Chybné verdikty arbitrov pripravili Habs o body

25.02.2011, 09:30 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens utorňajším víťazstvom nad Vancouverom Canucks, ukončili výlet po západnej Kanade a zároveň aj trojzápasovú šnúru prehier. Habs nemali veľa času na načerpanie nových síl, pretože v noci zo štvrtka na piatok ich čakal ďalší súper. Do Montrealu pricestoval tradičný kanadský rival, Toronto Maple Leafs. Pred viac ako týždňom hráči Canadiens porazili Leafs v domácom prostredí jednoznačne 3:0. Oba tímy potrebujú body ako soľ, tak sa právom dal očakávať veľký súboj o body. Bránku Habs v dnešnom zápase po dlhšom čase hájil Alex Auld. Zostava sa oproti poslednému stretnutiu nezmenila a tak Montrealčania nastúpili v tomto zložení:

Cammalleri - Plekanec - Halpern
Pacioretty - Gomez - Gionta
Pouliot - Desharnais - White
Moen - Eller - Kostitsyn

Gill - Subban
Wisniewski - Hamrlík
Mara - Weber

Od úvodných sekúnd bolo na ľade rušno a hneď po prvom vhadzovaní sa hráči pustili do výmeny názorov. Vzišla z toho prvá presilovka pre Montreal v zápase. Nanešťastie počas našej presilovej hry obranca James Wisniewski fauloval jedného z hráčov Leafs a počet hráčov na ľade sa vyrovnal. Prvú vážnu šancu v zápase mali hostia, keď po strele Diona Phaneufa musel predviesť svoju lapačku Alex Auld. Na opačnej strane sa sám pred brankárom Reimerom ocitol Lars Eller, ale gólman Leafs pohotovo zasiahol a zneškodnil pokus mladého dánskeho reprezentanta. Prvý gólový moment v zápase prišiel v čase 05:43, keď obranca Roman Hamrlík tvrdo vypálil od modrej a prestrelil všetko vrátane Jamesa Reimera. V čase 07:54 prišlo absolútne neopodstatnené vylúčenie pre Briana Giontu a Leafs okamžite na začiatku ponúknutej početnej výhody vyrovnali zásluhou Phila Kessela. Brian Gionta si musel ísť na trestnú lavicu sadnúť opäť pretože vyhodil puk mimo ľadovú plochu a rozhodca to posúdil ako zdržovanie hry. A Habs znova pykali za vylúčenie, pretože už po druhý krát v zápase sa presadil Phil Kessel. O niekoľko minút bolo už 3:1 pre Leafs, lebo obranca Brett Lebda prestrelil Alexa Aulda. Ten sa po tomto góle porúčal z bránky a miesto prenechal Careymu Pricovy. Potom prišiel veľký tlak zo strany Canadiens a Habs uzavreli hostí v ich vlastnom pásme. Kontaktný gól však z toho nevyťažili. Po prvej tretine plnej chybných verdiktov rozhodcov bol stav priaznivejší pre Toronto.

V čase 02:19 si útočník Toronta Fredrik Sjostrom pomohol nedovoleným zákrokom a domácim sa naskytla dobrá príležitosť na skórovanie. Canadiens túto príležitosť náležite využili, keď po dobrej súhre v pásme hostí znížil na rozdiel jediného gólu Mike Cammalleri. V zapätí hrali Habs vo výhode opäť, pretože útočník Mikhail Grabovski fauloval jedného z hráčov Canadiens. Druhá presilovka a druhý presilovkový gól. Montreal vyrovnal skóre zásluhou obrancu Jamesa Wisniewskeho, ktorý vystrelil od modrej a nedal Reimerovi žiadnu šancu. Ďalšia presilovka pre Montreal sa naskytla po faule Joffreyho Lupula na Travisa Moena. Habs si ju dlho neužili, pretože za nedovolené bránenie putoval v čase 06:32 na trestnú lavicu James Wisniewski. Z následnej presilovky zase znova vyťažili hostia, keď po dobrej prihrávke od Phila Kessela skóroval Tyler Bozak. Rozhodcovia boli už totálne mimo pretože niektoré zákroky, za ktoré posielali hráčov na trestnú lavicu boli úplne triviálne. V čase 10:52 Paul Mara nedovolene bránil jedného z protihráčov a Habs hrali znova v oslabení. Našťastie hráči Montrealu plnili dobre svoje obranné povinnosti a ubránili sa početnej výhode hostí. Do konca tretiny sa už skóre nemenilo a tak po štyridsiatich minútach bol stav 4:3 pre Leafs.

Hneď v úvode tretej časti útočník Scott Gomez preveril Reimerovu pozornosť tvrdou strelou od modrej. V čase 01:44 Darryl Boyce bol za hru so zdvihnutou hokejkou poslaný rozhodcom na trestnú lavicu. Habs si dokázali vytvoriť tlak, ale vyrovnávajúci gól z toho nebol. Presilovku Canadiens nevyužili a tak pykali. Po súhre v pásme Montrealu sa znova presadil Tyler Bozak. V čase 05:16 obranca Roman Hamrlík hákoval jedného z hráčov Maple Leafs a Habs hrali opäť v početnej nevýhode. Keith Aulie bol v čase 13:24 poslaný na trestnú lavicu za hákovanie. Ponúknutú príležitosť na skórovanie však Canadiens nevyužili. Necelé tri minúty pred koncom zápasu znížil na rozdiel jediného gólu Max Pacioretty. Montrealu sa už však nepodarilo vyrovnať a tak sa museli zmieriť s porážkou 5:4.

Canadiens neboli v zápase horším tímom, ale občas chybné verdikty arbitrov rozhodnú celý zápas. Ďalším súperom Canadiens budú v noci zo soboty na nedeľu hráči Caroliny Hurricanes.

Hviezdy zápasu:
1. Phil Kessel 2 + 2
2. Tyler Bozak 2 + 1
3. Mike Cammalleri 1 + 1

foto: Dave Sidaway/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
26.02.2011 13:17 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:O Špágrovi se ohledně konce sezony spekuluje už dlouho, ale ofiko to ještě potvrzený není, jsou to jen kecy fanoušků.
 
25.02.2011 20:40 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak.

Musíme zkonsolidovat obranu, ideálně přivést někoho dopředu a pak se uvidí, jestli se Gomez v playoff zase probere. Na loňskej zázrak to sice nevidím, ale stát se může skutečně cokoliv.
 
25.02.2011 19:30 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To je fakt na play off to chce nějakého bombarďáka, ale na druhou stranu základní část a play off jsou dvě rozdílné věci. Viděli jsme minulej rok. Takže dost předčasné o tom mluvit. Hlavně se tam dostat. Nemáme nic jistého...
 
25.02.2011 19:05 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJmen v obraně se pohybuje dost, ale jako celek je posledních 15-20 zápasů naprosto tragická. Zde se naplno projevuje absence Markova a Gorgese. Že by Sopel byl ten všelék? A jistě, bez střelce nepřejdeme první kolo, pokud se dostanem do play-off. Btw ambice můžeme mít tak na max 6. místo, kluci to plácají na náhodu a to si jako vítězný tým nepředstavuju...
 
AvatarReakce na příspěvek:No podle spekulací údajně jdou...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jo, to já vůbec nezpochybňuju, jen jsem ty počty upravil na reálnou mez...smajlik
 
Avatartak spacek je definitivne out of season...

aby nesli este po dalsom D.. hroza
 
25.02.2011 16:43 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No ale i to je moc. 7 až 8 použitelných beků je dost. Chtělo by to už někoho pořádného do útoku
 
25.02.2011 15:38 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatarmyslím,že i NASH dobře zapadnul
 
AvatarReakce na příspěvek:A kolik je použitelnéch hráčů do útoku?smajlik Pokud nebude Špaček hrát, tak se nám bohužel těch 8 beků bude hodit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Použitelných je ale 7-8...
 
AvatarReakce na příspěvek:11 obránců hodných A teamu, no tak to je paráda ne? smajlik smajlik
 
Avatarmarkov,gorges,spacek,hamrlik, gill, subban, picard, weber, mara, sopel, wisnewski .... utok no body
 
Avatarnetreba sa vyhovarat na rozhodcov..
vidim to tak ze uz aj toronto postupne dobre doplna tim, len my ziskavame tridsiatnikov :(..
uz aj ich tim nevyzera zle


 
AvatarVím, že rozhodčí dělali docela zásadní chyby, ale jsem zvyklé hledat chyby hlavně u sebe (montrealu)... Kdyby nebyli trotli a nedělali naprosto triviální chyby v obraně, tak jsme dostali o 2 fíky míň a vyhráli... Navíc netrefit puk, když je 30 cm před brankou, to je bída... Navíc ve třetí nás jasně srazil páté fík, dokázali jsme tlak vyvinout až 3 minuty před koncem, jinak nic... Druhá ani první nebyly zase tak tragický, ale Torontu vyšly přesilovky, nám podle golů 2 taky, ale v ostatních jsme byli hodně nejistí a sotva jsme udělali zámek... No a teď Carolina, pokud prohrajeme, budou se blížit velmi nepříjemné černé mraky...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík