Výlov bodů ze „Žraločího“ akvária se nekonal.

05.03.2010, 10:02 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

V pořadí prvním zápase kalifornského tripu narazili Habs na jednoho z favoritů Západní konference San Jose Sharks . A nevedli jsme si vůbec špatně ale bohužel na body to nestačilo. Snad už také skončilo kolísání výkonů, kterého jsme se dopouštěli v předešlých zápasech. Hráli jsme velice aktivně a bojovně. Vše bylo podpořeno excelentním představením brankáře Priceho a celé druhé lajny. Body nás stála naše nedisciplinovanost a neproměňování přesilových her. Montreal nastoupil stále bez zraněných hráčů Cammalleriho, Mary a Bergerona v této sestavě:
A.Kostitsyn - Plekanec - S.Kostitsyn
Pouliot - Gomez - Gionta
Moen - Moore - Lapierre
Pyatt - Metropolit - Darche
Markov - O´Byrne
Hamrlík - Špaček
Gill - Gorges

Poprvé jsme o sobě dali vědět ve třetí minutě, když A.Kostitsyn poslal navštívenku Nabokovovi od modré čáry. A hned z následného proti útoku o sobě dal vědět i Heatley, který ani zblízka nadvakrát nevyzrál na Price. Od sedmé minuty jsme se nechali zatlačit a šance si vytvářeli po málu. Největší problémy nám dělala první útočná lajna soupeře. V polovině první třetiny v čase 10:20 skvěle zabojoval u mantinelu Pouliot s Gomezem, ten krásně nahrál na mezi kruhy Giontovi, který z první propálil golmana Nabokova. Stav 1:0 se soupeři vůbec nelíbil a začal si vytvářet tlak. Vrcholem byly dvě slibné střely Setoguchiho. Habs byli pod tlakem a snažili se hrát na brejky. Jeden takový přišel, když se sám na brankáře řítil Pouliot a posléze z první střílel Gomez, ale gol z toho nepadl. V 18. minutě jel Pavelski na Priceho, ten však tváří v tvář zlikvidoval střelu lapačkou.

Hned na začátku druhé třetiny Thornton hákoval Plekance a hráli jsme první přesilovou hru utkání. A vůbec pro nás nezačala dobře. Sharks se dostali do naší třetiny, Blake vypálil od modré čáry a střelu tečoval těsně před Pricem Marleau a v čase 00:53 to bylo 1:1. Přesilovka však pokračovala dál. Zaklesli jsme se v útočném pásmu, Gomez si sjel od hrazení, vystřelil a střelu nešťastně tečoval domácí obránce Murray za Nabokovova záda - 1-2. Docela bláznivá přesilovka, která se jinak vůbec nepovedla. Ve třetí minutě nechtěně Plekanec zahrál vysokou holí a Blake mu nesportovně mlátil s hlavou o led... Na trestnou lavici šli oba dva hráči. Ve druhé třetině jsme měli spousty zbytečných vyloučení, čímž jsme se dost oslabovali. Sporné bylo hlavně v 7. minutě této části, kdy Plekanec dal krásný bodyček u nás v pásmu a byl za to nesmyslně vyloučen. Ale bylo tu i několik přesilovek, které se vůbec nedařily, až na pár střel. Carey Price i nadále čaruje a i bez hole předvádí super zákrok lapačkou po střele Boyla. Jenže ještě před zákrokem Gill veze hůl Priceovi a když vidí, že už to nestihne, hází hokejku na led.Rozhodčí nejspíš usoudil, že to bylo proti střele a diskutabilně nařizuje trestné střílení, kterého se ujme sám Boyle. Jeho střela však orazítkuje jen tyč... Price i nadále předvádí několik skvělých zákroků.

V druhé minutě třetí třetiny se řítil Mitchell a Nichol proti jednomu bekovi, Nichol trefil spojnici brány... O chvilku později se Heatley vynořil sám před Pricem a ten mu bravurně lapačkou střelu chytil. Třetí třetina byla ve znamení potyček a ataků na naše obrané pásmo. V jedenácté minutě se nechal úplně zbytečně vyloučit Hamrlík a nám začalo zase peklo. V tomto oslabení jsme smolně inkasovali - střelu Boylea tečoval Heatley a puk se nešťastně odrazil od nohy Price do tyčky a následně do branky. V čase 12:32 tedy bylo srovnáno. Sharks pak zvětšili tlak, při kterém jsme ale paradoxně jeli dokonce tři na jednoho my, jenomže S.Kostitsyn nedal. Bohužel pro nás v čase 15:05 dostal mezi kruhy kotouč Malhotra a nikým nehlídán dal na 3:2 pro domácí. V poslední minutě jsme se šesti hráči v poli zamkli domácí v jejich pásmu, nadějné šance si vytvořili Plekanec a Pouliot, ale bohužel bez efektu.

Před zápasem jsme si moc šancí na body nedávali, avšak vzhledem k vývoji zápasu je škoda, že jsme ztratili vedení. Za výkon jsme si určitě minimálně bod zasloužili. Ale musí se podotknout, že nás soupeř většinu zápasu přehrával - na střely to bylo 40:30 pro domácí. Teď nás čekají ještě dva zápasy venku, v Los Angeles a Anaheimu. Jestli budeme hrát tak aktivně jako dnes, tak na body šanci máme.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
06.03.2010 14:20 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Proto to taky říkám smajlik smajlik
 
06.03.2010 13:25 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Asi určitě to bude Maxvell.Na Officialních stránkách Habs je že ho povolali smajlik
 
06.03.2010 11:24 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarVypadá to na Maxvella..pokud bude hrát jak minule, tak se určitě neztratí..
 
06.03.2010 10:48 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Zrovna sem se k tomu chtěl vyjádřit taky.Ano zákrok naprosto zbytečný a zákeřný.Otázka je jestli tomu odpovídá trest 4 zápasů.Trestat by se to určitě mělo ale těchto zákroků je spousta a nic se kolikrát neděje.Určitě se se stejnou vážností dal posoudit i zákrok Blakea,kterýho opravdu nechápu jestli tohle má zapotřebí a ještě ke všemu když je to kapitán.Lapierre bude chybět a mě by zájímalo kdo místo něj ted nastoupí a kterej hráč dostane šanci z Hamiltonusmajlik
 
AvatarTak Lapierre dostal stop na 4 zápasy... No, asi je to v pořádku, zákrok byl zbytečný a nebezpečný, o to víc je vidět tragický výkon rozhodčích, kteří to neohodnotili vůbec jako faul. Ale v souvislostí s touto suspendací se musím ptát, co takhle "sportovní" chování Blakea, když tam Plekymu obličejem mlátil o led, nebo Nichola, který to právě schytal od Lapierra, jak tam zezadu přes lýtka osekával Pouliota... To jsou už méně viditelné zákroky a tak se na ně každý vykašle smajlik .
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík