Posledný zápas základnej časti víťazne pre Montreal

10.04.2011, 09:41 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčov Montrealu Canadiens po Ottawe Senators čakal zápas aj s druhým kanadským zástupcom zo severovýchodnej divízie. Habs zavítali do Air Canada Center, kde si zmerali sily s tamojšími Maple Leafs. Do tohto duelu okrem zranených hráčov nezasiahli ani obranca Hal Gill a útočník Travis Moen. Tréner Jacques Martin pravdepodobne nechal odpočívať pred blížiacim sa play-off „defenzívne piliere" Canadiens. V poslednom zápase základnej časti hájil bránku Montrealu Carey Price. Pred ním o dôležité body bojovala zostava v tomto zložení:

Kostitsyn - Plekanec - Cammalleri
Darche - Gomez - Gionta
Pouliot - Halpern - Pyatt
Desharnais - Eller - White

Spacek - Subban
Hamrlik - Wisniewski
Mara - Sopel

Od úvodu zápasu oba tímy predvádzali pekný útočný hokej. Prvý gólový moment zápasu prišiel v čase 02:29, keď útočník Habs Lars Eller vybojoval puk pri mantinely za bránkou Leafs, nahral na voľného Ryana Whita a ten šikovne prekonal domáceho brankára Jamesa Reimera. Ryan White nezostal nič dlžný svojej bojovnej povahe a niekoľko minút po strelení gólu sa pustil do pästnej výmeny názorov s domácim útočníkom Mikom Brownom. Canadiens pôsobili uvoľnene a v čase 06:12 priniesla spolupráca druhého útoku Habs ďalší gól. Scott Gomez pekne nahral spoza bránky Leafs na kapitána Briana Giontu a ten tvrdou strelou z medzikružia nedal Reimerovi žiadnu šancu. Domáci hráči v siedmej minúte prvej časti spôsobili menší závan pred bránkou Montrealu. Našťastie nebol z toho gól, pretože všetko s prehľadom vyriešil Carey Price. V čase 13:13 sa gólovo presadili aj domáci Leafs, keď útočník Phill Kessel našiel štrbinku medzi Pricovými betónmi. Tomáš Plekanec sa počas vlastného oslabenia dostal do úniku a sám sa rútil na Jamesa Reimera. Bohužiaľ zoči voči domácemu gólmanovi neuspel. Po prvej tretine platil stav 2:1 pre Canadiens.

Aj po prestávke pokračoval dobrý a rýchly hokej. Mladík Matt Frattin sa popri obrancovi Habs Paulovi Marovi predral do dobrej streleckej príležitosti, ale jeho strelu zneškodnil Carey Price. Na opačnej strane sa zase obranca Montrealu Yannick Weber predral pomedzi domácich obrancov a ocitol sa vo veľmi sľubnej šanci. James Reimer však vytušil jeho úmysel a zneškodnil tento pokus. V čase 06:08 si na trestnú lavicu sadol za hákovanie domáci obranca Matt Lashoff a Habs mali možnosť presilovej hry. Canadiens však početnú výhodu nevyužili. V trinástej minúte druhej časti sa do úniku dostal domáci útočník Phill Kessel a sám sa rútil na Careyho Prica. Ten ho našťastie parádne vychytal. Na opačnej strane zase Mike Cammalleri strieľal z bezprostrednej blízkosti. James Reimer mal však rýchlu lapačku. V čase 14:59 bol útočník Leafs Darryl Boyce za hrubosť poslaný na trestnú lavicu. Canadiens ponúknutú príležitosť početnej výhody náležite využili, keď sa po druhý krát v zápase gólovo presadil kapitán Brian Gionta. Po presilovke Habs nasledovala presilová hra Leafs. Lars Eller si pomohol nedovoleným zákrokom a Montreal sa musel brániť. Po štyridsiatich minútach odchádzali do šatní za stavu 3:1 spokojnejší hráči Habs.

Hneď v úvode tretej tretiny sa útočník Montrealu Scott Gomez ocitol v dobrej šanci, ale Reimer vyrazil jeho strelu pravým betónom. Obrana Leafs bola nepozorná a to hráči Montrealu využívali k častým prienikom. Brian Gionta sa predral pomedzi domácich obrancov a dostal sa až k zakončeniu, ale jeho strelecký pokus zneškodnil James Reimer. V čase 10:58 domáci hráči spôsobili rozruch pred bránkou Habs a na chvíľu sa aj tešili z gólu., ale hlavný rozhodca po konzultácii s videorozhodcom usúdil, že puk nebol celým svojim obsahom za bránkovou čiarou a tak bola radosť domáceho celku predčasná. Carey Price v polovici tretej tretiny predviedol parádny zákrok po strele jedného z domácich hráčov. V čase 13:20 bol za hákovanie poslaný na trestnú lavicu poslaný útočník Benoit Pouliot. Avšak hneď v úvode tohto oslabenia sa do prieniku dostal Tomáš Plekanec a prekonal domáceho gólmana Reimera. Ani po tomto góle Canadiens nepovoľovali vo svojej aktivite a neustále si vytvárali strelecké príležitosti. V čase 18:32 putoval na trestnú lavicu obranca James Wisniewski a Leafs hrali v početnej výhode do konca zápasu. Na výsledku sa už však nič nezmenilo a tak Montreal vyhral v poslednom zápase základnej časti 4:1.

Počas celého zápasu boli Habs aktívnejší a pohyblivejší. Canadiens si tak z Toronta vezú zaslúžené body. Hráči navyše dali pekný darček trénerovi Jacquesovi Martinovi, pretože toto bolo jeho 600 víťazstvo v kariére na poste trénera. Teraz sa musí celý tím sústrediť na blížiace sa prvé kolo play-off, v ktorom narazia Canadiens na odvekého rivala z Bostonu.

Hviezdy zápasu:
1. Brian Gionta 2+0
2. Phil Kessel 1+0
3. Carey Price 27/28

Foto: REUTERS/Mike Cassese

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.04.2011 13:51 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
Velmi zajímavé zápasy na dnes večer!

http://vares.webnode.cz/
 
AvatarMinule sa Martin vyjadil ze uz hrat tuto sezonu nebude. Skusal uz korculovat, ale k timu sa pripravi az v kempu na bud sezonu.
To je tak tyzden stara sprava.
 
10.04.2011 20:15 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarO tom jestli bude nebo nebude hrát Max záleží čistě na doktorech, osobně by určitě již hrál, ale jen na něm to není...
 
AvatarReakce na příspěvek:No já si to dneska našel v archívu článků, když už na to Monika narazila...smajlik. Ale ty ostatní tipy nebyly také nějak mimo mísu.
S tou sérií, jak jsi ji popsal, celkem souhlasím - nejdůležitější opravdu bude nepropadnout hned v prvním zápase, protože víme, jak moc se Careymu v Bostonu před tamními fanoušky nedaří. Bohužel nám zoufale budou chybět hráči typu Gorgese, Lapierra či Moorea a na to, podle mě, dojedeme. Nebuďme snílci, na současný Boston prostě nemáme, takže jak píšeš - hlavně nevyletět 4-0 na zápasy...
 
10.04.2011 13:02 | reagovat
cepi | cepii@pobox.sk
tak to bdue jazda smajlik co viac si môze fanusik priat ;) tesime sa na vas pani!
 
Reakce na příspěvek:Kdybys tak měl pravdu. I když PO je úplně jiná soutěž. Tam papírový předpoklady mockrát vzaly za svý. Třeba vloni... Go,Habs,go!smajlik
 
10.04.2011 12:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:U Maxe je jisté, že nebude? Coach, řikal něco o půlce dubna...vidim to nastoupí do šestého matche doma a rozhodne v prodl a postupu 4:2 a Bell Centre spadne:-) Mě hrozně chybí Gorges v té obraně, plus Lapy vepředu Play off je čas pro hráče jako je on! Pouliota mi je líto, je evidentní, že Martin jej nemusí, podle mě u nás skončí:(
 
AvatarReakce na příspěvek:Zdravím Mistrasmajlik smajlik Ani už nevím, co jsem tipovalsmajlik Každopádně uvidíme, jak se popasujeme s PO, hlavně nevyletět 4:0, zkusir urvat jeden špíl v Bostonu... Bude důležitý vyvarovat se nějakýmu debaklu, Carey musí zůstat v pohodě, jeho stats v PO jsou děsivý a dostat v prvním zápase příděl by mohlo být smrtící... Supr je, že se trefil Pleky, doufám, že ho to uklidní a začne mu to tam krom poctivé práce, kterou předvádí i padat... Gio formu má, Gomez snad pochopil, co teď přichází, Gill předvede opět neprůstřelnou zeď, Carey mu bude sekundovat, Subban párkrát protrhne síť, Pleky s Cammym odehrají svoje standardy a my porazíme Boston 4:2smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Obrovská škoda, že nemůže hrát Pacioretty, protože to je přesně typ hráče, který nám do vyřazovacích bojů chybí. S Whitem souhlasím, konečně u nás někdo, kdo se nebojí shodit rukavice (společně s Moenem) a hraje fyzický hokej.
 
AvatarVelke pozitivum po ZC plnej zraneni, ze sa do zakladu prepracovali nadeje ako Max, Deshane, White (ten ma vykonmi velmi milo prekvapil a myslim ze je i najvacsim prekvapenim ZC).
 
AvatarTak poslední zápas byl pro mě příjemnou podívanou bez nervů, kterou jsme zvládli celkem v pohodě. Sice nebyl Torontu uznán regulérní gól, ale to nic nemění na faktu, že jsme byli v zápase lepším týmem.
Dostali jsme tedy Boston, pro mě bohužel, ale tak na druhé straně - stát se může všechno... Když budeme realisti, tak je asi každému jasné, že Boston má tým poskládaný daleko lépe pro play-off a pro mě osobně bude úspěchem, když uhrajeme dva zápasy.
Jinak ještě k tomu předsezónnímu tipování, na které včera narazila Monika - je třeba se podívat, jak tipují Mistři (ehm, tedy já a Michal...) smajlik smajlik smajlik
 
10.04.2011 10:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJen škoda že si Cammaleri nedal svůj 20 gól..
 
10.04.2011 10:10 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJen doufám že to nedopadne jako v sezoně 08/09
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík