První zápas sezóny skončil těsnou porážkou

14.10.2021, 06:52 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Po dvou včerejších duelech odstartoval nový ročník kanadsko-americké NHL také pro Montreal, který o první body bojoval v Torontu. Domácí měli z předchozího play-off svému soupeři rozhodně co vracet.

V první třetině hrály oba týmy atraktivní hokej plný velkých šancí. Na začátku se o kvalitní vstup postarali hosté z Montrealu, kteří se také dostali do vedení zásluhou Jonathana Drouina, ale domácí odpověděli v přesilové hře, když Allen nedokázal reagovat na střelu či nahození Pierra Engvalla.

Druhá třetina už nebyla taková zábava jako dvacetiminutovka úvodní. Branky nepadla, blíže k ní měli Leafs, ale Kaše, Nylander ani Bunting ve svých šancích neuspěli.

Ve třetí se trefil překrásně Švéd William Nylander a byl to gól vítězný. Montreal neuspěl zejména v koncovce a po dobrém startu se nechal přehrát. Habs za necelých čtyřiadvacet hodin čeká další duel v Buffalu. Uvidíme zda dokáže získat první body do tabulky.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTo je vtip ten výsledek s Buffalem? smajlik
 
AvatarTak u nás se už dlouho nehraje na dělení útoků klasicky, ano teď ta Evansova lajna je regulérní třetí útok, ale jak Míra říká, přijde Hoffman a jsme de facto opět na útocích 1a, 1b, 1c aspoň co se kvality křídel týká, u centrů to je jasné, Evans nemá kvality Suzyho a Dvořky.
A najít pro Gallyho místo bude challange, když oba jeho dlouholetí parťáci odešli, ale TOI má pořád jistý, ten si navýší v PP. Já bych do sestavy nesahal až na nějaké rotace v třetím páru a čtvrté lajně, ke kterým dojde, ale po prvním zápase není co řešit.
 
AvatarTak třeba ta lajna proti Buffalu zabere, jen je to trochu nezvyk vidět Gallyho ve třetí lajně.
 
AvatarA místo koho by tak měl Gallagher jít výš...? Spíš by mu mohlo prospět, až se uzdraví Hoffman.
 
AvatarNevyužili jsme více šancí v první třetině, skoro dvě minuty dlouhou PP 5 na 3, to se nedá vyhrát. První a druhá lajna super, ale třetí a čtvrtá bída. Hlavně lajna Army - Evans - Gally, ta se mi teda brutálně nelíbila. Gally nám toho asi ve třetí lajně moc nedá za mě musí být jednoznačně výš.

Drouin první gól hned v prvním zápase, snad bude lepší a lepší. Nesmíme ale zapomenout na Allena, který hodně podržel.

Teď Buffalo, to za mě není dobře složený tým, musíme je dát, ale rozhodně je nesmíme podcenit.
 
AvatarZa mě solidní a rozhodně o levely výše než příprava, což jsem i očekával, ale bez přesilovek se nedá moc vyhrávat. Prostě takto zazdít přesilovku 5 na 3 je na facku, kdybychom vyrovnali, tak bod minimálně máme. Škoda, každopádně propadák to nebyl a příště už bodíky budou, pokud zlepšíme koncovku...
 
AvatarOno se těžko vyhrává, když zahrajeme třeba přesilovku 5 na 3 tak, jak jsme to předvedli - já už se u nás asi solidně hraných přesilovek nikdy nedočkám... Jinak by výkon nebyl špatný, do prvního gólu to bylo vynikající. Pak se to začalo vyrovnávat a překlápět na stranu Toronta. Po jejich vedoucím gólu jsme trochu víc přitlačili na pilu, ale šance neproměňovali. Škoda, na ten bodík to bylo...
 
AvatarOpenery se nám nějak nedaří poslední roky. Šance byly, 5 na 3 skoro dvě minuty je hodně na facku nevyužít, ale nerozehranost byla hodně znát, Suzyho lajna to tam mastila neskutečně, CC dvakrát spadl, Armia zdupal co mohl, Petey to samé, ale to je vše na začátku sezony normální smajlik

Hlavně, že jsme si vytvářeli šance a až na ty PP byl obraz hry ok, hodně podrželi oba golmani.
Dvorakova lajna byla asi jediný světlý bod zápasu, tak snad jim to vydrží. A jsem moc rád, že se trefil Drouin tak brzy, snad ho to nakopne.
Jde se dál, Buffalo vypleníme.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík