Canadiens porazili Toronto 2:1

30.10.2016, 07:47 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal zvítězil posedmé v řadě, a tak ani není divu, že vládne Atlantické divizi s pětibodovým náskokem. Obránce Shea Weber dal už svůj čtvrtý gól v novém působišti, navíc byl vítězný. Toronto venku prohrálo už páté utkání za sebou.

Branky a nahrávky: 27. Galchenyuk (Radulov, Beaulieu), 48. Weber (Radulov, Galchenyuk) - 45. Kadri (Nylander, Gardiner).

C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 37 zákroků, úspěšnost 97,4 %
F. Andersen (TOR) - odchytal 57:46 minut, 29 zákroků, úspěšnost 93,6 %

1. hvězda utkání - Carey Price (MTL)
2. hvězda utkání - Alex Galchenyuk (MTL)
3. hvězda utkání - Shea Weber (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, něco se bude dít určitě. Moc podpisů na léto nepřipadá, z těch opravdu důležitých vlastně jen Chucky a Radu, ale vše má návaznost, Carymu končí na přes rok kontrakt, správně si načal problematiku centrů, beci.... no je toho víc než dost, ale to je asi v každém týmu.
 
03.11.2016 17:50 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já vím, ale není to jediný článek co jsem na to téma zachytil - samozřejmě, že je dost možné,že to ostatní servery jen převypráví a vydávají za nový rumour.

Ono po sezone se to u nas bude muset trochu hejbat
MT snad neni tak blbej po tech řečech,ze mu jde o dobro týmu u Subbana tak aby nekomu daval smlouvu za zasluhy. Markov podle me ukonci karieru nebo si bouchne rok dva v rusku.

Obrance sezeneme uz letos, nekdo se zrani a my tam vazne nemame koho strcit - i kdyby vzal nekoho jako Gonchara = Beuchemin, Oduya ale dost mozna az v prubehu sezony nebo pred PO

Co je vaznejsi otazka a to pozice centra
je to analyza hodne dopredu ale tezko se tomu vyhnem

Deharnais pristi rok doufam neprodlouzi= konec
Plekanec je momentalne zralej na buyout a i pokud se zlepsi rohodne uz by mel jit do 3 lajny
Danault ctvrta

no a ted je otazka zda potrebujeme 1ho nebo 2heho centra zbyva nam Galchenyuk
osobne si myslim ze na prvni lajnu má, ale ukaze se letos, místo pod stropem bude dost slusne na to aby k nam prisel nekdo s platem kolem 6M - pocitano i s tim ze Radulov zustane za stejny peniz.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdoví, co z toho bude. My jsme v každé spekulaci, takže bych tomu až takovou pozornost nevěnoval, ale jeden nikdy neví. Já bych byl jen pro, kdyby se dal vyměnit někdo jako Markov, Jemelin, Desharnais tak jsem jen pro smajlik
Posilu na beku potřebujeme, protože oba rusáci rozhodně nejsou tak dobří jako zbytek naší obrany a v PO či později v základní části, až se nebude tak dařit, to ještě hodně uvidíme a pocítíme.

Barberia bych taky viděl na ledě mnohem raději než Markova či Jemelina, mě se loni moc líbil.

U Markova pevně doufám, že půjde sentiment stranou a další smlouvu už od nás nedostane.

Fowler nebo Trouba by se mi líbili, komu ne, ale ti budou drazí. Oduya nebo Beauchemin nejsou řešení, to je jasné.
 
03.11.2016 02:33 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDneska je to lekce z efektivity, Canucks to na nás sypou jak z kulometu ale Carey zatim držák. Opět skvělý výkon Danault. Pleky bohuzel na lede opet neviditelny.

Jinak už jsem narazil na vícero článků o tom, že Bergevin hledá top 4 pair obrance, Sergachev odeslan a Barberio nepovolán je možná předzvěst. Spekuluje se o Fowlerovi, Troubovi ( ale za něj nemáme co dát) leda toho Sergacheva no a pak tam jsou takové koule u nohy jako Bouchemin a Oduya.
Osobně doufám, že nic takového nepřijde myslím, že to neni nutné ani Barberio není marnej. Možná už ale letos zvoní hrana Markovovi.
 
AvatarNo už bych se na toto téma raději asi nevyjadřoval...

Fun fact o dnešním zápase- loni jsme hráli zápas číslo 10 taky proti Vancouveru (ale venku, letos je to po dlouhé době co já pamatuju, co nejedeme na přelomu října a listopadu na trip po západě Kanady) a jeli jsme tam s tou naší známou rekordní bilancí 9-0-0 a prohráli tam 5:1. Ted máme record 8-0-1 a zase nám stojí v cestě Nucks.

Vancouveru se po slibném začátku silně nedaří a já nevidím důvod, proč by se proti nám měli zvednout. Carey má proti nim skvělý record 6-2-2. Změny v sestavě žádné.
Co je zvláštní, že nemáme nikoho jako healthy scratch nebo jsem to ani nezaznamenal. Na to jak máme farmu daleko, tak je to docela risky...
 
AvatarNedokážu ze své pozice fanouška hoodně daleko od centra dění posoudit, co a jak se kde děje. Proto se ani nehodlám účastnit diskuse na téma "Subban a jeho vliv na kabinu"... Samozřejmě, kdybych měl vycházet z toho, co se kde napsalo, tak bych asi mohl říct, že úplně ten stmelující prvek zrovna PK nebyl...smajlik. A Plekyho narážka v tom zajímavém rozhovoru by tomu taky napovídala. Ale protože neznám pravé pozadí celé situace, omezím se jen na hodnocení kvalit obou beků. A tady si pořád troufnu říct, že Subban je výše! A to i přesto, že Weber zatím hraje velmi dobře (ne famózně nebo tak něco, protože to by musela třeba jeho rozehrávka a pohyb vypadat trochu jinak...) a Subban dle statistik spíše lehký podprůměr (zápasy jsem neviděl, nemohu hodnotit herní projev). A to všechno říkám s tím, že jsem byl loni mezi prvními, kteří Subbanovi vyčítali až moc sobeckou a někdy až samolibou hru...
 
02.11.2016 15:03 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Není třeba vidět do kabiny, jde to jednoduše vysledovat z toho co se děje na ledě při zápasech. Nikdo se tam nepřipojuje k jeho oslavným šaškárnám a když už se něco krátce oslavuje (bo není proč, když se furt prohrává), tak je Subban na okraji kroužku. A Weber byl podle loňských záběrů tam vždy ve středu a u nás znovu.
Pokoušejí se hrát ten samý systém co mi loni - první obranná dvojice hurá do útoku, s tím rozdílem, že Josi to oproti Markovi většinou ubruslí.

Rinne je rozhozený bo je zvyklý na spolehlivého defenzívnějšího Webera a např. Neal se mu i na ledě vyhýbá a hází na PKje dost drsné pohledy.

Co s obráncem který odmítá a ani neumí bránit - už loni jsem nemohl pochopit vaši kritiku Paciorettyho, který byl spolu s (tuším) Andrighettim jako poslední bo naši obránci na čele útoku ztratili puk a Subban pak okamžitě skočil na střídačku bo tušil mínusku a Markov nestačil ani to a skončilo to jak se dalo čekat golem v naší síti.

A na závěr Josi Subban 11 bodů a 12 minusek, Weber 10 bodů a 12 plusek.

A ty čísla jsou i s jejich posledním zápasem, který vyhráli 5:1, ten sem neviděl a jestli tam PK zazářil tak je to jen vyjímka. Měl jen jeden kladný bod a bez přihrávky či golu tak asi zas nic moc.

A četli jste ten článek, kde PKej vypravoval už v Nashvillu jak se těší bo u habs neměl pro sebe dostatek prostoru a příležitostí? To zalezl hodně hluboko do ... a mě už ani jeho nejvěrnější fans nepřesvědší pomlouváním kohokoliv kdo o něm bude mluvit záporně o jeho dobré povaze.....

 
02.11.2016 11:11 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No nic, nepřesvědčím Vás a nepřesvědčím :-)

Myslím si, že těch indicií o Subbanově vlivu je dost on to nikdo na plnou hubu neřekne, ale(rozhovor s Plekym rvačka, Bergevinova prohlášení, tento článek)...možná budou časem střípky přibývat.
Já zkrátka jinak nevidím důvod proč takového hráče měnit. A řeči typu averze trenera k hráči tomu věřím ze všeho nejméně.

Snůška nesmyslú říkate... může být.
Weberův vyšší věk říkáte...může být.

Taky může být i to, (tak to vyhodnotili ti nejpovolanější s nejvíce informacemi)
že Subban skutečně není článek jenž chcete v týmu který chce uspět.
A svým vlivem na ostatní / chováním do takového týmu jaksi nepatří.

Je to tak, zajíci se počítají až po honu, Sheův přínos je prozatím nesporný a řekl bych, že tým působí tak nějak sebevědoměji. Uvidíme jak se budou kariery obou hráčů vyvíjet dál.


 
01.11.2016 22:25 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Téměř do puntíku podepisuji!

Tremblay = bez komentáře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Začnu od konce, ten odkaz je snůška nesmyslů, stačí si přečíst kdo zase blbě kecal (Tremblay) a odkud to vzešlo (Montreal). Čili blbec řekne blbost o někom, kdo je tisíce kilometrů daleko. Nezdá se ti to přitažené za vlasy? Mě ano a taky už jsem četl, že jen ten článek jen výmysl montrealských novin a další periodika to je papouškují.

Nevím co ostatní, ale co říct po devíti zápasech ZČ, asi nic. Zajíci se počítají po honu, čili po sezoně.

Já jsem to už naznačil, dle mého jsou Subban i Weber obrovské přínosy pro tým, ale každý v jiném aspektu hry, protože tak rozdílné výtečné beky jde najít jen těžko. Problém je Websův vyšší věk a kontrakt. Pořád si totiž stojím za tím, že long term jsme ten trejd prohráli. Názor změním leda v případě výhry SC, kde by přesvědčení Bergevina jeho kvalitách bylo na tolik vysoké, že vše vsadil na výhru a long term důsledky pominul. Ale pokud budeme v PO mít delší či kratší PO runy, tak na tom nesejde. To jsme se Subbym měli taky a to už se pak přínos měří těžko.

Přínos v kabině můžeš taky těžko hodnotit, ty tam nejsi a loni bylo touto dobou taky vše perfektní i se Subbym v kabině, na to nezapomínej. Obecně kecy o kabině kdo je nebo není škůdce nemám rád, tam to prostě není jak exaktně hodnotit jak z naší pozice tisíce km daleko, tak ani z pozice novináře žijícího vedle Brossardu. To prostě nejde.
 
01.11.2016 16:28 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJinak off-topic k Subbanovi

Když jsem tady po trejdu jako jediný tvrdil, že jsme se zbavili problému v kabině a dost možná důvodu za minulou zpackanou sezonu // přivedli místo něj do týmu leadership (Webera) tak jsem moc souhlasu nezaznamenal jsem zvědavý co uslyším dnes.

Eventuelně po přečtení tohoto článku.... na to že je odehraných pár zápasů už i Fisher z něj má hlavu v pejru. Neumím si představit, že by jinak kapitán běžel za vedením s tím, že je třeba dle překladu
" Nastolit pořádek v kabině"

http://www.hockeyfeed.com/nhl-news/troubling-news-regarding-p-k-subban
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano souhlas. Typově jiní beci jak říkáš.

Když už o něm mluvíme, tak je mi z toho smutno. Tinordi nehrál vůbec špatně a já ho měl rád. A bylo mu taky pouze 21 let, když hrál ve 2013 play-off proti Ottawě a marný nebyl. Problémem u něj bylo, že jsme my z něj chtěli mít zlého muže, ale na to on neměl povahu a byl tím díky své postavě pouze nucen. Do toho ty jeho skandály a je po kariéře... Fakt škoda.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, popsal jsi to správně - tehdy jsme hledali velkého defenzivně laděného beka. V tom měla být jeho síla. O dřevu píšu pouze ve srovnání se Sergachevem, což je naopak bek laděný ofenzivně a samozřejmě lépe bruslí - takže tady je ten rozdíl patrný.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tinordi sehlal, ale ani my jsme mu nedali zrovna dobré podmínky k růstu. Typově úplně jiný bek a potenciál měl tehda velký. Ve výsledku provar první volby, ale po bitvě je každý generál. A odpověděl sis sám, potřebovali jsme tehdy statného beka. Jako draftové provary bych označil úplně jiné výběry, třeba Leblanca.

U Sergacheva nic takového nečekám, každý ví, že v něm máme diamant. Na draftu jsme jej docela uloupili, jak jsem si v pár článcích přečetl, a už jen ten fakt, že si v 18 zahrál NHL není obvyklý. On je budoucnost naší defenzívy.

O MT máš pravdu, už zazdil hodně hráčů po pár chybách a naopak jeho oblíbencům odpouští až někdy neskutečně. S tím se ale musíme smířit.

 
01.11.2016 00:08 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Tinordi byl dřevo? Tak proč pak tak blbě draftujem - vždyť to byla naše 1. volba - 1. kolo celkově 22. a za ním šel např. Kuznetcov, Coyle či Nelson.
Asi sme tenkrát potřebovali defenzívní výšku a váhu do obrany a pak ho ten náš expert nutil rozehrávat a být na čele útoku.
Co má připravený na Sergacheva to nikdo neví. Mi přijde, že když se MT nezamiluje do někoho na poprvé, tak ten dotyčný má pak hodně těžkou cestu z AHL a spíš ve velkém procentu případů odchází jinam.
 
AvatarReakce na příspěvek:No to si myslím, že nehrozí - Tinordi byl podle Sergacheva dřevo a takhle brzy do NHL nenakoukl. Já doufám, že management vidí, co je ten mladý Rus zač a podle toho se bude chovat... Já to přeřazení do juniorky kvituju - mladík má hrát a ne vysedávat na tribuně!
 
31.10.2016 22:13 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:No mně přišel NHL ready, aby to s ním nedopadlo jako s Tinordim.
 
AvatarSergy zpět v juniorce, za mě fajn. Dle mého se dal využít líp a víc, ale dejme tomu. Čichl k NHL a další sezona s 25 minutami každý zápas mu jen prospěje.
 
AvatarByl to vydřené, Toronto hodně kousalo, ale body jsou doma. Zatím je to opravu tak, že chyby se díky výhrám přehlíží. Co mě u Plekyho zaráží, tak to je jeho pomalost, vždyť on nikoho nepřebruslí když jde do útoku, zatím mi u něj chybí dravost, což je dost překvapující. Nejhorší je jeho plat, brát o 2 mega méně, tak je to ok. Jemelin zatím nehraje špatně, MT bude dělat rošády i zde, ale až se poprvé prohraje...
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas do puntíku.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky moc nechápu, proč když Sergachev nehraje, nepošlou ho zpátky k juniorům... O složení mužstva jsem už psal - jediné, co mi dává smysl, je čtvrtý útok a Gallagher-Galchenyuk-Radulov. Zbytek mi úplně nesedí, hlavně tedy pořád dokola omílaná spolupráce DD s Pacim - Desharnais má vypadnout, povolat Carra nebo Andrighetta, Paci k Plekymu a Danault na centra třetí řady - pak bych byl celkem spokojený! V obraně k Weberovi určitě Beaulieu, Petry s Markovem a Pateryn s Jemelinem - v záloze tedy buď Sergachev nebo Redmond, až se uzdraví.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jednoznačně má s Websem hrát N8. Sergachev asi ještě není ready.
N8 ale bohužel není zrovna oblíbenec MT a po pár chybách šel dolů ve pairingu i s TOI, což je smutně. Jemelin s Websem zatím funguje, ale je to hodně střídavé a nekonzistentní ze strany Jemelina a třeba včera si vybral svůj klasický špatný večer a prostě nestíhal. A hlavně, vyhrává se, takže i na tento problém zatím není tolik vidět, ale nedokážu si Jemelina s Websem představit na 82 zápasů ZČ, kdy nás potkají krize, a už vůbec si ho nedokážu představit v PO tempu, tam on nestíhá ve 3rd pairingu, natož v tom prvním. Prostě je to špatně a na má slova dojde.

Sergy je pořád HS a asi se to jen tak nezmění, když se vyhrává. MT furt mele o tom svojem procesu a jak to je pro něj experience a jak je brzo atd., ale podle mě by ho tam neměli držet, když nehraje. No uvidíme...

Carr byl poslán na farmu, což je pro něj určitě lepší, než sedět na tribuně. Flynner se osvědčil, takže ted opravdu nemá přes koho do sestavy dojít.
 
30.10.2016 15:49 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:No to máš pravdu,to sem nedomyslel - tak půl Sergachev a půl Beaulieu. Ani Beaulieu se mi tam nezdál nijak zvlášť hroznej, Shea v týhle době vydá sám za celou obrannou dvojici a toho by se dalo využít pro mladou budoucnost.

Jinak prej přišel telegram z Nashvillu a že chce zpátky domů a že už bude hodnej. :)
 
30.10.2016 15:10 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Musím s tebou souhlasit, ale zároveň ti oponovat.. ano, Emelin do první lajny podle mě nepatří, ale cpát tam 18 kluka, který byl akorát draftovanej.. Ještě do lajny s Weberem, který má jeden z největších TOI v lize.. Toby ten kluk nezvládal. Hrozně se těším, až se rozkouká a bude stabilním článkem naší obrany, ale na toto je podle mě ještě brzo..
 
30.10.2016 14:31 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Hurá další výhra.
K těm změnám - no, ty v útoku mi tolik nevadí bo jsou celkem logické. Radulov s Galchenyukem po sobě pokukujou (a poplácávaj se při každý příležitosti) už od začátku sezony a když k nim nechá Gallaghera, myslím že to bude fungovat. Paciorettyho s DDčkem spojuje ta tajná alchymie (ta neviditelná, co vidí jen Mtýčko), ale znaj se a taky by to mohlo fungovat. Čtvrtou lajnu nechal a to je moc dobře. Plekanec skončil ve třetí lajně s Byronem a Lehkonenem - no od začátku sezony hrál bídně, zlepšení jen malé, za šest mega, no uvidí se.
Ale ta obrana, naprosto nelogicky Emelin v 1. lajně s Weberem. Weber je brousek sám o sobě tak proč k němu dávat nejtvrdšího a nejpomalejšího (možná po Markovovi) obránce? Jediný co mi napadá, že chce zvýšit jeho cenu, aby se dal konečně vyměnit.
Daleko logičtější (když tam neuspěl Beauliveu) by bylo zkusit tam Sergacheva, když to Weberovi teď tak jde a všechno stíhá sám. Ten toho odbruslí daleko víc než Ečko a dopředu je taky šikovnější. A mělo by to smysl, aby ho Shea učil do budoucna.
Emelin je teda zatím lepší než loni - ten gól, víc střílí, ta nahrávka obloučkem přes hlavy soupeřů na Radulova .... ale na první obranu?

 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík