Kdo vypráskal medvědům kožichy? Lídři atlantické divize!

06.12.2013, 08:33 | Reportáž ze zápasu |  Lukáš Matýšek
 

Max Pacioretty vstřelil svůj 9 gól v posledních 9 zápasech, Carey Price předvedl takřka bezchybný výkon (32/33) a Canadiens se posunuli na první místo v Atlantické divizi, díky dvěma bodům za čtvrteční porážku Bostonských Bruins.

Dalším střelcem za domácí celek byl Tomáš Plekanec, i s jeho velkou pomocí se HABS můžou pyšnit bilancí 8-0-1 z posledních 9 zápasů a 10-1-2 z posledních 13 zápasů. Za zmínku také stojí, že se nám podařilo porazit medvědy po čtvrté za sebou. Za Boston se prosadil pouze Gregory Campbell, Tuukka Rask předvedl 25/27, což na body, naštěstí pro nás, nestačilo. Bruins se nedokázali prosadit více než jednou pouze ve třech zápasech letošní sezóny.
Canadiens se přesunuli na čelo divize právě před Boston, od druhého místa nás ale teoreticky dělí pouze jeden bod. K tomu připočteme, že Bruins mají ještě 2 zápasy k dobru a z toho jednoznačně vyplývá, že naše pozice zatím bohužel není stabilní.

Zajímavostí je, že posledních 5 vzájemných zápasů bylo vždy o prvenství v divizi.

V čase 04:28 se zranil černo-žlutý obránce Johny Boychuk, když byl střelcem našeho vítězného gólu sražen na hrazení. Naštěstí se to obešlo bez větších trestů, a i když Boychuka odváželi z ledu na nosítkách, byli jsme ohodnoceni jen 2minutovým trestem. Boychuk a Pacioretty bojovali o puk u mantinelu, z toho se semlela na pohled ne příliš vážná „akcička", která znamenala nosítka a dlouhé minuty na ledě pro Boychuka. Paciorettyho trest byl popsán jako „boarding", čili naražení na hrazení. Jeden z mála trestů poslední doby, co byl doopravdy fér.
V Bell Centre tak započal intenzivní zápas, okořeněný tím že byl vůbec první vzájemný zápas v sezóně 2013/2014. První třetina vyšla více hostům, po první třetině byli poprvé, a naposled, ve vedení.
Bruins založili parádní akci 145 sekund před první sirénou, ačkoliv se naše obrana snažila zastavit pronikající útok, Gregory Campbell Price prostřelil a hosté se ujali vedení. Byl to Campbelův druhý gól v sezóně. První třetinu jasně dominovali hosté, kteří přestříleli muže v červených dresech 10:3.

V druhé třetině ale Montreal dokázal vstřelit dva góly a strhnout vedení na svou stranu.

V čase 29:16 Plekanec srovnal skóre zápasu na 1:1 a připsal si 9. Gól v sezóně. Pacioretty zvýšil na 2:1 pro Montreal, když Raska překonal backhandovou střelou v čase 37:42. Montreal se ujal vedení a Pacioretty zaokrouhlil počet gólů v sezóně na rovných 10.
V druhé třetině dominovali domácí. Canadiens přestříleli Bruins jasně 17:7

Pokusy Bruins vyrovnat zápas a strhnout ho zase na svou stranu razantně odmítal muž v masce s dokonalou obranou. Nenáviděným nepomohlo ani přestřílení 16:7.
Výsledkem zápasu jsou tedy dva body, prvenství v divizi, poražený rival a hlavně skvělý pocit z bodové série trvající už 9 zápasů. Další zápas je na programu v Bell Centre proti trápícímu se Buffalu.

Hvězdy zápasu
3. Max Pacioretty (1+0)
2. Tomáš Plekanec (1+0)
1. Carey Price (32/33)

Zdroj překladu http://canadiens.nhl.com/gamecenter/en/recap?id=2013020425

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarZajímalo by mě, jestli existuje statistika úspěšnosti střelby při soupeřově hře bez brankáře. Už ani nepamatuju, kdy jsme naposled EN gól dali a to máme tolik možností smajlik Jen tak mě to napadlo.
Mimochodem kdo sleduje stats pořádně, tak si musel všimnout našeho výrazně zlepšeného buly, která vyhráváme mnohem víc a vítězíme nad soupeři. Perličkou zápasu s Ruins je poměr hitů 18 ku 30 pro nás!
 
AvatarReakce na příspěvek:V pohodě, bylo to myšleno obecně a hlavně v prospěch autora, aby pak nevypadal jako ...smajlik.
 
06.12.2013 17:03 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarBože můj, teď sem si to pročet, multitasking není moje silná stránka :D :D
 
06.12.2013 16:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Jó, je to možný, dělal sem tu narychlo aby tu něco bylo :D Omlouvám se za ty chyby ale překládal sem to z ofiko webu, do toho si zapisoval zápisky do práva, učil se ekonomiku a sledoval highlights. Není to výmluva. Přiznávám svou chybu smajlik Hned jdu na to, hodim to do wordu, doplnim nějakou interpunkci a chybějící písmenka :D
 
AvatarReakce na příspěvek:On to ví, já mu to taky říkal a pokud se to týká i mě, tak se polepším smajlik

Jinak přesně jak říkáš, nehrajeme na nějakou ofenzivní, což je asi v dnešní NHL nemožné, ale body ubojujeme a základem je obrana v čele s Vezinou Pricem. Tato výhra mi udělala obrovskou radost. Jen tak dál.
 
06.12.2013 13:08 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarIt is official - máme momentálne najlepšiu brankársku dvojicu v lige. Paráda. Bodaj by im tá forma vydržala čo najdlhšie. A nielen gólmanom...celému mančaftu :)
 
AvatarDíky za článek, teď tu možná někoho naštvu, což nechci, protože sám nemám momentálně vůbec něco psát, ale i tak - když ten článek napíšete, tak si to po sobě přejeďte, protože z češtinářského pohledu je tam strašlivě chyb...smajlik. Mně to tedy vždycky vadilo, když by si měl někdo číst můj článek s gramatickými chybami... Jako samozřejmě nejsem neomylný, ale některé věci bijí do očí - sorry, ale musel jsem, když jsem tedy pořád ještě vedený jako šéfredaktor... smajlik.
Zápas už jsem zhodnotil, momentálně disponujeme obrovskou vůlí po vítězství a často jsme už předvedli, že dokážeme reagovat na špatný vývoj zápasu (naposledy Devils i nyní Boston). Sice hokejově až taková krása to není, ale bojovností ty body prostě urveme a to je možná ještě cennější!
 
06.12.2013 11:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJinak Price zatím na 2 místě co se týká brankářů ligy podle % úspěšnosti. smajlik
 
06.12.2013 11:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDěkuju moc. Opravdu nechápu proč mi ten obrázek nešel.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík