První domácí výhra se zrodila stylově s obhájci poháru ze St.Louis

13.10.2019, 07:56 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Obhájci Stanleyova poháru poprvé v nové sezóně prohráli v základní hrací době, postarali se o to domácí Canadiens, kteří poprvé v sezóně berou plný počet bodů. O branky Habs se postaralo šest různých střelců, nejvíce se bodově prosadil Brandan Gallagher který vstřelil gól a na dva přihrál.

Branky a nahrávky: 13. Tatar (Gallagher), 19. Drouin (Chiarot, Folin), 36. Danault (Tatar, Gallagher), 48. Lehkonen (Petry, Weal), 52. Gallagher (Domi, Mete), 58. Domi (Drouin, Kulak) - 18. B. Schenn (Tarasenko, Schwartz), 22. Blais (Bouwmeester), 33. Dunn (B. Schenn, Tarasenko)

C. Price (MTL) - odchytal 60:00, 26 zákroků, 89,7%
J. Binnington (STL) - odchytal 59:38, 32 zákroků, 86,5%

1. hvězda utkání: Brendan Gallagher (MTL) 1+2
2. hvězda utkání: Jonathan Drouin (MTL) 1+1
3. hvězda utkání: Philip Danault (MTL) 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:CJ prohlásil, že zatím o poslání Fleuryho na farmu neuvažují a taky předtím řekl, že nemá smysl ho mít nahoře, když nehraje, tudíž doufám a věřím, že v dalším zápase nastoupí. Jinak je to fakt demence.
 
AvatarTak tentokrát musím určitě říct, že vítězství jsme si zasloužili, protože jsme byli ve většině zápasu lepším mužstvem. Sice mě trochu naštval Price tím druhým gólem, ale jinak předvedená hra velmi dobrá a chválím Drouina s Gallagherem! Taktéž nechápu složení obrany, kdy nejpomalejší bruslaři Folin s Chiarotem hrají spolu...smajlik. Nevím, proč nenastupuje Fleury, když patřil k našim nejlepším bekům a udělal vlastně jen jednu chybu, za kterou navíc nemohl sám...
 
AvatarCenná výhra proti úřadujícím mistrům. Podělali si to dost sami, Gallyho gol bych já stoprocentně challengoval, nepobírám, proč to neudělali, co si budem, Gally se vůbec nesnažil brzdit. Ale jejich blbost. Kdo měl na výhře hlavní díl je jasné a po dlouhé době výhra týmu, i když byl Carey pouze ok.
Líbil se mi hodně Suzuki, byl o dost hladovější, KK hrál taky hodně dobře a jde vidět, že tu sílu na puku začíná od Armii hodně odkoukávat, třeba Armyho únik po němž následovalo TS byla zásluha hlavně KK. Mete byl taky hodně solidní, toho góla hodně chtěl.
Paulie Byron má letos jinou roli než míval, ale určitě bych ho nezatracoval a mě jeho hra přijde v pořádku.
Moc jsem nepochopil složení obranných párů a proč se rozbil druhý pár Petey-Chiarot. Jestli chtěl CJ na velký a fyzický tým Blues postavit co nejvyšší obranu ok, ale i tak bych solidní pár neboural. Nicméně Folin určitě není lepší než Reilly a Cale Fleury buď ať hraje, což bych preferoval, nebo ať jej pošlou dolů, tohle nemá cenu, pokud mu CJ nevěří.
 
AvatarNo vida jaký krásný výkon umíme předvést proti obhájcům SC, konečně nějaká pořádná výhra a žádné uplácané body. V první třetině jsme byli jasně lepší. Ve druhé jsme možná pustli Blues trochu více do hry, ale ani tak nám nemám co vyčítat. Třetí třetina byla také celá v naší režii a bez problémů jsme si dokráčeli pro dva body.
Co se útoku týče, tak musím velmi pochválit Drouina, Samozřejmě Armiu a i když neproměnil TS, tak hraje prostě pořád dobře. Gally také dnes velmi solidní výkon, kde ukázal, že v práci před brankou je prostě pán. Ovšem mám trochu problém s Byronem, ten pořád nepředvedl v podstatě nic.
V obraně si jednoznačně velkou pochvalu zaslouží i Mete, kterému to opravdu moc nešlo od začátku sezony, dokázal dnes výborně podpořit ofenzivu.

S tímhle výkonem je velká naděje, uspějeme i proti Bolts, snad tomu tak bude.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. St. Louis Blues
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík