Ruský tisk: Kovaljov ano, Koivu ne

28.05.2009, 14:29 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Vedení Montrealu podle informací deníku Sovětskij Sport nabídlo novou roční smlouvu svému útočníkovi Alexeji Kovaljovovi. Šestatřicetiletý ruský forvard by měl pobírat plat v rozmezí šest až 7,5 milionu dolarů. V plánech naopak nefiguruje Saku Koivu.

Kovaljov se tak může stát i novým kapitánem slavných Canadiens a nahradit tak dosavadního finského nositele "céčka".

Oba hráči se 1. července stanou nechráněnými volnými hráči. Kovaljov měl v uplynulé sezoně plat 4,5 milionu, Koivu ještě o 250 tisíc více. O novém kontraktu však chce údajně klub jednat pouze z Kovaljovem po jeho návratu z dovolené.

O necelé dva roky mladší Koivu byl přitom kapitánem týmu posledních devět sezon, což je druhé nejdelší období v bohaté historii Canadiens. O sezonu navíc má na kontě jen legendární Jean Beliveau.

Přestože rodák z Turku v NHL dosud za jiný klub nehrál a působí v Montrealu od sezony 1995/96, nyní se může vše změnit. "Pokud nepodepíšu do 1. července, nemyslím si, že se ještě do Montrealu vrátím," řekl nedávno Koivu.

"Zakončit kariéru v jednom týmu může úchvatné, ale je ještě brzy na to o tom mluvit, protože nevím, jaké záměry klub má. Potřebuji nějaký čas, abych si také sedl s rodinou a zvážil, co je pro nás nejlepší," dodal.

Podle ruského listu si chtějí Canadiens pojistit i služby ceněného obránce Mikea Komisarka, jež by měl v rámci víceleté smlouvy pobírat plat ve výši čtyř milionů dolarů za sezonu. Komisarek, který v tomto ročníku inkasoval 1,7 milionu, však požaduje ještě o dva miliony navíc.

zdroj: deniksport.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
31.05.2009 23:21 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarChachááááááááá to si ten Komisárek dělá srandu...Se asi někde uhodil do hlavinky...
 
29.05.2009 18:31 | reagovat
Jano | beeg1@azet.sk
Či sa to niekomu páči,a či nie Kovy bol aj v uplynulom ročníku najproduktívnejší hráč Habs a hlavne jeho zásluhou sa v zavere sezony Habs do play off dostali..Otázne je či sa mu C hodí?
Je pravda ,že na túto funkciu by sa hodil niekto s výbušnejšou povahou.Dá sa polemizovať aj o výške platu-7,5 miliona je premrštená cena,naopak len jednoročná zmluva je dobrou volbou -aspon bude mat chalan motiváciu hrať dobre ,kvoli novej zmluve...Komisarek a 6 melonov -dôvod na úsmev..
 
29.05.2009 15:02 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarKoivu - sezona moc nevyšla, sám chce vyzkoušet volný trh, takže ho v Montrealu násilím nikdo držet nebude
Kovaljov - dle mnohých náladový hráč. Ano, něco na tom bude, ale pokud mu jde vedení klubu a zejména hráči na ledě vstříc, tak hraje špičkově (viz závěr sezony, kdy byl vyhlášen hráčem týdne). A nejhlavnější je, že má ZÁJEM zůstat. 80 bodů asi už nepřekoná, ale 30 gólů a 70 bodů dohromady snad dá. Takže podepsat.
Komisarek - 4 mega a je mu to málo? Jsem si říkal, že jde o překlep. Tolik prachů dostávají 30 gólový střelci či 50 bodový obránci a on si ještě otvírá držku??? Sry, ale jak tady už padlo klidně si plav do Toronta
Schneider - přesilovka pořád umí, nicméně bránění je opravdu pokulhávající. Jestli nebude mít přehnané finanční nároky tak proč ne.
 
Já bych Kovyho určitě podepsal, jestli mu dávat C je dost diskutabilní, protože je dost náladový a pro mě není dost impulzivní, aby strhl celou kabinu nebo aby řekl ty správný slova, když je potřeba. K tomu mi připadne ideální Koivu, ale už podle jeho slov by mu asi moc nevadilo změnit dres (pro mě velmi smutná zpráva), takže pokud odejde, nebál bych se dát C třeba Markovovi. Schneidera bych bral, ale asi nebude nejlevnější a perspektivita je už nulová (dvakrát škoda Streita) Komisarka za 6M kopnout do řitě, zvlášt za to, co hrál ted, průměr. Uvidíme co vedení vymyslí, ale jednoduchý to mít nebude
 
29.05.2009 08:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSúhlasím s vašimi názormi ale niekedy je potrebné urobiť zmenu a občas je táto zmena radikálna. Ako si vy neviete predstaviť Montreal bez Koivuho tak napríklad Tampu si nevedia ľudia predstaviť bez Lecavaliera alebo Atlantu bez Kovaľčuka. A každý hráč občas potrebuje zmenu. A k tomu údajnému kapitánskemu "C" Alexa Kovaľova. Sami ste hovorili, že kapitán nemusí byť najproduktívnejším hráčom tímu. Podľa mňa keď Koivu odíde Alex si toto "C" zaslúži. Táto sezóna mu síce celkom nevyšla ale nielen jemu ale aj celému tímu. A Koivu nebol jediný kto v tíme makal.
 
AvatarJa si porad stojím za svým ze Koivu je skvely kapitan. Ano uz neni tak produktivni jako drive ale vzdyt kapitan nemusi byt nejlepsi v bodovani. Koivu to tahne srdcem a bojovnosti. Miro mas pravdu ze za jeho kapitanovani jsme to nikde daleko nedotahli, ale ruku na srdce - S KYM TO MEL KOIVU TAHNOU ? Solidni tym je to az posledni dva roky. Drive to bylo takove nijake, spise jsme bojovali o postup do play-off. Navic koivu az do prichodu Tanguaye nemel u sebe nikdy poradneho strelce s kterym by si sednul. No a letos byl Tanguay pul sezony zraneny, jinak jim to klapalo. Samozrejme ze pokud Koivu odejde (taky byste nechteli delat celou karieru v jednom podnikusmajlik) tak mu to nebudu mit za zle. Nicmene kdo by mel za nej kapitanovat ? Kdo je takova osobnost ? Nikoho v tymu nevidim. Alexi sorry ale ty a kapitan ? Montrealu ? Bleh... Jedna vec je skvely hokejista a druha je kapitanstvi... Jsem zvedavy jak to dopadne. Ja tipuju podpis Kovaljova a Koivu 50:50. Ke Komisarkovi se snad ani nema smysl vyjadrovat. Pokud je to pravda, je to kreten a at si tahne treba do Toronta. Takovych podobnych se klouza po NHL mraky.
 
AvatarReakce na příspěvek:A ještě ke Komisarkovi - 6 milionů ani omylem, i ty čtyři jsou pro něho až dost! Pokud nekývne, ať si klidně jde, obránců jeho kvalit jezdí po kluzištích NHL dost a budou možná i levnější.
 
AvatarReakce na příspěvek:Možná máš pravdu, jenže jsou tu dvě ALE: Koivu sám prohlásil, že by nebylo vůbec špatné vyzkoušet si dráhu volného agenta a vybírat si mezi nabídkami - z čehož plyne, že v Montrealu nutně zůstat nechce. A za druhé - ano, je dříč a bojovník, který se stal jakousi ikonou Habs, jenže proti stojí jedna naprosto zásadní věc - NIKDY Canadiens nedovedl k výraznému úspěchu a to se v Montrealu těžko odpouští. I takovému hráči, jakým bezpochyby Koivu je! Pokud by Kovaljov podepsal za menší peníze, klidně bych tuto variantu bral.
 
AvatarPrý to klub dementoval, takže z toho nic nebude, ale kdyby náhodou bylo (což bych se ani u Boba nedivil), tak bych s tím ostře nesouhlasil. Nejen že plat je trochu přemrštěný, ale dát céčko hráči, který má každý měsíc jinou náladu (= výkonost) a aby se probral ,tak si musí pár dní posedět doma, prosím tohle ne. Na druhou stranu Koivu, bez toho si Montreal nemůžu představit a ještě jsem neviděl, že by do zápasu nedal vše ! Vzpomeňme jen na play-off proti Carolině, kdy jsme byli na koni a najednou přišlo tragické zranění oka ... Koivu je prostě Habitant jak se patří a myslím, že by ani nepožadoval plat nějak extra vysoký. Nehledě na to, že to je prostě kapitán s velkým K !
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík