Canadiens porazili Blues i podruhé - 5:2

20.10.2019, 07:37 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Na úvodní trefu Jordana Weala ještě domácí Blues rychle odpověděli, druhá třetina ale jednoznačně patřila Habs. Hosté ji ovládli 3:0 a celkově na ledě obhájce Stanleyova poháru zvítězili 5:2. Hokejisté St. Louis tak prohráli už počtvrté v řadě.

Branky a nahrávky: 8. Schwartz (Pietrangelo, Tarasenko), 60. Perron (Faulk, Parayko) - 6. Weal (Domi, Tatar), 21. Gallagher (Danault), 24. Drouin (Kotkaniemi, S. Weber), 32. Suzuki (N. Thompson, Cousins), 60. S. Weber

Jake Allen (STL) - odchytal 55:03, 20 zákroků, 83,3%
Carey Price (MTL) - odchytal 60:00, 32 zákroků, 94,1%

1. hvězda utkání: Carey Price (MTL) 32 zákroků
2. hvězda utkání: Jonathan Drouin (MTL) 1+0
3. hvězda utkání: Nick Suzuki (MTL) 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak mě hráči, bohužel, z omylu nevyvedli a opět jsme v Minnesotě prohráli... První třetinu jsme vůbec nevěděli, co hrát a byli jsme rádi, že jsme dostali jen jednoho góla. Druhou jsme naopak začali výborně a během chvilky otočili skóre, čímž jsme domácím totálně vzali vítr z plachet - bohužel jsme jim ho vrátili 13 sekund před koncem, kdy jsme si zase (jako doma s Tampou) nepohlídali závěr třetiny. V poslední jsme se sice se štěstím dostali do vedení, ale když pak hlavně Tatar neproměnil gólovku, přišel stupidní útočný faul Byrona, hned využitá přesilovka a pak konečný obrat, kdy jsme propadli v útoku a z rychlé akce inkasovali, kde si myslím, že Kinkaid mohl být u té tyče dříve (jinak podal solidní výkon)... Pak už to byla jen křeč. Na výkon ze St.Louis jsme nenavázali, bylo to mnohem chaotičtější a myslím, že bylo znát, že máme v nohou den předtím zápas...
 
AvatarReakce na příspěvek:Carey byl jako vždy jistota, ale i Allen tam toho spoustu pochytal, i přes ten svůj fail u Gallyho gólu. Určitě to bylo zasloužené vítězství.

Weby má v týmu obrovskou roli a velké jméno, opravdu si myslíš, že ho CJ sundá? Ani náhodou a já možná budu opět proti všem, ale mě to zase taková tragédie z jeho strany nepřijde. Určitě je horší, chybí ofenziva a PP góly, ale pořád na top 4 a jak jsem už řekl, jeho čas určitě přijde.

Snad Minny bude opět tragická a body by mohly vyjít.
 
AvatarNejsem tu určitě jediný, pro koho jsou tyhle body velkým překvapením! Sehráli jsme velmi dobrý zápas, dokonce i přesilovky (aspoň většina z nich) byly solidní a korunované nádherným gólem Drouina po krásné přihrávce Kotkaniemiho. Ten mě udivil svou stále větší herní drzostí a hlavně větší a větší odolností v osobních soubojích - konkrétně tady proti takovým věžím v jejich obraně mě to fakt hodně překvapilo... Szukimu evidentně ten první gól pomohl, vypadá, že se pomalu zbavuje té zbrklosti a víc tak vynikají jeho technické dovednosti - jen aby to vydrželo. To samé si moc přeju u Drouina, který zatím přispívá tak, jak by hráč jeho kvalit mužstvu přispívat měl!
Dneska v Minnesotě jsem body netipoval a nevěřím v ně ani po tomto vítězství v St.Louis, tak snad mě hráči vyvedou z omylu...smajlik.
 
20.10.2019 10:43 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Na Petryho, Danaulta a další (Thompson) co vyrostli až u nás se moc hrdě dívá, to máš pravdu / ale teda jak vyrostl Gally definitivně nejen v bojovníka co střílí góly ale opravdu v totálně platného hráče po všech stránkách, to se nevidí. Zároveň ale myslím, že je dobře, že je kapitánem Webby, myslím, že Gally potřebuje být spíš míň viditelným srdcařem.

Ten tým má prostě fakt charakter, i když to není all star team, to si řekněme na rovinu. Doufám, že nám ty PP vydrží, Kirk byl vždycky můj oblíbenej hráč, tak snad v týmu vydrží)
 
AvatarNádherně udělané body s obhájci, kromě první třetiny byla naše hra naprosto lahodná a koncovka nám konečně fungovala bez problémů. Na přesilovky se také dalo dívat a k tomu jsme dvě využili, což je další pozitivum.
I přes tohle všechno bychom hodně měli děkovat Careymu, protože i ten má rozhodně na vítězství velkou zásluhu.

Nejvíce se mi v útoku včera líbili Kotkaniemi, Gally a Suzuki, který se viditelně zvedá. V obraně výborné zahrál Petry a vůbec by mi nevadilo, kdyby ho CJ zkusil dát k Metemu do prvního páru, protože Weber opět včera předvedl nepřesvědčivý výkon. Po takovéhle výkonu by to dnes mohlo snad vyjít i v Minně, ale známe, čeho jsme tam schopní.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. St. Louis Blues
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík