Z mizérie jsme se nevyhrabali ani proti Blues...

21.01.2010, 11:00 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Canadiens se nacházejí v herní i výsledkové mizérii, což potvrdil i středeční domácí zápas proti St.Louis Blues. Přitom do Bell Centre přijelo mužstvo, které je na tom zhruba stejně jako Montreal, takže šance na vítězství zde byly určitě větší než třeba v utkání s Rangers.


Jenomže už pohled na domácí sestavu vyvolával hodně smíšené pocity. Trenér Martin už zřejmě pod tíhou nevalných výsledků začíná ztrácet soudnost... Jak jinak si vysvětlit fakt, že nechá sedět útočníky D´Agostiniho a Laraqua a do čtvrtého útoku postaví dva obránce, O´Byrneho a Bergerona, přičemž hlavně prvně jmenovaný je vyloženě defenzivně založeným bekem...! A na ledě to bylo náležitě patrné, ti hráči vůbec nevěděli, co hrát.


Ale nutno říct, že v první třetině nebyli zdaleka sami, celé mužstvo působilo značně chaoticky. Výsledkem bylo brzké dvougólové vedení Blues, když první gól padl v přesilovce po nedůrazném vyhození puku Gomeze a následné teči střely od modré úplně volným hráčem před bránou. Druhý gól si nedá za rámeček pro změnu Price, který nahozený puk nedokázal podržet ve výstroji a Kariya jej překonal dorážkou zpoza branky... O pár minut později došlo k ostrému kontaktu hostujícího Jansena a gólmana Priceho u mantinelu, po kterém se strhla mela a sám Price si chtěl vyřizovat účty osobně... Následovala naše přesilová hra a konečně aspoň náznak nějaké hokejové akce - Plekanec si našel odraženou střelu od zadního mantinelu a všiml si dobře postaveného Pouliota před brankou, pro kterého už nebyl problém zavěsit do poloprázdné branky - 1-2. Jenomže ještě do konce první části to znovu bylo o dva góly - v poslední minutě jsme se usadili v útočném pásmu, ale gól z toho padl na druhé straně, když jsme si lajdácky nechali ujet dvojici hostujících útočníků a vracející se Gomez Špačkovi taky zrovna moc nepomohl - 1-3.


Druhá třetina probíhala, bohužel, v podobném duchu. Z naší strany jen chaos a jedinými dvěma světlými momenty byly solidně sehraná přesilovka, při níž „zazdil" tutovku Cammalleri, a ubráněné oslabení 3 na 5 na konci třetiny. Mezitím bylo pusto a prázdno...


Poslední část jsme začínali dohrávanou přesilovkou z prostřední třetiny, ale nic z toho nebylo. Herní projev však byl diametrálně odlišný od předešlých dvou částí. Martin rozpustil „zbytečný" čtvrtý útok a míchal se sestavou podle situace. Najednou se dostavila aktivita, střelba a hlavně góly. O ten první se zhruba v polovině třetiny postaral Gomezův útok, když využil dobrého forčekingu svého centra a následné spolupráce se střelcem Pouliotem - 2-3. Necelých 5 minut před koncem jsme dostali výbornou příležitost skóre srovnat a to v podobě přesilovky. Jenomže tentokrát jsme jí nesehráli nijak oslnivě, i když tam nějaké střely byly. Ale Conklin v bráně hostí chytal spolehlivě. A tak došlo na poslední možnou variantu, jak zápas srovnat - odvolání brankáře. Risk se nakonec vyplatil! V poslední minutě po křečovité snaze v útočném pásmu napálil Špaček poskakující puk směrem na Conklinovu bránu a Cammalleri ho se štěstím ve vzduchu tečoval. Celou situaci ještě zkoumali videorozhodčí, ale gól byl nakonec uznán - 3-3!


V prodloužení jsme pokračovali v nastoleném tempu z poslední třetiny a měli jsme rozhodně víc ze hry. Jenomže udeřilo na druhé straně. Markov nejprve zahodil naprosto jasnou nabídku na bonusový druhý bod, když zblízka nedokázal usměrnit puk za výborně zasáhnuvšího Conklina, aby hned z protiútoku vymetl „šibenici" Priceovy branky McDonald - 3-4.


Musíme si přiznat, že za celý průběh zápasu si hosté asi druhý bod zasloužili více, hrát jednu třetinu a prodloužení nestačí, to by si měli všichni hráči Habs uvědomit. Za bod tedy můžeme být jen a jen rádi. A v pátek jedeme na Devils, což není zrovna příjemný soupeř...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatartaky souhlas... carbo to tahl s tim co mel porad nahoru. Kostysin, Pleky, Streit atd se za jeho ery vlastne prosadili, driv je nikdo neznal. Zajimalo by me co by udelal s tymem co je ted - papirove by to meli byt lepsi hraci. Martin zatim vubec nepresvedcil.... za tu dobu co je u tymu a nedari se dle predstav uz carbo davno letel :-( A to hral celkem pohledny hokej...
 
22.01.2010 07:52 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně ták.Já byl s Carbem též spokojen,ale Bobík se v té době uhodil do hlavy(jako již několikrát).Martin mě štve tím,že prostě na lavičce vůbec nereaguje,ať hrajem jak hrajem tak má pořád stejnej ksicht,udílet pokyny jsem jej snad za celou dobu ani neviděl. Muller tam pořád u někoho je,něco vysvětluje atd.Za ty prachy tam budu stát jako nezúčastněný klidně taky!No musíme doufat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Spíš čekám nějaké změny v kádru, tímhle si Gainey nejspíš dělá místo pod platovým stropem.
 
AvatarHm zajímavý, asi budeme hrát stále s obráncema v útoku, včera to vycházelo nádherně, všichni jsme to viděli...
 
21.01.2010 20:11 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem byl s Carbem spokojenej.V sezoně 07-08 jsme měli suprovou základní část a v play off jsme došli aspon do druhého kola.V minulé sezoně to bylo horší ale hráli jsme útočnej hokej a pořád jsme se pohybovali tak nějak kolem play off.Pak odešel Carbo a od té dobz už nejen že jse nedaří bodovat ale někdy se na to nedá ani koukat.Martina jako trenéra nemusim nemám rád defenzivní styl ale co se dá dělat.Snad do budoucna bude líp
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak je to jasné, tady je odkaz na TSN:
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=307080
 
AvatarReakce na příspěvek:Dal jsem si to přeložit do google překladače, kde je ten překlad značně "kostrbatý", ale i z něj je mi jasné, že je to tak, jak říkáš - s Laraquem už Montreal nepočítá a bude nejspíš vyplacen ze smlouvy.
 
21.01.2010 17:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo na RDS.ca bola zverejnená informácia, že Montreal už nepočíta s Georgesom Laraquom. Neviem ako mám tento článok chápať. Znamená to, že ho vyplatili zo zmluvy alebo čo ?
http://www.rds.ca/canadien/chroniques/291074.html

Objasnite mi tento článok prosím! smajlik
 
21.01.2010 13:01 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarMě osobně se zdá že mnohem víc tým při zápase vede Muller než Martin.Ten tam totiž po většinu času jen stojí aniž by hnul brvou(něco jako loni Hynek na lavičce Plzně).Takto si prostě trenéra nepředstavuji a když k tomu přičtu ty šílený machinace s útoky...zlatej Carbo!!!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. St. Louis Blues
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík