Utrápená výhra nad Floridou.

21.10.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Proti Floridě se rodilo vítězství hodně těžce.Šestý zápas, pátá výhra v řadě! K tomu jedna prohra na nájezdy. Suma sumárum je to 11 bodů a nejlepší start do sezóny od roku 1983...! Bilance výborná, byť včerejší domácí zápas proti Floridě Panthers nebyl vůbec jednoduchý, oproti třeba zápasu s Phoenixem, a z naší strany ani zdaleka tak povedený. Dokonce se dá říct, že hosté působili daleko živějším dojmem a mnohdy jen díky výborně chytajícímu Halákovi jsme byli uchráněni od gólů v naší síti. Naštěstí se na dojem nehraje, hraje se na góly a těch jsme na konci zápasu měli o dva více než soupeř.

Prvním momentem, stojícím za pozornost, byla do jisté míry naše sestava. Ani tak nezarazilo nasazení Haláka od počátku zápasu, to bylo předem avizované, ale aspoň mě osobně překvapilo složení třetího a čtvrtého útoku. Zraněním A.Kosticyna se jeho mladší bratr přesunul k Plekancovi s Kovaljovem a místo něho přišel do třetí lajny k Langovi a Kostopoulosovi Chipchura, povolaný před zápasem z Hamiltonu. No a čtvrtá řada, to bylo skutečné unikum - jeden útočník (Lapierre) a dva pravověrní obránci (Dandenault, Bouillon)... Nevím, co k tomu Carbonneaua vedlo, možná měl Begin s Laraquem nějaké drobné problémy, Higgins zřejmě ještě není zcela připraven na zápasovou zátěž. Nebo chtěl Bouillona zapojit do ostrého "provozu" a přitom netrhat zatím osvědčené obranné dvojice. Tak jako tak, bylo to zajímavě složené...

Ke hře samotné - z naší strany si troufám říct jedna velká nuda, zvláště po některých předchozích zápasech. V první třetině jsme si snad největší šanci vytvořili paradoxně ve vlastním oslabení, když ujel Lapierre, ale Vokouna neprostřelil. To Halák na druhé straně se musel otáčet víc, hasil minimálně dvě jasné gólové šance a tým hodně podržel. Druhá třetina byla z našeho pohledu lepší snad jen v tom, že jsme vstřelili vedoucí gól. Stalo se tak při hře 4 na 4 a velký podíl na této brance měl rozhodně Andrej Markov, který zatáhl puk do třetiny hostů, po nevydařené střele duchaplně našel zadovkou zcela volného Saku Koivu a ten už neměl se zakončením do poloodkryté klece problém - 1-0. Jinak platilo opět to, co v první třetině - hosté byli nebezpečnější. Přijeli s defenzivnější taktikou, která vycházela z téměř neprostupné zdi na modré, ale jakmile se zmocnili puku, přechod do útočné třetiny byl velice rychlý. To byl asi základní rozdíl v jejich a naší hře. Halák byl však výborný a i s pomocí tyčky vše vyřešil. V poslední části jsme si už vyrovnání vykoledovali, když se dorážkou prosadil obránce Ballard - 1-1. Vzhledem k průběhu zápasu to bylo spravedlivé. Jak už jsem ale napsal, v hokeji se nehraje na dojem a spravedlnost, ale na počet vstřelených gólů, což se dá nazvat v tomto případě naším štěstím. Nedlouho po vyrovnání jsme totiž přišli trochu lacino k vítězné brance. Francis Bouillon, který nastoupil ke svému letošnímu prvnímu zápasu, napálil na modré z první puk, který proletěl přes clonící těla až za Vokounova záda - 2-1. Vyhráno ale zdaleka nebylo, neboť Florida dál pokračovala ve své hře a navíc necelé tři minuty před koncem se jí naskytla výborná šance na srovnání skóre. Za zbytečné držení hole šel na trestnou Lapierre a hosté samozřejmě sáhli k odvolání gólmana. Zavřeli Habs v jejich třetině, ale naštěstí žádná ze střel se neujala. A tak závěrečnou tečku udělal za zápasem Tomáš Plekanec, který vypíchl rozehrávku hostů na naší modré a do prázdné branky pečetil na konečných 3-1. Byl to jeho první gól v sezóně a snad mu pomůže se odrazit ke zlepšené produktivitě v dalších zápasech.

Koho z Canadiens za tento zápas pochválit? Určitě musím souhlasit se zámořskými experty, kteří jako první hvězdu utkání vyhlásili Jaro Haláka a spolu s ním se mezi první tři dostal ještě Andrej Markov. Mně osobně se líbil perfektním plněním defenzivních úkolů Chipchura, místy první řada a občas nějaký záblesk předvedla Langova řada, jako vždy bojoval Lapierre. Kovaljov se trápil, Pleky taky nebyl moc vidět, až na ten gól - asi to bylo také tím, že s mladším Kosticynem nejsou nijak sehraní. Každopádně dva body máme a to je důležité. Teď máme čtyři dny volna, poté nás opět doma čekají Kačeři z Anaheimu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
23.10.2008 12:00 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Kdyby měl přijít Gaborik tak by to byl příliš drahy špáz. Uznávám jeho kvality, ale zasahovat do ússpěšně fungující mašiny je čiré blaznovství...
 
22.10.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
Souhlas s Formesem. Za dané situace Gáboríka naprosto nepotřebujeme. MONTREAL FOREVER
 
AvatarBouilon gol dal, takze jako utocnik na jednicku ne ?:-)) Kazdopadne sestava zajimava, snad uz bude hrat Higgins. Jinak klasicky zapas proti floride - nuda ale vyhrali jsme coz je dulezite. Jeste bych doplnil ze Koivu tim golem nasbiral jiz 600 bodu v NHL...
 
AvatarJe důležitý, že vyhráváme i špíly, kde se nám moc nedaří. Dneska to byl jeden z nich. Dva skvělí golmani, Halák předvádí zatím super výkony, Carey taky, snad jim to nebude vadit, jak se budou točit. Doufám, že mezi nimi panuje pohoda. Saku zatím válí a věřím, že jak se vrátí Higgins, takže to půjde ještě nahoru. Pleky se snad taky chytne. Teď ještě dva špíle doma, chce to vyhrát a bude to paráda. GO HABS GO
 
21.10.2008 12:00 | reagovat
LordRahl
Vzhledem k tomu že už nejenom na internetu ale i v Bell Centru se poslední 2 dny hodně věcí točí kolem zájmu o Gaborika trochu jsem se na to téma zaměřil a sbíral informace. Zde jsou fakta 1) Při utkání s Floridou se byl na zápas podívat zástupce Minnesoty. 2)Minnesota neofic. projevila zájem o Higginse a McDonaugha 3) Manažeři se velice dobře znají a jsou přátelé i v osob. životě // bývalí spoluhráči 4) Gainey se nechal slyšet že by rád jednal s hráčovým agentem než se případný trade uskuteční. 5) Za pár dní se koná schůzka všech manažerů. Nicméně je tu obrovský problém a to jménem Platový strop. Výměnu bych schůdnou viděl ,vzhledem k zásahům do sestavy pouze v případě, že do ní bude zahrnut i obránce a to nejen prospect z farmy, ale zkušený,lépe placený....= "Hamrlik", Bouilon či Dandenault a jelikož Minnesota je jedním z týmů, který obránce potřebuje ze všech nejméně, nastává nám situace kdy do výměny přibude 3 tým, ale jelikož ani tyto platy Higginse,Bouilona a Dandenaulta neuvolní plat. strop dostatečně je třeba odeslat pryč ještě někoho a v této variantě se mi nejlépe jeví Robert Lang se svými 4 mil. a dobrou formou na zač. sezony to může být právě on kdo bude klíčem k výměně.Vzhledem k tomu že Lang byl náhradou za Hossu může se snadno stát že bude ze strany Montrealu opět terčem výměny,jež by přivedla Gáboríka. Nechci zde spekulovat na přesném znění výměny,jen se snažím přiblížit jména,kterých se to případně s největší pravděpobností dotkne. Ryan McDonaugh, Higgins, "Hamrlik",Bouilon,Dandenault,Lang Týmy které se také zajímají o Gaborika - Vancouver Canucks, Pittsburgh Penguins and Toronto Maple Leafs, L.A Kings Osobně bych tuto výměnu neschvaloval neboť hráčův agent předeslal,že hráč požaduje smlouvu na 10 let s platem kolem 10 mil. Montreal to dle meho nazoru nema nyni zapotrebia v soucasne situaci dobře fungující a úspěšný tým bude tahák na volné agenty na konci sezony kdy přijdou takovéto hvězdy zadarmo.
 
21.10.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Doufám, že žádný trejd nevyjde ...
 
AvatarTéma Gáborík - není třeba moc hledat informace, na nhlpro vyšel včera článek, který zdola uvedené informace tak nějak shrnuje. Vyjma samozřejmě těch spekulativních jmen Hamrlík, Bouillon, Lang... Je tam jasně prezentován Higgins a McDonagh. Osobně si myslím, že do téhle směny by Lang vůbec nezasáhl, spíš bych se obával o někoho z prvních dvou útoků. Ale myslím, že kvůli platovému stropu můžeme být v klidu, i když hráč typu Gáboríka by nám evidentně seděl - podívejte na Tanguaye, jak mu to zatím u nás šlape. Řekl bych typově dost podobní hráči, jen Gáborík je samozřejmě lepší střelec.
 
AvatarNic proti Gaborikovi ale at jde nekam jinam :-) Ja v tenhle tym verim a proc se zbavovat 3 hracu vcetne min. jednoho klicoveho KDYZ TO SLAPE ? Kdo zaruci ze Gaborik neskonci jako Samsonov a dalsi "posily" ktere se hned po sezony pakovaly pryc... Snad Bob nema velke oci a bude verit tomu co mame. Podle me to neni spatne.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík