Vydretý bod proti Torontu

23.10.2011, 12:37 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens sa v tejto sezóne zatiaľ vôbec nedarí a po šiestich odohraných zápasoch majú na konte len mizerné tri body. To je nelichotivá bilancia tímu, ktorý dokázal v minuloročnom play-off najviac potrápiť hráčov Bostonu Bruins, neskoršieho víťaza Stanley Cupu. Dôvodov je síce viacero, no spoločne majú za následok hrozné výsledky tímu. Sobotňajším súperom „nemohúcneho" Montrealu bol divízny rival z Toronta. Hráčom "javorových listov" sa na rozdiel od Canadiens v sezóne zatiaľ celkom darí. Zoznam zranených hráčov Habs sa po poslednom zápase rozšíril o meno útočníka Scotta Gomeza. Na maródke sú okrem neho aj Andrei Markov, Jaroslav Špaček, Chris Campoli a Ryan White. Carey Price tiež dopláca na zlé výkony tímu a jeho percentuálna úspešnosť je zatiaľ podpriemerná. Tréner Jacques Martin si asi stále neuvedomil, že svojimi neustálymi rošádami v zostave nič nedosiahne a ešte viac zhorší už aj tak dosť mizernú hru Canadiens. Zostava pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Kostitsyn
Palushaj - Engqvist - Darche

Gill - Diaz
Weber - Jemelin
Subban - Georges

V úvode zápasu sa hral útočný hokej, tak ako sa na pravé divízne derby patrí. Výhodu prvej presilovej hry v zápase mali hosťujúci hráči, keď sa v čase 01:15 kapitán Montrealu Brian Gionta dopustil nedovoleného zákroku na brankára Toronta Jamesa Reimera.. Canadiens však nedovolili súperovi skórovať a navyše vo vlastnom oslabení otvoril skóre zápasu útočník Travis Moen. Po nádhernej prihrávke od spoluhráča Larsa Ellera šikovne prekonal brankára Maple Leafs. V čase 05:13 hrali hráči Toronta ďalšiu presilovku, pretože rozhodca poslal na trestnú lavicu útočníka Habs Andreasa Engqvista za hru so zdvihnutou hokejkou. Túto početnú výhodu už dokázali hostia zužitkovať na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Strela útočníka Davida Steckela bola pred Careym Priceom nešťastne tečovaná jedným z obrancov Canadiens a napokon skončila až v sieti Montrealu. V čase 08:56 si prvú presilovú hru v zápase zahrali aj hráči Montrealu Canadiens, keď za nedovolený zákrok putoval na trestnú lavicu útočník Toronta Mike Brown. Po niekoľkých sekundách tejto presilovky Habs, fauloval kapitána Briana Giontu torontský bek Luke Schenn a Canadiens mali tak už možnosť výhody o dvoch hráčov. Hráči Montrealu ju bohužiaľ nevyužili a navyše za priveľa hráčov na ľadovej ploche poslal rozhodca na trestnú lavicu útočníka Andreja Kostitsyna. V druhej polovici prvej tretiny mal obrovskú šancu na strelenie gólu Tomáš Plekanec, lenže trafil iba žŕdku Reimerovej bránky. Záverečné sekundy prvej časti sa niesli v duchu veľkého tlaku na hosťujúcu bránku, ale žiadny gól to neprinieslo. A tak po prvej dvadsaťminútovke odchádzali mužstvá do šatní za nerozhodného stavu 1:1.

V druhej tretine nastúpil v bránke Maple Leafs Reimerov náhradník Jonas Gustavsson. Dlho si čisté konto neudržal, keď po niekoľkých sekundách hry vymietol pravý roh jeho bránky parádnou strelou z medzikružia útočník Montrealu Andrej Kostitsyn. O pár okamihov bolo znova vyrovnané. Chybnú rozohrávku v pásme Habs zachytil hosťujúci útočník Phil Kessel a osamotený proti Priceovi sa nemýlil. V čase 02:46 putoval za hru so zdvihnutou hokejkou na trestnú lavicu obranca Montrealu Yannick Weber. Canadiens znovu doplatili vlastné oslabenie a inkasovali ďalší gól, keď sa od modrej presne trafil kapitán hostí Dion Phaneuf. Hráči Montrealu boli jednoducho nepoučiteľní, pretože po faule Erika Colea, mali hráči Maple Leafs opäť možnosť hry v početnej výhode. Ďalším montrealským hráčom na trestnej lavici bol útočník Mathieu Darche. Obidve tieto oslabenia našťastie prežili Canadiens bez gólovej ujmy. V čase 12:39 si výnimočne zahrali presilovku Habs. Za podrazenie si útočník Toronta Joffrey Lupul musel ísť nechcene oddýchnuť na trestnú lavicu. Čo však nebolo ani náhodou výnimočné bol fakt, že Montreal ponúknutú šancu opäť nedokázal zužitkovať. V záverečných sekundách druhej časti sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Tomáš Plekanec, ale napálil to len do pripraveného Gustavssona. V zápätí za hosťujúcou bránkou fauloval obranca Toronta Jake Gardiner jedného z hráčov Montrealu a tak mali Habs možnosť ďalšej početnej výhody. Po druhej tretine viedli Maple Leafs nad Canadiens 3:2.

Aj do tretej tretiny vstúpili lepšie hráči Montrealu, keď v čase 01:27 útočník Mike Cammalleri delovkou z medzikružia prekonal brankára Jonasa Gustavssona. V prvých minútach tretej tretiny bola hra nezáživná a presúvala sa z jednej strany na druhú. V čase 07:08 putoval na trestnú lavicu útočník Travis Moen a Habs sa museli brániť. Carey Price v niektorých momentoch doslova čaroval a podržal tak svojich spoluhráčov. Canadiens sa ujali vedenia v čase 09:28 keď obranca Josh Georges tvrdo vystrelil od modrej a letiaci puk tečoval pred Gustavssonom útočník Travis Moen. Po tomto góle háči Montrealu trochu ožili a na niekoľko okamihov zatlačili hráčov Toronta. V čase 13:07 bolo znova vyrovnané, keď hosťujúci útočník Nikolai Kulemin prepasíroval puk za Priceov chrbát. Do konca tretiny už nepadol žiadny gól a tak bolo skóre po šesťdesiatich minútach nerozhodné 4:4.

V predĺžení boli úspešnejší hráči Maple Leafs, keď sa pred bránkou najrýchlejšie zorientoval hosťujúci útočník Mikhail Grabovski a prekonal Pricea.

Ďalší nepresvedčivý výkon v podaní Montrealu Canadiens priniesol hráčom Habs aspoň jeden bod za remízu v riadnom hracom čase. V nedeľu budú mať Canadiens voľno a v pondelok zavítajú do Bell Centre hráči Floridy Panthers.

foto: Peter McCabe / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarCo dodat, snad jen chudák Carey... My ho nemít, tak je to s námi ještě horší. Vůbec se nedivím, že je očividně frustrovaný. Např. včera jsem si všiml, že do něj torontští poměrně dost najížděli a beci (především Diaz a Jemelin) to nemstili tak, jak si naše jednička zaslouží. No a pak se Carey pomstil sám a bylo z toho pro něj vyloučení.
Kdo ví, jak by naše hra dozadu vypadal s Campolim a Markovem.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík