Spraví si Montreal chuť proti Islanders?

14.12.2013, 20:20 | Preview |  Jaroslav Francek
 

New York Islanders bude dnešním soupeřem Montrealu na svém vlastním ledě v Nassau Coliseum. Islanders jsou předposlední v konferenci a třetí od konce v celé lize. Z posledních dvanácti utkání vyhráli jediné. To jsou holá fakta. Montrealu se taky vůbec nedaří, ale oproti Isles to je slabý odvar. Po nášupu šestí branek od LA Habs své fandy neuklidnili ani proti Flyers, z tamního ledu si odvezli prohru 2:1. Navíc si připomeňme, že Islanders dělali Canadiens vždy problémy. Vzhledem k těmto všem faktům to ani dnes rozhodně nebude jednoduché i přes fakt, že první vzájemný zápas sezony Habs vyhráli 4:2.

Jediné vítězství v poslední době Isles dosáhli na ledě San Jose, ale ani to jim zrovna sebevědomí nezvýšilo. Dnes ovšem vzhlížejí k dvěma novým mužům v sestavě. Prvním je brankář Nabokov, který se vrací po dlouhém zranění. I když byl zdravý, tak sice jistotou neoplýval, ale mladíci Nilsson a Poullin se za dobu jeho nepřítomnosti také nepředvedli. Tím druhým je Ryan Strome, toho času nejproduktivnější hráč AHL. Je tak trochu záhadou, že číslo pět draftu 2011 odbude NHL premiéru až teď, ale i tohle je vizitka, jak kdysi mocný klub pracuje s talenty. Což ovšem neplatí pro Johna Tavarese, jehož vývoj Isles nezničili a on se jim odvděčuje tunami bodů každý rok. Michel Therrien naznačil, že si jej budou jeho svěřenci více hlídat.

U Habs nemá cenu rozpitvávat znovu předešlé výkony. Zkrátka tomu chyběla šťáva. To se dnes pokusí změnit s Carym Pricem za zády. Zítra proti Floridě tedy dostane pravděpodobně šanci Budaj. Další změny v sestavě proběhly při pátečním tréninku a dá se tedy očekávat, že se takhle i nastoupí dnes do zápasu s Whitem a Bouillonem jako zdravými náhradníky.

Gionta – Plekanec – Galchenyuk
Pacioretty – Desharnais – Briere
Gallagher – Eller – Bournival
Parros – Prust – Moen

Zápas začne v jednu hodinu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarMax opět vytasil svůj meč smajlik DD skvělá práce, Carey čisté konto. Z tohoto pohledu paráda, ovšem zápas nic moc. No ale hlavní jsou dva body a ty my teď potřebujem. Týmu to teď dopředu moc nejde, tak snad to bude lepší. Zítra mládím nabitá Florida, bylo by fajn s nimi uhrát B2B výhru.
 
Avatartak aspoň, že takhle....ale výhru nám vychytal Price. A 2 góly z posledních 3 zápasů, to je hodně málo...
 
AvatarReakce na příspěvek:tahle třetina mě taky nebavila, ta předchozí nebyla takhle nudná.
Teď koukám na statistiky...Pleky má dost vysokej ice-time - 15:21. Pro srovnání - jenom o 4 sekundy míň, než má Subby. Ještě by tam Plekymu mohlo něco spadnout, každopádně dneska patří k nejlepším hráčům
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechápu to. Často sice nastupují proti Tavaresovi, ale i tak to je divné proč pořád Moen hraje tak nahoře. Má být ve 4. lajně, kde patří. Jinak je zápas pořádná zívačka, mám co dělat, abych neusnul. Musíme zabrat, ty dva body nutně potřebujem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Moen ten sestavou pendluje nahoru dolu...skoro, jakoby si tahali černýho Petra, respektive černýho Moena, aby se zjistilo, kde bude hrát...
ta přesilovka teď byla děsná...
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě se teda vůbec nelíbí naše působení v útočné třetině, je takové bezzubé. Ale co se mi nelíbí ještě víc je Moen vedle Gallyho a Larryho. Tam má být Bournival...
 
Avatarpokud vydrží po zbytek zápasu tempo z první třetiny, zápas může dopadnout jakkoli...ale aspoň nedá se říct, že by to byla nuda, to vůbec ne smajlik
Plekyho lajna dneska rozjetá, Galchenyuk se mi tam moc líbí. smajlik doufám, že je Therien zase hned nerozháže a pokud, tak Giontu (ale to se nestane).
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě to nebude tak horké a normálně se bude hrát. Nic nenasvědčuje opaku.
 
14.12.2013 21:21 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarKdoví, jestli se vlbec bude hrát. Na východní pobřeží se prý žene obrovská sněhová bouřka. je toho plná CNN
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík