Překvapivá výměna - Špaček do Caroliny, Kaberle do Montrealu!

09.12.2011, 23:19 | Přestupy |  Míra Vyskočil
 

Hodně překvapivý tah si připravil pro fanoušky Habs generální manažer Canadiens Pierre Gauthier. Dnes se totiž rozhodl vyměnit Jaroslava Špačka do Caroliny k tamním Hurricanes, odkud naopak zamíří do Montrealu Tomáš Kaberle!

Kaberle přitom přišel do Caroliny jako volný hráč teprve v létě... Ovšem jeho dosavadní působení v Raleigh lze nazvat čímkoliv, jen ne úspěchem - v 29 zápasech dokázal nasbírat pouze 9 asistencí, zato však hrozivých 12 záporných bodů v hodnocení plus/mínus. Proto GM Caroliny již nějakou dobu přemýšlel, co s ním. A momentální situace u Canadiens mu nejspíše přišla náramně vhod - GM Habs Gauthier již zřejmě poznal, co provedl za hovadinu nesmyslně ohodnoceným a dlouhým kontraktem s Markovem, který ještě vůbec nezasáhl do letošního ročníku a jen tak se tomu ani nestane. A tak začal situaci hlavně v tragických přesilovkách řešit a doufá, že angažováním Kaberleho jí alespoň částečně vyřeší.

No, co k tomu říct? Můžeme se jen modlit, aby Kaberlemu herní styl Canadiens sedl mnohem více než ten v Carolině nebo i předtím v Bostonu, kde sice získal svůj první Stanley Cup, ale jeho výkony byly hodně rozpačité. Při tomto trejdu je třeba mít také na mysli finanční stránku, která může mít na konci této sezóny pro klub fatální následky! Špaček totiž u Habs pobíral cca 3,83 mil. dolarů ročně a po sezóně se stane volným hráčem, takže žádné další závazky pro Canadiens, pokud by s ním dál nechtěli počítat. Ovšem v případě nově příchozího Kaberleho je situace mnohem složitější - nejenom, že ročně bere zhruba o 420 tisíc dolarů více, ale hlavně ještě další dvě sezóny má na tento plat nárok...! A to může být tím největším kámenem úrazu, když si vezmeme, že před podpisy nových smluv budou hráči jako Price, Subban, Gorges, Eller, Moen... Navíc jako koule na noze uvázaný Gomez a Markov se svými šílenými kontrakty plus další tři hráči s ročním platem okolo 5 milionů... Je už nyní nad slunce jasné, že si Gauthier bude muset uvolnit prostor pod platovým stropem nějakými dalšími trejdy či v krajním případě vyplacením ze smlouvy - a to rozhodně není dobrá situace! Ale management Montrealu se do ní dostal sám svými špatnými rozhodnutími, za která už nyní začíná "sklízet" hořké plody...

Samozřejmě, přeji u nás Kaberlemu jen to nejlepší a třeba mu přítomnost svého velmi dobrého kamaráda Plekyho v jednom týmu pomůže vrátit se na staré koleje (to už je druhý, u kterého doufáme - není už to pomalu sci-fi?) a vylepšit naše zoufalé přesilovky. Ale ruku na srdce - pravděpodobnost není moc vysoká... Zároveň bych chtěl popřát jen to nejlepší Špačkovi v jeho novém působišti, kde si jistě své v defenzívě odvede. A už před touto sezónou se dost nahlas mluvilo o zájmu Martina Straky o Špačkovy služby v jeho mateřském klubu z Plzně...

Každopádně, dost nás tu volalo po nějakých změnách, tak první z nich přišla - i když to není asi úplně to pravé ořechové, můžeme alespoň částečně ocenit to, že se konečně začalo něco dít! Když to bude pokračovat a v trochu lepším provedení (vzít si hráče našich dvou největších rivalů v lize...?), vůbec se zlobit nebudu!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.12.2011 19:19 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarVelmi dobrej (a překvapivej!) trejd, i kdyby už Kaberle byl jen stín svý někdejší formy. Za dosluhujícího veterána ještě relativně čilej a zkušenej bek. Tomáše jsem měl navíc vždycky rád (i když hrál u největších rivalů), takže mám fakt radost.
 
AvatarNeřek bych, že jde Kaberle dolů. Podívejte se na jeho statistiky. V děsném Torontu dokázal velice solidně bodovat v každé sezóně a s přihlédnutím k jeho IT a tehdejších pozic Toronta si ani v - nevedl zle. Ostatně pořád ani nechápu, proč ho z Leafs vyměnili a nedokáží mi to říct ani fans Leafs. Prý přestavba týmu a více místa pro Phaneufa, ale to jsou hemzy. Pak šel do Bruins, kde se mu tolik nedařilo i díky faktu, že tam je první dvojice čára- Seidenberg a prostě nedostával tolik prostoru. U Cannes byl marný, ale to už tak bývá, když jě marný celý tým. Ostatně vidět to je i na Staalovi.
Zkrátka pořád to v něm je a umí zahrát.
 
AvatarZrovna nedávno jsem přemýšlel o tom, jak by fanoušci reagovali, kdyby kaberle hrál za Canadiens, když hrál v Torontu a Bostonu. A najednou přestoupil, tak uvidíme, jak se mu povede. Já myslím, že chytí druhý dech, a že bude platný hráč.
 
Reakce na příspěvek:Tak Špágr v prvnim zápase 2 asistence
 
10.12.2011 12:10 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:On každý říká, že je dobrej na přesilovky. Ale já třeba co jsem mluvil s fanouškem Cans, tak říkal že Kaberle možná uměl hrát přesilovky. Teď je to prej tragéd... Já sem ho moc nesledoval, ale každej zatím říká, že jde hodně dolu. Přál bych si aby to bylo naopak. Ale jestli to bude bída, tak je to tříletej průser za 4,5 mega!!!
 
AvatarPro mě je tohle super zpráva !!! Kaberle se tu chytne, věřím tomu!
 
AvatarJá bych chtěl hlavně Jardovi poděkovat za ty tři roky tu odvedl dobrou práci ! Hodně štěstí v Carolině. U Kaberleho uvidíme, výkonostně jde poslední sezóny dolů, ale uvidíme třeba mu to tady sedne. GO HABS GO
 
AvatarPrávě to je třeba ocenit na našem vedení. Začlo se něco dít a rozehrávka a dirigování přesilovky, na které se Kebelka hodí, jsou naše nejhorší disciplíny.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Parda: Hutsona já osobně jen tak hanit nebudu, protože ... | více
  • Samozřejmě Kovacevicsmajlik smajlik ... | více
  • Takhle laxní přístup ke zbytku zápasu za stavu 4:1 ... | více
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík