Famózní výkon brankáře Hueta nebyl korunován shutoutem

28.12.2006, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Celek Montreal Canadiens dosáhl v zápase proti Washingtonu už šestého triumfu z předchozích sedmi utkání. Na první branku v zápase čekali diváci v hlavním městě USA něco málo přes dvanáct a půl minuty, ale radost z něj měli pramalou. Padla totiž do domácí sítě a jejím autorem byl obránce Habs Dandenault po přihrávce Latendresseho a českého útočníka Plekance. Ještě než se halou rozezvučela siréna oznamující konec prvního dějství, radoval se tým Montrealu podruhé, když se do černého trefil Downey po přihrávce Bonka a podruhé v utkání Latendresseho.
Ve druhé třetině byl tým Canadiens, stejně jako v třetině úvodní, lepším týmem na ledě a Washington si příliš mnoho kvalitních šancí nevypracoval. Světlou výjimkou byla akce Semina v čase 36:48, kdy se po návratu z trestné lavice dostal do brejku, ale jeho blafák do bekhendu gólman Huet vyrazil betonem.
Třetí a jak se později ukázalo poslední třetina přinesla oboustranně útočný hokej, ve kterém se domácí tým snažil o snížení stavu a hostující Habs naopak o zvýšení vedení. Oba brankáři se však ve svých klecích vyznamenávali a končily na nich veškeré snahy útočníků. Skóre odolávalo až do 55. minuty, která přinesla přesilovku Canadiens v poměru čtyř proti třem. Síťku domácí branky v ní rozvlnil kapitán Koivu za přispění Souraye a Kovaleva. Zápas tak byl v podstatě rozhodnut, ale Washington se stále nevzdával. Ve dvojnásobné přesilovce necelé tři minuty před koncem připravil brankáře Hueta o neprůstřelnost v zápase a o čtrnácté čisté konto kariéry útočník Semin. Hosté však již třímali otěže zápasu pevně ve svých rukou a o kosmetickou úpravu výsledku se postaral 45 vteřin před koncem zápasu ve vlastním oslabení Souray.
Tým českých útočníků Tomáše Plekance a Radka Bonka zvítězil v poměru 4:1. "Nezáleží na tom, jestli to skončí 3:0 nebo 4:1. Zvítězili jsme a to je nejdůležitější," řekl po zápase brankář Cristobal Huet o svém pokaženém shutoutu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarVítězství to bylo zasloužené, i když Huet dost podržel. Ale to se dá říct na druhé straně o Kölzigovi v řadě šancí také, takže to, že nás soupeř přestřílel, nemá v tomto případě až takovou váhu. Jediné vítězství zaznamenali domácí v pěstním souboji, kdy mnou nenáviděný Brashear nedal Downeymu žádnou šanci. Ale klobouk dolů před naším borcem, že se nezalekl silnějšího soupeře a do boje se pustil.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík