Habs vyválčili dva body na ledě divizního rivala Buffala Sabres

16.10.2010, 05:41 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Dalším soupeřem Canadiens byli Šavle z Buffala. Od tohoto soupeře nikdy nevíte, co čekat, a tak všichni byli zvědaví, jak budou Habs hrát po zbytečné ztrátě bodu s Tampou. Do brány nastoupil opět ve velké pohodě chytající Carey Price. V sestavě chyběl jen Andrei Markov. Jinak sestava Habs nastoupila v plné palbě... Mohli jsme pozorovat jedinou změnu ve formacích a to, že Moen se stěhoval do první lajny a Pouliot do čtvrté. Složení našich řad tedy bylo následující:


Moen - Gomez - Gionta - Hamrlík - Špaček
Cammalleri - Plekanec - Kostitsyn - Gill - Gorges
Eller - Halpern - Lapierre - Picard - Subban
Pouliot - Boyd - Pyatt


Hned od první minuty se Habs vrhli do velkého útočení, výsledkem byla střela Gionty z dobré pozice. I poté Canadiens pokračovali v mírném tlaku, nejdříve Boyd elegantně tečoval před Millerem a hned na to Cammalleri objížděl bránu, avšak žádná z šancí ke vstřelení gólu nevedla. V sedmé minutě se o vzrušení postaral Hamrlík, když vyvážel kotouč a nešťastně namazal soupeři, který se řítil dva na jednoho, vše vyřešil vracející se Pyatt... Poprvé se vylučovalo v jedenácté minutě. Na trestnou lavici si šel odpočinout za údajný faul Pouliot, který si v tomto zápase musel zvykat na trochu jinou roli v mužstvu. Nicméně nabídnutou šanci soupeř nevyužil. Sotva skončilo naše oslabení, dostali jsme tentokrát možnost početní výhody my. Hned od začátku přesilovky se Canadiens usídlili v útočném pásmu soupeře a vytvořili si velké šance. Nejdříve Plekancova formace předvedla závar před kasou a pak nakonec sám Pleky spálil "velepříležitost", když se ocitl před Millerem a backhandem trefil pouze tyč... V sedmnácté minutě se předvedl také Price, když zneškodnil velkou šanci Sabres, ale faktem je, že to byla ojedinělá příležitost soupeře. V osmnácté minutě se ocitl na pravém kruhu v útočném pásmu Kostitsyn, jeho střela vyprášila pravý beton Millera. V poslední minutě se kompletní Plekyho řada řítila do útočného pásma Šavlí, ztratila tam kotouč a byl z toho protiútok, vše vyřešil skvěle chytající Carey Price. V první třetině jsme byli aktivnější a naše převaha byla zřejmá. Bohužel bez gólového efektu...


Druhá třetina pro nás začalo dost šťastně, a to když ve druhé minutě Picard vystřelil z levého kruhu a kotouč tečoval do vlastní brány obránce Butler. V čase 01:29 Habs otevřeli skóre zápasu a dostali se do vedení. O minutku později se musel předvést Price proti obrovské šanci Sabres. Ve čtvrté minutě nabídla obrana soupeře možnost skórovat Lapierrovi, ten však namazáním rovnou před Millera pohrdnul... V šesté minutě se snažil kotouč do naší kasy protlačit Kaleta, Price vše rychle vyřešil přikrytím černé gumy lapačkou. V sedmé minutě dostali Canadiens možnost další početní výhody. Šanci si vytvořili Plekanec s Kostitsynem. Prvně jmenovaný si najel na pravý kruh a švihem vystřelil. Druhý jmenovaný střelu nádherně tečoval, ale bohužel jen do výstroje Millera. Poté se vystřídalo několik náznaků šancí na obou stranách... Velkou šanci skórovat měl soupeř ve čtrnácté minutě, když uháněl ve dvou na osamoceného Subbana, ten sice skočil do nahrávky, ale puk se stejně dostal k druhému útočníkovi soupeře, vyrovnání z této šance naštěstí nebylo. Ke konci třetí třetiny dostali Habs možnost třetí přesilové hry v zápase. A ta se povedla náramně poté, co prudkou bombou navýšil skóre Gorges. V čase 18:55 vedli Habs 2:0. Soupeř druhou třetinu viditelně přidal, ale góly dávali Canadiens.


Třetí dějství začalo opět převahou Habs. Potřeba však bylo hlavně neinkasovat, protože Canadiens jsou mistři světa ve ztracených zápasech... Jenže to se přesně začalo naplňovat ve čtvrté minutě. Před bránou Habs vznikl závar a v něm se nejlépe orientoval Derek Roy, který překonal bezmocného ležícího Priceho střelou pod víko brány. V čase 03:26 snížili Sabres na 1:2. V šesté minutě ohrozil pro změnu naší kasu Gerbe, střelou backhandem z pravého kruhu, Price byl ale perfektně připraven. V minutě sedmé se do pásma řítil podél pravého mantinelu Moen, poslal přesný pas mezi dva beky na mezikruží Gomezovi, ten však ve velké rychlosti a obtěžován obráncem trefil jen výstroj Millera. Ve třinácté minutě byl vidět opět Moen, když zpoza brány najel s kotoučem až před Millera, bohužel černá neposlušná guma se mu svezla z hole. V patnácté minutě předvedl něco neskutečného Carey Price proti střele Thomase Vaneka. Rakouský útočník si najel na pravý kruh a vypálil jedovatou střelu švihem, jenže brankář Habs vytáhl zákrok z jiného světa a nic na tom nemění fakt, že mu kotouč posléze vypadl z rukavice. V posledních minutách začali Sabres nepříjemně tlačit na pilu. Price se mohl opět předvést po nepříjemném odrazu kotouče od zadního mantinelu, vše naštěstí zvládl s velkým přehledem. Na výsledku už nic nezměnila ani hra bez brankáře soupeře a už vůbec ne objímačka v podobě hromadné šarvátky po odpískání konce zápasu. Canadiens tedy zvítězili 2:1


Canadiens předvedli velice dobrý výkon, který potvrdili dvěma body. Obrana hrála velice koncentrovaně, a až na některé drobné chyby to bylo dobré. Že už by se konečně i obranné řady srovnaly? Vše bylo podporováno skvěle chytajících Carey Pricem, který dává jasnou odpověď všem, kteří mu nevěřili. Co se týká hry dopředu i tady musí zavládnout spokojenost. Habs si vytvořili hromadu příležitostí. Snad jen co by se dalo vytknout, aby těch šancí proměňovali více. Hodně se toho namluvilo o Moenovi, jestli se hodí do první řady. První dvě třetiny napovídali tomu, že ne, ale v té třetí létal po ledě a byl aktivní, vytvořil sobě i spoluhráčům dost šancí. Napovědět by měl další zápas, který se hraje hned dnes v noci a Canadiens doma přivítají Ottawu Senators.


První hvězda utkání: Carey Price 22 zákroků
Druhá hvězda utkání: Josh Gorges 1+0
Třetí hvězda utkání: Derek Roy 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík