůbec vyhrát nějaké PO série (zdravím do Toronta), kolik je týmů co nevyhrálo nikdy nic, kolik je týmů co je v přestavbě deset a více let, kolik je týmů co se plácá na místě x let pořád dokola budu bránit a hlavně DOCEŇOVAT naše výsledky na posledních patnáct let. To je doba, kterou fandím Habs zhruba já a já jsem vděčný, protože jsem si s týmem prožil dost sezon na zblití, ale taky tři obrovské PO runy včetně finále SC, což byly velké úspěchy, které rozhodně nejsou automatické. Viděl jsem kdesi grafiku jak na počet vyhraných PO sérií za posledních 15 let jsme byli tuším sedmí nebo devátí, už přesně nevím. A kecy jak poslední finále SC bylo nebo nebylo dáno dobou mě absolutně nezajímají, porazil jsme tři týmy, vyhráli jsme tři PO série z nich dvě série byly proti týmům (Vegas, Toronto), které byly před sezonou mezi aspiranty na Cup, takže pořád do prdele nechápu, proč se zase náš PO run shazuje. 2010 finále konference se shazuje, protože Halák a haluz, haha Cinderella run, okolo 2021 finále SC si taky pořád někdo něco vymýšlí jak to shodit a docela mě překvapuje, že to je i mezi fans Habs, opravdu to moc nechápu. Což teď není povzdech konkrétně nad tebou, ty to vyloženě neshazuješ, ale děje se to bohužel ve velké míře obecně.
 
AvatarParda: Trpělivost se tady nenosí??? Nebude napříč ligou moc trpělivějších fanoušků než ti Habs - příští rok 30 let od Stanley Cupu ti přijde jako netrpělivost??? Konkrétně já, který Habs fandí, když pominu ta má dětská léta, kdy moc těch informací nebylo, zhruba od toho posledního SC, jsem se načekal až dost. A to v posledních letech pořád slyším, že nejdřív neděláme přestavbu, ale jakýsi restart nebo co, pak tedy přestavbu děláme, za chvíli zase asi ne atd. A co si budeme povídat, ta poslední účast ve finále byla dána zvláštní dobou a netradičním rozdělením mužstev v základní části - jinak bychom měli velké problémy se do PO dostat. A pak samozřejmě Price, který v PO chytil neskutečnou fazónu.
Tak se potom nediv, že když opět ještě před sezónou skalní fans slyší, jak jsme znovu na začátku nějaké přestavby a na solidní výsledek můžeme zapomenout, tak je z toho rozmrzelý! A já rozmrzelý jsem, i když vidím, že ta sestava samozřejmě na velký úspěch nemá a je potřeba mladé zapracovat - jen to všechno trvá strašlivě dlouho a obávám se, že pokud to takto bude pokračovat dál, já se obávám, že se toho poháru já jako fanda už vůbec nedočkám... Je pravdou, že nový GM to bere celkem z gruntu, ale musí tu linii striktně držet dál a postupně vhodně doplňovat - ať tu naději mohu stále živit...
 
20.08.2022 09:41 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
btw myšák na dvacítkach ukazuje ze dela mílový kroky) a joshua roy docela taky)
 
20.08.2022 09:41 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
btw myšák na dvacítkach ukazuje ze dela mílový kroky) a joshua roy docela taky)
 
AvatarVidím, že trpělivost se tady moc nenosí, ano, opravdu se letos nic nečeká, smiřte se s tím smajlik smajlik smajlik Máme mladý tým a taky spoustu starších hráčů, u kterých výkonnost není dobrá takže ne, s tímto opravdu díru do světa neuděláme. Zatím.

Monahan zněl velice optimisticky v rozhovoru a chce být ready na campu, tak se moc těším, třeba opravdu bude i platný hráč a ne jen cap dump, zkrátka skvělý tah Hughese, Calgary chtělo Kadrioho a měli svázané ruce, tak z nich vytřískal co se dalo.
 
AvatarSnad se Monahan u nás chytí. Musím se přiznat, že velmi nerad tady čtu o tom, jak je letošní sezona pouze o rozvoji mladých a žádný velký výsledek se nečeká. To má jako znamenat, že nemáme tým ani na PO nebo že se nečeká žádný výsledek v PO? Když se podívám na náš útok, tak v postup do PO třeba z WC věřím. Pokud budeme mít štěstí, tak i s tou nekvalitní obranou.
 
AvatarNo já si právě říkal, kam ten jeho plat vměstnáme - to jsem ještě nevěděl o Priceovi... Jinak naprosto srovnatelný trejd jako u nás v případě Petryho - cena za jeho kontrakt byl Poehling, cena za Monahanův kontrakt je podmíněná volba v 1.kole draftu. Nevím, jak na tom Monahan v současné době je (to bude určitě otázka pro znalce Flames Thea smajlik), ale dříve platil za velmi dobrého útočníka, tak doufejme, že úplně všechno nezapopmněl a že ta zranění nenechala zásadní stopy...
 
AvatarIn Hughes we trust. Fantastický trade, pro nás jen pozitiva a učebnicové využití naší pozice. Nadcházející sezóna je stejně sezóna pro rozvoj mladých a žádný výsledek se nečeká. Monahan na tom asi dobře není, ale prý trénuje celé léto a určitě bude chtít ukázat, že ještě nepatří do starého železa, ale i kdyby už tam byl tak pro nás 1st rouder zadarmo a dašlí zajímavý hráč v našem dresu bez žádného risku.
Bohužel aby se tohle všechno mohlo stát, tak musela přijít očekávaná zpráva o Caryho stavu, která není dobrá, asi už jej v našem dresu nikdy neuvidíme na ledě, teda v našem ani žádném jiném. Pořád si to nepřipouštím, jeho kariéra se rovná mému fandovství Habs a bude těžké si zvyknout na Habs bez něj. Byly sice sezony nebo části sezon bez něj, ale vždy tam byla vidina návratu, která už tady bohužel není. Moc mě mrzí, že jsme de facto promrhali takový talent a nedokázali kolem něj postavit tým schopný vyhrát Cup. Za mě to byl stabilně nejlepšího brankáře NHL posledních 15 let, ale bohužel superstars bez Cupu je hodně.
 
19.08.2022 08:39 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
tak monahan u nas a další slibný pick... calgary se rozhodlo pro pokus o rychlý úspěch ale bojim se že na AVS a pár dalších týmů nemají takovou oporu v brance a za pár sezón s temi kontrakty...nevim nevim....

moc se mi líbí Detroit a restart Ducks, náš ale taky - bohužel to může znamenat jen ze Carey je definitivně mimo hru a ja mám chuť Kreidera (...)

proslýchá se že má odejít dvorak a byron, ale mam pocit že můžeme prekvaoit už tuhle sezónu pokud vedle allena dostane sanci cayden a chytí ji za pačesy.

ty útoky vlastně nevypadají zle, je otázka, kdo dostane černýho petra (ja bych se nejradši rozloučil s hoffmannem, jeho příchodu jsem nerozuměl už od začátku) a pokud se chytí Guhle, Harris a Barron tak ani obrana nevypadá zle (pokud Savard, Matheson a Edmundson budou mentorama) ghg
 
AvatarTak předně si myslím, že u Gaudreaua to nebylo úplně jen o penězích, kdž mu údajně Calgary nabídlo víc... A určitě bych neřekl, že Flames nebude chybět Tkachuk - takový hokejista by chyběl všude. Je ale pravdou, že za něj přišla velmi kvalitní náhrada, možná i kvalitnější, ale z trochu jiného těsta, tak uvidíme...
 
AvatarCo vůbec říkáte na Gaudreaua a jeho příchod do CBJ. Za mě je to vůl a bude toho hodně litovat. Je na tom bohužel jasně vidět, že peníze jsou pro něj to hlavní. CBJ je tým, který umí překvapit, ale takový hráč jako je Gaudreau by rozhodně měl být v ambicióznějším klubu, kterým Flames za mě stále jsou a budou, navíc když mají Hubiho. Tkachuk jim asi moc chybět nebude.
 
AvatarSprávce té fb stránky tady snad není ne? smajlik Jsou to těžké hovna, už to přehlížím. A ty komentáře pod tím, že to je za PDL ještě moc dokonce, protože Savard je přece stavební kámen naší obrany smajlik
 
AvatarTaky jsem na to čuměl...smajlik. Ale to tam dává pořád ten správce té stránky, těch hovadin už tam bylo požehnaně.
 
21.07.2022 12:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZajímavá diskuze :)))

Kdo zas házel na FB Habsczech tu ptákovinu Armia/Hoffman/Savard za PLD??

Já vám pořád říkám, neblbněte ty lidi, taková fantasmagorie, kdo by ty našel přeplacené trio bral :D
 
AvatarAno o Savardovi se bavit nemusím, ale prostě to tak je, má velký kontrakt a hrát bude, protože hraje solidně, ale ani ne skvěle a ani ne jako Alzner, s tím nic nenaděláme. Ale jeho kontrakt jednou dojede do konce a mladí beci mezi tím vedle něj mohou vyrůst. Widemana asi měnit nebudeme, když jsme ho nedávno podepsali za skoro minimum. Takže pořád trvám na svém- obrana je v naší situaci, tedy mladého týmu v přestavbě, hotová a za mě super práce.
 
AvatarAno, ti čtyři zkušení určitě jsou, ale kvalitu mají tak možná 2 - Wideman se Savardem za mě tedy ne. Zkusil bych ještě nějakým trejdem se podobným způsobem, jako to bylo v případě Petryho, zbavit jednoho z těch dvou za jiného beka a rozhodně ne obstarožního - samozřejmě by to opět stálo ještě něco navíc.
 
AvatarJá pořád nechápu co bys chtěl s obranou dělat smajlik Matheson, Edmundson a Savard jsou jasní, do toho taky žádný zelenáč Wideman, to jsou 4 nadmíru zkušení beci. Na dalších dvou místech se mohou točit mladí a případně zaskakovat za zraněné a není to jen Barron a Harris přece, už dostali čuchnout a o NHL se určitě bude chtít porvat i Schuenemann, Norlinder nebo Leskinen a šanci by mohli dostat i Guhle nebo Xhekaj. Není to elitní obrana, ale ani nemusí být, protože od toho jsou následující dvě tři sezony, aby se z těchto mladých beků alespoň dva uchytili v NHL na stálo a třeba se elitním bekem někdo stal. Proč bychom s tím nemohli jít do sezóny? Nemáme ambice na žádný větší úspěch, protože vyřešený není ani útok, ani obrana a už vůbec ne branka, máme mladý tým, který se musí vyvíjet, tak bys chtěl nakoupit nějaké dva obstarožní beky, aby jen zabírali místo? Na to už máme Savarda. A jednoho sice pořád skvělého, ale stárnoucího veterána jsme vyměnili za jeho mladší kopii. Jít do sezóny s mladým týmem není na odpískání sezóny, naopak, to je předzvěst lepších zítřků a hlavně se to tak v NHL teď dělá. Musíme vybudovat silné jádro týmu kolem kterého to budeme stavět příští roky a pak můžeme myslet na výsledky. Za mě parád a KH zatím dělá svou práci skvěle až na tu malou kaňku s Weberem a Dadonovem.
 
AvatarHezká připomínka Jeffa Petryho:
https://twitter.com/i/status/1548395311860555778
 
AvatarAno, obrana je hotová a to doslova...smajlik! Ne, s tímhle nemůžeme jít do sezóny, to je odpískané, de facto, hned na začátku. Já jsem rád, že zapracujeme Harrise s Barronem, ale takhle je hodit do vody, aby se v tom plácali, to asi není úplně nejlepší řešení... O zbytku už jsem mluvil a to možná kvalitativně nejlepší bek právě odešel - ano, jeho odchod byl otázkou času a vhodného zájemce, ale potom musíme tedy někoho alespoň trochu zkušeného hledat a mezi mladíky rozdělit čas na ledě v průběhu sezóny.
 
AvatarNejsem si úplně jistý, jestli je obrana hotová. Dvojice Edmundson a Matheson je bez debat. Ovšem Savard má výkony jako na houpačce, Wideman podle mě to samé a Harris s Barronem nejsou dostatečně zkušení. Tady musím souhlasit s Mírou.
 
AvatarPřesně, ta cena není ani tak za Petryho, jako za jeho kontrakt, tak proto musel jít i Poehling. I tak pro nás výhra.
Matheson je navíc home boy, Hughes byl jeho agent a asi se znají hodně dobře podle vyjádřeni, tak to snad bude dobré a snad nám připomene Petryho za mladých let, i když Petry i loni nehrál vůbec špatně po vyhazovu DD. Matheson je taky výborný bruslař a celkově to pro něj snad bude konečně ten impulz, aby předvedl naplno své kvality, které mu byly predikovány na draftu.

Dubois k nám asi hodně chce, ale to asi teď ještě neklapne, možná až bude UFA, protože teď by za něj Jets chtěli hodně a my mladý talent doufám obětovat nebudeme. Ti naši Hoffmanové, Dadonové a Drouinové, neřku-li Savardové Jets asi zajímat nebudou ani s přibaleným 1st rounderem smajlik

Obrana je za mě hotová a já jsem spokojen.
 
AvatarMathesona si moc nevybavuju, ale cena za něj je tedy hodně vysoká... Chápu, že Poehling byla cena za Petryho vysoký kontrakt a jeho věk, ale i tak...smajlik. Jak píše Parda, Petry byl už takovou nedílnou součástí naší organizace a ve svých lepších dobách to byl výborný bruslař s ofenzivními choutkami a velice dobrou střelou, hlavně tedy zápěstím. V posledním roce už to taková sláva nebyla, tak jsem zvědavej, zda to byl jen vzdor nebo opravdu pokles výkonnosti - u Pens by mohl své ofenzivní choutky opět předvést. Snad to ale nebude proti nám... smajlik. Poehling byl pro mě pořád takovou malou neznámou - měl zápasy, kdy byl opravdu hodně vidět, ale pak bylo dost zápasů, kde jsem ani nevěděl, že je vůbec na ledě...
Každopádně jsme se zbavili docela dost peněz, z čehož resultoval Pitlick. Nyní máme asi 1,2 mil. pod stropem, což není moc a dost hlasitě se mluví o Duboisovi z Winnipegu, který by prý do Montrealu strašně rád - koho bychom ale za něj byli vůbec schopni k Jets poslat a kde na něj hlavně vzít volné místo pod stropem, to mi hlava moc nebere...
Tak jako tak, podle mě nemáme pořád finálně pořešenou obranu.
 
AvatarMatheson je Petryho mladší o něco hroší dvojník, umí zahrát moc dobře dopředu, což loni konečně u Pens dokázal přenést do čísel, ale vzadu se nepřetrhne. Je výrazně mladší a taky o 1,8 milionu levnější smlouvu (byť o rok delší) a tyto peníze jsme ihned využili na podpis Pytlíka. Tohle vše mělo svou cenu a tou je Poehling. Na jednu stranu jsem smutný, měl jsem ho rád, ale na druhou stranu se od něj čekalo víc a hlavně se u nás vždy našel někdo, kdo jej na jeho pozici přehrál, což nejde Poehlingovým mládím a pomalejším vývojem obhajovat donekonečna. Právě Pytlick a Evans ho ze sestavy vystrnadili a letos by tak neměl kde hrát, máme teď tak víc než solidní mladou depth chart- Suzy, Dach, Dvořák, Evans, Pytlick, do toho na 4. centru schopný zahrát Byron, takže opravdu nebylo místo. Budu ho sledovat a snad se mu budu u Pens dařit.

S Petrym odchází velká část týmu. Hughes mu tím udělal asi velkou laskavost, což se mi z lidského hlediska líbí. Bylo potěšením ho sledovat tolik let na ledě, když měl opravdu svůj den, tak byl nezastavitelný. Určitě se u pens neztratí, držím mu palce.
 
Avatar Matheson úplně špatný bek není, ale za Petryho to asi není úplně nejlepší protihodnota. Kdyby nám dali Marina tak to beru. Marino šel bohužel k Devils. Přišli jsme o Poehlinga, to je obrovská škoda.
 
AvatarÚtok se nám teprve rodí solidní, to samé obrana, to vše potřebuje ještě hodně času. O brance ani nemluvě, tam budeme muset v blízké budoucnosti hodně zapracovat, pokud letos Primeau neprorazí, snad mu PO run s Lavalem něco dal. Takže buďmě realisté, minimálně 3 roky to bude bez PO nebo maximálně jedno kolo, když se zadaří. Stačí se rozhlédnout okolo v lize jak je těžké vybudouvat vyhrávající tým i přes ofenzivní sílu a talent.
 
AvatarAle to je mi jasný, že mávnutím kouzelného proutku nebudeme okamžitě v top 6 konference... Ale byl bych rád, abychom měli alespoň částečně šanci prát se o to osmé místo, ať už to pak dopadne jakkoli... S Pricem, popravdě, už nepočítám, stejně už nikdy nebude tím, čím pro nás byl ta léta. Takže o to víc se musíme snažit budovat si dobrou defenzívu - v útoku bych to tak špatně určitě neviděl.
 
AvatarNo jo ale jak se chceš těchto kontraktů zbavit, abys s nima nemusel posílat vysoké picky a ceněné prospekty? KH se určitě snažil, ale na co to hnát přes hranu, když stejně na cup nemáme teď s všemi těmi jmenovanými hráči na soupisce, ale neměli bychom na cup ani bez nich a ani s posilami z FA, stačí se podívat na FA podpisy, to jsou místy pořádné hlody opět, jsem moc rád, že jsme se toho neúčastnili. A na cup nemáme ani díky nevyřešené brance, nebo co si čekal, že hned budeme zase hrát nahoře s tak mladým týmem, Carym o jedné noze bez vyřešené budoucnosti a koulemi na noze v podobě Savarda, Drouina a dalších? smajlik To není skepticismus, to je realita, za mě klidně hrát podlahu dva tři roky než dorostou mladí, dojedou Bergevinovy kontrakty a KH se do toho může pořádně opřít, ale stále je spousta neznámých a otazníků a byť jen pomyšlení na Cup je hodně daleko.
 
AvatarNo přestavba... To by museli jít pryč i hráči typu Byron, Petry, Savard apod. A to všichni rozhodně nepůjdou, takže zase to pojedeme tak napůl... Vím, že toho místa pod stropem máme málo, ale myslel jsem právě, že se ještě nějaké zátěže zbavíme a doufal jsem, že výměna Weber-Dadonov je nějakým začátkem podbného tahu. Ještě se té myšlenky nevzdávám, ale pomalu začínám být skeptický...
 
AvatarA za co by měl Kubalík podepsat, my nemáme prostor pod stropem a to ještě musíme podpsat Dacha. Asi se opravdu čeká co Carey, protože pokud hrát nebude, tak se jeho kontrakt umoří na LTIR a prachy budou, ale to my nevíme. Stejně tak se tam mohl umořit Weber a Dadonova jsme vůbec brát nemuseli, ale že jsem tento krok nepochopil jsem tady už psal. Nechali jsme jít Pytlíka, i když on zatím ještě nikde nepodepsal, protože taky není cap hit ani na něj. A pokud půjde Carey na LTIR tak nemáme vyřešenou bránu nebo možná bude Allen-Primeau tandem stačit v rebuild letech? Kdoví.

Posílili hodně Sens a Wings, čili divizní soupeři, zkrátka každý chvilku tahá pilku, oni teď půjdou nahoru a my budeme pár let přestavovat a věřím, že do tří let budeme bojovat o Cup.
 
AvatarJde o to, kolik bychom mu museli dát my, asi o dost víc. Přesuny zajímavé, hlavně Max do Caroliny. Přijde mi, že všichni kolem nás celkem dost posilují a nás čeká další dost krušná sezona. Nevíte někdo (asi Theo), jaká je naděje, že Carey odchytá alespoň větší část sezony? Já jsem ho už kvůli zdraví odepsal (kéž by ne), ale jestli vedení ještě doufá nebo dopadne jak Weber. S jeho platovou zátěží a s nejistým výsledkem, nic moc vyhlídky...
 
AvatarTak Kubalíka jsme se nedočkali, i když podepsal v Detroitu za velmi slušné peníze - z pohledu Detroitu. A podle předpokladů u nás ticho. Pokud nedojde k nějaké další výměně, asi bych potřeboval pořádně vysvětlit smysl výměny Weber-Dadonov...smajlik!
 
AvatarMně Dadonov přijde mnohem více nadbytečný než Drouin, kterému bych dal klidně ještě šanci. Je to asi divné, že zrovna já chci dát šanci Drouinovi, když asi všichni tady vědí, že jsem vždy byl jeho opravdu velkým kritikem. Pokud se dostane do sestavy, tak myslím, že útok Drouin - Dach - Caufield by nemusel být vůbec špatný.
 
AvatarMě by se líbil taky a moc, ale křídel my máme po kokot. Hoffman, Dadonov a bohužel taky Drouin jsou v týmu dost nadbyteční. Drouinova kariéra už podle mě nahoru nepůjde, už jsem ho sice odepsal jednou a pak krátce vszal z mrtvých, ale on už podle mě nemá týmu co dát a možná by mu výměna pomohla. Ale všichni tři jmenovaní půjdou vyměnit velice těžko, takže nákupy se podle mě moc konat nebudou, protože jsme na tom bídně s místem pod stropem, kvalifikační nabídku nedostal ani Rem Pitlick, což je teda škoda, i když kdoví jak to je, třeba naší nabídku odmítl a bude chtít jít k arbitráži.
Mi by se z UFA trhu líbil Dylan Strome, což ale může být stejný případ jako u Pytlíka, Kempný jakožto ten veterán obránce za levno a nebo přivézt zpět Big Bena vždy za předpokladu že by se podařilo udat Petryho. Nebo Savarda, ale to je asi utopie. Nebo mám rád Nina Niedereitera, ale ten bude drahý a už má věk, domácí Perron to samé, ale to by se museli pakovat jak jsem říkal Dadonov, Drouin nebo Hoffman. Tak uvidíme co KH vymyslí.

Ale mám velkou radost ze Slafkovského, vypadá jako hodně v pohodě kluk a ač už toho v tom útlem věku dokázal hodně, tak si zachovává pokoru, což já hodně cením. Jak říkal Hughes- ,,je sebevědomý bez toho aniž by byl arogantní\", jen aby mu to zůstalo. Z Wrighta jsem měl přesně opačný pocit, viz to jak čuměl na náš stůl při draftu jak debil když oblékal dres Krakenů a i ty jeho kecy jak si zaslouží být jednička. Snad jsme opravdu vybrali dobře.
 
AvatarSice to není obránce, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby u nás skončil Kubalík... Solidní střelec v ideálním věku, dle všeho pohodovej kluk a hlavně nebude vůbec drahej.
 
AvatarA jak jinak chceš získat zkušeného beka? Buď ho přeplatit na FA a nebo tradem. Mladé prospekty KH doufám obětovat nebude a za naše postradatelné wingery Hoffmana nebo Dadonova nám nikdo nic nedá. Nebo jaký bys měl konkrétní návrh na zkušeného beka? Já fakt nevidím žádnou reálnou variantu a za mě tři veteráni vzadu stačí.
Romanov-Dach trade je taky trade co nás posílí do budoucna a ne teď, Dach je pořád dost mladý. Teď se bude doufám tým pár let ladit, stejně nemáme brankáře na to abychom mohli pomýšlet na úspěch.
 
AvatarAle já přece nikde neříkám, že máme přeplácet nějaké přestárlé beky...smajlik. Já se ptám, jak vyřešíme třeba první obrannou dvojici, když do ní momentálně nemáme odpovídající hráče. A ano, je jedno, jestli budeme 9. nebo 15., ale předpokládám, když uděláme výměny typu Romanov-Dach (nezmiňuju draftové volby), tak to neděláme proto, abychom byli právě na těchto místech...
 
AvatarA neni to jedno jestli budeme 9. nebo 15.? Na PO run to neni tak at se tym rozviji a hrají mladi. Na co preplacet dalsiho veterana do beku, kdyz mame 3. Ja bych v tom problém vůbec nevidel. Navíc se porad nevi co Carey a taky kdo vi jak je na tom zdravotně Allen a bez nich neudelame uz vůbec nic.
 
AvatarK mladým přece potřebuješ nějakýho mentora, co je povede a předá zkušenosti - vím, je to klišé, ale pravdivé. A neříkej mi, že po takové sezóně jdeme do další opět s tím, že budeme hrát úplně dole...
 
AvatarNejdeme do sezony s velkými cily tak klidně mohou hrat mladí beci, nemame moc prostor a ani důvod hnat se za UFA beky. Letang uz podepsal a s našimi dlouhodobymi cili by se tato strategie nemusela krizit, spis uvidime zda se podari vymenit Petryho, pokud se o to bude vubec KH snazit.
 
AvatarZa mě odvážný tah, doufám, že se vyplatí. Bral bych stejně, určitě aspoň zkusíme trojici mladíků pospolu. Beka určitě potřebujeme, hlavně do prvního páru. Dach super, uvidíme, co dál.
 
AvatarJasný, Dach je moc dobrá protihodnota, o tom žádná. Ale ani jeden z těch tebou jmenovaných Romanova okamžitě nenahradí, takže se ptám, kým to doplníme na trhu volných hráčů, protože s tím, co momentálně máme vzadu k dispozici, to hrát v sezóně nemůžeme... Barron i Harris nejsou, podle mě, ještě připraveni na plnou porci sezónních zápasů, o Guhlem to platí dvojnásob. Petry byl loni značně vyčichlej a kdo ví, jestli ho nebudeme nabízet k výměně. Kdo bude hrát v prvním páru? Savard, Edmundson, Wideman??? Ani jeden na to nemá. Jak říkám, jsem moc zvědavej, jak to nakonec pořešíme.
 
AvatarIn Hughes we trust se zacina vyplácet. To co predvedl je za me koncert. Slafkovskeho jsem chtel, protože mam rad big bodies a prisel mi NHL ready, ale byl jsem presvedcen ze vezmeme centra Wrighta. Ze ho minuli další tři tymy mozna ma taky svuj duvod. Ale trade Romyho, wow. Bude mi chybět, měl jsem ho moc rad pro styl jeho hry a určitě jeste pujde nahoru, ale Kirby Dach je fantasticka protihodnota. Hughes zahodil vysokou volbu draftu v beztak nekvalitním draftu za takoveho hrace, ktery jeste zdaleka neukazal co vse v nem je, to se moc dobře vi. Navic je to centr, takže dalsi vyreseny problém a další big body, ktere nam tak chybi. A Miro, mladych beku ted máme poměrně dost, kteří by meli a mohli Romyho zastoupit- Barron, Guhle, Harris a dalsi takže toho bych se nebal.
 
AvatarTaky jsem na to čuměl - jsem zvědavej, co se teda na beku u nás chystá, když posíláme pryč takového hráče... Dach dobrej, o tom žádná, ale ti beci mě fakt zajímají...smajlik.
 
08.07.2022 01:51 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarSlováci jedou :-) Romanov pryč... já se poseru.
 
AvatarNo tak k mému překvapení jsme prvního zvolili Slafkovského...smajlik. Čekal jsem Wrighta, jsem moc zvědavej, jak se bude u nás rozvíjet.
 
AvatarLehky je typický hráč do PO, už u nás vždy hrál v PO skvěle a vždy jsem ho chválil. V Coloradu to ještě povýšil o level výš, kde hrál velkou roli a měl vysoký ice time. Velká gratulace jemu i celému týmu, v rozhovoru hezky mluvil i o Habs a jak by to přál svým kamarádům, prostě super kluk. Není divu, že si ho oblíbil i Pleky.
 
AvatarJsem rád, že Lehky potvrdil skvělé výkony v důležitých zápasech. Coloradu jsem přál, Tampa nemusí pořád vyhrávat. Každopádně finále bylo díky oběma skvělé.
 
AvatarLehkonen opět nezklamal a zase vstřelil rozhodující gól...smajlik. Je to pádná odpověď všem těm, kteří i tady o něm psali jako o nepotřebném. Moc mu to přeju a konečně snad všem ukázal, že když má k sobě spoluhráče a dostane ten správný prostor (nyní nastupoval i v první lajně), je to výborný a hlavně všestranný hokejista! Velká gratulace.
 
AvatarNevím, třeba jsou tam ještě jiné domluvy, o kterých nevíme...
 
AvatarDíky za vše, kapitáne. Byly to krásné roky s opravdu top světovým obráncem před Carym. Byla to jízda nahoru dolů, zranění, sezóny na hovno, ale taky finále SC. Pořád sice nechápu jak to ten blázen zvládl, jak může hráč dohrát finále cupu a následně ukončit kariéru kvůli zdravotním problémům, s jakým sebezapřením a bolestmi musel hrát, i když v sobě musel mít plno prášků. Neskutečné, snad se k tomu ještě někdy Shea vrátí a povypráví o tom víc, protože to je stále obestřeno tajemstvím, asi až po opravdovém oficiálním konci kariéry po vypršení kontraktu.

Nicméně pořád nechápu tento trade, jeho kontrakt je pojištěný, čili na nás na LTIR nestál ani dolar, nepočítal se do stropu, tak proč se ho zbavovat za tuto protihodnotu? Akorát jsme pomohli Vegas, chápal bych to za pick nebo prospekt, ale na co nám bude Dadonov? Akorát bude zabírat místo v sestavě.

Finále se vyvíjí krásně. Viděl jsem G2 a byl to krásný hokej, opravdová přehlídka top NHL týmů. Snad to Avs dotáhnou do konce a Lehky bude mít cup.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík