Domácí zápas s Buffalem skončil debaklem

23.11.2022, 09:31 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

První zápasu s Buffalem byla velice zajímavá, ne ale pro fanouška Canadiens. Hosté během chvíle vedli už 3:0, domácí se dokázali aspoň částečně vzpamatovat a snížili. K vidění byly hned v úvodu čtyři góly, také bitka, následně několik vyloučených, především na hostující straně. Další šance, jenž si vypracovaly, však zůstaly nevyužité a Buffalo si tak do kabin odneslo dvougólový náskok.

Druhá třetina skončila nerozhodně, dlouho se hrálo bez gólů, ale krátce po polovině základní hrací doby se dokázali hosté prosadit počtvrté a vrátili se do třígólového náskoku. Ten jim ale moc dlouho nevydržel, za necelé tři minuty Montreal odpověděl druhým gólem

Tři góly přinesla třetí třetina, k nelibosti většiny osazenstva padly všechny do domácí sítě. Hostům dnes vycházelo téměř vše, rozhodujícím momentem bylo jistě jejich rychlé vedení v úvodu zápasu, Montreal se pak už velmi těžko dostával zpátky a ač bojoval statečně, v závěru už jeho hráčům scházely především psychické síly a po páté inkasované brance bylo o osudu zápasu jasno. MONTREAL

CANADIENS - BUFFALO SABRES 2:7

(1:3, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky
3. Caufield (Guhle, Savard), 34. Monahan (Dadonov, Wideman) - 1. Dahlin (T. Thompson, J. Skinner), 1. Peterka (Cozens, Quinn), 3. Tuch (Dahlin, J. Skinner), 32. J. Skinner (T. Thompson, Tuch), 44. Jokiharju (Tuch, T. Thompson), 47. T. Thompson (J. Skinner, Hinostroza), 55. J. Skinner (Cozens, Dahlin).

Statistiky
Střely na bránu: 31 - 38 | Přesilová hra: 0/6 - 2/4 | Trestné minuty: 17 - 21

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 31 zákroků, 7 OG, úspěšnost 81,6 %, odchytal 60:00
Craig Anderson (BUF) - 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,6 %, odchytal 60:00


Tři hvězdy utkání
1. Tage Thompson (BUF) - 1+3
2. Jeff Skinner (BUF) - 2+3
3. Rasmus Dahlin (BUF) - 1+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNormální to není, je to připomínka toho, že jsme pořád mladý tým v rebuildu, dobrým prozatímním výsledkům navzdory. A mladý tým chybuje, i když dnes tam tekli všichni včetně veteránů, bohužel Eddie je stín toho Eddiho z finálové sezony, kdy de facto nechyboval, ta zranění se na něm asi dost podepsala a Savard, no to je Savard. Mathesonovi bych ještě určitě nechal pár zápasů na rozkoukání.
A proti Philly jsme to otočili, protože to je marná Philly, u Buffala mě to nepřekvapuje, protože letos mají opravdu dobrý tým. Je sice paradoxní, že má Philly zatím letos víc bodů, ale každý zkušenější fanda NHL ví, že to v 19. zápase sezony nic neznamená a že měli Sabres losing streak 8 zápasů? Tomu bych asi nepřičítal extra váhu, podle mě jim chybí jeden dobrý bottom six útočník a dobrý golman od toho být opravdu kvalitní tým schopný pomýšlet na to se nejen dostat do PO.
 
AvatarNo ale není asi úplně normální, aby dva zápasy hned po sobě prohráváme během prvních cca 3 minut prohrávali o dvě, respektive o tři góly, ne...? To nemá úplnou spojitost s kvalitou mužstva, ale s jeho nesoustředěností a špatném nástupu do zápasu! Mě by třeba takový nářez nepřekvapil od současných Devils nebo Bostonu, Tampy - ale od Sabres, kteří táhli 8 porážek v řadě...?
 
AvatarJá bych neplakal nad rozlitým mlékem, ruku na srdce, zápasy jako tyhle se od nás letos čekaly ve velkém a jen to jen jedno velké pozitivní překvapení, že k němu došlo až teď. Jsme outsideři, to platí stále, i když zatím máme bodů překvapivě hodně a náš herní projev je nad očekávání (většinou) dobrý. Taky Sabres byli hodně nadržení po těch 8 porážkách, protože oni letos už opravdu nejsou tým jací bývali, tedy až ten goaltending.
Nás taky Allen moc nepodržel a v posledních zápasech je lepší Monty, tak snad dostane víc šancí. V Columbusu to je vždy průser, ale každá série musí někdy skončit.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík