Saku Koivu odchází do Anaheimu !!!

09.07.2009, 08:40 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Všichni jsme to věděli, ale většina doufala že se to nestane. Saku Koivu, srdce Canadiens, hráč který byl v Montrealu 13 let a z toho 9 jako kapitán, odchází do Anaheimu. Koivu podepsal na jeden rok za směšných 3.25mil USD. Osobně si myslím že za tyto i větší peníze ho Habs měli udržet.

Koivu tak nebude hrát, jak s původně spekulovalo, v Minnesotě s bratrem Miko, ale za Ducks s velkým kamarádem Teemu Selanne. Koivu po podepsání smlouvy prohlásil. „Jsem nadšený, že si v příští sezóně zahraju za Ducks," řekl Koivu v prohlášení. „Také se těším, že Teemu Selanne bude po celou sezónu mým spoluhráčem." K tomu proč nešel za bratrem do Minnesoty řekl" „Wild byli zajímavou volbou. Několikrát jsme s nimi jednali. Z osobních důvodů jsem se však pro ně nerozhodl. Cítil jsem, že je to teď Mikkův tým. Chci, aby si udělal jméno a kariéru."

Pro mě osobně to je jeden z nejhorších hokejových dnů... Canadiens jsem vlastně začal fandit díky Saku Koivu, a byl mým hokejovým vzorem. Tím samozřejmě zůstane, nicméně už ne v dresu Habs. Z reakcí ve fórech vím že nejsem sám komu bude Koivu chybět.

Saku nikdy nedosáhl v dresu Habs výraznější úspěch na ledové ploše, což mu bylo také často vyčítáno. Jen to ale bojovník a "srdcař". To co ale vybojoval v "životě", můžeme nazvat zázrakem. Jeho návrat na led po zákeřné nemoci vyvolal obrovské emoce po celém světě. Ostatně vzpomeňme nespočet zranění, kdy každý čekal konec kariéry šikovného centra, ale Kovu se vždy vrátil na led, jakoby nic.

Dovolím si zde zveřejnit text Jary Zákravského, který je bývalým redaktorem tohoto webu a napsal ho před několika lety. Omlouvám se tedy za částečnou neaktuálnost.

Na závěr... hodně štěstí Saku. DÍKY za těch krásných 13 let.

23.11.1974 se narodil ve finském Turku manželům Puire a Jukkovi Koivuovým syn Saku. První brusle dostal od svého otce, který byl hokejovým trenérem, již ve třech letech. A odmalička hrál, přestože o něho měly často zájem i jiné kluby, pouze za rodné TPS Turku. Hokej však nebyl v útlém věku jeho jediným sportem. Aktivně se totiž věnovat i fotbalu - ve třinácti letech byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem ve Finsku populárního Helsinky Cupu a poté absolvoval i tréninkovou stáž v Itálii. Když se musel definitivně rozhodnout, čemu dá přednost, vyhrál hokej. Jeho mladší bratr Mikko se vydal stejnou cestou a předloni byl draftován v prvním kole Minesottou. Ale se Sakem má kromě příjmení společného jen málo. Tedy hokejově... Mikko je silový hráč a bourač.Již v osmnácti letech hrál Saku za Turku první ligu a jeho výkony nenechaly chladnými skauty Montrealu, kteří si šikovného fiňáka vybrali hned v prvním kole draftu roku 1993. Ten samý rok reprezentoval Finsko na svém prvním

Mistrovství světa, kde bydlel na pokoji s legendárním Esou Tikkanenem, od kterého toho mnoho okoukal. Sezona 1994/95 znamenala zlom v jeho kariéře, když ve 45 zápasech za Turku nasbíral 74 bodů, suverénně vyhrál kanadské bodování celé soutěže a svému týmu pomohl k mistrovskému titulu. O měsíc později jej čekalo Mistrovství světa ve Švédsku. Tam dostal na křídla Jere Lehtinena s Ville Peltonenem a tito mladíci oslnili celý svět. Tam jim také novináři dali přezdívky Huey, Louie, Dewey, podle synovců Kačera Donalda... No a Louie, vlastně Saku, vyhrál kanadské bodování šampionátu a Finsko díky nim získalo zlaté medaile. První v historii.Okamžitě podepsal smlouvu s Montrealem, který by jej už v Evropě nenechal za žádnou cenu. Debut za Canadiens si odbyl 7.10.1995 proti Philadelphii - utkání speciálně kvůli němu přenášeli ve Finsku, kde se u televizních obrazovek sešla pětina všech obyvatel! Jeho první sezona byla bohužel na dlouhou dobu také poslední, ve které odehrál všech 82 zápasů. Vedl si výborně, připsal si 45 kanadských bodů. Za chvíli se stal miláčkem celého Montrealu, lepšil se zápas od zápasu. Druhou sezonu za velkou louží začal ve velkém stylu a dlouho vedl kanadské bodování celé NHL.

Jenže přišel okamžik, který mu změnil celý život. Do Montrealu přijelo Chicago a Saku vedl Habs do boje. Zápas ale nedohrál. Po srážce s protihráčem zůstal ležet na zemi s těžce zraněným kolenem... Toto zranění jej stálo nejen celý zbytek sezony probíhající, která mohla být zakončena Art Ross Trophy, ale s prokletým kolenem si "užíval" ještě čtyři další roky, ve kterých odehrál pouze zlomek zápasů, a ve stoprocentním pořádku ho nebude mít do konce života. Roku 1998 byl kapitánem finů na ZOH v Naganu. Tam jsem jim v boji o třetí místo fandil stejně, jako našim ve finále... Saku si tam v šesti zápasech připsal deset bodů, a po boku Teemu Selanneho a Jereho Lehtinena dal vzpomenout na MS 1995.Stále ale bojoval nepřetžitě s různými zraněními. Ta nejtěžší rána od života jej ale teprve čekala. Prvního den září, roku 2001 odletěl po dovoléné doma v Turku do Montrealu s tím, že má konečně koleno v pořádku, a nemohl se dočkat, ža vyjede na led. V letadle se mu udělalo trochu špatně, a tak po příletu zašel do nemocnice na kontrolu. Výsledek byl zdrcující - rakovina. Celý hokejový svět byl zděšen. Jeden z nejlepších a nejoblíbenějších hráčů NHL... Vyšlo to najevo 3.září 2001. Osm dní nato přišel útok na WTC... V té době jsem si říkal, že nic už nebude jako dříve. Naštěstí jsem se, dnes snad mohu říci, mýlil. Sakovi jsem okamžitě napsal dopis, a z jeho odpovědi jsem se relativně uklidnil. Sak byl i v té těžké době optimistický a říkal, že tento, nejdůležitější boj ve svém životě, vyhraje. A měl pravdu. Vrátil se na led relativně rychle, ještě ani ne stoprocentně doléčen. Bylo to v domácím utkání proti Ottawě.Na začátku zápasu jej přivítal nekonečný, více než pětiminutový aplaus stojících diváků. Canadiens tenkrát zvítězili, myslím 5:2, a definitivně si zajistili postup do play-off. A v tom Saku ukázal, jaký že je hráč.

Ač hrál na nezvyklém postu levého křídla, v první pětce po boku Yanica Perreaulta a Ríši Zedníka pomohl Habs k fantastickému postupu přes Boston v prvním kole a nad jejich síly byl až pozdější finalista Stanley Cupu z Caroliny. Následující rok odehrál poprvé od premiérové sezony plný počet zápasů, ve kterých zaznamenal 71 bodů. Před sezonou 2003/04 jej v přípravném zápase likvidačním faulem zranil ottawský Todd White. Nemířil nikam jinak než na koleno. Naštěstí nebyla Sakova absence tak dlouhá, jak se nejprve zdálo.Trvala jen třináct zápasů. Ještě nedoléčený se vrátil na led a po pár zápasech rozkoukávání už to byl zase on. Je třeba říci, že ani sláva jej nijak nezměnila. Jak potvrzují jeho finští přátelé, je to pořád ten usměvavý kluk, který před devíti lety odcházel za moře. Peníze jej nijak neovlivnily a stále zůstává jedním z nejoblíbenějších lidí v Suomi.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
14.07.2009 15:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarP. S. zistil som aké čísla budú nosiť nový hráči na dresoch v nastávajúcej sezóne:
Jaroslav Špaček - 6
Travis Moen - 32
Hal Gill - 75
Paul Mara - 22
Brian Gionta - 21
Scott Gomez - 91
Mike Cammalleri - 13
 
14.07.2009 15:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMám tu pre vás takú malú novinku. Na jednom nemenovanom slovenskom fóre uverejnili článok týkajúci sa hodnotenia fanúšikov NHL klubov napr.(aký vzťah majú fanúšikovia ku klubu aké služby ponúka klub fanúšikom ...) No a z ankety vyplynulo, že v hodnotení kvality kádra obsadil Montreal predposlednú priečku. Vo vzťahu s fanúšikmi sú na tom najhoršie Atlanta, Toronto a Montreal. A ešte, že Montreal má najslabšie obsadený trénerský post. No a celkovo v ankete obsadil Montreal konečné 26 z 30 možných miest.
Teší ma iba to, že Toronto skončilo posledné.
Tu sa dočítate viac: http://www.hokej.sk/clanok63215-Najviac_sa_oplati_fandit_Caroline_nevdacne_je_Toronto.htm
 
14.07.2009 12:29 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo koho tipujete na víťaza ankety najlepšie pravé krídlo Montrealu Canadiens v uplynulej sezóne ?
 
13.07.2009 18:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo to video to bola proste paráda. A ako tam jačal.
 
13.07.2009 14:33 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
Reakce na příspěvek:Jojo, byl napichnutej mikrofonem. Jak si tam ve druhy minute zpiva, to me zcela slozilo :)
 
13.07.2009 14:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNewt no Pacioretty je podľa mňa tiež nádejný hráč ale powerfoward do druhej lajny no ešte teraz asi nie.
A mimochodom on hrá ľavé krídlo a ľavé krídlo v druhom útoku dostane pravdepodobne Andrei Kostitsyn alebo jeho brat Sergei, ktorý má síce napísané, že je pravé krídlo ale je ľavák. Avšak za 2 roky keď ho ovšem Bob nevymení podľa mňa v tom druhom útoku aj hrať môže. Len jedno nechápem, vzrastovo mi na powerfowarda nepripadá. Z tých mladých by som na powerfowarda skôr bral Gregoryho Stewarta. A všimol som si, že množstvo mladých hráčov, ktorí sa dostanú do NHL má prejav blížiaci sa k powerfovardovy. No neviem čím to môže byť. No a ešte jedna otázočka newt Paul Mara na v tom videu to bol jeho skutočný hlas ?
 
13.07.2009 14:02 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
Troufam si tvrdit, ze Pacioretty na druhou lajnu ma. Nechybi mu nasazeni, vylozene si "chodi" pro goly. Roste z nej power forward, jakeho jsme nemeli uz cela leta.Jinak Sakovi OBROVSKY diky za vsechno, je to tezky louceni, ale zmena byla asi nutna. Byl to sice Pan Kapitan, jenze zaroven nas nikdy nikam nedokapitanoval - snad nebyt toho zraneni s Carolinou v roce 2006, tehdy mohlo byt vsechno jinak. Jak sel z ledu, tak jsme jako tym zvadli. Snad v Anaheimu jeste vykrese stary kouzlo se Selannem (bylo fajn cist, ze ho nekolikrat premlouval k prestupu do Montrealu).Nova sezona kazdopadne vypada ohromne zajimave! Posily presne sedi do Martinova stylu koucovani a Gomez s Marou ( http://www.youtube.com/watch?v=nX_pylSbJK4 ) by meli byt zarukou akuratni atmosfery v kabine. Uvidime, uvidime.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já bych tam zkusil k Plekymu a A. Kosticynovi D´Agostiniho, ale nevím jaký on byl křídlo ted. Ale ten kluk se mi docela líbil, jenže zase tam by to chtělo někoho zkušenýho. Jinak jak bráši budou hrát spolu, tak to bude konec, přesně jak píšeš, já na bráchu, brácha na mě a prohráli jsme 11:0smajlik smajlik A nevíte, jak to vypadá s Langem, asi taky špatně co? A jak je na tom po zdravotní stránce?
 
11.07.2009 12:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No súhlasím s tebou Míra. Podľa mňa dnešné úlovky sa celkom podarili. No už treba podpísať Plekyho,
Matt D'Agostini, Max Pacioretti, Guillaume Latendresse a máme tím. No Gregory Stewart a Kyle Chipchura no neviem ale asi oni budú lun pre Bulldogs dobrí. No uvidíme!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Zřejmě svou roli sehrál fakt, že byl v minulé sezóně až moc zraněný a to Gainey asi nechtěl znovu riskovat. Jinak bych jeho jednání nepochopil, protože Tanguay je bezesporu velmi kvalitní křídlo minimálně do druhé řady! Nejspíš skončí v Rangers nebo půjde zpátky do Colorada, kde se mu v minulosti dařilo nejvíc. Škoda... Takhle to vypadá, že pokud nějakým zázrakem podepíšeme ty chráněné hráče, bude druhou lajnu hrát Pleky s Kosticynama. A to by byla hrůza, protože jakmile hrají Kosticynové spolu, je to jen "já na bráchu, brácha na mě"...
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, bohužel klasika. Alex už je asi ztracenésmajlik Jsme zvědavé, kdo bude hrát ve druhé lajně, zatím je to tam slabý. Pleky podle mě už neodejde, vidím ho na centra druhé lajny...
 
Avatar„Jednáme s několika týmy. Dostali jsme několik nabídek, ale zatím se nám žádná nelíbila. Canadiens se nám již od prvního července neozvali.“ Bob Sauve, agent Alexeje Tanguaye

- ten Bob by potřeboval zleva zprava ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, uřízlo mi to příspěvek smajlik !
 
AvatarKdyž se ale podívám na tuhle stránku http://canadiens.nhl.com/team/app/?service=page
 
AvatarReakce na příspěvek:Moen je jasný hráč do třetí lajny, myslím, že Latendresse se musí třást...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já naopak kvituji příchod Moena, protože to přinese do našeho "malého" týmu tvrdost a důraz. Pamatuji si ho z finálové série 2007 proti Ottawě, kdy on s Pahlssonem a mladším Niedermayerem byli základním stavebním kamenem konečného vítězství Anaheimu v Stanley Cupu. Jen mě v tomhle případě mrzí, že už tedy Tanguay je mimo hru, což pro ofenzívu není zase tak dobrá zpráva. Stejně to ale vypadá, že budeme muset trejdovat a to nejspíš jen za volby v draftu, jinak nevím, jak se chce Gainey vejít do platového stropu... Jsem zvědavý, kdo to nakonec odnese, ale vzhledem k tomu, že jsme podepsali křídlo, tak to nejspíš Pleky nebude... Jinak Mara není špatná volba, ale přijde mi, že máme obranu hrozně starou - 4 hráči nad 30 let, Mara 29 a tak jen Gorges to trochu snižuje.
 
11.07.2009 10:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo ja som to myslel tak že máme nedostatok hráčov na ľavom krídle nie tak že Moen zaskočí Tanguayho.
A on sa nám hodí je to ďalší silový útočník a tých potrebujeme keďže Kostopoulos sa asi nevráti. Máme Laraqua, Latendresseho, Moena a trochu aj Glen Metropolit. No a Mara je dobrá voľba lebo je to lepší hráč ako Boullion, Dandenault alebo Brisebois a je to taký flexibilný obranca. Dokáže pomôcť útoku ale defenzívne povinnosti mu tiež nie sú cudzie.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Mara nevím no, do obrany se ještě někdo hodil a pokud se zbavíme O´Byrneho, tak jen dobře, i když nevím, jak Mara hrál, stats nemá nejhorší, takže ted záleží za kolik byl lovů... Moen nevím no, místo Tanguayho to by byl vtip dobré, ten půjde do 4. lajny a to kdo ví jestli. Myslím, že tady jsme si mohli vystačit z vlastních zdrojů, hráčů do 3. a 4. lajny bych řekl, že je celkem dost, spíš chybí kvalita do druhé a jeden dobré plajer, které by za normální situace hrál třeba ve druhé a v případě zranění by dokázal dobře zaskočit v první, což zde zatím není a Alex stále nepodepsán a spíš to vypadá, když kupujem dál, tak ho ani nepodepíšem...
 
11.07.2009 09:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo ten Mara sa mi vcelku zdá byť dobrá kúpa lebo obrana potrebovala vystužiť ale ten Moen no neviem
ale ľavé krídlo sme potrebovali a je to lepšia voľba ako Tanguay. No píšte svoje názory.
 
11.07.2009 01:42 | reagovat
JaGo | HCRIOZ@seznam.cz
AvatarVedení celku Montreal Canadiens si pár hodin po získání obránce Paula Mary zavázalo služby defenzivního útočníka Travise Moena. S vedením kanadského celku se sedmadvacetiletý levý křídelník domluvil na tříleté spolupráci.

 
11.07.2009 00:01 | reagovat
JaGo | HCRIOZ@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:ze to je kokot co asi
 
10.07.2009 19:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPánové Bob sa asi nadočista pomiatol nemáme lóve a on podpíše na 1 rok Paula Maru. Čo tomu hovoríte ?
 
10.07.2009 17:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarP.S. taká malá novinka Antero Niittymaki nejde do KHL ale údajne podpísal kontrakt s Tampou Bay Lightning.
 
10.07.2009 17:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo nič iné nám nezostáva. Budúcnosť závisí od mladých hráčov. A tých teraz dostáva v Montreale príležitosť len veľmi málo. Treba to skúšať. Jasné , že výsledky sa nedostavia okamžite. To je nereálne ale, keď začnú už teraz tak o 2-3 sezóny
budeme mať dobrú hráčsku základňu z mladých a výborných hráčov. Zoberme si príklad z Chicaga tam už dávno s týmto začali a výsledky sa už pomaly ukazujú. To isté už začali robiť aj napr. v Los Angeles alebo New York Islanders. Tiež ešte nedosiahli bohviaký úspech ale uvidíte, že o 2-3 sezóny tam budú už mať kopec mladých a perspektývnych hráčov. No a budú aj útočiť na lepšie priečky ako dosahujú teraz.
V Montreale sa to snažia robiť ale ich taktika nie je dobrá. Treba ju zmeniť a tiež sa im to iste podarí.
 
AvatarHmm, teď to zase bude budování teamu ... To jsme takhle dělali posledních 5 let a k čemu to bylo ? Aby se pak generální manager zbláznil a totálně zkonil vybudovaný team ve své sté sezóně, kdy měl být naopak na vrcholu svých sil ...
 
10.07.2009 14:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo to nevadí. Musíme dať v Montreale väčší priestor mladým hráčom. A myslím si, že v nastávajúcej sezóne toho priestoru určite dostanú viac pretože sa nám určte nejaké to zranenie nevyhne a v súčasnom kádri nemáme hráča ktorý by dokázal zastúpiť zraneného hráča. Tak ako jediné riešenie mi napadá povolať mladíkov z farmy. A som presvedčený, že aspoň jeden z nich si vybojuje stálejšie miesto v elitnom kádri Montrealu Canadiens.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nezapomeň, že Toronto přišlo o drahého Kubinu, Antropova a myslím, že vyhodili tři brankáře. Neznám přesně jejich situaci, ale třeba spoléhají ještě na nějaký trejd, aby si uvolnili místo pod platovým stropem - Kaberle je stále na pořadu dne... Jinak peněz jako nejlépe vydělávající klub NHL mají asi dost. Rangers prakticky nahradili smlouvu Gomeze Gáboríkem a Kotalík s Higginsem je přišli dohromady cca na 5,5 mil., což není zas tak mnoho.
 
10.07.2009 12:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo Toronto opäť posilňuje káder. Údajne podpísalo kontrakt s Niclasom Wallinom. No nie že by to malo niečo spoločné s Montrealom ale sa divím kde na to v platovom strope berú financie. My kúpime pár nových hráčov a už nemáme love skoro ani na tých čo boli v týme nie to ešte na angažovanie nových.
To je dosť čudné. A ešte a New York Rangers veselo si nakupujú (Gáborík, Higgins, Kotalík,) No oni tie peniaze asi "serú" alebo čo !!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Kotalík v Rangers, do tak nesympatickýho týmu, jak tam může někdo jítsmajlik
 
AvatarComrie a Kotalík ti by se mi tu líbili, ale je to utopie, nejsou love. Srovnávat Gilla s O´Byrnem je hodně troufalí, pokud si teda myslel tím kopytem ho. Gill hraje o dost líp a myslím, že O´Byrna se nezbavíme, nikdo ho nebude chtít:) Co Boullion, stále není podepsané??? Ten se mi vždy líbil... Jsem zvědavé jak to dopadne...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale čím si na to uděláme místo pod platovým stropem?
 
AvatarMezi volnými hráči se stále nachází zajímavé možnosti ... Co třeba Afinogenov ? Kotalik ? Bertuzzi ? Morrison ? Comrie ?
 
AvatarReakce na příspěvek:Laraque naopak za současného stavu odejít v žádném případě nemůže, podívej se na náš výškový průměr? Kdo by tam potom "tvrdil muziku"? Metropolit souhlas, toho nahradit dokážeme, O´Byrne by mě nescházel vůbec, jedno takové kopyto jsme teď už koupili, na co mít v kádru dvě...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně ten samý pocit mám i já. V současném kádru není nikdo, kdo by mohl v klidu hrát druhé křídlo v druhém útoku a to je na pováženou! Jsem zvědavý na tu novou Gaineyho koncepci, o které jsem četl - s druhým útokem už asi moc nepočítala...smajlik . Každopádně je pravda, že za první lajnou je trochu prázdno a nedovedu si představit, že v případě zranění někoho z elitní řady nás potom potáhne někdo jako Latendresse či S.Kosticyn... Úplně jsem dostal husí kůži!
 
AvatarBojím se, že to zase bude táhnout jedna lajna a pokud se jí nebude dařit, tak budem v řiti. Druhá lajna je zatím slabá a hlavně nemá křídlo, snad podepíšem Alexe. Jinak bych tam asi zkusil D´Agostinyho. Saku za ty love, škoda ho, ale asi chtěl jít i sám dost pryč, myslím, že za ty peníze se dal podepsat, záleží jestli by to za ty love tady podepsal. Pro mě je toto léto smutný, odešli moji dva nej oblíbenci, ale to neznamená, že přestanu fandit. Tým není špatné, jen nevím, co se stane, až se někdo z první lajny zraní, mám pár vynikajících hráčů a pak se mi zdá, že je nemá kdo nahradit ani z daleko a rozpadne se i ten zbytek. No snad se nám zranění budou víc vyhýbat a nedopadnem jak v minulé sezoně. Kapitán jsem zvědavé, Markov nevím jestli je ten správné vůdce, ale nadruhou stranu v týmu už asi není vůbec nikdo takové, tak uvidíme, kdo nakonec bude nosit C...
 
09.07.2009 14:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPozeral som na oficiálnej stránke hráčov pod zmluvou. No celkom dobre len títo hráči by mohli ísť preč (Georges Laraque, Glen Metropolit, Ryan O'Byrne) no a obmedzení voľní hráči to by mali podpísať všetkých (Tomáš Plekanec, Matt D'Agostini, Kyle Chipchura, Guillaume Latendresse)
ešte Robert Lang alebo Alex Tanguay. Zvyšok doplniť mladíkmi a máme celkom dobrý mančaft.
A ešte ostane niečo aj pod platovým stropom.
 
AvatarReakce na příspěvek:To nic neznamená, prostě momentálně není Tanguay součástí týmu, tak je jeho číslo volné. Zájem by o něj údajně mohli mít Rangers, ale doufám, že ani my nejsme ještě úplně out...
 
09.07.2009 13:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo mám pre vás smutnú správu. Práve som si pozeral oficiálnu stránku Montrealu a zistil som, že Mike Cammalleri bude mať na drese číslo 13. No a pokiaľ sa nemýlim tak to bolo číslo Alexa Tanguaya. No neviem asi s ním už v Montreale nepočítajú a asi už aj dnes príde informácia, že podpísal kontrakt s iným klubom. Neviem či je to možné. Musíme počkať.
 
09.07.2009 13:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo podľa mňa bude novým kapitánom asi Markov ale ja by som si prial za kapitána radšej Plekyho ale to je asi nereálne. Alex Kovalev mi v tíme chýbať nebude pretože sme angažovali iných dobrých strelcov, ktorý navyše disponujú celkom dobrým streleckým potenciálom a sú omnoho spoľahlivejší ako bol Kovalev a hlavne nie sú náladový. No Koivu bude chýbať. Nebyť Gomeza tak by mohol v pohode ostať ale nevadí. Nová sezóna je ešte len pred nami. Tam sa uvidí. Byť na Bobovom mieste tak viac zapájam do hry mladíkov, ktorý môžu lepšie ukázať svoje kvality. V organizácii Montrealu pôsobí množstvo nádejných talentov. Tak prečo im nedať väčšiu šancu. Lebo keď hrávajú max.v 4. útočnej
trojke tak neukážu svoj talent naplno. Jednoznačne by som ich skúšal dávať do formácii so skúsenejšími hráčmi a možno sa z niektorého stane hokejová hviezda. Treba len skúšať. No tie tvrdé slová na adresu Boba Gaeniho. No celkom sa s nimi nestotožňujem. Možno spravil nejaké trejdy, ktoré sú pre nás fanúšikov klubu nepochopiteľné a možno aj neprijateľné ale on je pod veľkým tlakom, takže ho neodsudzujte. Raz vytvorí taký mančaft, ktorý dokáže vyhrať stanley cup. A ja pevne verím, že sa mu to aj podarí !!!
 
09.07.2009 13:23 | reagovat
JaGo | HCRIOZ@seznam.cz
AvatarZa těch mnoho dní co se o jeho přestupu diskutovalo jsem se s tím už vyrovnal a jen jsem čekal KAM a KDY. Mé přání bylo : ANAHEIM nebo WILD ( MÉ NEJVĚTŠÍ PŘANÍ BYLO ABY ZŮSTAL). Montrealu budu fandit aby se mu konečně podařilo ukázat že nežije jen historií, avšak ANAHEIMU budu přát SC. Alespoň trochu útěchy hledám v tom že se sejdou v týmu dva kamarádi a dva moji nejoblívenější hráči. Saku by si SC zasloužil. Život je změna a doufám že, tato změna bude dobrá. Odchodem Saka do Anaheimu se stávám fanouškem téhož týmu. Na Montreal nikdy nezapomenu a budu mu fandit ve všech zápasech ( s vyjímkou Ahaheimu). Ano Montreal zůstává mým domovem. Přeju Sakovi co nejlepší formu a hlavně pevné zdraví s chutí do hokeje.
Žijte si tu pěkně a nějak to s tím Scottem a Bobem vydržte, v Anaheimu budem mít určítě nějaké podobné lidi.

Zdravím všechny JaGo
 
AvatarSednul by tam Higgins nebo Kovalev smajlik smajlik smajlik smajlik
Ne ale vazne, pokud nepodepiseme Tanguaye tak mame presne ten problem co jsi napsal. Jednu super radu (modleme se aby jim to klapalo) no a dal... a Kostej starsi a snad Pleky... pak to uz je takovy sedy prumer (pri vsi ucte k Lattendresovi, DAgostinimu a spol)
 
AvatarReakce na příspěvek:To já taky, ale podle různých článků to spíš vypadá, že i on je na odchodu. Vážně nevím, kdo bude hrát na křídle v druhé formaci! Když budu jako potencionální první řadu brát útok Gionta-Gomez-Cammalleri, pak ve druhé mi po předpokládaném podpisu Plekyho vychází na jednom křídle A.Kosticyn a druhé fakt nevím. Mladší Kosticyn ani omylem, to bychom byli s výkonností této řady někde v poslední sezóně. Pacioretty ani D´Agostini na to taky ještě nemají a Latendresse patří jasně do třetí "checking line". Tak koho tam dáme...smajlik?
 
Avatarbtw Koivu je pryc - podepsal bych Tanguaye... snad nechce nejaky premrsteny plat.
 
AvatarKoivu-Selanne to bude mazec. Ty dva se znaji poslepu. Pokud jim vydrzi zdravi tak to bude utok jak ma byt. Jak pisete - skoda toho Gomeze... pak by mohl zustat Koivu aspon. 5mega jak chtel Kovalev to bych mu nedal. Vudce jako je Koivu bude podle me vice chybet. Ano Kovaljov je skvely hrac s darem od boha, ale jeho bodiky snad dokazou nahradit Cammaleri, Gomez nebo Gionta. Ale kdo nahradi Koiva ? Muze uspet tym bez lidra ? Ono strileni golu neni uplne zas tak vsecko co je potreba k uspechu. Osobne by me hrozne zajimalo kdo povede tym. Ach jo Koivu je pryc... to je zase densmajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No to úplně ne, jejich smlouvy dávají dohromady něco kolem 11 mil., ale je pravdou, že dva z nich tu mohli klidně zůstat a byli bychom hodně silní...
 
09.07.2009 11:40 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Bob to posral!!!!!!!!!!!!!!!!!Za 8milionů Gomeze tu mohl nadále být Koivu,Kovalev a Higgins,který by tím pádem nebyl vyměněn.Při ostatních výměnách co proběhli by to byl mega mančaft!
 
AvatarTy peníze opravdu nejsou na jeho kvality nijak velké a určitě by bylo v silách Canadiens ho udržet. To by ovšem nesměly proběhnout podpisy a lá Gomez...smajlik ! Taky mi bude chybět, ale co se momentální sestavy týče, víc asi bude chybět Kovaljov. Kde nás po Koivově odchodu bude asi nejvíc zlačit bota, to bude post jakéhosi vůdce mužstva na ledě i v kabině - tohle byla jasně doména Saku. Popřejme mu hodně štěstí, určitě to bude v tandemu se Selannem hodně nebezpečné duo. Třeba se s ním ještě někdy v dresu Habs sejdeme...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík