Proti Panterům zapnuli Canadiens ofenzivní stroj

28.09.2010, 14:46 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Zápas jak má být. Hokejisti se při utkání Canadiens-Panthers, které se konalo v Bell Centre, vůbec nešetřili. Naprásknutá hala viděla, góly, rvačky, pěkné zásahy, brankářů, hromadu vyloučených. Nejlepší na tom, je Habs předvedli dobrý výkon a zaslouženě vyhráli. Fantastické výkony předvádí Tomáš Plekanec. A Carey Price si mohl konečně připadat jako doma.

Vypadá to vypadá. Slibně to to s Montrealem těsně před začátkem nové sezony vypadá. Co nebývalo v minulé sezoně zvykem? Třeba jasné přestřílení soupeře často nemělo vůbec žádný efekt. To je teď jiné. Habs přestříleli Pantery 35:21 a šest pokusů proměnili v branku.

Canadiens zapojili ofenzivní stroj. To hlásá titulek novin Montreal Gazette. Spokojený mohl být i muž v masce. Když tým nastupoval na led, zaplněné tribuny Bell Centre křičeli „Carey, Carey". Ještě větší podporu svým miláčkům přineslo skvělé publikum po tom, co šli hosté do vedení, když skóroval David Booth. Ten využil doby, kdy na trestné lavici seděl Alex Henry za hru vysokou holí.

Co se asi Priceovi neslo hlavou? Měl strach, co fanoušci předvedou po jeho kapitulaci? Mohl být v klidu. Z davu se ozvalo pár pískajících, ti byli ale rychle umlčeni velkou většinou, která znovu spustila „Carey, Carey". Kanadský brankář byl v brance celý zápas a vychutnal si první výhru. K té mu pomohli i báječní spoluhráči.

Do konce první třetiny se Habs stihli dostat do vedení po gólech Špačka a Plekance. Špaček nejprve vyrovnal střelou, kterou ještě tečoval obránce Dmitrij Kulikov. Branka Tomáše Plekance z oslabení v 18. minutě byla lahůdková. Yannick Weber nechal puk volně v pásmu domácích, kotouče se ujal Plekanec, přepnul na nejvyšší rychlost, obkroužil Vokounovu branku a mohl se radovat. Nádhera.

Ve třetí třetině nahradil Vokouna v kleci Panterů Jakob Markström. Ten se ještě ani nestačil rozkoukat a už tam měl gól. Tom Pyatt dostal Canadiens do vedení 3:1. To byl začátek velmi drsného úseku pro dvacetiletého švédského gólmana. Plekanec vstřelil svůj druhý gól v čase 43:37. Ani ne o minutu později obalamutil obránce Ryan White, šel sám na Markströma a nemýlil se.

Dvě minuty před koncem korigoval ze strany hostí Stephen Weiss. V poslední minutě však ještě jednou zažil radost po vstřelení branky domácí tým. Střelcem byl tentokráte Michael Cammalleri.

Ryna White se snažil za každou cenu ukázat, že tým potřebuje jeho fyzickou sílu, jenže když se vedrné třetiny pustil do bitky s Mikem Ducem, musel brzo ring opustit jako poražený. Do mely se nezapomněl připojit ani v průběhu poslední periody.

Montreal pokračoval ve špatných přesilovkách. Nevyužil ani jednu ze sedmi početních výhod. Přes minutu měli Canadiens dokonce dvojnásobnou početní výhodu, ovšem ani jednou nevystřelili na branku soupeře. V posledních třech zápasech měli možnost přesilovky 5 na 3 hned pětkrát, ale ani jednou ji nevyužili.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík