Habs z "divokého" zápasu s bodíkom

03.03.2013, 12:18 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu majú po dvojdňovej prestávke pred sebou nesmierne náročný víkendový program. V sobotu Habs čaká domáci zápas proti Pittsburghu Penguins a v nedeľu divízne derby na ľade rozbehnutého Bostonu Bruins. Do hry s určitosťou nezasiahnu René Bourque ani Raphael Diaz, oboch totiž trápi otras mozgu. Dobrou správou je, že po zranení už začal s tímom naplno trénovať útočník Petteri Nokelainen. Z Hamiltonu bol ešte včera večer povolaný forward Gabriel Dumont, dnes však bude len v pozícii zdravého náhradníka. V bránke nastúpi Carey Price.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Prust - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Ryder
Moen - White - Armstrong

Gorges - Subban
Bouillon - Kaberle
Emelin - Markov

Prvú vážnejšiu strelu na bránku v zápase si na svoje konto pripísali domáci hráči, keď v druhej minúte Tomáša Vokouna preveril jemnou strelou od modrej obranca Habs P.K. Subban. V piatej minúte úvodnej dvadsaťminútovky sa v dobrej šanci ocitol útočník Max Pacioretty, ale Vokoun si s jeho streleckým pokusom poradil. Na opačnej strane si o minútu neskôr podobne dobre počínal aj Carey Price, ktorého ohrozil strelou od mantinelu hosťujúci forward Craig Adams. Skóre zápasu otvoril v čase 05:41 prvej tretiny montrealský útočník Brandon Prust. Obrovskú príležitosť na vyrovnanie mali v ôsmej minúte hráči Penguins, keď puk len tak-tak že neprešiel za Priceov chrbát. Našťastie Canadiens túto situáciu zvládli a neinkasovali. V štrnástej minúte sa po prihrávke od Brandona Prusta ocitol v dobrej pozícii kapitán Habs Brian Gionta, ale nemal dostatok priestoru na lepšie spracovanie puku. Možnosť prvej presilovej hry v stretnutí mali hráči Pittsburghu, keď v čase 17:20 poslal rozhodca na trestnú lavicu Tomáša Plekanca. Hostia ponúknutú početnú výhodu náležite zužitkovali, keď Pricea prekonal útočník Penguins Brandon Sutter. Za držanie putoval tridsať sekúnd pred koncom tretiny na trestnú lavicu Pascal Dupuis a Montreal si zahral presilovku. Po prvej dvadsaťminútovke bol stav stretnutia nerozhodný 1:1.

Canadiens odštartovali druhú tretinu pokračujúcou presilovou hrou, avšak hosťujúci hráči ich nepustili prakticky k ničomu. Po uplynutí tejto presilovky Pricea nebezpečnou strelou z medzikružia ohrozil útočník Pens Brandon Sutter. Carey však podržal spoluhráčov. V dvadsiatej piatej minúte prekonal Vokouna montrealský forward Max Pacioretty. K tomuto gólu mu výrazne dopomohol spoluhráč Brendan Gallagher, ktorý výborne zapracoval pred hosťujúcou bránkou. V dvadsiatej ôsmej minúte nebezpečne vystrelil z medzikružia Michael Ryder, ale napálil to priamo do Vokouna. V čase 07:58 druhej tretiny Penguins opäť vyrovnali zásluhou gólu Chrisa Kunitza. O necelú minútu neskôr už Pittsburgh viedol. Matt Cooke vystrelil z medzikružia a Price, ktorému clonil James Neal nevidel dobre letiaci puk. Za hákovanie bol v dvadsiatej deviatej minúte vylúčený montrealský útočník Alex Galchenyuk a Habs sa museli brániť. V tridsiatej štvrtej minúte zvyšoval na 2:4 pre Penguins svojim druhým presným zásahom v zápase Matt Cooke. Habs sa však nevzdávali a ich snaha bola v čase 17:37 druhej dvadsaťminútovky korunovaná kontaktným gólom na 3:4. Brian Gionta šikovne tečoval pred hosťujúcim gólmanom strelu z hokejky Francisa Bouillona. Už to vyzeralo, že do šatní sa po štyridsiatich minútach pôjde za stavu 3:4 pre Pittsburgh, ale sekundu pred koncom tretiny vyrovnal na 4:4 obranca Montrealu P.K. Subban.

V štyridsiatej tretej minúte poslal rozhodca na tresnú lavicu dvojicu hráčov. Hosťujúceho útočníka Tannera Glassa za nedovolené bránenie a domáceho forwarda Colbyho Armstronga za držanie. O tri minúty neskôr sa Canadiens opäť ujali vedenia, keď Vokouna šikovným spôsobom prekonal útočník Habs David Desharnais. Takýto stav však vydržal len niečo vyše troch minút, pretože na 5:5 vyrovnal nechytateľnou delovkou z medzikružia Chris Kunitz. V čase 10:24 tretej tretiny poslal hostí znovu do vedenia Sydney Crosby. Necelých tridsať sekúnd na to Canadiens dokázali vyrovnať na 6:6. Kapitán Brian Gionta bombou od modrej nedal Vokounovi žiadnu šancu. V čase 12:00 záverečnej časti hry sa nedovoleného zákroku dopustil hosťujúci forward Tyler Kennedy a Montrealu sa naskytla skvelá príležitosť na strelenie gólu. Penguins prežili toto oslabenie. Skóre stretnutia bolo po šesťdesiatich minútach nerozhodné 6:6 a tak nasledovalo predĺženie.

Z predĺženia uplynulo len päťdesiatdva sekúnd, keď o výhre hostí 6:7 rozhodol útočník Pittsburghu Brandon Sutter.

Trinásť gólov v jednom zápase, tak to sa len tak často nevidí. Habs síce prehrali, ale vôbec sa nemajú za čo hanbiť a zo stretnutia si odnášajú aspoň bodík. Veľa času na oddych však hráči Montrealu nemajú, pretože už dnes večer nastúpia v bostonskej TD Garden proti tamojším Bruins.

Hviezdy zápasu:
1. Brandon Sutter 2 + 0
2. Max Pacioretty 1 + 1
3. Sidney Crosby 1 + 2

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, za bod budu rád, ale ukázali jsme, že letos umíme hrát s každým. Tak proč pořád před zápasem prohlašovat jak prohrajem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě, že stát se může všechno, ale zvláště po včerejším zápase a s přihlédnutím k tomu, že Bruins měli více času na regeneraci, by byl jakýkoliv bodík úspěchem. Buďme realisti...smajlik.
 
03.03.2013 15:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Spolek pesimistů tě zdraví a úpřímně doufá, že tvoje neochvějná víra v "naši hru" bude podpořena zázrakem, resp. na ledě smajlik smajlik
 
AvatarTakže já jsem asi jeden z mála v tomhle spolku pesimistů, kdo našim věří. Včera to bylo šílené utkání absolutně mimo náš systém a hráči to vědí. Před Ruins mají všichni respekt, takže já očekávám naši klasickou hru ze zabezpečené obrany. Padne málo gólů (věřím i Budajovi, pokud nastoupí). Jsou hratelní a my na ně máme, když budeme hrát svoji hru. A ještě k zápasu s Pens. Ano, měl hodně chyb, ale ten obrat ze 4:2 na 4:5 byla nádherná věc a přiznejme si, že u nás málo vídaná. Tyhle pozitiva si musíme ze zápasu odnést.

Taková perlička. Jak jsme loni hráli asi každý ví, ale obranná hra a PK bylo výtečné, takže jsme nedostali nikdy víc než pět gólů (prohra 6:5 po nájezdech s Avs se jako šestý gól nepočítá) a letos jsme na tom o poznání jinak a už jsme dostal šestku od listí a sedm branek od Pens smajlik
 
03.03.2013 14:26 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:to si teď nevybavím, ale zas by mi přišlo divný, že by nepískal to držení...Crosby byl v breaku
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to dneska taky moc nevidím, že bych se koukal.
 
03.03.2013 14:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:neposunul náhodou podľa rozhodcu úmyselne bránku?
 
03.03.2013 13:38 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
po dlouhý době napínavej a koukatelnej zápas, kterej musel bavit celých 60 minut. jenom se chci zeptat- myslela jsem, že Pleky šel na trestnou za držení Crosbyho, ale píšou, že za "Goalie Leave Crease", jak se teda provinil?
jsem zvědavá, jak Therien poskládá lajny. Doufám, že Habs překvapí a Boston porazí a Pleky se konečně trefí smajlik
 
03.03.2013 12:32 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ano překvapit, nic jiného. Navíc Bruins hráli poslední zápas doma a o pár hodin dřív, takže budou mnohem víc svěží plus žádné cestování narozdíl od nás. Ať zas nedostanem kotel, tyhle zápasy nám nesvědčí...smajlik smajlik
Tipujem 2 - 4 z našeho pohledu.
 
03.03.2013 12:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarToľko gólov hm, ale vcelku vzato Habs sa zakaždým dokázali dotiahnuť na súpera a si cením. Bod potešil ale dnes to bude "masaker". Habs môžu len prekvapiť.
P.S. niekto si vezmite pls dnešný report nakoľko ja nebudem môcť sledovať zápas. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík