Na Columbus s Budajem

15.11.2013, 18:10 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Montreal Canadiens odcestoval včera do Columbusu k zápasu s místními Blue Jackets, aby se v sobotu vrátil zpět, a síly poměří s Rangers. Takže nepřekvapí, že v brance bude stát náhradník Budaj, aby dal Carymu Priceovi trochu oddechu. Zápas s Columbusem bude už druhým letošním střetnutím, ten první Habs vyhráli po dramatickém závěru 5:3 na domácím ledě. Oba týmy zápas zastihne v ne zrovna blyštivé formě. Habs se střelecky trápí a až na vítězství s Islanders nedokázali dávat větší počet gólů. Stejně tak v minulém zápase s Tampou, kde se prosadil pouze Briere. Columbus není schopen navázat na formu z konce minulé základní části, který jim téměř zajistil play-off. Největší zásluhu na tom měl brankář Bobrovskij, pozdější držitel Vezina Trophy, ale ten se letos taky hledá. Poslední zápas Columbus prohrál včera s Bostonem 3:2 až po nájezdech.

Montrealu hrozí nebezpečí, že do dnešního zápasu nenastoupí jedna třetina nejlepšího útoku, takzvané EGG line, Brendan Gallgher. Má symptomy chřipky a v Columbusu netrénoval, tak uvidíme. V brance bude Peter Budaj, jak již bylo řečeno a odbude si svůj 4 start v sezóně. Dobré zprávy přichází z tábora marodů. Do zítřejšího zápasu by už měl nastoupit Alexi Jemelin a Brandon “Warrior“ Prust se také zotavuje podle plánů. Jeho nástup zítra tedy není bez šancí. Bohužel jeho návrat by Habs potřebovali jako sůl, neb trochu nepochopitelně byl zpět do Hamiltonu poslán Gabriel Dumont a ve čtvrté řadě tedy bude Desharnais, což je hodně přitažené za vlasy, když hlavním cílem této formace je nedostat gól… Zpět k Plekancovi a Giontovi byl přidělen Bournival a Pacioretty bude hrát s Bourquem a Brierem. Tohle je už mnohem lepší změna sestavy.

Poměrně mladý a nezkušený tým Modrokabátníků nevstoupil do sezony ideálně, ale stále je hodně hokeji před námi. Columbus se vydal správnou cestou a své hráče pěstuje od mládí a nenakupuje zbrkle veterány za zenitem. Příkladem dravého mládí je třeba Johansen, Atkinson v útoku a Savard či Murray v obraně. Další talentovaný mladík Jenner, který v prvním utkání s Habs vstřelil svůj první gól v NHL, lečí zraněné koleno. Velká letní posila Nathan Horton stále rehabilituje po letní operaci ramene.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasne, no problem
 
16.11.2013 14:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:no ako napísal by som to ale nejako mi blbol PC, ale zajtra by to už malo byť bez problémov.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já měl včera už víkend, tak jsem myslel, že to máš ty smajlik To je tak, když máš pátky volné. Tak já teda zápas nějak krátce shrnu a přidám to k preview.
 
16.11.2013 10:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:hm ja som písal preto lebo mám nejaké problémy s prehrávaním videa, takže nemôžem vidieť zápas. No tak hádam Parda pridá nejaké to krátke info k previewu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jestli to nikdo nemá, tak dej jen krátký info k zítřejšímu reportu s Rangers, stejně by to tu krátce viselo... Konečně jsme zvládli nájezdy, Budaj výborný a DD to udělal pěkně. Jenže co s ním MT vymýšlí, to opravdu chápe jen on. Jestli tím odstřelí Plekyho, tak potěš. DD je nevyměnitelný, narozdíl od Plekyho... Dnes další dva body a konečně bychom se mohli pomale zvedat, výkon od druhé části nebyl špatný.
 
16.11.2013 08:38 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarotázočka, report je zabezpečený?
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, tam je Budaj lepší než Price smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tušil jsem, že pojede a on to dal, zázraky se dějí nejen o Vánocích a Habs vyhrávají po nájezdech. DD mě poprvé v sezoně něčím potěšil...
Jak bylo řečeno několikrát, tak zápas jsme měli vyhrát dávno v normální hrací době, CBJ toho moc nepředvedl až na první třetinu a my jim dávali zbytečné naděje na výhru. Doufejme, že dnešek nepovede k nějaké DD hysterii a vše se vrátí do starých kolejí, o čemž ale mám jisté pochybnosti. Zajimavé by bylo, kdyby byl zítra Gally ready, to by to odnesl beztak White, no uvidíme.
 
AvatarNo to mě po.er...! Zázrak se opravdu stal a navíc rozhodnul Desharnais...smajlik. Tak teď má Pleky úplný útrum, protože DD bude hrát všude - PP, PK, OT i nájezdy... smajlik smajlik smajlik. Budaj nájezdy výborně!
 
AvatarReakce na příspěvek:jak jsi uhodl, že pojede? smajlik smajlik
a ještě řekni, že jsi věděl, že nám vyhraje zápas smajlik smajlik smajlik
jinak myslím, že Budaj bezchybností na nájezdech napravil ten první gól smajlik
 
AvatarTakže nájezdy, což není nutné z naší strany ani komentovat - musel by se stát zázrak... Ale je prostě jasně vidět, že někteří hráči si vůbec nevěří a podle toho ta hra taky vypadá. Columbus byl stoprocentně k poražení a mělo se tak stát v normální hrací době!
 
AvatarJediné rozumné vysvětlení by mohlo být, že se snaží využít nějakého efektu návratu do sestavy plného nadšení, což se opět neděje a DD opět zazdil své křídla, což jsem taky nepochopil, proč byl přesunut k Patchesovi a Bourkymu, Briere se mi tam celkem líbil. A jeho nasazování v PP či dokonce v OT (!) je na facku. Zápas jsme měli dávno vyhrát, šancí bylo přehršel, ale to je ta naše koncovka.
Teď naše zbraň nájezdy, nedivil bych se, kdyby jel DD...
 
AvatarReakce na příspěvek:taky by mě zajímalo, co s Plekym nacvičuje...na takový přesilovce nebyl ani půl minutu. Jeho ice-time je taky dost podprůměrnej oproti tomu, co nahraje jindy. dobře, v poslední době mu to nešlo tolik jako před měsícem, ale to skoro nikomu. nemluvě o tom, že DD má čas s Plekym srovnatelnej, přitom jejich hra je úplně někde jinde...
 
AvatarA další nesmyslné vyloučení Subbana - co to dneska dělá??? V první třetině tam jako šílenec masíruje hráče ležícího na ledě, teď úplně zbytečně drží hokejku... Jinak Therrienovi se řádně daří otrávit Plekymu hru, je to na jeho herním projevu dost dobře vidět...smajlik
 
AvatarTakže taky pár postřehů - co my někdy dostáváme za góly, to zůstává rozum stát! První jasně Budajův, u druhého se málem jejich obránce při střele sám zraní a ještě je z toho padající list - tady bych naopak Budaje nevinil, měli to dávno odklidit hráči před ním! Hra v první strašná. Druhá třetina úplně jiná, my jasně lepší, jen prostě trefit bránu je velký problém...
Absolutně nechápu, co Therrien vymýšlí na přesilovkách - náš nejlepší centr při nich sedí na střídačce...??? Je tohle normální? To mi fakt hlava nebere!
 
AvatarSlušná druhá třetina jen škoda, že jsme z toho množství šancí pouze dorovnali skóre. MT pokračuje v oživování DD, tentokrát na úkor Briera a Plekyho, což mě dost znepokojuje. DD a nerozhodný stav zápasu, to nejde dohromady...
 
Avataržasnu při pohledu na statistiky..
PP times: Briere - 1:50, DD - 1:36, Pleky - 0:30.
uvidíme, co se z toho zápasu vyvine. Vzhledem k průběhu by mě nepřekvapilo prodloužení či opět nájezdy
 
16.11.2013 01:54 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Ten neměl ani posledně, už si nevzpomenu proti komu chytal..
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, díky za info.
V první třetině jsme tedy nijak nezářili, ale nedá se to se zápasem s Tampou srovnat. Bohužel první gól jde na Budajův účet, druhý byl prostě shit happens. Chucky to krásně zavěsil gólem do šatny, tak snad nás to nakopne.
 
16.11.2013 01:48 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarReakce na příspěvek:ach Budaj...dnes asi nemá svoj deň :/
 
16.11.2013 01:42 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHmm, fakt krása, oba goly bych připsal naprosto úplně Budajovi, prvně mezi betony co měl chytit a druhej, to nesledoval puk? Price do Brány, než bude pozdě -_-
 
AvatarReakce na příspěvek:uz je to jisty - bez Gallyho...snad bude ok aspon na zitra. Columbus bez Gaborika.
 
16.11.2013 00:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatar* = pořád nejistý start
 
16.11.2013 00:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMTL
Galchenyuk - Eller - Gallagher*
Bournival - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Bri?re - Bourque
Moen - Desharnais - Prust

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Murray - Bouillon

Budaj

CBS
Dubinsky - Johansen - Atkinson
Umberger - Anisimov - Gaborik
Letestu - MacKenzie - Comeau
Foligno - Chaput - Boll

Tyutin - Johnson
Murray - Wisniewski
Nikitin - Savard

Bobrovsky
 
15.11.2013 22:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak Dogs sú po dobrom štarte sezóne teraz totálne mimo a Aliu nepredvádzal zrovna oslnivé výkony a ešte sa zo zranenia doliečil Christian Thomas, ktorý bude určite prínosom pre ofenzívu Hamiltonu. Skôr ma na farme prekvapujú výkony švajčiarskeho útočníka Svena Andrighetta. Hrá výborne! Taktiež za zmienku stoja aj výkony veterána Nicka Tarranskeho. Nepovedal by som o ňom, že to je aj strelec. smajlik Len ako som už spomínal Dogs sú momentálne v kríze, nízka efektivita v koncovke.
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, a to proč? Vůbec se v těhle prospektech neorientuju.
Jinak s Prustym je to výborná zpráva! Ještě aby to Gally doléčil, DD na tribunu a bude to úplně nejlepší.
 
15.11.2013 19:24 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Už je to i na ofiko webu..
 
15.11.2013 18:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:a to je ako 100% potvrdené? Lebo ty by bola vynikajúca správa, zrejme by nastúpil k Ellerovi a Galchenyukovi ak Gally nenastúpi. smajlik
 
15.11.2013 18:37 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarBrandon Prust effectura un retour au jeu ce soir. / Brandon Prust will be back to the game tonight.

!!!!!!
 
15.11.2013 18:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:tak lepšie povedané bol! smajlik
Včera večer bol s ním ukončený profesionálny skúšobný kontrakt.
 
AvatarÚplně mě minula informace o tom, že je v naší organizaci Akim Aliu! Za koho šel nebo podepsal jako volný hráč, neví někdo? Toho hráče si moc dobře pamatuju jak v NHL prožil výborný úvod, ale pak se po něm slehla zem. Prý je to výborný křídelník, který se nebojí zahrát tvrdě, postavu na to má. Že by nástupce Moena?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík