Souboj trápících se týmů v Bell Centre

25.01.2014, 19:39 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

21 273 lidí, kteří se určitě objeví v ochozech domácí arény Montrealu, dnes rozhodně neuvidí špičku současné NHL, ale dva hodně špatně hrající týmy, což perfektní podívanou zrovna nezaručuje, nicméně stát se může vše. Znalý divák poznal, že dnešním soupeřem Habs bude Washington Capitals, tým, který prohrál sedm utkání v řadě. Domácí Montreal na tom není o moc lépe. V řadě prohrál tři utkání, z posledních dvanácti zápasů jsou 4-6-2 a inkasovali 44 (!) gólů v této sekvenci. Střelecky je to taky bída, v pěti ze sedmi posledních zápasů nedali Canadiens více než dva góly. Jak to teď s Montrealem vypadá, jasně ukázal včerejší zápas s Detroitem, který skončil prohrou 4:1. Washington prohrál s Devils 2:1.

Carey Price si dnes pravděpodobně odpočine a své místo přenechá Peteru Budajovi. Kanadský olympionik toho musí mít “plné brýle“ a to ani ne tak fyzicky, jako spíš psychicky, neboť si musel v poslední době přidat jako sám voják v poli. Svými výkony vyčníval v průměrnosti zbytku týmu, ale brankář sám nic neuhraje. Dalším pozitivem je mladík Nate Beaulieu, s jehož hrou panuje spokojenost. Po třech lednových zápasech, do kterých on nastoupil, tým inkasoval 14 branek, ale mladý bek je přesto +2 v tabulce pravdy. Toliko k pozitivům. Plekancova formace ve většině zápasů nevypadá špatně, ať už s českým centrem a Giontou hraje na křídle kdokoliv, ale tato formace často brání a chodí na oslabení, tudíž hlavní váha ofenzivy by měla být jinde. Desharnais opět selhává a o to víc jdou na povrch jeho defenzivní fatální nedostatky a Paciorettymu to teď taky nejde. Gallagher se svými dvěma brankami ze tří zápasů vše nezachrání. Montreal potřebuje změnu, médii už proudí spekulace o trejdech, tak se nechme překvapit.

Oba zápasy ve Washingtonu v této sezoně skončily v poměru 3:2 a týmy si rozdělily každý po jedné výhře. To už je nějaká doba a forma obou celků se změnila. Hostům by navíc měl již potřetí chybět Alex Ovečkin, ale definitivní rozhodnutí zatím nepadlo. Družina Adama Oatese se také trápí, jak již bylo řečeno, a to ve všech oblastech. Když se prohrává, tak hold nevychází nic. Bodově se zasekl většinou perfektní Backstrom, s Mikem Greenem v obraně to jde od desíti k pěti a solidní brankáři to vše nezachrání. Z původní trojice zbyli Holtby a Neuvirth, z nichž prvně jmenovaný dnes nastoupí, Grubauer byl poslán na farmu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
26.01.2014 08:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://melnickblog.blogspot.ca/2014/01/wake-up-calls-for-bergevin-therrien.html není k tomu co víc říct...tlamou na dno a začít něco dělat. Bohužel nechci vám vyvracet naděje, ale MB nedávno prohlásil, že tenhle tým a koučing potřebují trpělivost, tudíž se trochu obávám, že se z toho budou muset vyhrabat v tomhle složení :( Ale snad ke změnám do OH dojde, ptž pak to už budou těžko honit!
 
Avatarpři pohledu na statistiky mě zarazila jedna věc - Subby icetime 20:01, Pleky 23:38...ale asi to bude počtem oslabeních....
 
AvatarKdyž jsme psal v reportu, že za výkon v Detroitu by doma Habs fandové vypískali, tak jsem ani netušil, jak blízko jsem byl pravdě. Habs to dokonce ještě zdokonalili a předvedli větší ostudu, než v Michiganu. No nic, jde se dál, krasojízda pokračuje montrealskému trápení navzdory.
BTW, fallen leafs ukázali jak se bojuje. Z 4:1 to srovnali, pak sice stejně prohráli, ale i tak si z nich můžeme vzít příklad.
 
AvatarReakce na příspěvek:Další takový, se na ty góly podívej. Druhý nic neviděl přes dva hráče, vždyť to bylo vidět, jak pozdě reaguje. A čtvrtý mu tečoval Beaulieu, copak jsi neviděl, jak se po něm vyčítavě dívá? Nevím to tam Nate nacvičoval s tou holí, takhle se odhánějí mouchy a ne chytá puk. Tohle si nenechám vymluvit a klidně si říkej, že to s fandovstvím ke Carymu přeháním, ale prostě ne. Místo pomoci se mu dostává leda dalších zmatků. Ale je to tým, může za to celý Montreal Canadiens a nikdo jiný, než Montreal Canadiens se z těch sraček nevyhrabe.
Jinak souhlasím, pokud po tomhle nepřijde do OH nějaká reakce vedení, tak MB spadne do toho odpadu k předchozím GMs, kteří Habs vedli.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemám vůbec radost, že můj pesimismus se opět naplnil, ale ono to není tak těžké to momentálně odhadnout... Je to děs a dneska úplně ve všem - ani Price dnes nemá zdaleka čisté svědomí a ne, že je v tom nevinně! Co druhý a čtvrtý gól, to bylo jako nechytatelný...? Samozřejmě ten výsledek nesvádím na něj, ale říct dneska, že je v tom nevinně, je trochu přehnané fandovství jeho osobě.
Jinak jsem už opravdu dlouho neviděl, aby se ze signalizované výhody stala přesilovka v náš neprospěch - to je taky síla a tam to pak začalo...smajlik. Jestli ani po téhle veleostudě nic nepřijde, tak měním na Bergevina názor jako na schopného manažera!
 
AvatarReakce na příspěvek:No snaha, spíš křeč. To samé jsme předváděli i v Pittsburghu, to k ničemu nevede. Therrien určitě zase bude litovat těch neproměněných šancí, třeba si vyberu jednu ze tří střel, které jsme měli v polovině zápasu :D
 
Avatarsamozřejmě...když končí třetina, tak to začne nějak vypadat...snaha se asi odepřít nedá, ale prostě to nejde...už nějakou dobu přemýšlím, co Therrien po zápase pochválí...
 
AvatarReakce na příspěvek:4. střela a takový aplaus smajlik Jo, je to zhovadilost, všechny nakopat do prdele, ale zepředu! Krom Price, ten v tom je opět nevinně. Ale to je jedno, prohrává se jako tým a v hovnech se topí celý Montreal Canadiens. Možná mám krátkou paměť, ale loňská hra po zajištění si play-off byla ještě zlatá, tohle snad ani krizí nejde nazvat.
 
AvatarNo nic, další ostuda na světě, všechny nakopat do prdele... Takto odevzdaně tam jezdit, nevím, jestli to hráče nebaví, je na nich určitě deka, ale my nic nehráli už od začátku. Ono taky těžko něco hrát, když máme tak skvěle poskládanou sestavu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já už se musím jen smát, takový gól můžem dostat snad jen my smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A už to jede...
 
Avatara už se vezem smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak, i ty střely mluví za vše.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zatím to nasvědčuje pouze tomu, že jsme totálně v prdeli, mnohem více než Wsh a pokud se nezlepšíme ve všem, tak to určitě projedeme...
 
Avatar3 střely na bránu za 20 minut smajlik to snad nemyslej vážně!
 
AvatarNo tak ve výhodě se nechat vyloučit, tak to jsem dlouho neviděl. Zas na druhou stranu jen víc takových snah, chtěl to vzít na sebe a nevyšlo to...
Pochopil někdo za co šel ven Leblanc? Resp. háček malý tam byl, ale držení hokejky bylo do očí bijící, tak mohli jít oba. No nic, zatím nic nenasvědčuje nějakému z mrtvých vstání.
 
AvatarPrice letos poprvé v B2B v bráně! Jasný signál, že Therrien tento zápas chce vyhrát, hm tak jsem zvědav co pro to udělá dál... Zatím teda nic moc
 
26.01.2014 00:04 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarV bráně potvrzen Price
 
25.01.2014 22:58 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDoufám v naší výhru, víra je někde jinde. Každopádně možná pro nás dobře, ale nechápu proč Grubauera poslali zpátky na farmu, hlavně to jak se ukázal proti SJS nebo BUF bylo špičkový. Podle mě je mnohem lepší než Neuvirth a Holtby taky popravdě nic moc. Mám pocit, že v tý naší konferenci je to poslední dobou celý nějaký divný
 
25.01.2014 22:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTrochu na odreagovanie:
http://imageshack.com/a/img202/5767/k8kc.gif
smajlik
 
25.01.2014 21:28 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já taky, 1:0 po nájezdech smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, to se samozřejmě nabízí, ale i tak ve vítězství nevěřím - kdo ho jako gólově zařídí???
 
25.01.2014 20:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Len tak zo srandy, dnes tipujem že "vyhráme". smajlik
 
AvatarPřes vše špatné se nabízí otázka. Kdy jindy brát body než proti týmu, který je na tom ještě hůř? Tak jsem zvědav, v noci asi sledovat nebudu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
  • Zhodnoceno to bylo tady doskrát a celkem trefně. Já ... | více
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík