All Star víkend v Montrealu se vydařil.

27.01.2009, 09:29 | Aktuální téma |  Míra Vyskočil
 

Právě skončený víkend byl pro celý Montreal velkým hokejovým svátkem. Konalo se zde totiž 57. All Star Game, které tak dokonale zapadlo od oslav stoletého výročí trvání klubu Montreal Canadiens. Protože jsou fanoušci v Montrealu jedněmi z nejoddanějších (ne-li nejoddanějšími vůbec), pojali samozřejmě tuto událost jako jednu velkou výzvu a už při hlasování se snažili o raritu - protlačit do zahajovací sestavy všech šest hráčů! Nakonec se jim to tedy nepovedlo, v úvodní šestici byli "jen" čtyři hráči domácích Habs - Carey Price, Andrej Markov, Mike Komisarek a Alexej Kovaljov, který byl navíc zvolen kapitánem výběru Východní konference.

Samotnému zápasu předcházely, jako vždy, dovednostní soutěže. V těch se neztratil "hračička" Kovaljov, který v disciplíně "nájezdy na krásu" předvedl zajímavou ekvilibristiku s otočkou s bruslí na puku... Více hlasů však od diváků získal Alexander Ovečkin za svou nápaditou hereckou etudu. V soutěži o nejtvrdšího střelce jsme sice měli zastoupení v Miku Komisarkovi, ale nijak výrazněji se neprosadil - zde opět kraloval Zdeno Chára, který navíc překonal 16 let starý rekord Ala Iafratea výkonem 105,4 míle za hodinu (169,6 km/hod.). Pro úplnost dodejme, že v nájezdech byl nejlepší Shane Doan z Phoenixu, nejrychlejším bruslařem byl Andrew Cogliano z Edmontonu a nejpřesnějším střelcem se stal Jevgenij Malkin z Pittsburghu.

Hlavní akce víkendu, nedělní All Star Game, nabídla zajímavou přestřelku, v které se opět nenechali zahanbit domácí hráči Habs. Markov se zapsal jednou mezi střelce, Komisarek jako jediný hříšník mezi trestané (v All Star Game celkem unikum...) a hlavně Kovaljov se stal nejlepším hráčem celého zápasu! Nutno dodat, že naprosto oprávněně, byť bilanci tří kanadských bodů mělo víc hokejistů. On ale k tomu přidal "třešničku na dort" v podobě excelentně proměněného samostatného nájezdu, kterým vlastně rozhodl o vítězství Východu nad Západem v poměru 12-11! Odměnou za tohle představení mu byl pěkný terénní pick-up Honda...

Atmosféra byla, jako vždy, v Bell Centre výborná, byť se samozřejmě nedala porovnávat s běžnými soutěžními zápasy Habs. Organizátoři zápas zpestřili třeba představováním legend montrealské hokejové historie v každé reklamní přestávce, kdy se dotyčný představil v některém ze vchodů v hale a tleskala mu samozřejmě celá hala. Prostě, po všech stránkách povedený večer a vlastně i celý víkend.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJinak supr ze se vratil Higgins, ale spolecne s Koivem bude asi trvat par zapasu nez naberou formu smajlik
 
AvatarTak ted jsem zkouknul highligty a pripomelo mi to lehce zapas s Atlantou. Jak jste psali, prohrali jsme si to jen a jen sami. Beru to ale jako pozitivni zpravu. Pokud zlepsime koncovku a vyvarujeme se tech totalnich chyb po kterych padly goly, to to zase pujde. Horsi kdyby nas souperi jasne prehravali. Nicmene dva body v cudu jiz potreti za sebou :-((( K Langove sanci - promenit to tak je to jedna z nej akci mesice, bohuzel je z toho jeden z nej zakroku golmana mesice :-) Jednoduse mi to lapl. Ale tohle by se i presto nejak davat melo :-) Jo a docela me zarazil celkem vysoky pocet trestu... GO HABS priste to bude padat !!!
 
AvatarDva zbytečně ztracený body, nic víc k tomu nelze říct. Nedaří se nám, i když se vrátili Koivu s Higginsem, naše koncovka, když máme tlak, je žalostná a pak tím jenom dostaneme soupeře na koně, jak tomu bylo přesně dneska. Tampa byla v první polovině marná, přesto vyhrála a dala nám lekci z efektivity. Na Floridě proti Panthers to bude ještě těžší...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ze čtyř gólů jsme si dva dali sami, jeden pak po nešťastném odrazu... Price si dnes rozhodně procento úspěšnosti nijak nevylepší... Je to hrůza sledovat takový zápas, kdy ho máme jasně pod kontrolou a pak se to takovýma haluzema totálně převrátí. Taky už nevěřím v naše vzchopení, sami jsme Tampu posadili do sedla.
 
Druhá třetina 6:5 na střely a my z toho dostaneme 3 goly, když nám ho neumí dát tampa, tak si ho tam šupnem my. Bohužel Tampě tam padne každá šance, mít za dvě třetiny 13 střel a z toho 4 goly je hodně slušný. Naprosto zbytečně jsme si tento zápas pokazili, nevěřím, že se ve třetí zvedneme. Třetí gol obránce krásně namaže na modrou, místo aby nekompromisně vyhodil, při čtvrtým zase smůla, kdy si dal Hamrlík vlastence...
 
AvatarReakce na příspěvek:A teď po školácké přihrávce křížem obranného pásma je to dokonce 3-2 pro Tampu! Tohle fakt nechápu!
 
AvatarNo a je tady přesně to, co zákonitě přijít muselo - naprosto nesmyslné vyloučení a srovnáno na 2-2!
 
Reakce na příspěvek:Bohužel ale vedeme jen 2:1, klidně to mohlo být tak 4:1. To co nedal Lang, bože můůj!!! Zatím jsme lepší, ale bohužel nejslabší čás třetiny byla naše přesilovka 5 na 3, kdy jsme jen 2x vystřelili, ikdyž jednu střelu zastavila tyč. Uvidíme co dál, snad výkon udržíme a přidáme i nějaké goly na uklidnění
 
AvatarTak v Tampě zatím po první třetině jasně lepší Habs, ovšem zase ta koncovka...smajlik. Nedáme ani v přesilovce 5 na 3 nebo jasné tutovky, viz Higgins nebo Lang. Na druhé straně Price výborně lapnul trestné střílení... Snad ten jednogólový náskok potvrdíme.
 
AvatarAll star vikend se myslim vyvedl. Kovaljov ma novou hracku na jezdeni smajlik a Oveckin v klobouku a retro brylich nemel chybu smajlik Ale ted zase zpet do reality a vyloupit tampu i floridu !!!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík