Druhé letošní derby s Torontem skončilo stejně jako první - vítězstvím hostů na nájezdy.

29.10.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

David <a href=Aebischer byl v zápase s Torontem výborný." title="David Aebischer byl v zápase s Torontem výborný." src="http://www.canadiens.com/_static/webupload/news/5302_3.jpg" />Letos podruhé čekala fanoušky Canadiens a Maple Leafs lahůdka - tradiční derby těchto rivalů. Tentokrát se hrálo v Bell Centre a dá se říct, že výsledek byl stejný - jestliže v prvním utkání v Torontu vyhráli Habs v nájezdech, nyní jim to Leafs vrátili naprosto stejným způsobem.

Zápas se pro domácí nevyvíjel vůbec dobře, už po necelých pěti minutách prohrávali o dva góly. Svůj brilantní večer načal hned ve druhé minutě Tomáš Kaberle přihrávkou na první gól Ponikarovskému, aby v minutě páté zacílil do černého on sám. Naštěstí to domácí nepoložilo a v osmé minutě se prosadila druhá výrazná osobnost tohoto utkání, Sergei Samsonov, který šikovnou tečí usměrnil prudkou přihrávku Streita - 1:2. Bohužel, ještě do konce první části stačil odpovědět opět Kaberle a bylo to znovu o dvě branky - 1:3. V druhé třetině padlo na každé straně po jednom gólu, takže rozdíl zůstával stále dvoubrankový v náš neprospěch. Nejprve předvedl asi nejhezčí akci zápasu Alexander Perezhogin, který projel celé hřiště, nádherně se dostal přes obránce a ještě lépe zakončil - 2:3. Ovšem Kaberle si asi řekl, že včerejší večer je tím vhodným pro jeho první hattrick v NHL a tak ho také v minutě třinácté s notnou dávkou štěstí dokonal - 2:4. Pokud tedy Canadiens chtěli pomýšlet na bodový zisk z tohoto zápasu, čekala je v závěrečné třetině pořádná práce. Svou aktivitu zvýšili, ale pořád byli střelecky daleko pilnější hosté - v celém zápase nás přestříleli neuvěřitelným poměrem 22-51!!! Nicméně, i přesto se domácím podařil husarský kousek a dokázali srovnat! Nejprve osvědčil svůj "čich na góly" Samsonov a hbitě dorazil Kovaljovovu střelu odraženou od zadního mantinelu - 3:4. A o tři minuty později bylo vyrovnáno, když použil svou oblíbenou zbraň, nechytatelnou dělovku, Sheldon Souray - 4:4. Tento stav vydržel až do závěru normální hrací doby, i když Toronto mělo pár šancí na rozhodnutí. To samé se dá říci i o prodloužení, kdy byli opět blíže k rozhodující brance hosté, ale Aebischer včera i přes obdržené čtyři góly chytal skvěle. Došlo tedy na nájezdy a ty byly hodně dramatické - rozuzlení přinesla až sedmá série. Hned první dvojice, Kaberle a Samsonov, potvrdila svůj výborný večer a ani jeden z nich nezaváhal. Pak si na každé straně vylámalo na gólmanech zuby pět hráčů, než přišel na řadu torontský Wellwood a svůj nájezd proměnil. Protože následující exekutor Perezhogin nedal, odvezli si hosté domů i druhý bod za výhru 5:4.

Jak jsem již napsal, tento večer ozdobili svými mimořádnými výkony hlavně Kaberle a v nájezdech gólman Aubin na straně hostů a na straně Habs nově sestavené trio Perezhogin-Kovalev-Samsonov, které dohromady nasbíralo sedm kanadských bodů, a brankář Aebischer, bez kterého by to včera asi dopadlo všelijak. V dalším zápase se Canadiens představí opět doma a už podruhé letos přivítají Ottawu, která se po velice špatném začátku rozjela a už se dotahuje na oba aktéry včerejší nádherné bitvy. Máme jí co oplácet, v prvním zápase jsme prohráli, jak jinak, na nájezdy...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNeplanovane a stastnou nahodou jsem na internetu videl treti tretinu a zaver tohoto zapasu. Z meho pohledu byla treti tretina v podani Habs vynikajici. Asi slo i o to ze skore bylo 4:2 pro Toronto, ale Canadiens je az na posledni minuty zapasu k nicemu nepustili - naopak sami agresivne napadali a tlacili se vsemozne pred branku. Dokonce ve vlastnim oslabeni jsme 2x zahrozili a ke golu chybelo opravdu malo. Rozhodne bych chtel vyzvednout nasi hru v oslebeni a v presilovkach. Oslabeni hraji tusim Bonk a Johnson a jsou opravdu vyborni. Navic v poslednich zapasech pridavaji i nejake ty bodiky. Kdyz Souray vyrovnal na 4:4 tak jsem tady na nocni skakal az do stropu a beztak zbudil cely barak :-) Atmosfera na stadionu mi spise pripominala fotbalovy zapas typu Manchester-Liverpool :-) Proste parada. Absolutorium zaslouzi golman Abby - jeho 55 ??? zakroku je fakt dost a mnoho z nich bylo opravdu neuveritelnych - hlavne v prodlouzeni kdy jsme byli opravdu blizko prohre. Najezdy jsou ale loterie a nam stesti nepralo. Hlavne Streituv najezd me mrzi, kdy byl uz hostujici golman prekonan a puk projel krizne brankovistem a minul klec jen o centimetry. Koivu taky provedl najezd vyborne ale Aubin ho vychytal ani nevedel jak... skoda no... V ceskych diskusich se hodne lidi divilo jaktoze Tomas Kaberle ktery vstrelil hattrick byl zvolen az treti hvezdou zapasu za Samsonovem a Kovaljovem. Ja sice videl jen 3 tretinu ale Montreal byl nebezpecnejsi i kdyz mel mene strel na branku - Toronto strilelo hodne ale Abby vetsinu strel videl a kdyz to "horelo" tak byl vcas na miste. Ja osobne si cenim ze chlapi opet za stavu 2:4 nic nevzdali a i s trochou stesti vyrovnali. Hlavni zasluhu na tom melo ruske trio Samsonov-Kovaljov-Perezhogin o tom neni pochyb...
 
AvatarTo dotažení výsledku na 4:4 určitě o něčem svědčí, protože to není letos poprvé, s Coloradem jsme zvrátili ještě hrozivější náskok a dokázali ten zápas nakonec vyhrát. Mužstvo má vnitřní sílu, což je velká výhoda hlavně v zápasech, kdy se herně ne úplně daří. Druhou pozitivní věcí je prozatimní forma Aebischera, když to takhle vydrží, můžeme naprosto bez problémů točit dva vyrovnané gólmany.
 
29.10.2006 12:00 | reagovat
newt
Najezdy, najezdy.. letosni prokleti. Skoda, ze Streit nedal ten svuj, pry to bylo o centimetry. Kazdopadne Carbo koukam dal cachruje s lajnama - Perezogin musi byt bez sebe radosti, ze zas muze hrat s "tatou" Kovaljovem :) Jen ten pomer strel je silenej, muzeme byt radi, ze jsme z toho zapasu vykresali aspon bod..
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík