Gólová prestrelka v Montreale víťazne pre Colorado

16.10.2011, 10:22 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Úvodný domáci zápas proti Calgary Flames hráčom Montrealu Canadiens nevyšiel podľa predstáv, keď po veľmi slabom výkone „Plameňom" podľahli jednoznačne 1:4. Večer zo soboty na nedeľu čakal Canadiens duel proti ďalšiemu zástupcovi zo severozápadnej divízie. Do Bell centre totiž zavítali hokejisti Colorada Avalanche. „Lavínam" na rozdiel od Montrealu predchádzajúci zápas vyšiel na výbornú. V Ottawe deklasovali domácich „Senátorov" vysoko 7:1. Zoznam zranených hráčov Habs sa po poslednom zápase našťastie nerozrástol a tak na maródke aj naďalej boli útočníci Mike Cammalleri, Ryan White a obrancovia Chris Campoli, Andrei Markov, Jaroslav Špaček. Tréner Jacques Martin nenechal nič na náhodu a ako obvykle poriadne prehádzal zostavu. V bránkovisku však ostalo všetko po starom a na svoj ďalší zápas v sezóne bol pripravený Carey Price už aj v novej do ružova ladenej maske. Zostava Canadiens na začiatku zápasu vyzerala nasledovne:

Eller - Plekanec - Cole
Moen - Gomez - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Kosticyn
Darche - Engqvist - Palushaj

Gill - Subban
Gorges - Diaz
Jemelin - Weber

Už od úvodných sekúnd duelu bol k videniu vcelku útočný hokej. Prvú obrovskú príležitosť na strelenie úvodného gólu v zápase mal český útočník Colorada Milan Hejduk, keď sa ocitol osamotený pred Priceovou bránkou. Našťastie Carey dokázal jeho strelecký pokus zneškodniť. Na opačnej strane po strele kapitána Montrealu Briana Giontu zazvonila žŕdka hosťujúcej bránky. Gólový účet zápasu otvoril v čase 04:51 hosťujúci útočník Chuck Kobasew, keď strelou spoza obrancov prekvapil Careyho Prica. Hráči Canadiens si vytvárali sľubné strelecké príležitosti, ale všetky stroskotávali na dobre chytajúcom brankárovi Simeonovi Varlamovi. Neutíchajúca snaha Habs bola v čase 10:31 korunovaná vyrovnávajúcim gólom, keď na druhý pokus prepasíroval puk za Varlamovov chrbát útočník Max Pacioretty. V dobrej šanci sa ocitol po prihrávke od kapitána Briana Giontu forward Travis Moen, lenže z ťažkej pozície nedokázal dobre trafiť puk. V závere tretiny ešte získal Montreal možnosť zahrať si presilovú hru, keď po faule na Mathieua Darcha putoval na trestnú lavicu obranca Avalanche Shane O'Brien. Po prvej tretine sa do šatní odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhú tretinu otvorili Habs trvajúcou presilovou hrou z prvej časti. A po nedovolenom zákroku na brankára Careyho Prica zo strany hosťujúceho útočníka Daniela Winnika mali Canadiens k dispozícii výhodu už dvojnásobnú. Takáto šanca sa jednoducho musí využiť a aj sa tak stalo. Tomáš Plekanec sa napriahol od modrej a prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. V čase 04:45 obranca Montrealu Yannick Weber nechcene poslal puk medzi divákov a Habs sa museli brániť prvej presilovej hre hosťujúceho celku. Canadiens bránili pozorne a úspešne sa ubránili. Ďalším hráčom zo strany Habs, ktorý sa previnil nedovoleným zákrokom bol Max Pacioretty, keď ho v čase 10:38 za držanie hlavný rozhodca poslal na trestnú lavicu. Na toto vylúčenie už Habs doplatili. Ľavý horný roh Pricovej bránky tvrdou strelou vymietol útočník Colorada David Jones. Rozohrávku obrancu P.K. Subbana na modrej zachytil hosťujúci forward Paul Stastny a sám zoči voči brankárovi Habs sa nemýlil. Vyrovnanie zo strany Montrealu prišlo v čase 15:51, keď po dobrej kombinácii druhej útočnej formácie prekonal hosťujúceho brankára útočník Travis Moen. Po menšej roztržke v bránkovisku Avalanche si išli na trestnú lavicu oddýchnuť Erik Cole a Shane O'Brien. Skóre sa znovu menilo v čase 18:42, keď po druhý krát v zápase skóroval David Jones.

Už hneď úvode tretej časti si Montreal zahral presilovú hru, pretože rozhodca poslal hosťujúceho obrancu Kyla Quinceyho za hrubosť na trestnú lavicu. Habs počas nej obstreľovali bránku Colorada, ale Varlamov bol nepriestrelný. Canadiens tlačili na súpera, ale nie a nie streliť vyrovnávajúci gól. V čase 10:16 fauloval obranca P.K. Subban a putoval na trestnú lavicu. Vyrovnanie prišlo v čase 12:57, keď strelu beka Josha Georgesa dokázal šikovne spracovať pred bránkou Avalanche Brian Gionta a prekonal gólmana Varlamova. O pár sekúnd na to už Bell centre jasalo opäť. Útočník Habs Max Pacioretty parádnou prihrávkou našiel spoluhráča Davida Desharnaisa a ten poslal puk za bezmocného Varlamova. V čase 15:46 obranca Raphael Diaz fauloval jedného z hosťujúcich hráčov a tak sa Canadiens museli opäť brániť. Po pár sekundách presilovej hry Avalanche bolo znova vyrovnané, keď Prica prekonal obranca Kyle Quincey. Do konca tretej tretiny sa už skóre nemenilo a tak po šesťdesiatich minútach nasledovalo predĺženie.

Päťminútové predĺženie taktiež neprinieslo gól a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší hráči Colorada Avalanche.

Bol to veľmi vyrovnaný zápas, žiaľ v nájazdoch sa povestná šťastena priklonila na stranu „Lavín". Ale Canadiens sa za svoj výkon rozhodne hanbiť nemusia a právom vydolovali z dnešného duelu aspoň jeden bod. Teraz budú mať Habs dva dni na oddych a v utorok do Montrealu zavítajú hráči divízneho rivala z Buffala.

Hviezdy zápasu:
1. Milan Hejduk 0 + 1
2. Max Pacioretty 1 + 1
3. Brian Gionta 1 + 2

foto: Allen McInnis/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.10.2011 15:05 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, ten Diazův "faul" se nemusel pískat a my si mohli odnést dva body, škoda. Viděl jsem druhou půlku zápasu a hra byla fakt dobrá, drželi jsme s nimi krom a kdyby jsme nebyli tak zužováni zraněními v obraně, tak je vítězství naše. Buffalo bude těžký oříšek pro naše synečky vzadu... PK se musí nutně zvednout!
 
16.10.2011 16:17 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarNo, aspoň že ty góly jsme dali. Je fakt, že nebýt smůly, Subbana (co mu hrabe?) a toho vyloučení na konci (za co?), tak je výhra v kapse.

A Desharnaisův gól, to byla lahůdka, už od Kostěje!
 
AvatarReakce na příspěvek:Včera to byl rozhodně o moc lepší výkon než proti Calgary, hlavně to mělo pohyb a šťávu, bohužel těch inkasovaných gólů je moc...smajlik. Pleky hraje výborně, když je na ledě, rozhodně je vidět. Včera hrála dobře Desharnaisova lajna, Eller se mi u Plekyho taky líbil, ale pořád velikým zklamáním je pro mě Cole, Gomez, Engqvist (tam jsem to ale čekal), Jemelin a hlavně Subban - hrozně kazí přihrávky a ani defenzíva není bůhvíjak na výši.
S Buffalem to bude hodně těžký, dokazují, že v létě výborně posílili a mají nadupané mužstvo.
 
16.10.2011 11:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Pozeral som celý zápas a mne sa zdalo, že až na pár chýb a hlavne tú Subbanovu obrana nepracovala zle. Problém by som hľadal v zbytočných vylúčeniach, veď z tých sme inkasovali dva rýchle góly Subbanova chybná rozohrávka. A v závere zase posrané šťastie chýbalo v nájazdoch, keď Pleky už už skoro dal gól ale to by nebolo naše "povestné šťastie" a puk sa odrazil od žŕdky. Takže ako Obranu by som nevinil z prehry. Rozhodli oslabenia zopár chýb a Price taktiež nemal zrovna svoj deň.
 
16.10.2011 11:15 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarHodnotím taky jen ze setřihu
(nejel mi net). Útok byl překvapivě produktivní, ale co nás sráží dolů je hra v oslabení a hrubky v obraně. Nemůžem čekat, že každý zápas pustí Carey 1-2 branky, ale to by jsme nebyli v Montrealu že? Gomeze a Cole mají po 4 zápasech po bodu, no na šampáňo to určo není. Toho Buffala se bojím jak čert kříže, páč s takovou hrou dozadu s nima dostaneme bůra...
 
AvatarViděl jsem jen sestřih, ale platí to, co tu už několikrát padlo, Subban je jen stínem toho obránce z minulého roku. Navíc včera Carey neměl to potřebný štěstí, několikrát mu to prolítlo pod betonem či těsně vedle něj, v jiných utkáních by jeden gol z toho minimálně měl. Aspoň že se chytl Gionta, navíc to vypadalo, že velmi pěkně zahrála Desharnaisova lajna, Pleky má pořád bod na zápas a konečně zabodoval i Cole a Gomez. Bohužel to co předvádíme v obraně, to je šílený, ale věřím, že defenzivní pes Martin naordinuje zlepšení...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Colorado Avalanche
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Boston venku, myslím, že budu nít dobrou náladu ... | více
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík