Habs zdolali v derby Toronto

01.12.2013, 11:59 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu piatkový duel na ľade Washingtonu Capitals nevyšiel úplne podľa predstáv, keď z dobre rozohraného zápasu nakoniec vyťažili len jeden bod pri prehre 2:3 po samostatných nájazdoch. Možnosť na reparát mali zverenci trénera Michela Therriena už nasledujúci deň, nakoľko v sobotu čakalo Habs tradičné derby proti Torontu Maple Leafs. Bude to druhé vzámojmné stretnutie týchto súperov v tejto sezóne. Do bránky sa po jednozápasovej pauze vráti Carey Price, v tretej obrannej dvojici nastúpi Douglas Murray, po dlhšej dobe si zahrá George Parros a do akcie sa tiež zapojí uzdravený René Bourque. V pozícii náhradníkov ostali White, Bournival a Bouillon. Montrealská zostava pre sobotný duel vyzerala nasledovne:

Briere - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Bourque
Parros - Moen - Prust

Markov - Subban
Gorges - Jemelin
Murray - Diaz

Už po dvadsiatich sekundách mali Habs možnosť presilovej hry, keď za nedovolené bránenie poslal rozhodca na trestnú lavicu hosťujúceho obrancu Carla Gunnarssona. Canadiens náležite využili početnú výhodu, keď P.K. Subban poslal parádnu prihrávku cez celé klzisko na voľného Maxa Paciorettyho a ten v nájazde na štvrtý pokus prekonal Jonathana Berniera. Domáci sa teda po necelej minúte ujali vedenia 1:0. V štvrtej minúte sa Brandon Prust ocitol v dobrej príležitosti, ale Bernier jeho pokus zneškodnil. Na opačnej strane si tiež Carey Price pripísal dôležitý zákrok po strele Phila Kessela. V šiestej minúte po delovke z hokejky obrancu Diona Phaneufa sa síce rozvlnila sieť Priceovej bránky, našťastie rozhodca gól neuznal pre nedovolené bránenie na montrealského gólmana. V sedemnástej minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov po krásnej strele z medzikružia P.K. Subban. Necelé dve minúty pred koncom tretiny putoval za krosček na trestnú lavicu Tomáš Plekanec. Montreal sa však úspešne ubránil a po úvodnej dvadsaťminútovke viedol 2:0.

Na začiatku prostrednej časti hry mali hráči Habs namále, keď strela Phila Kessela prešla cez bránkovisko a nakoniec sa odrazila ľavej žrdky smerom von z bránky. Domáci diváci si mohli pre tentokrát vydýchnuť, skóre sa nemenilo. V dvadsiatej piatej minúte sa do seba pustili drsní chlapci George Parros a Colton Orr. Aj to patrí k nefalšovanému derby medzi Canadiens a Leafs. Šance sa striedali na obidvoch stranách, ale Price aj Bernier chytali spoľahlivo. V tridsiatej štvrtej minúte predviedol Murray tvrdý ale čistý hit na hosťujúceho forwarda Nazema Kadriho. To je presne to, čo od Douglasa v obrane očakávame. Zostávalo necelých päť minút do konca tretiny a Habs sa zásluhou gólu Tomáša Plekanca dostali už do trojgólového vedenia. V čase 16:03 druhej dvadsaťminútovky bol za nedovolený zákrok vylúčený Alex Galchenyuk. Canadiens sa úspešne ubránili a dokonca Max Pacioretty pridal vo vlastnom oslabení štvrtý gól do siete Toronta. Hostia sa však nevzdávali, keď dvoma rýchlymi gólmi Jamesa van Riemsdyka a Masona Raymonda v závere tretiny upravili skóre na priebežných 4:2.

Do záverečnej tretiny vstupovali Habs s dvojgólovým vedením. V štyridsiatej siedmej minúte nebezpečne strieľal od modrej obranca Raphael Diaz, ale jeho strelecký pokus skončil v Bernierovej lapačke. Aj Carey Price sa blysol parádnym zákrokom po strele hosťujúceho útočníka Tylera Bozaka. V päťdesiatej piatej minúte Tomáš Plekanec po prihrávke od Dannyho Briera mal na hokejke piaty gól. Lenže Jonathan Bernier zlikvidoval pokus českého forwarda. Skóre sa už v závere nemenilo a tak sa Canadiens mohli tešiť zo zaslúženého víťazstva 4:2 nad odvekým rivalom z Toronta.

Pekný zápas, zo všetkým čo k tradičným duelom medzi Habs a Leafs patrí. Hráči Montrealu zaslúžene zvíťazili a hoci to v závere druhej tretiny zbytočne skomplikovali, v tretej dvadsaťminútovke si dvojgólové vedenie ustrážili. Carey Price ako obvykle predviedol výborný výkon ale treba pochváliť celý tím. Bodaj by takýchto stretnutí bolo zo strany Canadiens čo najviac. Najbližším súperom Habs bude v pondelok New Jersey Devils.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 2 + 1
2. P.K. Subban 1 + 1
3. Tomáš Plekanec 1 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To máš pravdu, potýká se s tím hůř, ale to se taky musí naučit, že ne vždy bude mít v lajně toho, koho by tam chtěl mít a i tak musí podávat dobré výkony, aby se v NHL udržel. Therrien teď hodně sází na staronovou DD line a vyplácí se mu to i za cenu toho, že rozhodil jinou lajnu, která šlapala. Má to plusy i mínusy jako všecko v životě smajlik Každopádně lajna Chucky-Larry-Bourky nevypadá zle. Bourky tam umí udělat prostor a má přeci jen vyšší ofenzivní skills než Prust, takže by to mohlo klapat. Ale my máme tři rovnocenné lajny, každá může rozhodovat zápasy, tak je dost těžké to udělat tak, aby byl každý spokojen a v každém zápase se nemůže prosazovat každá řada třemi body, tak daleko zatím nejsme, abychom rozdávali nášupy na potkání smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, proti tomu nic, ale já nekomentoval jen to jeho posazení proti Torontu - ono je to patrné na jeho herním projevu, stejně jako to bylo u Plekyho, že tyhle zbytečné rotace na něm nechaly větší stopy. A právě proto, že je tak mladý, nemusí se s tím vyrovnat jako ostřílený Pleky, který už má něco za sebou... Narážím prostě na fakt, že dokud byly všichni tři mladící pohromadě v lajně, neskutečně jim to šlapalo. Pak se jednoho dne Therrien nějak záhadně vyspal, všechno rozhodil a náhle Galchenyuk, ale i Gallagher byli s výkonem někde jinde - Gallagher je buldok a dostal se z toho poměrně brzy, u Galchenyuka právě nevím a proto mám z toho obavy...smajlik. Jediný, na kom to nezanechalo absolutně žádnou stopu, je z těch tří Eller - ale to už je podle nich "mazák" smajlik.
 
02.12.2013 08:07 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.youtube.com/watch?v=hOZU86daq9k
Náročná hra smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Gally je neskutečný, moc se mi líbí jak umí obrat o puk obrovité obránce za jejich vlastní bránou jakoby se nechumelilo, to je ten mnohdy vysmívaný hobit smajlik
Therrien v tiskovce vysvětlil posazení Chuckyho tak, že to bylo stupidní vyloučení a že to souvisí taky s některými chybami, které udělal dřív a mínus dva z tohoto zápasu mu taky nepomohlo. Já bych v tom problém neviděl, má 19 let, má se toho hodně co učit a jednu třetinu na lavičce vydrží. Musíme si uvědomit, že je strašně mladý, nehrál nikdy na farmě a ani jednou nebyl HS, což se třeba nepodařilo ani Stammerovi! Therrien rovněž nezapomněl dodat, že věří v Chuckyho návrat proti Devils, takže tohle bude v pohodě.
 
01.12.2013 19:33 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Avatarhttp://storify.com/srossmktg/habs-canucks-movember-bet
 
AvatarJá bych vyzdvihl, mimo již zmiňovaných, hlavně Gallaghera - co ten svedl soubojů, kolik puků svým buldočím pojetím vybojoval a kolik soubojů u mantinelu ustál, to klobouk dolů...!
Souhlasím, že to šlape Plekyho lajně a strašně moc se mi líbí svým stále suverénnějším projevem Eller. Bohužel, na Therrienovo nepochopitelné rotace v útocích doplácí postupně vícero hráčů - když už se z toho dostal Pleky, spadl tam Galchenyuk, což je velká škoda a hlavně je to úplně zbytečné!
 
AvatarReakce na příspěvek:naprosto souhlas. Hokej skvělej, nebejt tam ta slabší chvilka týmu, tak by to bylo výborný smajlik taky jsem si říkala, že Bourque s Larrym hrajou výborně. Chucky ale bez Gallaghera nepodává výkony, jako předtím. A jestli ho Therien nechal sedět za ta vyloučení, kterých měl v posledních zápasech dost a byla celkem zbytečná, tak mu to podle mě neuškodí. Subby loni taky párkrát seděl, a jak hraje smajlik Pleky si s Brierem skvěle rozumí a i Gionta se začíná chytat, proto stále nechápu toho Moena...
Kvalitních hráčů máme dost a je to dost vidět i na tom, že nemůžeme přesně říct, která lajna je první, druhá a třetí smajlik nehrajeme na jednu lajnu a to je velká výhoda smajlik
 
AvatarOpravdu krásný zápas, klasické derby. U gólu Subbana jsem seděl s otevřenou pusou, nádhera. Patches další výborný zápas, jeho oslava druhého gólu byla špičková smajlik Pleky line opět výborná, ale kdy už Therrien pochopí, že Moena tam není třeba cpát? Carey klasika.
Bourkymu to v Eller line slušelo, ale Chucky od svého faulu seděl a v třetí třetině jsem ho neviděl a hrálo se Bourky-Larry-Prusty. Asi výchovný prvek Therriena a reakce na ne zrovna oslnivé výkony Chuckyho s posledních několika zápasů. Parros opět zpacifikoval Orra už to je 3:0 v jejich souboji. Bohužel nebo i bohudík máme tak nabitou soupisku, že tak výborní hráči jako Bournival a White sedí.
Děkuji Habs za krásnou podívanou, na NJ musíme vyrukovat se stejnou aktivitou.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík