Devils překonáni, dnes Habs čekají Penguins

03.01.2015, 19:00 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Včera v Prudential Centre se odehrál zajímavý zápas mezi Habs a Devils. Hosté hráli celkem pohodový hokej s jasnou poziční převahou, ale Devils také uměli vystrčit své rohy, což ukázal třeba Židlický svými dvěma ranami do tyčky Priceovy branky. Nicméně na víc než na ojedinělé výlety do pásma Habs se domácí nevzmohli. To už byl začátek třetí třetiny a Canadiens vedli 3:0 po dvou prvních gólech v sezoně Bournivala a jedné přesilovkové trefě Paciorettyho. Z nenadání přišel kolaps Jemelina, který poslal do úniku Rydera a ten se moc často tváří v tvář brankáři nemýlí. Snížil na 1:3 a vlil tak trochu života do žil domácích. Po dalším kiksu Jemelina v padesáté čtvrté minutě, který nebyl schopný uhlídat Jágra u mantinelu, se New Jersey dotáhlo na jednu branku a už to začínalo vypadat nebezpečně a to se Habs museli bránit v oslabení na konci třetí třetiny, ale vše ustáli a při power play soupeře výhru zpečetil Tomáš Plekanec. Montreal ta zvítězil popáté v řadě. Výhra 4:2 nad Devils pramenila ze solidního výkonu celého týmu jen Jemelin opět ukázal, že často dělá špatná a fatální rozhodnutí. Výhru číslo 200 si připsal Carey Price v zápase 400, P.K. Subban měl tři brankové nahrávky a Michael Bournival ve svém teprve osmém zápase sezony vstřelil své dva první góly tohoto ročníku. Zajímavé také bylo, že góly Devils obstarali až na českou výjimku bývalí hráči Habs. První bez asistence Ryder, Druhý Camnalleri po přihrávce Gomeze a Jágra.

Dnes budou mít před sebou Habs těžšího soupeře a souseda z tabulky Pittsburgh Penguins. Neoblíbený soupeř už letos Habs jednou v Bell Centre udělil lekci, když si Tučňáci domu vezli výhru 4:0. Tématem číslo jedna je trejd Davida Perrona, kterého Pens do týmu přivedli za první kolo a Klinkhammera. Tento šikovný útočník má zvýšit kvalitu na křídlech útoků Pittsburghu. Pens jsou také tým, stejně jako Devils, který hodně trápí zranění v poslední době. Někteří hráči se sice už vrátili, ale  kouč Johnston stále nemůže počítat s Hornqvistem, Dupuisem, Comeauem, Sillem, Martinem nebo Maattou. V brance bude Marc-Andre Fleury hrající se své životní formě.

Ze zápasu v New Jersey si P.A. Parentau rozhodně neodnese hezkou vzpomínku po tom, co ho nekompromisně srazil Sestito. Pierre už se do zápasu nevrátil a jeho dnešní start není jistý. Otázkou tak bude složení útoku, v případě absence letní posily z Colorada by se jistě dostal znovu do hry Manny Malhotra a někdo z trojice Bourniva/Weise/Andrighetto by putoval do druhého útoku k Tomáši Plekancovi. Nechme se tedy překvapit, zápas začíná opět v jednu hodinu ranní.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, v třetí třetině jsme trcohu polevili, ale ten zápas byl z naší strany hodně útočný, nepamatuju, kdy jsme naposledy hráli vepředu s takovou chutí a lehkostí. Místy jsme si tam dělali, co se nám zlíbilo. Ta čtyřminutovaá přesilovka byla taky moc hezky sehraná, stát v brance někdo jiný než MAF, tak to bez problému proměníme. Moc hezky se mi na ten zápas dívalo.
Ano, první gól diskutabilní a i ostatní calls sudích ne zrovna v jejich prospěch, ale na to já kašlu, taky máme často problém s goalie interference a se sudími. Navíc všichni tady víme, že Pens můžou hrát s polovinou sestavy z farmy a umí na nás, moc pozitivní bilanci s nima nemáme, takže jsem za to moc rád. A můžou být rádi za MAFa, protože nebýt jeho, tak si z toho uděláme střelecký večírek.
 
AvatarReakce na příspěvek:Až takhle jsi to viděl...smajlik? Nehráli jsme vůbec špatně, to je pravda, ale hodně nám pomohl první diskutabilní gól, kdy Gallagher podle mě Fleurymu znemožnil zákrok najetím do něj. Fleury pak pustil celkem lehce Desharnaisovu střelu a tím jsme dostali Penguins z tempa. Hodně důležitý byl třetí gól, Downie to dost podělal, když nechal Gilberta být při současném návratu z trestné. Jemelin mě dneska aspoň trochu potěšil, ta střela neměla chybu!
Price zachytal opět skvěle, ale Fleury mu výborně konkuroval a musím říct, že dneska mu to rozhodčí rozhodně neulehčovali, protože těch najetí do něj a kolem brankoviště tam bylo z naší strany dost...
 
04.01.2015 03:43 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Super hokej, skvělá výhra. Až na konec 1.třetiny jsem hráli výtečně. MONTREAL FOREVER
 
AvatarDámy a pánové, myslím že mám (zatím) svého favorita na zápas ZČ roku, to je PO tempo, všichni na plno, krása. Jen MAF by se na to mohl vykašlat. Ale tak aspon víme, jak se často cítí naši soupeři, když je dovádí k šílenství Carey smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 30.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík