Špatný začátek, dobrý konec aneb dva body z Města dubů

24.11.2011, 09:41 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po výsledkově neúspěšném zápasu s Bostonem čekal tentokráte Montreal zápas na venkovním ledě, soupeřem byla domácí Carolina. Mužstvo, které se pomalu zvedá a bude chtít odčinit prohru z posledního vzájemného zápasu. Obranu Habs vyztužil Hal Gill, k dalším návratům nedošlo. V bráně zůstal Carey Price, v poli:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
Eller - Gomez - Moen
Darche - Nokelainen - Palushaj

Neskutečný start pro domácí, jednoduché nahození na Price od Tlustého, hostující brankář střelu zcela podcenil, tečoval ji pouze do tyčky a sám puk tělem posunul za brankovou čáru, 1:0 pro Carolinu... První zajímavou střelu hostí měl na svědomí Tomáš Plekanec, Ward ji maskou obětavě zastavil. A udeřilo opět na druhé straně, Carolina navýšila vedení Stewartem, který zůstal nepokrytý před Pricem a pohodlně zvýšil na 2:0. Martin si vybral time, přeházel formace a zkusil polít tým živou vodou... První desetiminutovku zakončili Habs dobrým střídáním Gomezovy formace, dvě střely ovšem pochytal spolehlivý Ward. Snížit na rozdíl jedné branky mohl Gill, ve výborné pozici vystřelil pouze do Warda. Ještě blíže snížení byl za hosty Moen, když nastřelil necelé čtyři minuty před koncem levou tyč Wardovy branky. Na pozoru musel být i Price, nebezpečné nahození od zadního mantinelu však pokryl. Třetina byla zakončena tlakem hostí, všechny střely se zastavovaly o Warda, a tak hosté vytěžili alespoň čtyřminutovou přesilovou hru po faulu Ruutua. Carolina velmi lehce nabyla dvoubrankové vedení, doslova by se dalo říct, že jí je Montreal daroval. Po timeoutu přišlo v obranné fázi zlepšení, ale v útočném pásmu si Habs stále rady nevěděli...

Přesilová hra na začátek druhé třetiny, byly k vidění šance na obou stranách, za hosty měl největší Gionta, jeho bomba se opřela o horní tyčku. Zhruba půl minuty před koncem přesilové hry fauloval Pacioretty a srovnal počet hráčů na ledě... Carolina si vytvořila největší šanci až pár vteřin po vypršení přesilové hry, Price byl bezchybný a hned z protiútoku mohl nebo spíše měl snížit Pacioretty, jeho střelu mezi betony Ward s přehledem zpacifikoval... Celé dvě minuty početní výhody daroval Subban domácí nesmyslným faulem. Překvapivě nedošlo k rozhodnutí utkání, ale ke snížení na 2:1, šťastným střelcem byl Eller a ukončil tak 88 minut čekání na branku. Krátce po snížení skončila i tragická přesilová hra domácích... Druhá polovina utkání přinesla šance na obou stranách, brankáři byli bezchybní. Necelých šest minut před koncem daroval Montrealu rozhodčí přesilovou hru, v nich se převážně daří bránícímu se družstvu, a tak tomu bylo i tentokrát. Zajímavé příležitosti si připisovali domácí a činit se musel Price. „Skvělá" přesilovka byla podtržena vyloučením Paciorettyho. Carolina zaznamenala jednu pěknou teč, kterou Price výborně vykopl betonem, víc se ani do této přesilové hry a celé druhé třetiny nevešlo. Habs snížili v oslabení, měli i další příležitosti, bohužel žalostné přesilové hry nedovolují hostům vyrovnat stav...

Montreal nemohl začít lépe, po půl minutě tečoval Cammalleri před Wardem Gorgesovo nahození a srovnal stav na 2:2... Carolina se úvodní minuty poslední části jen bránila, ale z prvního útoku se Satter prosadil a poslal domácí opět do vedení, 3:2... Montreal mohl hned vyrovnat, proti byla dnes už potřetí tyčka Wardovy branky. Naštěstí o pár vteřin později už se Habs prosadili, Moen pěknou tečí srovnal na 3:3... Poslední třetina nabízela atraktivní hokej, akce střídala akci a vyhrát mohl kdokoliv. Domácí zahrozili Skinnerem, za Habs odpověděl opět střelou do brankové konstrukce Gorges. K šancím, které přicházely jako na all-star game se přidala i tvrdá hra z obou stran a diváci se opravdu nemohli nudit... Strhnout vedení opět na svoji stranu mohli domácí v přesilové hře necelých sedm minut před koncem řádné hrací doby. Největší možnost jako už klasicky přišla až po skončení výhody, Price ale parádním zákrokem lapačkou udržel remízový stav. Poslední minuty byly spíše v režii domácích, ale rozuzlení jsme se stejně nedočkali a utkání dospělo po zásluze k prodloužení...

První příležitost si vytvořil Cammalleri, když skvěle vymotal dva domácí hráče, jeho následnou střelu Ward lapil. Na druhé straně mohl rozhodnout Staal, ale spojnice byla proti. V poslední minutě si poslední šanci připsal Gionta, po přihrávce Cola střílel z bezprostřední blízkosti do Warda. Prodloužení nerozhodlo, a tak druhý bod přisoudí až nájezdy... V nich byl úspěšní pouze Gionta a druhý bod tak putoval k Habs

Bláznivá třetí třetina a nájezdy přinesly Montrealu dva body. Hra bez Gomeze Habs vyhovovala, dokázali si vytvářet šance a dokonce je i proměňovat. Největší problém byl opět ve slabých přesilových hrát. Nejen, že jsme si v nich až na tyčku Gionty nic nevytvořili, navíc jsme pustili domácí k několika šancím. Důležité vítězství, dík kterému jsme odskočili Carolině na tří bodový rozdíl. O další body se porveme z pátka na sobotu proti domácí Philadelphi.

foto: REUTERS/Ellen Ozier

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
25.11.2011 18:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Díkes. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Milan to ošéfuje dnesk a ty zítra...
 
25.11.2011 13:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No sobotný dám ale dnes síce hráme už o 21:00 ale ja dnes pracujem do večera a tak prídem uťahaný ako včera a už o 19:00 som bol tuhý. Takže dnes asi bude musieť dať report niekto z vás.
 
AvatarMišo, dáváš klasicky páteční i sobotní report nebo chceš pomoc? Dneska se nasereme už od 21smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je blbý to takhle říct, ale díky Bohu...
 
24.11.2011 19:57 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nejlepší zpráva za posledních několik dní. Už aby se vrátil Kostěj...
 
24.11.2011 19:54 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Gomez se podle všeho zranil, ani netrénuje.
 
AvatarReakce na příspěvek:Až na ten druhý gól Caroliny to byly samé odrazy nebo náhodné góly... A musím říct, že první dvě třetiny jsem byl z našeho výkonu totálně naštvanej (slušně řečeno...smajlik). Kolikrát to vypadalo, že hráči nastoupili k prvnímu zápasu sezóny - zpracování puku tragické, všechno to šlo přes hokejky a o některých jedincích už jsem se zmiňoval... Jestli takhle hodláme hrát na Flyers, bude ostuda jako hrom.
 
AvatarViděl jsem pouze sestřih a udělal jsem si trošku představu jak vypadal zápas. Taky tomu pomohly vaše komentáře u předchozího článku smajlik Vražda Gomeze je na spadnutí, hm?
Ať už to byl zápas jakýkoliv, tak hlavní jsou dva body. Už je nesmíme ztrácet, stačí 4 zbytečně ztracené body proti Isles a Bostonu.
 
24.11.2011 13:09 | reagovat
nabidka | naxx@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mého Carolina hrála stejně jak my, možná ještě hůř... Navíc třetí třetina byla opravdu nahoru dolů a rozhodně se na to dalo dívat... Šmudly? nevím, mně se líbilo, že hráči šli do brány, z toho prostoru padá plno branek a my jsme si je zasloužili tím, že jsme se tam nebáli jít, to mně v mnoha zápasech chybělo... Nehráli jsme dobře první dvě třetiny, ale to domácí taky ne. Mě nejvíc štvou ty přesilovky, to je prostě bída, naštěstí Carolina zdatně sekundovala, ale na lepšího soupeře by to ani zdaleka nestačilo, uvidíme už proti Phile... Tam budeme muset podat o mnoho lepší výkon, aby to došlo aspoň do prodloužení...
 
AvatarJá nevím, ale tohle byl hodně divný zápas. Téměř všechny góly byly takové náhodné šmudly, puky přeskakovaly neustále hokejky, spousta chyb (teď mluvím tedy hlavně o našich hráčích) - co předváděl Gomez nebo Subban, to byla hrůza smajlik! Naštěstí Martin nejspíš vyslyšel naše nářky a Gomeze nechal ve třetí části sedět, což bylo jen a jen ku prospěchu.
Celkově bych to shrnul asi tak, že po bídném výkonu ve většině zápasu si vezeme nečekané dva body a to je asi jediné pozitivum nočního zápasu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík