Blue Jackets si z Montrealu vezou osmibrankový nášup

26.03.2023, 07:57 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Prvních dvacet minut se hrálo poměrně vyrovnané utkání, ve kterém padly 4 branky. Columbus vedl po gólu Lanea Pedersona, Mike Hoffman a Jesse Ylönen poté překlopili vývoj zápasu na svou stranu. Do kabin se ale šlo za vyrovnaného stavu, když se těsně před první sirénou trefil Kirill Marčenko.

Také ve druhé části diváci v Bell centre viděli 4 góly, tentokrát však všechny padaly za záda Merzlikinse. Celé to odstartoval Rafaël Harvey-Pinard, který ještě do přestávky zkompletoval hatrick. Trefil se také Brendan Gallagher a skóre bylo jednoznačně pro domácí - 6:2!

Domácí svůj náskok ve třetí třetině dokázali ještě navýšit. Gólově o sobě dal vědět Alex Belzile a celé to nakonec uzavřel kapitán Nick Suzuki. Dva body tak berou Habs, Columbus naopak odjíždí s prázdnou.

Branky a nahrávky: 4. Hoffman (Matheson, Suzuki), 10. Ylönen (Gallagher, Edmundson), 21. Harvey-Pinard (Matheson, Suzuki), 28. Harvey-Pinard (Hoffman, Suzuki), 34. Gallagher (Evans, Ylönen), 37. Harvey-Pinard (Hoffman, Matheson), 52. Belzile (Tierney), 54. Suzuki (Kovacevic, Harris) - 2. Pederson (K. Johnson, Roslovic), 18. Marčenko (Peeke, Bayreuther)

Statistika
Střely na bránu: 32 - 23 | Přesilová hra: 1/3 - 0/4 | Trestné minuty: 8 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 60:00
Elvis Merzlikins (CBJ) - 18 zákroků, 6 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 37:02
Michael Hutchinson (CBJ) - 6 zákroků, 2 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 23:58

Tři hvězdy utkání
1. Rafaël Harvey-Pinard (CBJ) 3+0
2. Nick Suzuki (CBJ) 1+3
3. Mike Hoffman (CBJ) 1+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJo chápu jak si to myslel, to samé Drouin měl tu svou šikovnou bodovu šňůru před časem a mohl by někoho opít rohlíkem, že snad je zpět ten Drouin kterým měl vždy být, ale není a nikdy nebude.

Tabulka vypadá jako rozhodnutá u nás v suterénu a půjdeme do loterie asi jako až 5. nejhroší tým, což nám moc šancí na Bedarda nedává, ale je kde brát i níž na drafut, plus je pořád otazník u Cats.
 
AvatarJá neříkám, že Hoffman je hráč, který by tu měl určitě zůstat a měli bychom to snad na něm stavět... Já jen reagoval na to srovnání z posledních zápasů, kdy on prostě hrál dobře a myslím, že mu pomohlo, že se dostal k Suzukimu.
 
AvatarKluci, já nesleduju tak často celé zápasy tak často jako vy, ale s Hoffmanem si za svým stojím. Body sbírá a tu střelu má pořád skvělou, ale to je hráč, který by měl být ve slovníku pod pojmem údržba. Sem tam udělá něco dobře, má ofenzivní vlny, ale je líný, z formy a dost hoří vzadu. V podstatě je to takový ofenzivně efektivnější Drouin, jen Hoffman má lepší střelu a Drouin je zase lepší playmaker, ale oba dají do kupy s bídou 40 zápasů v sezoně, kdy jsou vidět a něco platní týmu. Zkrátka děsně málo vzhledem ke svým platům.

Ad Slafkovský- asi bych nestahoval kalhoty dlouho před brodem, letos to bylo dost rozpačité, ale šancí určitě dostane ještě dost a furt má jen 18 let, to bych teď vůbec neřešil. A že vyrostla další konkurence v podobě Ylonena (ten jeho wrister je fakt top), RHP nebo Richarda je jen dobře, ostatně od toho tyto prosuckované a dopředu bez PO jasné sezony jsou.

U Mathesona nechci říkat, že jsem to říkal, ale já to říkal smajlik Vždy jsem si ho všímal u Cats i Pens a od té doby šel dost nahoru i co se týká chyb vzadu a námazů, zkrátka mu ta role 1. beka týmu velice svědčí.
 
AvatarJo, o Mathesonovi už jsem tu psal, po počátečních rozpacích a zranění hraje nyní naprosto s přehledem, má výborný skluz a je klidný na rozehrávce, což je asi ta nejdůležitější věc.
 
AvatarSouhlas, Hoffman hraje výborně posledních x zápasů a navíc je produktivní... Slávek to bude mít těžké, ale věřím, že na to má. Každopádně HP rozhodně musí dostat pořádnou šanci i v další sezóně a když budeme komplet, sestava bude hodně zajímavá. A ještě bych vyzdvihl Mathesona, vynikající a začíná se jevit trejd více než dobře pro nas
 
AvatarJj, některé góly po luxusních akcích a RHP svůj první hattrick - první lajna vůbec celá perfektní a jen bych se vrátil k Hoffmanovi, o kterém tu Parda naposledy psal, že se jeho výkony třeba s tím RHP nedají vůbec srovnat... Já za sebe říkám, že Hoffman hraje v posledních několika zápasech svůj nejlepší hokej v dresu Habs. Už několikrát jsem si říkal, jaká asi za tohoto stavu bude nejbližší budoucnost Slafkovského - za prvé nikdo neví, v jakém stavu se vrátí v další sezóně po zranění a za druhé nám tu začínají vyčnívat další jména, která se ukazují velice dobře (RHP, Ylönen, Richard...) a ta konkurence bude pro něj hodně tvrdá. Je sice jasný, že Habs draftové jedničce dají asi víc prostoru pro vyniknutí, ale začínám mít obavy, že přes tyto hráče to bude mít velmi těžké - samozřejmě z pohledu fandy Habs příjemné obavy, z pohledu Slafkovského už je to horší...
 
AvatarDobře nám to tam napadalo. Některé akce moc pěkné a Harvey hattrick. Krásná práce...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík