Nemastné - neslané poslední tři zápasy Canadiens.

30.11.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Carey <a href=Price byl společně s Kovaljovem hlavním strůjcem vítězství v Torontu." title="Carey Price byl společně s Kovaljovem hlavním strůjcem vítězství v Torontu." src="http://cdn.nhl.com/canadiens/images/upload/2007/11/mtl_tor_nov27.jpg" />Dnes si dovolím jen velice krátké ohlédnutí za posledními třemi zápasy, které se nám, bohužel, až tak moc nepovedly.

Jak jsem psal na konci minulého článku, Buffalo hraje doma hodně dobře a je jen otázkou času, kdy si vylepší svou pozici ve Východní konferenci. Asi jsem to nechtěně přivolal, protože hned následující dva zápasy to plně prokázaly. Naneštěstí to byly zápasy s Canadiens... Řekl bych, že lepší hru jsme opět předvedli ve venkovním utkání, tedy na ledě Sabres. Tam jsme sehráli celkem vyrovnanou partii, ale dostávali jsme laciné góly. V naší bráně stál mladý Price, který však za obdržené góly nemohl, na vině byla (jako už poněkolikáté) nedůslednost bránících hráčů před ním, když dvě branky padly po dorážkách. Ztráty dvou bodů je dvojnásob škoda i proto, že jsme za nepříznivého stavu 0-2 dokázali srovnat na 2-2 a v té chvíli to vypadalo, že s prázdnou neodjedeme. Osm minut před koncem jsme ale inkasovali třetí gól a pak ještě při hře bez brankáře čtvrtý a body proklouzly mezi prsty... Jestliže tato prohra mrzela kvůli vyrovnanému průběhu zápasu, pak hned následující den to na ledě Bell Centre vypadalo úplně jinak. Sabres nás v každé z třetin přestříleli, což se také nakonec projevilo i na konečném skóre. A poprvé v sezóně se nám přihodila nemilá věc – a to taková, že jsme nedokázali vstřelit ani jeden gól! Šance sice nějaké byly, ale Thibault v brance hostí se „pomstil“ svému bývalému týmu (i když už je to řádka let) řádně a vychytal svůj první „shutout“ v Buffalu. Tento zápas jen dokázal, že na Buffalo nám to prostě letos nejde a i když jsme první dva duely vyhráli, nikdy to nebylo po nějaké jasné převaze, ale naopak jsme většinou z minima vytěžili maximum. Za takové konstelace odjíždět k derby do Toronta nebyl určitě žádný med. Zvláště, když Maple Leafs se nedaří a už se šuškalo i o výměně na trenérském postu. Domácí hráči se podle dané situace také chovali na ledě – herně byli jasně lepší, hlavně v první třetině, kdy nás přestříleli 17-6... Góly ale padaly až od druhé části a měli jsme štěstí, že jsme vždycky dokázali rychle zareagovat na vedoucí trefu domácích – v prvním případě po dvou minutách, v druhém dokonce po půl minutě! Když pak pořadí střelců prohodil naším vedoucím gólem Kovaljov, vypadalo to s námi hodně dobře. Domácím ale vyšel enormní závěrečný tlak a 18 sekund před koncem Sundin vyrovnal... Prodloužení nic nepřineslo a tak se rozhodovalo v nájezdech. Hned první a důležitý proměnil náš jasně nejlepší hráč v utkání Kovaljov a nasměroval nás ke zdárnému konci. Sundin pak sice v druhé sérii vyrovnal, ale dál už úřadoval vynikající Price, který tak navázal na výborný výkon z normální hrací doby. Rozhodnutí přinesla až pátá série, kdy Kosticyn rutinérsky zavěsil, aby pak Blakea vychytal Price. Dva body z tohoto zápasu jsou nesmírně cenné, protože, jak jsem již řekl, Toronto bylo opět lepší a přestřílelo nás 46-30!

Poslední dva zápasy mě malinko začaly připomínat minulou sezónu, kdy jsme moc aktivní ve střelbě nebývali. Doufám, že to byl jen takový malý výpadek a opět se vrátíme k ofenzivnějšímu stylu, třeba už dnes v Prudential Center, což je nové sídlo Ďáblů z New Jersey.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.12.2007 12:00 | reagovat
Míra
Ano, velice ofenzivně jsme nastoupili a prvních deset minut jsme domácí absolutně k ničemu nepustili. Ale dva laciné góly nás srazili a v poslední části nás dorazili rozhodčí. Neříkám, že to nebyli nedovolené zákroky vysokou hokejkou, ale je skandální, aby nejprve rozhodčí, stojící kousek od prvního incidentu, nic nesignalizoval, hra běžela ještě notnou chvíli dál a když pak nastal druhý zákrok, který už signalizovaný a odpískaný byl, najednou si rozhodčí vzpomněl, že i ten první zákrok byl nejspíš faul a poslal nás do tří a to rovnou na 4 minuty!!! Tím hrubě ovlivnil zápas, protože jsme v tomto oslabení dostaly definitivní k.o. Kdyby ihned odpískal první faul, k druhému už by zákonitě nedošlo a hráli jsme maximálně 4 minuty 5 na 4, což by se nechalo i ubránit. Omlouvám se, ale jsem fakt na.ranej!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík