Závěr utkání v Columbusu patřil Montrealu

30.11.2023, 08:24 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal v zápase dvakrát prohrával. V obou případech se dokázal vrátit do zápasu a nakonec sám v závěru rozhodl. Canadiens se dostali do vedení v 58. minutě, kdy se trefil Joel Armia a Columbus již nedokázal najít odpověď.

Branky a nahrávky
24. Laine, 30. Činachov (Voronkov, Werenski) - 28. Newhook (Guhle, Suzuki), 35. Caufield (Dvorak, Slafkovský), 58. Armia (Matheson, J. Barron), 60. Lindström (Matheson).

Statistika
Střely na bránu: 28 - 31 | Přesilová hra: 0/1 - 0/0 | Trestné minuty: 2 - 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Elvis Merzlikins (CBJ) - 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 58:56
Samuel Montembeault (MTL) - 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Joel Armia (MTL) - 1+0
2. Cole Caufield (MTL) - 1+0
3. Jegor Činachov (CBJ) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarŘíkal jsem to hned, že to nevypadá dobře - tohle je ale ještě horší, než jsem čekal...smajlik. Nevím, kdy nám tohle skončí a jestli vůbec, někdy se tak ptám, zda není chyba ještě někde jinde smajlik.
S Detroitem se jasně ukázalo, že momentálně na tom nejsme úplně dobře a ten bod je pro nás víc než dobrý - je to odměna za to, že jsme to za stavu 0-3 nezabalili. Ale děláme strašné chyby, dostáváme z toho laciné góly, většina našich střel končí na zadním mantinelu... Detroit nás přebruslil a byl prostě lepší.
 
AvatarNo, tak tohle je v prdeli. Newhook bude mimo 3 měsíce, ach jo.
smajlik smajlik
 
AvatarTak Montembeault podepsaný na 3 roky. Za mě v pohodě.
 
AvatarJo a dalším mínusem je zřejmě ztráta Newhooka, za mě našeho nejlepšího útočníka - ten jeho odchod z ledu nevypadal vůbec dobře...smajlik. Už fakt nevím, co jsme tam nahoře komu udělali, že nás ta zranění pořád takhle kosí už možná třetí sezónu v řadě...
 
AvatarZ nadějného výsledku po dvou třetinách se v té třetí během pár minut stal neřešitelný. Rozhodně tam byli pasáže, kde jsme byli jednozančně lepší, ale Bobrovsky byl proti. Fakt škoda té třetí třetiny. Třetí a čtvrtý gól jako přes kopírák a bylo definitivně hotovo.
Body s tohoto zápasu jsem nečekal, ale po dvou třetinách, kdy jsme prohrávali jen o gól jsem si myslel, že s tím zápasem jěště něco dokážeme udělat, ale ne. Je třeba si uvědomit, že jsme hráli proti finalistům PO z minulé sezony. Je to perfektně složený tým, který se v létě téměř vůbec nezměnil a mě osobně se strašně líbí. Za mě je dokonce lépe složený, než třeba Tampa.

Ten faul na Andersona jsme také nepochopil, bylo to více než jasné trestné střílení. I komentátoři se hodně divili.
 
AvatarTak nyní mohu napsat přesně opačný komentář - výsledek mnohem horší než předvedená hra... Bohužel, šance jsme si sice vypracovali a bylo jich celkem dost, ale proměňování bylo tentokrát o ničem. To koncovka hostů byla mnohem přesnější, ty střely byly většinou fakt povedené, i když lapačka Primeaua tentokrát nebyla úplně tou nejjistější - myslím, že 2 góly se rozhodně chytat daly. Hodně mě tedy dostaly některé výroky rozhodčích - rád bych věděl, za co se tedy má správně pískat trestné střílení, když ne za zákrok na Andersona??? A i další nestejný metr v posuzování třeba bránění ve hře nebo podrážení byl dost zarážející... Ale je jasný, že jenom tohle nám ten zápas neprohrálo.
 
AvatarPrvní třetina totální bída, ale zbytek zápasu se mi v našem podání a to především po ofenzivní stránce celkem líbil. Po defenzivní stránce už to ale bylo horší. To co jsme předvedli v našem obranném pásmu třeba u Druhého gólu Busu byla absolutní tragedie.
Dvorakova lajna za mě asi nejlepší. Hodně zajímavě vypadá Struble a v sestavě by měl určitě zůstat.
Montembeault paráda.

 
AvatarVýsledek jednoznačně lepší než předvedená hra... Byly tam sice pasáže, které byly velmi dobré (třeba závěr druhé třetiny), ale celkově se mi naše hra poslední zápasy vůbec nelíbí - nemá to žádný systém! Již celkem tradičně Montembeault velmi dobrý, pomalu se začínám přiklánět k tomu ponechat si jeho a Primeaua a Allena poslat o dům dál, byť ho nechci nijak hanit...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík