Třetí bitvy proti Rangers se zřejmě nezúčastní James Wisniewski

05.02.2011, 15:22 | Preview |  Monika Gordíková
 

V netradičním čase odpoledním se v montrealském Bell Centre odehrají Canadiens již třetí zápas proti New York Rangers. Ani před tímto duelem se nejslavnějšímu hokejovému klubu světa nevyhnuly problémy spojené se zdravím. Do postele s chřipkou ulehl obránce James Wisniewski. Domácí tým by mohl využít problémům, které sužují Jezdce. Ti prohráli už třikrát za sebou a naposledy to drsnou kritikou odnesl hvězdný gólman Henrik Lundqvist.

Nelze napsat nic jiného, než že ten zápas bude maximálně důležitý, a to pro obě strany. Rangers nemají v této sezoně mužstvo z Montrealu asi zrovna v lásce. 11. ledna zvítězila banda kolem Briana Gionty v Big Apple 2:1, o čtyři dny později na domácím ledu pro změnu 3:2. Habs jsou v tabulce šestí, Jezdci sedmí se dvěma zápasy navíc. Z deváté pozice se na postupovou osmičku nenápadně dotahuje Carolina, takže o nějakém uvolněném posezení v osmičce nemůže být ani řeč. O pozice se ještě svedou boje.

„Bude to zápas o čtyři body. Jsme před nimi o pouhý bod. Tohle bude rozhodující zápas pro oba týmy. Ty předchozí dva zápasy proti nim byly opravdu maximálně zajímavé. Od následujícího utkání nečekám nic jiného," říká trenér Montrealu Jacques Martin. „Mezi našimi týmy existuje teď mnoho společných jmenovatelů. V průběhu let se organizace změnily."

Na včerejším tréninku v Brossardu chyběl jediný hráč - James Wisniewski. Novináři se poté dozvěděli, že leží s chřipkou. Jeho start ještě není vyloučený. Rozhodne se chvíli před zápasem. Brusle neměl na nohou ani Mike Cammalleri. Ten znovu navštívil lékaře. Trenér Martin k němu poznamenal, že ještě neví, jak přesně bude vypadat časový harmonogram jeho zranění, tedy kdy by se mohl eventuálně vrátit zpět do hry.

Složení útoků a obranných dvojic na včerejším tréninku:
Pacioretty - Plekanec - Gionta
Kosticyn - Gomez - Eller
Darche - Desharnais - Pouliot
Moen - Halpern - Pyat
Subban - Gill
Špaček - Hamrlík
Weber - Picard

Rangers mají od začátku sezony obrovské problémy se zdravím svých hráčů. Postupně se jim zranily snad všechny nejdůležitější opory. Po přestávce pro All-Star Game se ale konečně začínají marodi pomalu vracet. Zpátky už jsou Callahan, Girardi, Dubinsky a v posledním utkání už byl na ledě i Václav Prospal. Hned vstřelil gól. Dnes je na programu comeback Erica Christensena.

Habs teď mají za sebou dvě výhry. Návrat z týdenního volna se povedl. V úterý vyhráli ve Washingtonu 3:2 po nájezdech a o den později doma přehráli Floridu 3:2. Třiatřiceti úspěšnými zásahy se předvedl Alex Auld. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Víte, dva zápasy po sobě po tolika dnech volna... Není to snadné. Musíte se soustředit, být trpěliví a mít v každé bitvě hlad," řekl Tomáš Plekanec.

V New Yorku nepanuje příliš dobrá nálada. Tým kolem Johna Tortorelly třikrát po sobě prohrál. Naposledy 2:3 doma s New Jersey. Drsným kartáčem kritiky to odnesl gólam Henrik Lundqvist, mimochodem účastník všech tří proher. „Náš brankář nebyl v takové formě, v jaké by měl být v tomhle období. Poslední tři zápasy vidím, jak je z formy," obul se do své hvězdy John Tortorella.

Během tří proher pustil Lundqvist deset branek. Utkání proti Devils ani nedochytal. Led opustil ve druhé třetině poté, co pustil třetí gól ze dvanácti střel. „Jsem ze svého výkonu zklamaný," komentoval sebe sama olympijský vítěz z Turína. Právě proto se sází na to, že bouřlivou atmosféru v Bell Centre bude přímo na ledě vstřebávat jeho kolega Martin Biron.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Už druhý zápas po sobě de facto to samé - hra nic moc, ale body máme... Rangers byli většinu času hokejovějším mužstvem, my ale měli výborného Priceho smajlik! Troufám si ale tvrdit, že proti poslední dobou dobře hrajícím Devils tohle stačit nebude...
 
AvatarReakce na příspěvek:Teďka forma bodová, poté herní na play-off :))
 
AvatarNezasloužený, ale body se počítají... V podstatě jsme nic moc nepředvedli, ve hře nebyl nápad, hodně lidí, včetně Plekyho neviditelných... Líbil se mi Picard a samo Price, které výborně podržel, hlavně ve třetí, kde na něj pálili z každé pozice... Přesilovky opět nic, vynikající oslabení... Musíme se ale zlepšit, i když od novýho roku držíme supr bodovou formu...
 
AvatarTak a Boston je od nás najednou dva bodíky :))
 
05.02.2011 22:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarKdo by dneska čekal čistý konto? Já asi od nějaké 32 minuty :D
 
Avatartoz dva body doma
 
05.02.2011 22:38 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJe to tam.. 2:0 Jooooo
 
Avatarpresilovka ale hra vypada jako by nebyla
 
05.02.2011 22:02 | reagovat
hunter | deer_hunter@azet.sk
Avatartak zatial to je nic moc vykon. esteze pred poslednou tretinou vedemie. dobra sprava je, ze boston prehral.
 
AvatarTěch našich oslabení bylo až moc, o to víc těší to jednobrankové vedení. Ale pořád to žádná sláva není, chvílemi nás tam Rangers pěkně točí. Jsem moc zvědavej na poslední třetinu...
 
Avatarto jo no rozhodci selou dobu vylucival jenom nas ale prvni gol jsme dali mi
¨
 
AvatarTen gól spadl z nebe! :P
 
05.02.2011 21:04 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo zatiaľ veľmi vyrovnané stretnutie. Rangers bránia dobre! Ale verím, že to zlomíme! smajlik
 
AvatarNaše přesilovka škoda mluvit, hodinu dopředu avizované střely samozřejmě v klidu zblokované a když už se do větší šance dostaneme, nedáme nic - to je v kostce první třetina z našeho pohledu... Rangers na mě působí pohyblivějším dojmem a měli tam také pár zajímavých možností. Je mi záhadou, jak zákrok na Špačkovu hlavu nebyl oceněný ani dvěma minutama...
 
AvatarReakce na příspěvek:tam se me to hrize ale na tom kilonetsportu ne
GO HABS GO
 
AvatarReakce na příspěvek:http://habsvision.blogspot.com/
 
Avatarmate nejaky link
 
Avatardoufam ze bude kvalitni free stream
 
AvatarTak dnes s Picardom a proti Bironovi
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík