Dnešní program: kanadské derby

18.01.2014, 18:52 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Dva odvěcí rivalové a týmy z Original Six NHL se dnes utkají v Torontu a to místní Maple Leafs a samozřejmě Montreal Canadiens. Týmy mající dohromady 37 Stanley Cupů, se dnes střetnou letos již potřetí, když si shodně oba týmy připsaly jedno vítězství. Svá poslední utkání oba týmy vyhrály až po šedesáti minutách, Montreal v prodloužení nad Ottawou a Toronto v nájezdech nad Buffalem.

Canadiens se dnes ukážou v pozměněné sestavě s novými jmény. Obránce Nathan Beaulieu letos nastoupí poprvé v hlavním týmu a přidá tak další zápas k jedenácti dosavadním. Postup nahoru si zasloužil skvělými výkony na farmě v Hamiltonu. Druhé jméno bude pro NHL úplnou novinkou a proti Torontu si tak odbude svou premiéru Joonas Nattinen. Vytáhlý Fin má své místo v sestavě také jisté. Zatím nevíme, koho přesně nahradí. Napovědět může absence Diaze a Ellera na včerejším tréninku kvůli symptomům chřipky, ale potvrzeno zatím nic nebylo. V brance už naopak potvrzen je Carey Price.

Domácí Toronto v poslední době trápilo množství inkasovaných gólů. Bernierovi ani Reimerovi se zrovna nedařilo. Ale zase najeli na vítěznou vlnu. Mezi zraněné včera tým přidal Davida Clarksona a ten tak rozšířil řady marodů Maple Leafs, kde také patří dlouhodobě zraněný Bolland, McLaren a Smith. Kouč Randy Carlyle se spoléhá v útoku zejména na svého prvního centra Tylera Bozaka a Jamese van Riemsdyka, na které si budou muset dát Subban a spol. určitě pozor.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarHrůza, to co předvádí MT je nepochopitelné. Neskuetčné prohazování hráčů, podle mě nikdo nemůže vědět, kde a co má hrát. Jemelin, toho ať si nechají v Sochi, jdou přes něj všechny branky. Jednou se nechá obehrát tělem, pak tam stojí jen jelito a nikoho nehlídá... Nehráli jsme špatně, ale tyto chyby nás hrozně sráží, zvlášť pár minut před koncem... Zbytečně ztracené body, umocněné nesmyslným točením hráčů, bídnou formou ruské obrany a špatným zakončením, hlavně v přesilovkách...
 
AvatarSkvěle zápas srovnáme z 3:1 na 3:3 a pak to stejně poděláme, zase u toho nemohla chybět dvojice Jemelin-Markov, jak jinak. Markov desetkrát sám pálí na bránu, ale trefí kulové.
Děs a hrůza, plno chyb a zbytečná prohra, protože oni byli hratelní a nijak nás nepřehrávali až na počátek zápasu...
 
AvatarHrát jsme začali a dost jsme se zlepšili oproti první periodě, ale co zas vyvádí Therrien? Tak mladému Nattinenovi šanci nedá a nechá ho zahřívat lavičku, ale hlavně, že pošle Parrose proti Kesselovi, toho Parrose, který má -6 z těch pár minut, co si odehraje. A při tom gólu to byl co za hybrid na ledě? Max-Larry-Parros? Beci se taky zrovna nepředvedli při vývozu puku z pásma. Lajny se zase přehazují, s Plekym si už zase zahrál celý tým. Jemelin zase stupidní faul, kdyby aspoň něco hrál. No aspoň, že tam tomu našemu kopytu něco padlo z toho milionu střel a jsme pořád ve hře, každopádně to chce zabrat. Pozitiva- Carey a Nate.
 
19.01.2014 01:33 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarA co takhle sakra začít pořádně hrát? smajlik
 
AvatarWow, Nattinen místo Bourkyho? Therrien překvapil mile, ale zase zklamal přesunutím Ellera k Plekymu... Murray HS, Beaulieu s Frankim v páru, těším se!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík