Proti slabým Kačerům s Markovem? Možná ano, možná ne

30.11.2011, 14:14 | Preview |  Monika Gordíková
 

Montreal odjel k dalším třem zápasům do Kalifornie, kde se dnes v noci při prvním střetnutí utká s Anaheimem. I když je neskutečně nutné, aby Habs sbírali body a zápas by měl být tím hlavním sledovaným, pozornost bude upřená zejména směrem k jednomu jedinému hráči. Hned podle několika zdrojů by měl svůj comeback zažít na ledě Kačerů obránce Andrej Markov. Všechno tomu nasvědčuje.

Svěřenci Jacquese Martina makali na kalifornském ledě a nechyběl mezi nimi ani Markov. Zatímco hráč je natěšený a připravený ke hře, Martin si ještě nechává pro sebe datum návratu. Mělo by to však být dnes. „Musíme si také uvědomit, že až naskočí, rozhodně to nebude stoprocentní výkon. Vždyť nehrál skoro dva roky. Bylo by nespravedlivé hned po něm chtít super výkon," upozornil trenér.

Max Pacioretty odletěl s týmem na druhé pobřeží Severní Ameriky, aby po vystoupení z letadla trenérům oznámil, že kvůli suspendaci za zákrok na Krise Letanga si tam ani jednou nezahraje. S rozhodnutím Brendana Shanahana nesouhlasí. „Je pro mě těžké to rozhodnutí pochopit. Letang si byl dobře vědom, že jsem tam a viděl mě přijíždět před hitem. Už nikdy v této sezoně nebudu hitovat, protože nevím, jak by to mohlo dopadnout. Abych byl úplně upřímný, bojím se hitovat, protože, když jste na forčeku, tak se k vám obránce otočí zády a je ve zranitelné poloze," řekl ironicky Pacioretty.

S Anaheimem se Montreal utká v této sezoně poprvé a naposled. V té minulé na sebe týmy narazily 22. ledna a Kačeři tehdy vyhráli 4:3 po nájezdech. V Honda Center se potkají mančafty, kterým to zrovna dvakrát nejde. Anaheim prohrál posledních sedm zápasů za sebou a hned šestnáct z osmnácti. Jsou druhým nejhorším celkem ligy. Montreal prohrál tři z posledních čtyř.

Spekulace o Andreji Markovovi naplnily sportovní servery. Podle odhadů se dá tak na šedesát procent počítat spíše s jeho nástupem už dnes. Všichni už se těší, jak pozvedne přesilovku. „Každý ví, jaký dopad může mít na přesilovku a na hru všeobecně," myslí si P.K. Subban. V útoku se představí Louis Leblanc, ale je jasné, že přímo na místo MaxPace nenastoupí. Trenér musel zažonglovat se sestavou.

Sestava Montrealu na včerejším tréninku:
Kosticyn - Plekanec - Gionta
Cammalleri - Desharians - Cole
Palushaj - Eller - Moen
Darche - Nokelainen - Weber

Markov - Jemelin
Gill - Diaz
Gorges - Subban

Anaheim zažívá nejhorší listopad v historii. Trenér Randy Carlyle strávil čas na pondělním tréninku tím, že zkoušel nové útoky. Z nejlepší lajny vyhodil Bobbyho Ryana a k Ryanu Getzlafovi a Coreymu Perrymu posunul Matta Beleskyho, nováčka v týmu. Ryan pak bruslil s Niklasem Hagmanem a Benem Maxwellem. „Snad budou s Bobbym trochu útočnější," doufá trenér.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak Budaj opradu chytá, moc práce neměl, ale dostal jeden gól v první třetině, s kterým ale nic dělat nemohl. Bylo to ale po našich třech přesilovkách v řadě, v kterých jsme vyprodukovali celé TŘI STŘELY!!! Naprostý hnus!
 
30.11.2011 22:47 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTak Weber vepředu, sedí Palushaj. Leblanc by měl nastoupit s Ellerem a Moenem. Na papíře slušná lajna, tak schválně, jak se kluk ukáže.
 
30.11.2011 21:18 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarZatím to ale na Budaje vypadá, hlásí twitter.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ne, tento trip považuju za extrémně důležitý, protože situace v tabulce je neskutečně vyrovnaná, takže potřebujem body jak sůl, navíc poslední dobou moc výher nebylo, tak je třeba si zvýšit sebevědomí. A Price v bráně je prostě jistota. Chytne toho hodně navíc, což bude proti hráčům jako Perry nebo Selanne bude hodně třeba. U Budaje takovou jistotu nemám. To samé Kings v sobotu, to bude souboj gólmanů.
 
30.11.2011 16:17 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
fantastické zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Budaj podle mého dostane šanci zítra, úplně by se to nabízelo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to by mi docela stačilo, kdyby zlepšil přesilovku... Jemelin hraje ted výborně, takže myslím, že i kvůli Markovovi padne černé petr na Diaze... Weber útok a bude vymalovaný. Jde ovšem o to, jak dlouho Markov vydrží hrát, anebo kdy se zase někdo zraní, u nás asi nikdy nebude stav, že budou všichni zdraví...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já bych naopak Budajovi šanci v klidu dal a myslím, že jí i dostane. Jinak od Markova nic velkého v žádném případě nečekám, snad jen trochu lepší rozehrávku přesilovky.
 
AvatarNo co jsem říkal smajlik ? Jemelin s Markovem, Weber ve čtvrté lajně... Až se vrátí Pacs, Diaz bude sedmým obráncem.
Jinak ten nadpis je hodně zavádějící, Anaheim sice neprožívá nejlepší období, ale mužstvo nemá nijak slabé a my jsme tam nikdy neodehráli nějaké super zápasy. A mimochodem - Hagman už dávno není žádný mladík...smajlik.
 
AvatarNo jsem hodně zvědav na tento zápas. Body jsou ale velice nutné.
Doufám, že se obnoví dobrá spolupráce Kosti a Plekym a v druhé lajně by si Cammy mohl s ostatními sednout, uvidíme.
Markov bude pod drobnohledem, ale taky bych bůhvíco neočekával. Nehrál dlouho.
Taky doufám, že při tripu nepůjde do brány Budaj. Šance pro něj bude potom doma proti Columbusu.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík