Krok za krokem lednovými událostmi

31.01.2016, 14:26 | Zajímavosti |  Tomáš Bečka
 

První měsíc roku 2016 měl být pro hráče Montrealu odrazovým můstkem k lepším výkonům. Vždyť prosinec se Canadiens vůbec nevydařil. Jenže ani leden nepřinesl oživení. Ačkoli Habs vyhráli na Nový rok zápas pod širým nebem a do sestavy se vrátil Brendan Gallegher, Therrienovi svěřenci dál pokračovali ve výsledkové krizi. Z celkových jedenácti zápasů ukořistil Montreal jen sedm bodů za tři výhry a prohru v prodloužení. Začalo se tedy nahlas mluvit o odvolání trenéra či příchodu nespokojeného talentu z Tampy Bay.

1. ledna sehrál Montreal utkání Winter Classic. Ještě den před tím byl Sven Andrighetto odeslán na farmu do St John´s. Ovšem do sestavy se po dlouhé rekonvalescenci vrátil Brendan Gallegher. A zaznamenal návrat vskutku stylový. Gólem pomohl porazit Boston Bruins v poměru 5:1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Tou druhou se stal Mike Condon, jenž zneškodnil dvacet sedm střel a navíc přidal i jeden zákrok z kategorie famózních.

V Novoročním zápase se však v horní polovině těla zranil Dale Weise. První prognózy hovořily o pěti až deseti vynechaných zápasech.

2. ledna byl zpět do prvního týmu povolán Sven Andrighetto.

5. ledna získal Max Pacioretty Molson Cup pro nejlepšího hráče týmu za měsíc prosinec. Na druhém místě skončil Tomáš Plekanec a třetí příčku obsadil obránce Nathan Beaulieu.

Počátkem tohoto data se navíc začaly šířit spekulace o výměně Jonathana Drouina z Tampy Bay Lighting. Jedním ze zájemců o služby dvacetiletého útočníka byl také Montreal.

6. ledna se Canadiens střetli s Philadelphií Flyers a domácí Letci zvítězili 4:3. Do brány se podruhé v dresu Habs postavil Ben Scrivens, který si připsal dvacet sedm zákroků. Tento den byla navíc oznámena nominace do All-Star Game. V té době byl zatím jediným zástupcem Montrealu obránce P.K.Subban.

7. ledna proběhla první výměna v kádru Montrealu. Gólman Dustin Tokarski byl poslán do Anaheimu Ducks za třiadvacetiletého útočníka Maxe Friberga. Švédské křídlo se ihned přesunulo na farmu.

12. ledna přilétla z Montrealu pro fanoušky skvělá zpráva. Carey Price totiž poprvé po zranění vyjel na led. Zatím však trénoval jen bez výzbroje, ale i to je pro osmadvacetiletého gólmana velký pokrok.

Zámořská media taktéž zasypala zpráva týkající se Alexe Galchenyuka. Jednadvacetiletého útočíka totiž na domácí party napadla jeho přítelkyně, která byla následně zatčena.

14. ledna vydal redaktor ESPN Corey Pronman žebříček 50 talentů. Neztratili se ani hráči patřící Montrealu. Konkrétně Charles Hudon, který obsadil jednačtyřicátou pozici a jen o dvě příčky hůře se umístil Michael McCarron.

15. ledna nezabránil ani navrátivší se Jeff Petry porážce od Chicaga 1:2. Tímto utkáním dovršil Lars Eller 400. start v dresu Habs.

Tento datum je však v análech Montrealu zapsán jako velice rušný den. Na farmu do St John´s byli posláni Daniel Carr a Sven Andrighetto. Naopak pozvánky do prvního mužstva se dočkal Jacob de la Rose. To ovšem není vše. Právě tento den byli totiž Jarred Tinordi a Stefan Fournier vyměněni do Arizony Coyotes za Johna Scotta, Victor Bartley a Stefana Elliota. Tímto přestupem se rozpoutala kauza kolem Scotta, který byl nominován do zápasu All-Star Game, ovšem nebylo jasné, zda se Utkání hvězd zúčastní i přesto, že bude nastupovat v AHL. Celá záležitost se uzavřela až o čtyři dny později.

16. ledna se před zápase se St. Louis Blues vrací Alex Galchenyuk na pravé křídlo.

17. ledna přichází prohra na ledě Blues 3:4.

18. ledna následuje druhý zápas v řadě, tentokráte mezi mantinely Blackhawks. Ovšem do tabulky naskakuje další porážka v poměru 2:5.

19. ledna se v zámořských médiích začíná spekulovat o vyhazovu trenéra Therriena. Porážka s Bostonem by tak mohla znamenat jeho odchod z klubu.

V úterý 19. ledna byla navíc konečně uzavřena celá aféra kolem Johna Scotta. Vedení ligy oznámilo, že Scott se zúčastní Utkání hvězd a bude kapitánem Pacifické divize.

20. ledna prohrál Montreal s Bostonem 1:4 a budoucnost kouče je skutečně nejistá.

21. ledna vyšla do světa zpráva ohledně rekonvalescence Careyho Price. Postupuje totiž pomaleji než se původně očekávalo. Vypluly informace, že by měl chybět ještě 3-4 týdny. Poté byl z farmy opět povolán Daniel Carr, který by měl vyřešit problémy se střílením branek.

Následně ten den Marc Bergevin vydal prohlášení, že lodivoda Therriena do konce sezony neodvolá.

24. ledna si Canadiens připsali třetí a zároveň poslední výhru v tomto měsíci. Toronto porazili 3:2 po samostatných nájezdech. V tomto zápase se však zranil Paul Byron, který bude mužstvu chybět 2-3 týdny.

26. ledna se Habs střetli s Columbusem Blue Jackets. Therrienovi svěřenci odešli z ledu s porážkou 2:5. Navíc ztratili Daniela Carra, který si přivodil zranění v dolní polovině těla.

27. ledna sehrál Montreal odvetný zápas s Blue Jackets. I tentokrát prohrál 2:5 a znovu nedohrál jeden z útočníků. Jmenovitě Max Pacioretty. P.K.Subban ho totiž trefil do obličeje a otřesený kapitán se do hry již nevrátil.

Po tomto zápase odvelelo vedení Jacoba de la Roseho zpět na farmu do AHL.

Ve středu 27. ledna neunikla zámořským kamerám ani dětská radost poté, co Dale Weise hodil jednomu z fanoušků puk na památku.

31 . ledna se v Nashvillu rozjel víkendový kolotč All-Star Game. Vše odstartovalo dovednostními soutěžemi a zástupce Montrealu P.K.Subban se převtělil do Jaromíra Jágra.

foto: Maddie Meyer/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.02.2016 14:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Opět k tématu...Když tak PM
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si ale taky myslím, že tady nemáš pravdu. Pleky letos nemá dobrou sezonu, ale dle mého je NHL liga, kde se samozřejmě hodně hledí na aktuální formu, ale i hodně na to jakou pověst si hráč v lize vybudoval a jaké výkony předváděl v (nedávné) minulosti. A tady má Pleky víc než dobré předpoklady, aby se o něj týmy hodně zajímaly. Ostatně většina hráčů, kteří jsou na TDL k dispozici mají spíš špatnou sezonu a nebo dobrou, ale za špatně hrající tým na dně tabulky... Perfektně hrající hráč z desítky kanadského bodování se většinou netrejduje.

Ale zas se budu opakovat, trejd Plekyho třeba ano, pokud by byla zajímavá protihodnota, ale musí tam být centr! DD třeba zase včera ukázal, že to je done hráč... A jeho s jeho oblíbeností u koučů, no ani nechce domýšlet.
 
06.02.2016 23:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Kdyžtak PM...
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, ale jinými slovy jsi to de facto řekl, že nevidíš důvod, proč by si ho někdo bral a dal nám za něj nějakou solidní protihodnotu... A vůbec to nevztahuju na výkon v tomhle zápase, o to mi vůbec nejde. A to, že by jeho výkon souvisel s počtem skautů na zápase, je podle mě už totální nesmysl po tom, co mi kdysi řekl... Jeho hodnotu přece nebude dělat jeden zápas, to snad žádný GM nemůže myslet vážně, ne?
 
06.02.2016 23:34 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Neřekl jsem, že je to nesmysl...ale že v současné formě, z ohledem na tradiční PO výkony a hlavně na smlouvu na příští rok (hlavní faktor) si nemyslím, že by se o něj teď týmy přetahovaly. Což si myslím pořád nehledě na jedno skvělé utkání...

Zahrál supr, bez debat. Podle mě měl zvýšenou motivaci. Hráč ví na jaký zápas, kolik je skautů. Nakopne ho to...myslím, že je jasný, kam tím narážím :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak teď mě nepřestáváš udivovat... Když píšu, že Pleky je jedním z hráčů, kteří nějakou hodnotu mají a jeho trejd bych očekával, napíšeš mi v podstatě, že je to nesmysl. A teď tu zase píšeš něco o tom, že se něco proslýchá a nejde o překvapení, že se takhle ukázal... Řekni mi tedy, jak tomu mám rozumět...?
 
Avatartak dva body doma, po tom zacatku jsem ani nemyslel ze je mit budem
 
Avatartak to vypada na Plekyho vecer
 
Avatartak to vypada na Plekyho vecer
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobrý smajlik Hrajeme perfektně, což jsme tedy hráli ve spoustě zápasů, které jsme prohráli, ale padá nám to tam, odráží se to k nám a skvěle chytá golman. Jak jednoduché :D
 
06.02.2016 21:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Co říkám :D Snad si zvedá hodnotu a MB něco vymyslí při TD nebo v létě..
 
AvatarReakce na příspěvek:Hmmm, tak uvidíme, co na nás chystají.
 
06.02.2016 21:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Kouknu a vidím, dnes je jak vyměněný...:) Navíc se proslýchají určité věci... Podle mě nejde o náhodu, proto jsem neskrýval velké překvapení, když na podzim dva roky prodloužení...
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik dobře uvažuješ.
Začali jsme pomalu, ale PPG nás nastartoval a zatím je to fajn, ale ty jejich protiútoky vždy smrdí. A oni mají hráče, pro které není střílení branek žádný problém. Larry super práce, sám si ten gol připravil už u naší brány. Tak pome.
 
06.02.2016 20:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPress box plný skautů (tolik jich snad v Bell Centre letos ještě nebylo). A Pleky odehrál snad nejlepší třetinu za poslední měsíc....coincidence? :)
 
Avatarboze muj to je zacatek
 
AvatarUff, rozjetý Edmonton, na který neumíme... Bod bude zázrak.
 
05.02.2016 21:55 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Report: Guy Carbonneau met with Habs management for several hours.

smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik

http://www.habseyesontheprize.com/2016/2/5/10922858/report-guy-carbonneau-met-with-habs-management-for-several-hours-therrien-fired-bergevin
 
AvatarReakce na příspěvek:To je to důležité, jsme tady všichni fans Habs, ale snad jsme objektivní a ne debílci z hokejfora. Core týmu je stejné a takový výsledkový propad nemůže být tím, že se všichni zhoršili ve hraní hokeje. Psychika dělá přesně těch 80-90 procent, jak tvrdí Theo. Jde to vidět i na rozhovorech, jde to vidět na těch hráčích, jak se chovají na ledě. I ten Markov přece nezestárnul tolik, aby dělal takové chyby. Ne, že by je dříve nedělal, ale na tak fatální. Do toho obrovský tlak taky nepřidá.
Carey nás nezachrání, ale již jsme tady několikrát řešili, že to není "jen" golman. Od práce v kabině počínaje, po práci s holí, sebevědomí a samozřejmě samotné chytání.

Trejd Plekyho je ošemetný. Dejme tomu, že půjde pryč. Pokud ovšem za něj nedostaneme mladého solidního centra, který má dobré vyhlídky, tak je to nesmysl. A když ne tak co pak? To půjdeme na centru s Chuckem, DD a Ellerem? Chucky na to má, když ani teď nedostává šanci... DD no comment a Larry bohužel není hráč do top 6. Cenu na trhu Pleky určitě má, pokud se sezona bude dále vyvíjet jako doposud, tak při TDL můžeme být prodávající a při troše šikovnosti někoho udat, ale Plekyho doufáma ne. Hodně kumštu by to chtělo na to udat rusáky nebo DD, ale už jsme při TDL viděli i šílenější trejdy. Já si spíš myslím, že zájem bude třeba o dobře podepsaného a solidního Gilberta, například.

Jinak souhlasím s Theem. I já zazlívám MB neaktivitu, ale na druhou stranu co má dělat, koho trejdovat a za koho? Core, které by mělo na trhu velkou cenu, měnit nechceme a veteráni se mění až při TDL. A jak říkám, tam už to bude chtít "jen" šikovnost. Na druhou stranu GM Pens udělal letos dva peckovní trejdy, když získlal Daleyho a Hagelina...

Tato sezona je v háji, namlouvat si, že ztrácíme "jen" tři pět nebo kolik bodů, je mylná. Týmy bojující o PO teď šlapou a s naší formou... Bude to těžký zbytek roku, ale draft bude silný a kdyby se na nás usmálo štěstí v loterii... Wow, to by bylo super.

Carey a jeho koleno, to je kauza. Nevidíme do toho, nejsme doktoři, ale určitě je pointless, aby letos nastupoval, když by nebyl fit.

O víkendu máme super časy zápasů, tak by Habs nám, fans z Evropy, mohli udělat alespon trochu radost.
 
AvatarReakce na příspěvek:samozřejmě musíme hodně rychle zabratsmajlik
 
AvatarLituji toho, že jsem to nevypnul po dvou třetinách. Třetí třetina byla z naší strany taková, jako je v téhle sezoně většina třetích třetin. Tohle fakt není normální. Tentokrát jsem zápas sledoval na nova sport a komentátor prý že to vypadá, že se houpe židlička pod MT. Ta židlička se ale dávno měla přestat houpat a měl na ní sedět někdo jiný. Otázka je jestli to tak vůbec bude. Myslím, že s přístupem Bergevina se toho jen tak nedočkáme. Kdyby ano, kdo ví jestli to pomůže. Takhle už do dál fakt nejde a pokud nechceme zažít hodně podobné fiasko jako v sezoně 2011/2012, tak musím hodně rychle zabrat. Therrien ven!
 
04.02.2016 16:31 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Ano ty poslední dvě prohry po přestávce all stars nás stály ztrátu dalších dvou bodů na divokou kartu, před přestávkou to byly opravdu ty tři.
 
04.02.2016 16:31 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Ano ty poslední dvě prohry po přestávce all stars nás stály ztrátu dalších dvou bodů na divokou kartu, před přestávkou to byly opravdu ty tři.
 
04.02.2016 15:37 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro: Souhlasí MT musí jít, prostě tohle ustát nemůže...navíc jak MB řekl, že jej podrží, tak on ví, že má svoje jisté. Plat na konto přichází a čus. Navíc MB to vzal celé na sebe, takže teď se opravdu dostává pod tlak i on (jaký kontrast když pár měsíců zpět hodnocený jako top 3 GM v lize). Ale já bych jej podržel a být Molsonem řešil "zatím" jen trenéra!

Naprosto souhlasím s přesilovkou. Ta se měla v létě řešit, místo dlouholetého podpisu MT, měla přijít někdo kdo konečně by nahradil Gerard Gallanta, ptž od jeho odchodu PP je hrůzná, při potenciálu jaký jsou tady hráči.

S Plekym to ale bohužel při 6 mega, ale takhle nevidím. Co myslíš, že by za něj MB dostal? Já si dovolím tvrdit, že moc ne...(nebo jinak) pokud k němu nepřidá první druhou kole, tak nedostane hráče, který by aspoň trochu řešil náš problém..

Williamse je jasný případ toho, jak žádaní hráči většinou NEjdou hrát do Kanady a radši vemou daleko méně v USA...To je bohužel smutná realita, která ukazuje i postavení kanadských týmů letos v tabulce..:(
 
AvatarTheo33: Ano, psychika v tomhle případě hraje asi tu největší roli, protože nemůžu věřit tomu, že během necelých 2 měsíců by najednou všichni zapomněli hrát hokej...smajlik. V tomhle by Price určitou nápravu přinesl, to uznávám, ale dle mého by to v současné situaci nebylo až tak velké, aby to mužstvo zmátořilo natolik, že by se dostalo do PO. Víme přece dlouho, že nás léta trápí koncovka a přesilovky - zpočátku to vypadalo až moc ideálně a góly nám tam padaly až podezřele lehce. Bylo víceméně jasné, že to takhle nepůjde pořád, spíš to byla taková abnormalita. Takže když tohle období pominu, problém s koncovkou máme strašně dlouho a nikdo to neřeší! Ano, říkal jsi, že v létě se Bergevin snažil o Beleskeyho, o Williamse, nicméně skutek utek a ve finále je úplně jedno, že ta snaha tam byla - nemáme nic! A jak moc palčivá je to otázka, to přece Bergevin názorně viděl v posledním PO, tak nechápu, proč do toho nešel s větší mírou rizika...? Tenhle problém se prostě bez radikálního zásahu jinak nevyřeší, z mladých těžko svého střelce vychováme, když ho Therrien hned v počátku totálně "zabije"! A to je vlastně další trn v patě - mužstvu už nic nového nedá, určité výsledky s ním dosáhl, ale teď je čas vypadnout, protože u něj tohle všechno začalo - to mi nikdo nevymluví!
Otázka Pleky - já i přesto si myslím, že on svoji hodnotu na trhu má a to celkem solidní. Ne směrem k PO, to je jasný, ale kdo by ho chtěl na delší dobu, tak získá, dle mého, nadprůměrného "two-way" centra do druhé lajny - a takových zase tolik není. A myslím, že trade deadline není jen o posilování do PO, je tam příležitost "ukrást" hráče z tápajícího mužstva, které jde hlavně po draftech...
 
AvatarReakce na příspěvek:A ještě jedna poznámka - my bohužel nejsme 3 body za osmičkou, my jich ztrácíme 5 a to máme suverénně nejvíc odehraných zápasů... A to je malinko rozdíl...
 
04.02.2016 14:10 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Musím tím dát za pravdu. Ano, zkusit Prusta a sestavit čtvrtou lajnu rozbíječů, která tam bude soupeře řezat není úplně od věci...Tady souhlasím, že MB je nepochopitelně pasivní, protože tohle zkusit smysl by mělo..
 
04.02.2016 13:24 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro ano, Carey ty góly za ně nedá, to souhlasím:) Na druhou stranu prostě nejde vyndat se nepozastavit nad psychikou týmu, která v tom má teď 80-90% zavinění. Prostě s Pricem vzadu (nejen, že líp bráníš, nejen že máš sebevědomí, ty i těch gólů dáš víc). Prostě ten tým se vůbec nevěří...Galchenyuka pořád cpou na křídlo - sračka, Pacioretty (jediný střelec v týmu ač nemá hrozné stats, tak se dusí tím, že je první rok kapitán a je tu největší krize na roky dozadu), Pleky...? Ok dejme stranou, že ho máme rádi...Kolik Pleky dal letos branek, kolik z nich bylo do prázdné branky a kolik z nich bylo v posledních 35 utkáních? Total bída! Pak máme odpověď na řadu otázek. Kdo by teď bral hráče na PO, který v PO NIKDY nehrál prim, a který v příštím roce bude mít šest mega 6! a caphit, kvůli kanadskému dolaru nebude vůbec dobrý. Já jsem přesvědčen, že těch zájemců by bylo hooodně málo..a když nějací, tak protihodnota by nebyla nic moc.

DD, Jemelin...to se nemusíme snad bavit :) za ně nikdo nedá snad ani šesté kolo :D

A chcete snad vyměnit Galchenyuka, Subbana, Priceho, Gallaghera nebo Maxe? (Záleží na nabídce, ale ta prostě nebude tak lákavá) Já bych do toho zatím nešel..

Jsem přesvědčen, že ten tým s Pricem vzadu PO by dal ve velice dobré pozici. Na druhou stranu uznávám, že i s Pricem nejsme contender na cup a pokud neseženeme ELITNÍHO útočníka (centr nebo pravé křídlo), tak jím ani nebudeme. Ale to všichni (někteří frankofonní hysterici i ty ostatní) vědí kupu let :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Víte někdo, proč Price není už měsíc po operaci? Na co se čeká, jestli se uzdraví? Když vidím, jak pajdá, tak těžko.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale v pořádku, ale PRICE za nás nebude střílet i góly, že ne...? To se mám konejšit tím, že být Carey v pořádku, budeme bez problémů v PO, ale bohužel tomu tak není, tak holt máme smůlu? To by bylo snad ještě horší zjištění, kterému ani věřit nechci! Ano, bezesporu je Price tím rozdílovým faktorem, který nám přináší spoustu bodů navíc, ale nelze přece jednoznačně říct, že v téhle situaci bychom s ním v pohodě byli v osmičce... Těch problémů je tam mnohem víc a nikdo na ně delší dobu nereaguje - a to není rozhodně hysterie, to jsou normální fakta, o kterých se dlouhodobě ví. Stejně jako se ví, že fanoušci Habs byli, jsou a budou nároční a ta atmosféra v samotném Montrealu je také známou věcí - vím to dobře od kamarádky, co tam už řádnou dobu žije...
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, Therrien je palice, která si chce předělat hráče k obrazu svému, ne přizpůsobit systém typu hráčů, které má k dispozici. Pak tedy nechápu, proč si ty hráče nevybírá lépe...? I když na druhé straně, útočníků do třetí a čtvrté lajny máme hafo, ryze ofenzivních typů naopak jako šafránu. O nějakém střelci ani nemluvě!
S Tinordim také souhlas, taktéž jsem ho u nás viděl jako budoucí defenzivní pilíř, jenom to chtělo čas, který u nás, jako ostatně spousta jiných, nedostal...
 
04.02.2016 10:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jediná odpověď je to video... TOHLE JE SEZONA BEZ Carey Priceho, Tohle je sezona bez nejlepšího brankáře ligy, tohle je sezona bez MVP? Did you hear me over there? Uff, případný BIG trade v takové situaci může nadělat i hodně špatného do let příštích (V montrealu už to zažili nesčetněkrát)!

Za rok života v nejhokejovější zemi světa a několik návštěv "Meky hokeje", můžu říct jediné....Habs mají sice nejvíc "passions" fandy, ale také nejvíc "hysteric", co v hokejovém prostředí jsem poznal.

Od 93 roku nevyhráli Cup, zajisté největší váha padá na hlavu chybným rozhodnutím předcházejících manažerů! To bez debat! Ale trochu i celá ta atmosféra v tom městě, když se nedaří (ale i od Habs fanoušků až z Moskvy, Mírových Budějek :D po celou Severní Ameriku, která je posetá fanoušky Habs {prosím o nutný nadhled nad tímto příkladem}) na tom má svůj díl viny.

Tohle je NHL v 21. století...ne 60 léta za Toe Blakea 70léta za Scotty Bowmana!

 
04.02.2016 10:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jediná odpověď je to video... TOHLE JE SEZONA BEZ Carey Priceho, Tohle je sezona bez nejlepšího brankáře ligy, tohle je sezona bez MVP? Did you hear me over there? Uff, případný BIG trade v takové situaci může nadělat i hodně špatného do let příštích (V montrealu už to zažili nesčetněkrát)!

Za rok života v nejhokejovější zemi světa a několik návštěv "Meky hokeje", můžu říct jediné....Habs mají sice nejvíc "passions" fandy, ale také nejvíc "hysteric", co v hokejovém prostředí jsem poznal.

Od 93 roku nevyhráli Cup, zajisté největší váha padá na hlavu chybným rozhodnutím předcházejících manažerů! To bez debat! Ale trochu i celá ta atmosféra v tom městě, když se nedaří (ale i od Habs fanoušků až z Moskvy, Mírových Budějek :D po celou Severní Ameriku, která je posetá fanoušky Habs {prosím o nutný nadhled nad tímto příkladem}) na tom má svůj díl viny.

Tohle je NHL v 21. století...ne 60 léta za Toe Blakea 70léta za Scotty Bowmana!

 
04.02.2016 09:35 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
A to, že to na začátku sezony šlo bylo o tom, že to byla na chvíli výborná taktika. Ale pak se ukázalo, že naše dle MT bohužel jediná na celou sezonu. Proto on furt tak prohazoval ty hráče v útoku bo i on věděl, že to soupeři časem prokouknou. A prokoukli a naše reakce na to? No zkusíme začít prohazovat obránce.
A ty přesilovky? Hrajem takovej hokej, že prostě u těch přesilovek už ten tlak nejde zesílit bo to už hrajem při pět na pět, dokud nedojdou síly.
 
04.02.2016 09:29 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Celý problém je že opravdu nemáme obránce. Obránce jako obránce, ne falešná křídla nebo falešné centry do útoku.
Vedeme 2:0 a my máme znovu na hrotu útoku dva obránce, místo abychom to na chvíli zavřeli a odpočinuli. Furt do toho bušíme a soupeřům pak stačí čekat až se unavíme a přijdou chyby. Proto sem maximálně nasranej na MB za toho Tinordiho - udělat z něho defenzívní štít, centimentry a kila před bránou.
Ne, ty woe on ho bude nutit hrát offensivně ikdyž je jasně vidět, že to v hlavě nemá. Viz ty jeho chyby.
MT neumí využívat potencionál hráčů, on prostě na každém chce, aby hrál přesně po jeho. To jak odrovnal Semina, Sekáče, Tinordiho .........
Třeba letos Semin, když v té naprosto hluché lajně, jediný dokázal chvíli podržet puk. Jenže MT rozkaz zněl, ty budeš bránit a oni budou kombinovat. Ty woe kombinovat. Ty dva měli dost co dělat, aby se udrželi na nohou a kombinovat.
 
04.02.2016 09:19 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Mně strašně sere, že nikdo nic nedělá a nechaj nás jen takhle pomalu chcípat. Tři body za divokou kartou přece není problém ve třiceti zápasech dohnat.
To šetří prachy nebo si opravdu neví rady?
Chce to nějaký impuls, ale my nic nezkusíme. Prust z waiveru a čtvrtá lajna Scott, Prust, Mitchel- to by byl impuls.
Tři řady trpaslíků a pak najednou změna tempa hry, vysocí zabijáci, rozbíječi. Na pár minut v zápase by to Prustovo rameno vydrželo.




 
04.02.2016 09:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNEBUDU se vyjadřovat k výsledkům...k těm vím své a řekl jsem toho dost.

ALE mrkněte http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/seemingly-no-light-at-end-of-tunnel-for-canadiens/?row=3&row_id=1617477 2:45....ten kluk není aní z 50% ready. Podle mě tam není jiné východisku než operace a téměř dost malá šance, že stihne SVĚTOVÝ POHÁR. To je oč tu beží...ne , jestli bude zachraňovat naší sezonu - to je úplná blbost! Dyť je vidět, že to koleno je prostě v prdeli. Mr. Kreider ooooh Mr. Kreider...
 
04.02.2016 08:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže po Columbuse sme dosiahli nové minimum, prehrali sme aj so Sabres. Kto bude ďalší? Paráda len tak ďalej a MB žiadne strachy "tím sa z toho dostane sám". smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Trapas, navíc opět proti takového soupeři, jsem rád, že streamy zpětně už nefungují a nemusím se u toho trápitsmajlik Já se jen modlím, aby netlačili Price do branky, když nebude zcela zdráv a nepokusili se tak ještě sezónu zachránit. Je neuvěřitelné, jak jeden hráč změní mentalitu celého týmu, každopádně bez něj jsme v pr a rozhodně nemůžeme čekat, že se to změní. Buffalo doma musí být povinností, teď nás smázne Edmonton s mladíky a budeme mít 6 domácích proher v řaděsmajlik
 
04.02.2016 07:56 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Ale uz to trva Kurva dlouho
 
04.02.2016 07:55 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTen tým je na dně :-( Začalo to tak krásně.... tam se muselo něco stát....skoro ze dne na den se z vyhrávací mašiny stane prohrávající...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak co, ještě tu někdo má růžové brýle...? Nejsme schopni porazit nikoho - s kým jiným chceme sbírat body než s týmy, jako jsou Buffalo nebo Columbus??? Góly se prostě do konce sezóny střílet nenaučíme, přesilovky to samé (i když dneska jedna vyšla), k tomu můžeme připočítat vždy hromadu nabídnutých brejků atd. atd. To bych se pořád opakoval dokola - každý to vidí, jen Bergevin s Therrienem zřejmě žijí ve svém světě a donekonečna budou tvrdit, že je vlastně vše v pořádku a musí se to zlomit smajlik. Price se do brány nevrátí a pokud ano, tak ne zcela fit, což by byla ještě horší varianta - a bez něj se můžeme jít s výše uvedenou hrou jít akorát tak někam klouzat na rybník. Jsme fakt momentálně totální tragédi!
 
AvatarReakce na příspěvek:Zápas jsem viděl a opět stará písnička - hra vůbec ne špatná, nicméně koncovka a hlavně úplně šílené přesilovky byly tím rozdílovým prvkem. Víc k tomu asi není potřeba...
 
AvatarZápas jsem neviděl, ale vcelku očekávaná prohra. Teď přichází 5 zápasů, ve kterých musíme urvat 8 bodů, jinak je na čase opravdu sezónu zabalit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Fajn, tady bych možná i souhlasil, ale to jeho zdraví si ve Vancouveru zrovna nespravil... I když impuls by to byl. To ale Bergevin neudělá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já pořád věřím v zázrak v podobě Price. Ovšem pokud by se měl jeho návrat uspěchat, tak to ať raději sezónu odpískáme a vše se připraví na novou. Pokud bude ok, tak bychom mohli divokou kartu urvat...
 
02.02.2016 18:27 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Pro začátek- Prust je teď na waiver listině. Toho zná, toho by se nemusel bát. A ty prachy mu dal taky on.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hmm, já prostě takový optimista nejsem a to hlavně z toho důvodu, že se absolutně nic neděje a spoléhá se tak nějak na to, že se to vyřeší samo - což se samozřejmě nestane...
 
02.02.2016 15:33 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Jsme tři body za divokou kartou, do konce je ještě 30 zápasů.
Věřím že se ještě vrátí Carey a doufám, že se MB probudí, zahraje si nějakýho manažera naživo a nějakýho toho Hagelina ještě uloví.
Alespoň přes první kolo PO bychom přelézt měli.
A po sezóně teprv nastane pořádná čistka.
 
AvatarReakce na příspěvek:Chceš tím příspěvkem naznačit, že ty po tom všem, co se u nás (ne)děje, věříš v zázrak a postup do PO...? Já ne a v tom případě jsem pro čistku!
 
02.02.2016 09:08 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Ty jo, koukám, že my máme stažený kalhoty deset kiláků před brodem. Celý ty tři další měsíce nám bude foukat na holou prdel.
 
02.02.2016 08:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJa si myslím, že tímu, ktorý v predošlých rokoch bojoval v play-off, jednoducho došla šťava. Pevné jadro tímu zostalo nezmenené, hráči si jednoducho zvykli na systém a teraz sa prejavila stagnácia. Nie je to vinou len trénera, ale svoj podiel na tom má, pretože nedokázal priniesť nič nové resp. inovatívne do hry Habs. Samozrejme vinu má z časti aj manažment, ktorý aj napriek menším úspechom nedokázal zase priviesť tak očakávaného elitného forwarda. A útok je práve miesto kde Montreal potrebuje posilniť. No a v neposlednom rade je vina aj na hráčoch samotných, nakoľko určitý jednotlivci neodovzdávajú na ľade to čo by mali. A ak časť tímu nemaká naplno, tak ten tím proste nemá šancu uspieť. Ja to vidím asi tak, že tento ročník už nejako dobojovať, počas TD sa zbaviť nepotrebných článkov tímu, dať šancu mladým (keď si ich MB tak chráni a cení), chytiť dobrý výber na drafte a zo všetkého najdôležitejšie trochu prepracovať štýl a systém hry Canadiens (hlavne presilovky). Myslím si, že MT je už trénerom dosť dlho aby pochopil, čo treba zmeniť a ako to dosiahnuť. Motivácia, disciplína a individuálny prístup to je to čo teraz chýba Montrealu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi se musíme postavit realitě čelem a uvědomit si, že ASG a WC byly naše letošní vrcholy sezony ještě spolu s prvními devíti zápasy sezony...
 
AvatarTak aspoň na ASG jsme neudělali ostudu - Subban ukázal, že to s hokejkou umí a ten první nájezd byl povedený. Ten druhý byla sranda, no...smajlik. No a v tvrdosti střely byl tuším celkově třetí za jasným Weberem a Stamkosem a jen tihle tři se dostali přes 100 mph...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 17.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík