Další výhra. Tentokrát proti Bostonu

16.10.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Montreal pokračuje ve spanilé jízdě svou stou sezónou. V noci na dnešek se hráči Habs poprvé v novém ročníku představili doma a dokázali zvítězit. Soupeřem byl nevyzpytatelný Boston. Na led už vyjela i naše nová posila - Laraque.

 

Výhra se ovšem nerodila úplně jednoduše a vše dospělo až k samostatným nájezdům, i když po první třetině to vypadalo na jasné vykročení Montrealu za dvěma body po základní hrací době.

 

Na úvodní trefu si museli diváci v Bell Centre počkat až do 16. minuty. V tento čas se v oslabení prosadil Alex Kovalev. Asistovali mu Plekanec a Markov. Do sirény se na listinu střelců zapsali ještě Koivu a Lapierre.

 

Druhá třetina už tak plodná nebyla. Padl v ní jediný gól a zasloužil se o něj Čech - David Krejčí.

 

Jak už to u nás bývá. Bohužel, ztratili jsme v poslední třetině svůj náskok. Marc Savard nás dvěma góly srazil k zemi, vyrovnal na 3:3 a zařídil Medvědům jistotu jednoho bodu.

 

Přes prodloužení se plynule došlo až k samostatným nájezdům. Tam se předvedl Price, když vymazal všechny tři střelce Bostonu. Odčinil tak svůj předtím nepovedený večer. Rozhodující zásah do sítě bostonského Tima Thomase vykonal Alex Tanguay, který se postupně mění v jednoho z nejdůležitějších hráčů Habs.

 

Výsledek 4:3 po samostatných nájezdech znamená další dva body na náš účet a první místo v divizi.

 

Příští zápas hrajeme v noci ze soboty na neděli. Přijede k nám Phoenix vedený Getzkym.

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.10.2008 12:00 | reagovat
Daniela | danga@centrum.sk
http://sk.justin.tv/wildmatt tu davaju zapas, ak dakto potrebuje
 
AvatarNo mně to na první pohled taky připadá dost velká utopie, ale čtu o tom čím dál častěji... Minnesota zřejmě chce vyřešit situaci okolo Gáboríka dříve než při trade-deadline.
 
19.10.2008 12:00 | reagovat
Daniela | danga@centrum.sk
noo takže zatiaľ 2:0, čo sa mi páči, najôležitejší moment bol asi Pricov zákrok v oslabení, keď bolo 1:0, asi by bol hneď iný zápas, keby bol nerozhodný stav...Saku sa predviedol 1+1 , len tak ďalej chlapci. GO HABS GO
 
AvatarNo tak ten hrubý zákrok na A.Kosticyna nebyl potrestaný ani 2 minutama... Nechápu, za co jiného chce rozhodčí vylučovat, vždyť ten obránce měl jasně ruce v jeho obličeji a narval ho pak na mantinel! S jeho návratem do sestavy v příštím zápase to vypadá dost bledě...
 
19.10.2008 12:00 | reagovat
Daniela | danga@centrum.sk
no to je jedno, hlavne aby bol andrei v poriadku
 
19.10.2008 12:00 | reagovat
LordRahl
Tak jsem ted skouknul zapas proti Phoenixu..."pro ty kterým se nechce koukat v ranních hodinách na www.nhltorrents.co.uk/ se dá většina zápasů stahnout v dobry kvalite cca, 800Mb" a skvěle jsem se bavil, jasně jsme je přehrávali, takže byl čas na psychické hry a těch tam bylo opravdu mnoho, dá se říct že celá 2 třetina byla čekáním na bitku mazi Laraquem a Fedorukem, a když už toho mělo několikrát dojít protihráči Laraqua odtáhli, no stalo se až těsne před koncem 2 třetiny a Fedoruk neměl nárok. Jinak jsem byl nadšen z výkonu první lajny Koivu má v Tanguayovi konečně snipera ktereho potřeboval tak dlouho a Latendrese je ten potřebný dangler. Kovalev se moc snaží hraje to svoje, ale zatim to moc nepadá zdá se mi že Plekanec letos nepředvádí co loni, ale jako team je to v pořádku a znovu musim pochvalit letošní skvěle citlivé posílení kádru.
 
18.10.2008 12:00 | reagovat
Míra
Trochu z jiného soudku - na internetu prý kolují "zvěsti", že v dohledné době se chystá výměna Gáboríka do Montrealu...! Dost mě tahle informace zděsila, protože pokud by o tom Gainey uvažoval, nechci ani domyslet, koho by musel za takového snipera obětovat...
 
18.10.2008 12:00 | reagovat
Daniela | danga@centrum.sk
no a napiste dakto pls kde to dnes davaju lebo na myp2p to nie je :(
 
18.10.2008 12:00 | reagovat
LordRahl
Nepochybuju o tom že Gaborikovi by Montreal seděl, dá se říct že se mi ani nevybavuje team ve kterem by mu jeho styl hry seděl více, ALE nevím jak je na tom Gaborik věrnostně/mentálně... bál bych se toho abychom nedopadli jako Pittsburgh s Hossou...viděl bych to na nějakou volbu draftu za možnost vyjednávání...a pokud se s Gaineym dohodnou na smlouvě proč ne...ale vzdát se Higginse, Valentenka a 1-2 volby draftu, za "možnost" získání Gabo. do konce sezony...No way.
 
AvatarTak to je teda pěkná informace, opravdu nevím, kdo by šel pryč. Tipl bych možná Higginse, ale myslím, že Gáborík jsem nepřijde, máme si myslím velmi dobré tým, dobře složené a zatím i šlape. Nadruhou stranu, by se mi tu líbil, do první lajny nám takové sniper chybí. Jinak taky prosím, že kdo najde nějaké odkaz na dnešní utkání, ať to sem hodí. Chci se kuknout a pokud to nebude na myp2p, tak nevím kde moc hledat, snad justin by to jistil. Dneska vyhrajem:)
 
18.10.2008 12:00 | reagovat
Daniela | danga@centrum.sk
ja osobne si myslim, že obetovať za Gáboríka Higginsa a drafty je úplná blbosť, Gainey nad takým dačím určite nerozmýšľa, nie je to jeho štýl a ešte keď si vezmem do úvahy, že Gáborík je po sezóne UFA... heh neverím tomu... a BTW keď najdete zápas dakde na justintv tak to prosím hoďte...budem fakt povdačná :) GO HABS GOOOO
 
AvatarPrichod Gaborika je cira spekulace, pokud by se u Habs prece jen objevil tak to vidim tesne pred dead line pred play off. Momentalne si myslim ze v utocne fazi jsme na tom vice nez dobre. Mame tri lajny ktera kazda muze rozhodnou zapas. Takovy zprav o prestupu Gaboriku, Jagru, Sundinu, Hossu, Smithu, Richardsu a xyz dalsich jmen jsme tu uz meli... a kdo prisel :-) Nikdo. Myslim ze Bob uz ted nastolenou cestu menit nebudu. Jedine ze by to by lednu vylozene neslo a chtelo by to zmenu. Ale treba Bob prekvapi a Gaborik prijde - nikdy nerikej nikdy :-) Ale nesazim na to nic. Pokud jde o myp2p tak doporucuji tesne pred zapasem sledovat diskusni forum kde jsou aktualni odkazy - nove casto pribyvaji i v prubehu zapasu. Je nutno sledovat.
 
17.10.2008 12:00 | reagovat
Míra
No jestli ke hře patří "sekyra" hokejkou zezadu přes lýtko, tak jsem rád, že už taková NHL není, aspoň ve většině případů. Jinak jeho agresivita a bitky mně nevadí, i když na gólmana se nechal vždy hrozně vytočit a rozhodit. Ale zákeřnost je úplně něco jiného! A to, že to byl dobytek, nemá nic společného s tím, že Price vyjíždí za bránu rozehrávat puky... Neříkám, že by to neměl dělat vůbec, ale někdy je to fakt zbytečný.
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Míra
První gól dal Kovaljov v přesilovce... Neřekl bych, že Price měl nepovedený večer, jen prostě ta vyrovnávací branka jde na jeho vrub - jinak tam měl několik skvělých zákroků a za první dva góly v žádném případě nemohl. Pokárat potřebuje spíš zbytek mužstva za to, že přestali od druhé třetiny úplně hrát a ty jasné šance, které se jim i přitom nabídly, nedokázali využít - třeba Pleky by mohl vyprávět...
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Lord.Rahl
Tak Price odvedl večer famózní výkon a ta vyrovnávací branka - tak za tu on rozhodně nemůže, naopak obdivuji jak rychle se vrátil do klece a brance málem zabránil...ten puk se odrazil nepředvidatelně od poškozeného mantinelu...pak na to místo hodila kamera detail. Holt štěstí pro Boston mantinel jim daroval bod :-D jinak skvela bitka od Laraqua, to že se dokázal z ledu zvednout a ještě nasekat Thortnovi to bylo uchvatny. Tak nějak sem to čekal, ale po 9 vterinach prvniho stridani? I Carboneau se smál :-D v týmu je asi skvela pohoda...bez prohry,jen tak dál.
 
AvatarLaraque tam je hlavne prave proto - aby zvedl divaky ze sedacek a to se mu maximalne povedlo :-) Big George ale Thortona poradne serezal... Jako maleho :-) Price chytal skvele, za spatne sestaveny mantinel nemohl - tohle je opravdu kuriozita. Jak jsem jiz ale psal. 30.vterin pred koncem utkani kdyz branime jednogolovy naskok, nema golman co vyjizdet za branku, ani "mistr hole" Brodeur. Hostum slo o vsecko, napadali, kdyby zustal v brance nic nezkazi - je to jistota. Takhle se stalo co stalo. Nicmene v tu dobu to melo byt 6:2 a ne 3:2 :-( Sanci bylo dost. Kazdopadne na rozjezd to jde az moc dobre. :-) Nikdo nemuze byt nespokojen. GO HABS !!!!
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Míra
Zastávám naprosto stejný názor jako Martin, už jsem to psal v minulé diskusi. Na můj vkus prostě vyjíždí z branky někdy až zbytečně a hlavně riskantně. A tohle byl jeden z příkladů, kdy se mu to vymstilo...
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
nevite kluci nahodou na jak dlouho vypada zraneni chrise a vubec jake ma zraneni?Ale vypada to ze do prvni lajny se nevejde...Alex tam hraje supr vedle Saku a mozna misto Latendreho bych tam soupnul S.Kostitsyna kam myslite se chris zaradi??dokonce se spekulovalo o jeho vymene to by podle me byla velka chyba srdcar a muj oblibenec:-)
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Lord.Rahl
Jsem naopak rád že Carey se toho nebojí a vyjíždí z branky, to ho staví rázem o třídu výš než ostatní, těch soubojů v rozích co tím spoluhráčům za zápas ušetří...to se pak projeví na celém hřišti, hokej hraju a vím jak to pomůže a nějaká ta inkasovaná branka co z toho čas od času padne se tomu i tak nevyrovná...kdyby ho k tomu treneři záměrně nevedli,těžko by to dělal sám od sebe a prosadil se v NHL...třeba Nabokov...výborně chytá,ale nemá sebevědomí vyjíždět, proto se nikdy neudržel v brankařské elitě...kliďasové zkrátka chodí za branku...viz Biron, Roy, Brodeur, HEXTALL...
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Lord.Rahl
Jinak když už jsme u Hextalla... dokázal toho s holí opravdu hodně a to různými způsoby LOL http://www.youtube.com/watch?v=Z8_wrJpRDaU
 
AvatarJa nejsem proti vyjizdeni za branku, ale proste v te situaci to podle me byl prilis velky a hlavne zbytecny risk... V pulce zapasu at si vyjizdi kdy chce, ale 30vterin pred koncem by si to mel odpustit. Tam uz tim podle me nema co ziskat - maximalne zvysi tep spoluhracum, fanouskum i trenerovi :-)
 
AvatarTak jsem opět zkoukl aspoň záznam na of. stránkách a těch šancí co měl Pleky:((( Měli jsem rozhodnout mnohem dřív, aspoň na ty nájezdy a 2 body doma. Carey chytal skvěle, ale ten poslední gol:) shodnu se s těma, co říkají nevyjíždět. Prostě 45 vteřin před koncem je to riskantní, ale nadruhou stranu předvedl několik opravdu skvělým zákroků a velmi nás podržel, ale to Thomas na druhé straně taky. Už se těším na sobotu, kdy uvidím první špíl live. 4 zápasy ještě doma, vše vyhrát a bude to super:)
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Míra
Zapomněl jsem - včera (nebo dnes brzy ráno...) se mi moc líbil Lapierre, jeho forčeking byl excelentní a taky z něj vytěžil třetí gól v oslabení. A taky musím pochválit Rydera na druhé straně, byla na něm vidět obrovská snaha zrovna v Montrealu zavěsit a byl hodně aktivní. Asi mu opravdu Julien svědčí, kdysi ho vytáhl z Hamiltonu do prvního mužstva, teď mu dal druhou šanci znovu.
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
Míra
LordRahl: Hextall toho sice hodně uměl s hokejkou, ale byl to normální dobytek, což to video jen dokazuje.
 
16.10.2008 12:00 | reagovat
LordRahl
Nechci se tu hádat...ale že Hextall je dobytek to je snad jasný tomu kdo ho viděl hrát, a co? Prostě ke hře tohle patří/lo v době bullies to byl ideál brankáře a lepšího si snad ani Philla pro styl hry nemohla přát...a jestli ho chceš zatracovat za agresivitu tak promiň ale on nikdy nikoho ani nezranil...co takhle Bertuzzi, Simon. Dál si stojím za svým že Price vyjetím žádnou chybu neudělal, prostě měl Montreal v tu chvíli smůlu...nebo spíš Bergeron sakra štěstí :-)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík