První vítězství pod Cunneyworthem přišlo v Ottawě

28.12.2011, 04:23 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Plni nadějě a očekávání lepších zítřků přijeli hokejisté Montrealu na své první povánoční utkání do Ottawy, která by se dala nazvat tím nejlepším místem pro určité znovuzrození Canadiens v této sezóně, protože právě zde se jim poslední léta nebývale dařilo. Jak již bylo řečeno, Randy Cunneyworth proházel sestavu, zpátky se vrátili Eller se Subbanem, přičemž prvně jmenovaný nastoupil nově mezi Paciorettym a Colem (Desharnais se posunul ke Cammymu a Leblancovi), na „lávku" byli posazeni Weber s Campolim a v bráně samozřejmě jistota v podobě Careyho Price.

Zápas však začal podobně jako ve Winnipegu, tedy brzkým gólem v síti Habs - klasické zmatky před Pricem, neschopnost vyhodit puk a Smith zblízka skóruje již ve druhé minutě - 1-0...! Ještě hůře mohlo být ve čtvrté minutě, kdy šel na trestnou Plekanec a domácí hráli první přesilovku. Nejprve si trochu zavařil Price, který špatným vyhozením nabídl velmi dobrou šanci Senators, ale na poslední chvíli zachránil. Udeřilo ale, kupodivu, na druhé straně - Darche vybojoval na obranné modré puk pro Ellera a ten svůj pěkný výpad do soupeřovy obrany zakončil velmi povedenou střelou nad Andersonovu lapačku - 1-1. V sedmé minutě se do sebe pustili dva hodně netradiční „bitkaři" Lee a Pacioretty a taky to podle toho vypadalo - byla to spíš přetahovaná než bitka, ale na trestnou šli samozřejmě oba. Po následující minuty měli více ze hry rozhodně hráči Ottawy, ale bez nějaké vážnější šance. To na straně Habs se ve dvanácté minutě dostal ke svému klasickému průniku z křídla Cole, ale domácí gólman byl ještě na místě. To už však neplatilo v minutě třinácté, kdy Diaz nahazoval od modré a Plekanec tečoval „angličanem" od břevna - 1-2. Trochu nečekaná sprcha pro Senators... A bylo ještě hůř, protože Canadiens byli v první třetině nebývale produktivní - v šestnácté minutě se řítil do útočného pásma celý Desharnaisův útok, Leblanc vystřelil přes obránce, Anderson jen vyrazil a osamocený Cammalleri na brankovišti protrhl hodně snadno svou několikazápasovou střeleckou smůlu - 1-3! V osmnácté minutě pak mohl domácí už totálně „zmrazit" Cole, který se objevil ve slušné pozici před domácím gólmanem, ovšem střílel těsně mimo. I tak končila třetina velmi dobře, Habs dali z pouhých pěti střel 3 góly a po rychle inkasované brance dokázali skóre otočit.

A v nastoleném trendu se pokračovalo i na začátku druhé části - Ottawa hrála, Canadiens dávali góly... Na začátku třetí minuty se po nepovedené střele domácího obránce zmocnil puku Cammalleri, poslal do úniku Leblanca a ten tečovanou střelou zvyšoval už na 1-4! Opravdu nebývalá produktivita - 6 střel, 4 góly... V páté minutě šli ven Leblanc s Gončarem a hrálo se tedy 4 na 4. Velkou šanci měla nejprve po chybě Subbana dvojice Spezza-Michálek, ale nedala, hned z protiútoku tedy opět trestali Habs a byl u toho znovu Subban, tentokráte v tom lepším světle, když po přihrávce Colea vymetl pavučinky domácí brány, kterou již hájil ještě loni montrealský Auld - 1-5. Senators poté přece jenom korigovali skóre, když důraz okolo brankoviště předvedla jejich první lajna a Spezza skóroval - 2-5. V deváté minutě dostal první možnost přesilové hry i Montreal, ale dá se říct, že největší tlak přišel spíš při avizované výhodě než v samotné přesilovce. V minutě třinácté se trestná lavice zaplnila trochu víc, za vzájemnou potyčku tam usedli Moen s Folignem a k nim navíc za vysokou hůl Gill, takže Ottawa hrála svou druhou přesilovku v zápase. Hlavně v její druhé části roztočili domácí v útočném pásmu kolotoč a Price se měl co otáčet, za což si vyslechl v hale Senators skandování „Carey, Carey", tedy stejné, jako slýchává hodně často v domácí Bell Centre... Fanoušci Habs opět potvrdili, že v Ottawě prostě umí svým miláčkům vytvořit téměř domácí prostředí. Poslední vážnější příležitostí v druhé části byla střela Paciorettyho v poslední minutě, ale Auld byl na místě a do kabin se šlo za stavu 2-5, přičemž střelecká bilance v této třetině byla vyrovnaná 16-16.

První vážnější příležitost třetí třetiny si připsal Alfredsson, který z mezikruží nebezpečně vystřelil, ovšem Priceho nepřekvapil. Hned vzápětí fauloval Subban a domácí hráli třetí přesilovku - největší šanci však při ní měl Plekanec, který ale z úhlu Aulda nepřekonal. V páté minutě šel ven Kuba a pro změnu měli početní výhodu Canadiens - přesilovku sice sehráli lépe než Senators, ale gól z ní také nepadl. Větší střeleckou příležitost si vypracoval až po jejím skončení Pacioretty, ale ani on Aulda nepřekonal. Hra pak pokračovala dost rozháraně a to z obou stran. Takže za zaznamenání stojí až naše další přesilová hra ve čtrnácté minutě, která byla po 50 sekundách „otuplována". A dvojnásobnou přesilovku jsme využili velmi brzy, už po necelé půl minutě našel Plekanec na brankovišti „zaparkovaného" Colea a bylo to 2-6. Z následné dohrávané klasické přesilovky už nic nebylo, i když Jemelinova rána vypadala slibně. Vysoké vedení už jsme si do konce zápasu v klidu pohlídali a hráči tak připravili novému trenérovi Cunneyworthovi první vítězství.

I když hra vypadala stále všelijak, díky nebývalé produktivitě, notné dávce štěstí a Careymu Priceovi Habs vyválčili nesmírně cenné dva body, které ale budou mít svou pravou hodnotu až tehdy, budou-li potvrzeny alespoň v jednom z následujících dvou zápasů na Floridě.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo viděl jsem je. Mají hodně nebezpečné beky při přesilovce a první lajnu. Taky někdy hrají nahoru dolů. Umí porazit kde koho, ale pak odehrají špatný zápas s týmem ze spodku tabulky, jako jsme třeba my. Určitě se dají porazit. Bolts to samé. Samozřejmě jen s dobrým přístupem všech hráčů, nevynechat třetí třetinu a podobné "radosti" hráču Habs letos.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak pánové nevím, jestli jste viděli Floridu hrát někdy v poslední době, ale je to diametrální rozdíl proti nám! Proto mi ty řeči o víře v úspěch zrovna proti nim přijdou přinejmenším hoodně optimistický - mírně řečeno...smajlik. Ale je pravda, že stát se může všechno, byť v tomhle případě...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, Cole je opravdu výborný, hraje to, co jsem od něj očekával, ještě aby se chytl Cammy... Eller je dopředu velmi solidní, musí zamakat ještě na hře dozadu, tam často chybuje, ale je mladé, rozhodně má solidní progres. Včera to opravdu za moc nestálo, ale body jsou doma, to je ted hlavní
 
28.12.2011 14:01 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarHra furt slabá, ale přechod do útoku byl konečně živější a i přesilovky se mi zdály až na pár hrubek sehraný relativně slušně - dobrej pohyb puku, obránci si sjížděli na střely, atd.

Eller viditelně roste a vyloženě radost je koukat se na Colea. Jsem fakt rád, že se chytil.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak určitě. Proti Floridě našim věřím, proti Bolts to bude vyrovnané, ale tam letos jsou neuvěřitelně slabí brankáři, takže to by mohla být naše šance. I když včera mrzáci dali Phille pět kousků, tak doufám, že se nedostali do laufu.
 
28.12.2011 10:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej hej Florida je síce silná, ale Habs vedie proti Panthers zahrať. A Tampa Bay to je zase opačný prípad. Proti Bolts sa nám moc nedarí, ale možno že Canadiens príjemne prekvapia. No najlepšie by bolo vyhrať obidva tieto zápasy. Ale aká bude skutočnosť. Nechajme sa prekvapiť. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pravda, ale na Floridu taky umíme, byť nás letos porazila. Třeba Theopendoor něco pustí, pak uhlídat první lajnu a mohlo by to být dobré.
 
AvatarNejlépe výhrou v obou, ale obávám se, že tak slabý brankář už proti nám stát nebude a ani tak slabá obrana, která mu 2x nepomohla... Hra nebyla nic extra, ale to se ani neočekává, hlavní teď bude produktivita a přesilovky, neudělat moc chyb vzadu a doufat, že Carey to prostě a jednoduše pochytá... Každopádně po dlouhé době radost z vítězství a to by mohlo kluky nakopnout.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Boston venku, myslím, že budu nít dobrou náladu ... | více
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík