Canadiens podlehli Dallasu 5:2

23.10.2022, 08:47 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Utkání na ledě Montrealu se lámalo během druhé třetiny, která jednoznačně patřila Dallasu, jenž si vybojoval dvoubrankové vedení, které si posléze úspěšně pohlídal a dokonce ho navýšil. Skvělý duel odehrál útočník Pavelski, který vstřelil hattrick a připsal si i jednu asistenci.

Branky a nahrávky
16. Hoffman (Evans, Xhekaj), 36. Xhekaj (Monahan, Suzuki) - 5. Pavelski (Ja. Benn, J. Robertson), 21. Pavelski (Hintz), 25. J. Robertson (Ja. Benn, Pavelski), 40. Lindell (Dellandrea), 47. Pavelski (Hintz, Lundkvist).

Statistiky
Střely na bránu: 34 - 30 | Přesilová hra: 0/4 - 2/3 | Trestné minuty: 6 - 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Oettinger (DAL) - 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60:00
Jake Allen (MTL) - 25 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Joe Pavelski (DAL) - 3+1
2. Arber Xhekaj (MTL) - 1+1
3. Jason Robertson (DAL) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarCaryho tiskovka asi nepřinesla nic nového, sám okomentoval svůj návrat na led ve stylu že věří na zázraky a je optimista, takže je šance téměř nulová, když použil doslova zázrak, což je asi dobře, protože bylo vidět už v minulé sezoně v těch pěti, nebo kolika zápasech, že to už není ono a chci si ho pamatovat jako Caryho a ne jako svoji smutnou karikaturu. Chtělo by to asi fakt jen ten zázrak, když má problém jít po schodech s dětmi v náručí, což je šílené. Ale stále chce vyhrát SC, tak se asi nebude bránit nějaké funkci v řízení týmu, což by bylo super.
 
AvatarPřesně, udeřili vždy když potřebovali, využili našich a chyb a taky v tom má prsty genialita Pavelskiho, podtrženo sečeteno to byla taková \"dobrá\" prohra, poučit se z chyb a jdeme dál.
 
AvatarTak, jak jsem to napsal - my byli bruslivější, takoví ulítanější, a proto to opticky vypadalo, že jsme jasně lepším mužstvem (ve většině třetiny). Skutečnost ale byla trošku jiná, protože Dallas to hrál velice zkušeně a nehonil se bezhlavě a když měl možnost, zahrozil.
 
AvatarJak to přesně myslíš s tím klamem?
 
AvatarNo to je právě takový ten klam - opticky jsme byli v první třetině mnohem pohyblivější, aktivnější v napadání a vypadalo to tak, že máme herní převahu. Což si za sumář celé třetiny myslím pořád. Ale Dallas to hrál značně zkušeně a byl vlastně celý zápas strašně nebezpečný, když se ve středním pásmu zmocnil puku. Určitě bych ale netvrdil, že nás porazil tvrdou hrou - zrovna v tomhle aspektu jsme se dokázali vyrovnat!
 
Avatarrychlým.smajlik smajlik smajlik
 
AvatarNo tak jestli jsme byli v první třetině lepší, tak to bylo až v její druhé polovině, ale celou za mě určitě ne. Dallas nás porazil tvrdou hrou a rychlím přistupováním k našim hráčům. díky tomu se celkem jednoduchým způsobem dostávali do šancí a tenhle styl hry si dokázali udržet v podstatě po celý zápas. Měli jsme zajímavé šance, ale k ničemu nám to nebylo. Za mě Dadonov určitě není mimo a něco předvést dokáže.
 
AvatarAno, rozdíl v zakončení byl do očí bijící, ten rozhodl. Neodehráli jsme špatné utkání, ale bez zlepšení v přesilových hrách, to nepůjde. Opravdu bláhové si myslet, že přesilovky budou jiné než loni. Zatím jsou snad ještě horší. Nechat si dát branku hned na začátku třetiny, než jsme se z toho vyhrabali, bylo 10 minut pryč. No a když jsme v laufu, snížíme, tak si necháme dát lacinou branku půl minuty před koncem, kdy je před Allenem víc hráčů Dallasu než našich. Dadonov mi přijde mimo od doby, co k nám přišel...
 
AvatarTady jsem prohru tak trochu očekával a Dallas jen dokázal, proč - předvedl naprosto zkušený, až profesorský výkon, kdy se nikam nehonil, ale když byl u puku v útočném pásmu, vždycky to smrdělo a hlavně ukázal kvalitu v koncovce, což byl jasně největší rozdíl proti nám. Z naší strany se mi moc líbila první třetina, kde jsme byli lepší - hodně jsme bruslili, byli aktivní v napadání a tím jsme si dokázali vytvořit hodně zajímavých možností. Bohužel, do druhé jsme nastoupili ospalí a to ve finále rozhodlo zápas - než jsme se pořádně rozkoukali, bylo to o dva a bylo, de facto, hotovo. To samé závěr třetiny - když už se nám podařilo snížit, necháme si zase dát hloupě góla asi 30 sekund před koncem... Jak už jsem psal, velký rozdíl byl v koncovce a v našich přesilovkách, které jsou naprosto tragické - 3x se nám stane, že dostaneme přesilovku a hrajeme jí tak staticky, že z toho vždy vznikne náš faul a vyrovnání sil...smajlik.
Musím se zastavit u Dvoraka - už loni mi přišel o ničem, bez zájmu, bez pořádného pohybu, bez střelby. Nyní je to pořád stejné a za mě je to náš nejzbytečnější útočník, to i ten Dadonov nebo Drouin se občas něčím ukážou, ale u něho to prostě nevidím...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Dallas Stars
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík