Montreal dokázal zlomit ďábelské prokletí.

25.01.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Do zápasu s Devils hráči Canadiens asi nevstupovali moc optimisticky. Statistky černé série proti Devils ostatně mluví za vše - 20 zápasů 2 výhry z toho momentálně 9 proher v řadě. V brance fantom jménem Martin Brodeur. Letošní sezóna se dá prozatím označit za vydařenou, takže stát se mohlo všechno - a taky stalo :-).

První třetina začala klasickým scénářem zápasů proti New Jersey. Opatrný defenzivnější hokej, s minimem šancí a střel - to je ale styl New Jersey a jako obvykle vytěžili z minima maximum. První prostřelil Hueta, krásnou střelou s levého křídla, rodák z Třebíče Patrik Eliáš. První třetina moc vzrušení nepřinesla - stačí napsat poměr střel 6:3.

Druhá třetina nepřinesla v herním projevu hostujícího týmu žádné větší zlepšení. Naopak se podruhé v zápase trefil Eliáš když po krásné přihrávce Mottaua střílel do poloprázdné branky - Huet byl bezmocný. Tentokrát ale Canadiens dokázali odpovědět. Na 2:1 snížil Smolinski který začaroval s pukem v bezprostřední blízkosti Brodeura a dokázal ho dopravit až za něj. Pochvalu za výbornou přihrávku si zaslouží A. Kostitsyn. V dalších minutách se proti Habs "spikuli" rozhodčí. Nejprve dostal 2 min. Plekanec a poté za krosček Begin - takže přesilovka 5 na 3 - následovně pár vteřin po ní šel na "hanbu" další hráč asi za nějaké protesty na lavičce. Toto bezmála pětiminutové oslabení Montreal bohužel neustál bez inkasované branky. Právě v dvojnásobném oslabení vypálil z pozice obránce Langenbrunner a prostřelil vše včetně Hueta. Další perné minuty Habs ustáli a do kabin šli "jen" z dvoubrankovou ztrátou. Opět musím napsat stav střel v druhé třetině: 4:9 pro Habs.

Nevím co se stalo v kabině o přestávce před třetí třetinou. Ať už Carbonneau, nebo kapitán Koivu měl pořádný proslov, nebo se hráči "hecli" že to ještě zkusí otočit, případně si Devils v kabině již otevřeli nějaké to pivko před All-stars přestávkou :), každopádně takový obrat a nasazení nečekal asi nikdo. Canadiens na Ďábly vlétli hned od začátku a hned po 29. vteřinách slavil druhý gól zápasu Smolinski. Brodeur vyrazil celkem lehkou střelu od modré přímo před sebe kde číhal právě Smolinski a ten již neměl problém zasunout puk za sedícího golmana. Rázem to bylo jen o gól a Devils evidentně znervózněli a začali faulovat. Přesilovky se ale Montrealu tentokrát moc nevedly - Brylinovo ani Eliášovo vyloučení gól nepřineslo, i když měl Higgins neskutečnou šanci na vyrovnání. Přesto právě když již Eliáš opouštěl trestnou lavici, tečoval ve vzduchu puk kapitán Saku Koivu a vyrovnal na 3:3 !!! Spekulovalo se zda gól nepadl vysokou holí ale sudí ho uznal. To už asi bylo opravdu na domácí hodně a přišel další faul - a další přesilovka. Tentokrát se ale komando Habs nemýlilo. Koivu poslal puk do varu před branku, kde se nejlépe zorientoval Higgins a dokonal obrat na 3:4. Devils se už na nic nezmohli a Canadiens si tak z Prudential Center vezou nesmírně cenné vítězství nad neoblíbeným soupeřem.

Nesmím zapomenout na hvězdy utkání 1. Smolinski, 2. Higgins, 3. Eliáš. Proč jsem pokaždé připomínal statistiku střel na branku ? Protože v poslední třetině Canadiens přestříleli Devil v poměru 3:20 - totálně dominovali a myslím že zaslouženě otočili zápas. Celkově střely 12:32 pro Habs - Huet si tedy dnes docela pokazil statistiky. Důležité je ale vítězství které si myslím přinese do týmu ještě více sebevědomí a pohodu přes All stars pauzu. Další zápas odehrají Canadiens doma s Washingtonem 29.1.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.01.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
pzn. Andrei Kostytsin -- 21 bodů v posledních 21 zápasech !!!
 
25.01.2008 12:00 | reagovat
PALO
Pekne pekne, je radost sledovat take obraty v nas prospech ;-)
 
AvatarJsem rád, že jsem ti pomohl svým komentářem v přestávkách ke článku :-)... To byl samozřejmě vtip, ale napsal jsi to přesně. Skoro polovinu zápasu to bylo dost nezáživné a domácí pokračovali ve své klasické hře proti nám. Nejvíc mě opravdu dostali rozhodčí, když na nás poslali dvakrát po sobě přesilovku 5 na 3 a vždy to bylo hodně přes minutu (v druhém případě téměř celé dvě). V té době jsem myslel, že to dopadne stejně jako minule - dostaneme čtvrtého fíka a je hotovo. Ale tu druhou přesilovku i následnou 5 na 4 jsme ustáli naprosto perfektně a naopak jsme mohli skórovat my. Třetí třetina, to bylo jako ze snu... Absolutně jsem nechápal, co se to děje a domácí asi taky, protože najednou vůbec nestíhali a nevěděli, co hrát. Z toho pak právě plynuli ty fauly a naše, i když většinou neproměněné, přesilovky. Koivův gól byl hodně na hraně, čekal jsem, že nebude uznaný, takže mě to docela překvapilo. To byla asi poslední kapka pro domácí, kteří se zmátořili až v posledních dvou minutách, ale zase k jejich smůle přišel faul a bylo hotovo! Musím říct, že co se vrátil Begin, je ta lajna Begin-Smolinski-Kostopoulos vynikající.
 
AvatarJJ čerpal jsem i z tvého "diskusního reportu" :) Začínáš být celkem důvěryhodný online zdroj. Já bych hlavně veřejně pochválil Smolinskiho (a jeho parťáky v řadě) Oba se po zranění perfektně zapojili a zvládají nejen defenzívu ale i bodují. Dokonce si dovolím tvrdit že v posledních dvou zápasech měla jejich řada rozhodující podíl na výsledku...
 
AvatarTak to jsem rád... :-) Se Smolinského řadou naprostý souhlas, to jsem nečekal, že Begin tam přinese takový svěží vítr. Odnesl to Dandenault, což je taky škoda, své si rozhodně uhrál a dokázal vstřelit i pár důležitých gólů, třeba v Bostonu.
 
AvatarJá si nemyslím že by to Dandenault zrovna odnesl ale spíš že to bude trenér nějak točit - jednou nebude hrát ten potom zase onen. Myslím že momentálně má trenér BOHUDÍK "problém" koho do zápasu postavit - ve smyslu že hráčů v dobré formě nebo herní pohodně je povícero. Kostisyn, Smolinsky, Begin, Streit, Kovaljov, Koivu taky zabral a o Plekym ani nemluvě :-) Jen se podívejte na tabulku aktuální formy v pravém slouci - to už jsem dlouho neviděl aby tam bylo 5 hráčů s průměrem skoro bod na zápas. Pevně věřím že to tak zůstane nebo bude jen lepší. V dnešním zápase s Jersey kluci ukázali že v tom týmu asi něco je - že se dokážou semknout a zabojovat - věřím že to nebyla náhoda.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík