Montreal si přivezl špatnou formu i domů. Podlehl Tampě

03.01.2020, 07:47 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Po úspěšném tažení na západě Kanady přišlo vystřízlivění na jihu USA, kde Canadiens prohráli všechny tři zápasy - s Tampou, s Floridou i s Carolinou. Montreal se po dlouhé době vrátil do domácího Bell Centre kde si mohl dát reparát s Tampou.

Rozhodla hned první třetina. Do vedení šla po 42 sekundách Tampa když Priceho překonal Cirelli. Montreal kontroval o 5 min později brankou Jeffa Petryho. Vítězný gól přišel v čase 8:28, kdy se prosadila hvězda Tampy Nikita Kučerov. V dalším průbehu zápasu žádná branka nepadla, rozhodnuto bylo tady za necelých 9 minut. Golman hostí Andrej Vasilevskij opět čaroval a byl tak po zásluze vyhlášen hvezdou zápasu.

Montreal si připisuje čtvrtou porážku v řadě...

Udály se ale i nějaké hráčské změny. V týmu skončil obránce Mike Riley, který míří do Ottawy.

Do týmu Canadiens míří hned dva hráči! Obránce Marco Scandela (Buffalo, letošní sezóna 3+6 v 31 zápasech) a útočník Andrew Sturtz (na farmě Ottawy, 1+1 ve 14 zápasech).

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTo jsem teda hodně nasranej protože dneska jsme si prostě prohrát nezasloužili. První třetina sice bída, kdy jsme zase měli obranu děravou jako řešeto a přesilovky o ničem, zkrátka naše klasika. Ve druhé třetině jsme měli využit alespoń jednu z těch šancí v oslabení, ovšem nestalo se tak a to se později ukázalo být osudové Lehkonen, který mimochodem odehrál výborný zápas to tam sice došťouchal, ale kdybychom vedli o více než jeden gól, určitě by se nám dýchalo mnohem lépe. Třetí třetina taktéž z naší strany velice koukatelná, Scandella se nejevil vůbec špatně, škoda té jeho tyčky, to by byla premiéra v novém dresu jako hrom. Domi měl dneska dost pech v koncovce, ale jeho lajna makala za všech nejvíc, hlavně Lehkonen opakuji. Bohužel jeden bod v naší situaci vůbec nic neřeší.

Carey byl dnes famózní, i když z toho není plný počet bodů. Snad to pomůže k tomu, aby se tady Parda s Mírou přestali dohadovat.smajlik
 
05.01.2020 01:59 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To ne, Bergevin tomu zabranil Kovalchukem...

Kolvachuk met with the Montreal media a few minutes ago. Notes/Quotes:

He first started off by saying a few words in French: \"Je suis tr?s heureux d\'?tre ici ? Montréal\" (I\'m really happy to be here in Montreal)

Said he\'s very happy to be here to play for an Original Six team.

Said he will have a little present for Brett Kulak tomorrow as he appreciates Kulak giving him #17.

Said he never thought about retiring when he was released by the Kings but doesn\'t know exactly how much longer he\'d like to play in the NHL: \"I just want to play Monday then we\'ll take it from there.\"

\"My goal is to stay here.\"

\"It\'s not about money, I just want to play hockey, it\'s my favourite thing to do.\"

\"I will give everything to this team.\"

\"It was a tough time, but it will make me stronger.\"

\"I trained and skated everyday since my time with the Kings.\"

\"It\'s an opportunity for me to get a fresh start. I\'m here and I\'m excited.\"

\"They can use me on the power play, the team is a little banged up right now, they are a fast team with a lot of young guys.\"

On Thompson: \"He\'s one of the first guys who called me. He\'s one of the leaders here. He told me a lot of good things about the team and the locker room.\"

\"I don\'t want to just sit on the bench and collect my pay check. That\'s not the type of player I am.\"
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi už fakt blbnu ze současných výkonů Habs a také z toho jak se tady s Pardou pořád dohaduješ.smajlik smajlik smajlik
 
04.01.2020 21:44 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak hlavně ho nenasazuje Bergevin, že jo...smajlik?
 
AvatarDnes na Pens s Carym, já to nechápu, je zcela jasně viditelné jak není v pohodě a potřebuje si odpočinout a MB ho stejně nasadí. Prostě dnes měl jít Lindgren.
 
04.01.2020 20:10 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ne, ale při tý marodce je to dost možný. Naštěstí MB si to taky uvědomuje smajlik
 
AvatarNo, tak jen poslední reakce: Ta citace je skutečná a myslím, že nemusíš pořád opakovat, co jsem tehdy napsal - máš to tu. A s tím protiřečením - když Theo napíše, že naprosto souhlasí s tím, co jsem já předtím napsal, tak ty mu na jeho příspěvek odpovíš, že až na MB s ním souhlasíš. Mně si ale předtím napsal, že to přeháním a nesouhlasíš se mnou... Jak to tedy chápat? Buď jsi změnil názor nebo ses špatně vyjádřil...
 
AvatarReakce na příspěvek:Však ano, Theo to napsal přesně, taky jsem s ním ve většině souhlasil a ty jsi poté reagoval na mě že si protiřečím či co a začali jsme tuhle zbytečnou konverzaci, tak nevím o čem se bavíme.
Napsal jsem, že pravidelně býváš ten, kdo hned po Priceovi hodí kamenem po nějaké těsné prohře, ano taky kritizuješ (oprávněně) i naši hru jako takovou, ale zkrátka ta kritika Price mi u tebe přijde poměrně častá, obhajuješ ji jeho platem, což v podstatě máš pravdu, ale tady jsme zpět u toho co tady píše Theo i já o tom jak je špatně, že je náš nejlépe placený hráč golman, ale že to zkrátka ani jinak udělat nešlo, je to někdy průser a možná to i bude v budoucnu ještě větší průser, ale tak to prostě je. A píšu popadesáté, já vím že ho často bráním možná až moc a hystericky, ale jsem tady takový skoro jediný a nemyslím si, že to je zcestné, nebo chci po týmu tolik když chci aby hrál dobře jako tým jako celek a nenechával se nést jen brankářem?
Já mám svou vzpomínku jak si napsal, že Price NIKDY nebude brankář jako býval, to je pro mě odepsání, ty máš svou citaci, já to rozhodně hledat nebudu. A tím bych to asi uzavřel.
Jsem zvědav jak tenhle poslední push Bergevina pomůže v našem přetěžkém boji o PO, Theo psal jak je překvapen ze supportu co tady MB má, no není sám smajlik
 
AvatarParda: Nechci být sprostý a už vůbec ne vůči tobě, ale co to tu meleš za hovadiny??? Já jsem Price odepsal? Já ho pokaždé viním z porážky? Jsi tady poprvé, že jsi ještě nečetl žádný z mých příspěvků nebo co? Tak si nějaké přečti a najdi mi tedy, jak POKAŽDÉ při naší prohře o gól z toho viním Price! Bože! Citaci z loňského roku jsem ti uvedl, jestli jsi z toho pochopil, že jsem ho navždy odepsal, tak sorry, to je bez komentáře...
Jinak ještě jedna věc - nikdy jsem tu nevytahoval statistiky počtu střel, úspěšnosti gólmanů apod. - naopak jsem tu nepočítaně psal, že statistika počtu střel je zavádějící, protože spousta z nich jsou třeba propagační. Proto nechápu, proč tu ty spojuješ počet střel s počtem těžkých zákroků v odkazu na to, že je logické, že gólman s více zákroky musí mít i těch těžších zákroků víc...smajlik.
Theo to napsal naprosto přesně a za tím si plně stojím i já, to je celé.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, i tohle jsem se snažil naznačit a nic smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Za mě taky dobrý pokus, jen ten Lehkonen ti nevyšel, jelikož on na PP nechodí a snad tam ani nikdy dlouhodobě nechodil.
 
AvatarReakce na příspěvek:Už jsem to psal a napíšu to podruhé, tehda jsme se přeli zejména kvůli tvému tvrzení, že Price nebude NIKDY golmanem jako býval. Šlo mi tehdy a jde mi i teď v podstatě o to jedno slovo, které to vystihuje. Nebyla řeč o konzistenci jeho výkonů, výkyvech formy ani ničem dalším, šlo o to že jsi ho v podstatě odepsal. Nevím kolikrát to musím opakovat, já jsem ti oponoval že si to nemyslím a jak si to každý vyloží je věc druhá, pro tebe by asi musel opět vyhrát Harta a Vezinu, mi dal za pravdu třeba loni. Že je nekonzistentní a dělá chyby, které dřív vůbec nedělal je fakt, já se o to s vámi nepřu (všiml sis toho vůbec?), jen mi vadí jak se tady háže každá chyba na něj a naše nemohoucnost v obraně je i jeho chybou a to ty děláš pravidelně, jsi první kdo při zápase prohraném 2:1 poukazuje na Price, to je celé. Nevím jak sleduješ ostatní týmy NHL, tak proto jsem dal příklad, že ne všude to je tak ideální a jen u nás je chybující jednička.

Vasil vs. Price už nemíním dál řešit, to asi nemá cenu, nebo já asi nerozumím tvojí Češtině, nicméně za mě je každá poznámka směrem ke golmanovi při prohře 2:1 kdy jsme měli jasnou převahu dost zcestná, zvlášť u člověka co sleduje hokej tak dlouho. Nebo ještě si neodpustím dotaz, nějak nevidím logiku ve tvých slovech o počtu těžších zákroků, tak když na něj šlo 40 střel a na Price 20? Za to může Carey že jsme byli lepší tým a nebyli schopni dát gól, milion střel, ale žádná pořádná scoring chance a Tampa nehrála nic? Jo tu nahrávku dojebal, ale to na faktu nic nemění. A tenhle zápas byl i ukázkou letošních Habs. Pokud se nemýlím, tak jsem stále mezi týmy mající nejvíc střel na soupeře a zároveň jich docela málo pouštíme, kvalitní tým by tuto statistiku využil a nacházel se na špici ligy, my jsme tam kde jsme. A z toho pak logicky vyplývá, že ani náš golman nemůže mít extra čísla i kdyby sebevíc chtěl. I když dostane jen dva góly z 20 střel, tak mu jde úspěšnost do hajzlu. Dřív to bylo naopak a z toho zase Carey těžil a on je rád pod palbou a v zápřahu. Třeba to je dobře že si ty střely umíme vytvořit a chce to už jen trochu dorůst a hokejově vyspět aby se ze střel doprostřed brány staly vyložené šance a budeme zase na vrcholu, to já nevím, jen podotýkám něco, co si tady třeba ne všichni uvědomují.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tohle zarámovat a nechat každému přečíst! Přesně takhle to vidím a myslím a rozhodně to není žádné nadávání (nebo co...) na Price, jak tu někdo píše... Díky Theo smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:O tom teda dost pochybuji.
 
04.01.2020 09:42 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNaprosto souhlasím s Mírou. Stačí se jen podívat pravdě do očí. Dříve se 70-80% zápasů vyhrávalo kvůli Priceovi. Dnes to procento je výrazně nižší. Nikdo nepíše, že je tragický. Jen není tak dominantní, jak od své superstar potřebuješ. Žadný tým nestojí na gólmanovi jako Habs, tak to je. A proto \"blame\" jde hodně za ním. Obrana není precizní, to víme a vědělo se to. Ale podívejte jaká je obrana Jets (to naše je proti ní hvězdná) a Hellebuyck šel o dva stupně nahoru. Mladí obránci potřebují vyrůst. Jak jsem psal, velmi nadějných je hned několik. Ale Careym jim letos taky příliš popomáhá. Udělá námaz je z toho gól, a za chvíli něco podobného zkusí na Webera. V posledních měsících mi přijde, že jeho koncentrovanost není zdaleka tam, kde by měla být. Stále dokáže vykouzlit neskutečné zákroky. Ale v rozehrávce a zbytečných vyražených pucích není ani z poloviny jako dřív a to je velký problém.

Nepotřebuji se obhajovat, samozřejmě bych byl nejradši, kdyby dál byl gólmanem číslo 1 v NHL, protože pak bychom byli v PO pozicích, bohužel tomu tak není a obhajovat ho, že je je něco jako chudák, že se musí vyrovnat s tím očekáváním kvůli platu je střelba slepými náboji. Každá superhvězda se s tím musí popasovat.

Každopádně takový support tady MB snad nikdy neměl - docela paradox :D Zrovna v den co přivedl pro mnohé nenáviděného Rusa. Ale co, desperate times call for desperate moves a my zkrátka při vymlácené TOP 6 musíme zkusit cokoliv. Na tiskovce OPĚT potvrdil, že nechce obětovat budoucnost (Romanov, Primeau a Caufield budí obří zájem) na úkor rychlé záplaty a za to jsem velmi rád. Očekávání od Kovyho nemám téměř žádná, takže může jen překvapit.
 
04.01.2020 05:45 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJooo a taky by mne zajímalo kdo je v týhle lize momentálně ten výjimečný brankář? Tím byl naposledy právě ten Price na kterýho tady kvůli platu (v té době zaslouženém) nadáváte.
 
04.01.2020 05:41 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPoslední zápas byl teda dle mě po shlédnutí highlights dílem naší špatné koncovky,pac co jsem tam viděl,tak jsme sice stříleli z dobrých pozic ale vždy doprostřed kde stál brankář. Nechápu tu vaší kritiku... S gólem c.1 to bylo hodně těžký....gól c.2 samozřejmě jde za ním. Ale ty woe vyhrávat 1:0 se moc nestává. Price je pořád nadprůměrný brankář,ale jako každej jinej taky potřebuje podporu týmu. Brankář Price určitě není místo kde nás tlačí bota.
 
04.01.2020 02:49 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarBergevin to řekl jasně - je to jeho poslední šance a bude do toho muset dát všechno. Jak tu zaznělo mohl jít do Ruska vydělat ještě pár peněz a na všechno se vybodnout, to že jde touto cestou z něj nedělá takového magora za kterého ho mám. Jinak radši na přesilovce s ním než Lehkonenem smajlik Za mne dobrej pokus! Třeba se stane zázrak jako s Radulovem.
 
AvatarTakže tady je má citace z konce října 2018 (nebylo to před dvěma lety) - pro zajímavost jsem to našel...:
\"Já ho vůbec neodepisuju, říkám, že bude kvalitním gólmanem, ale už ne výjimečným, na jakého jsme si zvykli a za co vlastně taky dostal tak královskou smlouvu - to je můj pocit, když ho nyní sleduji v těch zápasech. A o tom to je.\"
A to se zatím prostě plní, sorry... Výjimečný rozhodně není a nebyl ani tehdy, když v loňské sezóně zabral a v její druhé polovině předváděl někdy až vynikající výkony - pokud má být výjimečný vzhledem ke svému platu a renomé, musí tak chytat drtivou část sezóny, ne jen nějaký časový úsek...
Ty jsi chytlavý na jakoukoli kritickou poznámku na jeho adresu, a proto hned vytáhneš třeba srovnání letošních výkonů Vasilevského a Price, abys mi ukázal, jak já jsem údajně naopak zaměřený proti Priceovi a naběhl jsem si smajlik - já ale nikde nic takového nesrovnával, pouze jsem hodnotil přínos obou gólmanů v našem posledním zápase a to srovnání platí vlastně i pro ten předchozí zápas v Tampě. A už vůbec neházím vinu jen na něj, to zase asi špatně čteš ty nebo to jsi snad pochopil z této věty: \"A zápas s Bolts znovu ukázal, jaký je rozdíl mezi dvěma jedničkami týmů - Vasilevski zařídil výhru hostů hlavně v druhé třetině, kdy je jasně podržel, Price se, de facto, svým způsobem podílel na rozdílovém gólu.\" ? My jsme právě dříve díky takovým výkonům gólmana získávali body v zápasech, kde jsme nebyli herně lepší - nyní nám to samé předvedl Vasilevski a můžeme se jen dohadovat, do jaké míry je to jeho kvalitou nebo nekvalitou naší koncovky... Každopádně tam měl mnohem více těžších zákroků než Price, proto mu já ty zásluhy za body klidně přiznám!
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemyslím si, tehdy jsem se s tebou já hádal de facto kvůli jedné věci a jednomu slovu a to kvůli tvému tvrzení, že Carey už NIKDY nebude špičkový golman jako býval, to bylo před dvěma lety v jeho off sezoně. Což já mohu interpretovat zase po svém že mi dal Carey za pravdu loni od návratu Webera. Do puntíku se tak tvoje tvrzení může vyplnit leda po konci kariéry. Tady říkám Theovi to samé, souhlasím s ním zejména ve tvrzení jak je ta jeho smlouva svým způsobem průser, jak to měl MB těžké atd. taky jasně říkám, že na rozdíl od něj a de facto i od tebe věřím, že se zpět mezi elitu vrátí, čili teď nechápu co tě pobavilo a kde měním názor? Nebo jsi to nečetl do konce? Taky mi tam Theo možná trochu nevědomky dává za pravdu tou větou jak brankářské čísla jsou diskutabilní, to já tady tvrdím léta atd. atd.

A opět si mi potvrdil to co tam Theovi píšu o tom jak to někdy s bráněním Caryho přeháním a jak mi vadí hate za každý gól, když si mi na to naběhl kritikou za zápas s Bolts. Carey to posral tou špatnou nahrávkou, o tom žádná, ale vážně mu dáváš za vinu prohru v zápase že byl horším gólmanem? smajlik My byli herně lepší tým, opět miliarda střel a jeden gól, na to chceš vyhrávat zápas s týmem jako je Tampa? Opakuju, posral to, kdyby to tak blbě nenahrál, tak bychom brali možná aspoň bod, možná ne a Tampa by nás klepla i tak, to nikdo neví, ale při tak nízkém skóre mi přijde nesmyslné házet vinu jen na něj a hlavně jaký je rozdíl mezi Vasilem a Carym letos? Mizivý, začátek sezony měl naprosto tragický, čísla mu jdou nahoru až teď a to je má pořád srovnatelné s Carym, teď ale jde nahoru nejen on, nýbrž celá Tampa a taky před ním nekouzlí pometlo jménem Schenn, Coburn začíná trochu hrát jako člověk po tom co se vrátil po zranění a celkově se celá obrana probrala, protože děsně chybovali všichni včetně Hedmana. A že Vasil hraje proti nám jako bůh není argument proti Carymu ale spíš proti naší ofenzivě, což je stejný případ s Bishopem. Takže ne, rozdíl mezi jedničkami Bolts a Habs já tedy teď moc nevidím.
 
AvatarKovalčuk je dost diskutabilní pokus o něco, co s největší pravděpodobností nepřijde, ale má dvoucestný kontrakt, takže mě to nijak netrápí. Scandella bude asi lepším bekem než Reilly, ale docela mě mrzí, že nedostal tolik šancí, protože špatný nebyl a kdyby víc hrál, věřím, že by snížil ty chybky v defenzívě, které pravda dělal...
Parda: Je zajímavé číst, že s Theem souhlasíš, když vlastně jinými slovy a obšírněji napsal, co jsem já Priceovi psal předtím (a i loni) a ty jsi s tím jednoznačně nesouhlasil...smajlik. No nic, není to podstatné, ale docela mě to pobavilo - já svůj názor neměním, najdi si, co jsem tu psal loni o Priceovi a ne, že bych z toho měl radost, ale splnilo se to téměř do puntíku. Opakuji, že mě to mrzí, ale jinak už to s ním nebude, bohužel...
A zápas s Bolts znovu ukázal, jaký je rozdíl mezi dvěma jedničkami týmů - Vasilevski zařídil výhru hostů hlavně v druhé třetině, kdy je jasně podržel, Price se, de facto, svým způsobem podílel na rozdílovém gólu.
 
AvatarTheo, Amen:)) Jinak Kovalčuk, tak to jsem nečekal ani v nejmenším, asi zkoušíme celkem bláznivé kroky v naší velmi těžké situaci. Zranění nás celkem decimují, Carey má do v podstatě jakékoliv formy hodně daleko a ztrácíme zápasy, i když nehrajeme zase tak špatně... No uvidíme, co se z toho všeho vyvine, ale rozhodně jsem pro setrvání MB.
 
AvatarReakce na příspěvek:Docela šok. Jeden ne zrovna oblíbený Rus si mě u nás získal, u Kovalchuka tomu ale moc nevěřím. Ne že by sám asi nechtěl, tohle on nemá zapotřebí pokud by opravdu nechtěl v NHL ještě něco dokázat, mohl jít do KHL za 3-5 mil., místo toho se bude v 35 letech snažit získat zpět svou reputaci za pár drobných, ale opravdu nevím jak tohle dopadne. Jak si sedne koučem, jak zapadne do týmu takhle na rychlo. No, uvidíme.
 
03.01.2020 18:10 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarPrávě jsme podepsali Ilju Kovalchuka na rok a 2 way contract...
 
AvatarTheo- pobavils tím a do mě, já tě překvapím, snad kromě té na můj vkus větší chvály Bergevina, (hodnocení tradů je jedna věc, výsledky věc druhá a ty on nemá), s tebou souhlasím.

I o Carym máš pravdu, zejména to jaká je chyba mít za hvězdu golmana, byť MB neměl na výběr, tohle podtrhnout a dávat číst všem tě bláznivým fans, kteří by stejně MB peskovali, kdyby ho nepodepsal a Carey teď třeba válel jinde. Ale tak to tady myslím opakujeme dokola x let. Já vím, že to někdy s bráněním Caryho přeháním, pokud to je tvůj jeden z nejvíc oblíbených hráčů Habs, tak můj je nejoblíbenější a vadí mi, když se to na něj sype po každé prohře, i když to jsme zase zpět u jeho platu, je to furt dokola. Jen jsem tím chtěl naznačit, že ne všude to je dokonalé, všechny týmy s jedničkami působící v jedno týmu tak dlouho si tím prošli, gólmani mají výkvy. Výkyvy měl Rinne, Lundqvist, Rask, Bobr má velkou krizi na Floridě, Holtbyho asi vytlačí Samsonov, o Quickovi ani nemluvě, mezi mladými brankáři výkyvy formy dohání i dříve neomylné Vasila, Gibsona a další, zkrátka to není jen tak být jednička v NHL po XY sezon. Ty to víš předpokládám, když je to tvá práce, ale hodně fans zaměřených jen na Habs ne, co je mimo Habs je nezajímá a pak padá zbytečná a nesmyslná kritika.
Taky mi vadí, že má ty výkony nestabilní, nechápu to když před sezonou prohlašoval jak se jeho SC window pomalu zavírá, jak lákal volné hráče atd. Jestli opravdu stárne a ztrácí nebo je za tím něco jiného, nevím, já teda doufám, že ještě rozhodně poslendí slovo neřekl a zase bude zpět mezi elitou.
Taky možná překvapím, ale ač mám na MB výhrady, tak si taky nepřeju jeho odvolání, i když tato sezona nevýjde. Nic by to neřešilo, jen ať si pak sežere ostudu nebo nehynoucí slávu, až jeho plán naplní. Otázka jak velký bude tlak médií a fans v Montrealu až opravdu to PO neuděláme, snad to ustojí a zvítězí zdravý rozum.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak a do mě? Vše co píšeš dává smysl a jsi rozhodně nejdále z nás všech co se celkové informovanosti týče. Je tu ovšem jeden jedinec, který má skoro pokaždé tendenci ti tvé názory vyvracet.smajlik

K zápasu s Bolts se vyjadřovat nebudu, protože jsem ho neviděl, je ovšem velmi smutné zjištění, že PO je fuč po první polovině ZČ.

Carey Nemůže být v pohodě, když mu neustále musí v hlavě běhat myšlenka já jsem ten kdo má největší vliv na výkony celého týmu. Jo chudák, pro jeho nervovou soustavu to musí být sakra velký záhul. Přitom když se člověk podívá na tým za ním jako na každého hráče zvlášť, tak máme velice mladý a schopný tým, jen je třeba zjistit , proč to už druhou sezonu absolutně nefunguje jako celek. Odpověď je za mě celkem jednoznačná, jediné co funguje je hra 5 na 5, na to ostatní se ve většině zápasů nedá dívat. Toto jsou bohužel faktory které dost často zápasy rozhodují. Já to ale jen konstatuji, protože to tady ví asi každý.

Scandella bude pro nás doufám přínosem, není to žádná mega hvězda, ale zkusme ho. Ach švýcarský králi, proč jsi tenkrát podepsal u Preds, co my bychom dnes za tebe dali.smajlik

K těm možnostem na trade o kterých jste se tu bavili, Petry za mě teda ani náhodou, on sice dělá dost chyb, ale to ofenzivy dokáže přispět výborně. No a Cousins s Thompsonem, kdybych si měl vybrat koho obětovat, tak určitě druhého jmenovaného, Cousins má za mě mnohem větší potenciál, ale Thompson je samozřejmě dobrý hráč o tom žádná..

 
03.01.2020 11:25 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:se Price týče, já si tohle uvědomil v minulém zápase když tuším Lindgren předvedl zázračný save. V hlavě mi blesklo, nojo vždyť Price už takové zákroky nemívá a pokud ano tak je to jednou za X zápasů. Dříve bylo opravdu líp. Není to špatný golman, ale míra jeho platu už přesáhla míru jeho výkonu -bohužel. Nicméně není to zas taková koule u nohy abych tvrdil, že kvůli němu nejsme v PO situaci (ani netvrdím že to tvrdíš ty) prostě konstatuji. Skoro každý tým v lize má nějakou tu svou kouli u nohy. Za Bergevina jsem rád, má své mouchy ale klady převažují - Poile k nám asi nepůjde. Osobně se spíš bojím co by přišlo po Bergevinovi- nějaký vyhypovaný výprodej,přestavba, nesmyslné UFA smlouvy apod. jen aby se ukázalo že nové koště dobře Mete.
 
03.01.2020 10:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDefinice obou zápasu s Tampou: „The only place the Canadiens are being outplayed tonight and previous game against Tampa is in goal.“

Naprosto tady souhlasím s Mírou a bodnu do toho vosího hnízda ještě víc!

Jednu věc, co by si nečekal, co si nemůžeš dovolit v situaci Habs, je když velkou řadu nocí je protější brankář lepší než ten tvůj. Pokud postavíš tým kolem brankáře (a léta razím názor, že to je chyba, velká chyba), tak to se prostě nemůže stávat. Bohužel v letošní sezoně se to stává až moc. A nejen letošní. Docela mě udivuje, kde se bere ten názor, že Carey Price je stále elitní brankář v NHL. Ne, Carey Price v posledních sezonách rozhodně do TOP 3 golmanů nepatří a obávám se, že nikdy už patřit nebude.

Ano, Habs nemají kvalitní obranu, je sotva průměrná. Ale POZOR není nejhorší. Bohužel Price letos, prostě není dostatečně dobrý. Nebyl dostatečně dobrý ani před dvěma lety a loni po katastrofálním listopadu to sice srovnal, byl nadprůměrný, ale do úplné elity také scházelo. To je review tří sezon, to je do elity daleko. Prosím tohle není nějaká extrémní kritika Carey Price. Není moc hráčů co oblékli bleu blanc rouge, které bych měl radši. Měl jsem možnost se s ním dvakrát i krátce setkat. (Díky Pleky). Velice sympatický, tichý chlapík. Těžko hledat fanouška Habs, který by ho neměl rád. Tohle je jen střízlivý pohled (ne fandovský) na něj na jeho postavení. Je tu však druhá stránka věci, pokud prostě vsadíš na tuhle kartu, že gólman je tvoje největší star, face of the franchise, nejlépe placený hráč Habs a gólman v historii ligy (a tohle je krok, který jsem MB od začátku vytýkal ač asi neměl na výběr), tak prostě musíš počítat (spoléhat, či aspoň doufat), že v 50-55 ze 60-65 zápasech co nastoupí, tak ten brankář bude ten lepší v duelu brankářů. A já si stojím zatím, že to letos a i 1-2 sezony před tím často není. Uznávám, že čísla jsou u brankářů trochu diskutabilní, ale zas není náhoda, že Carey je tak nízko. Obrana je často na vině, ale nejlépe placený a tak uznávaný brankář prostě nemůže být takhle dole.

Předvede nedorozumění s Metem a pak stejný zápas tohle. https://twitter.com/HeresYourReplay/status/1212910561366880257?s=20 Poslední týdny mi prostě nepřijde 100% koncentrovaný a to si nemůžeme s takovým soupeřem dovolit.

Proto i já velký optimista, který tady od loňska (na rozdíl od většiny) vidí světlo na konci tunelu. Romanov je bezesporu real deal. Fleury je dobrý bek, Brook snad poroste, škoda Juulsen (snad to zdraví se dá konečně dohromady), Harris vypadá dobře. Suzuki je real deal and steal, Poehling (CJ dej mu víc času) už se rozehrává, KK (ano před draftem i teď bych radši Tkachuka), ale snad se se probírá. Caufield i přes slabší turnaj (kouč USA wtf?) bude střelec, Domi je můj kůň, Galy atd. Mám obavy (zranění Galyho podlomilo i mojí víru) že tahle sezona, bude stát Bergevina a jeho tým flek. Jsem zastáncem, že tenhle plán co nastavil před dvěma lety má smysl. A má smysl i s Careym a Weberem (oh captain my captain). Teď i já mám ale obavy, že případná třetí sezona bez PO (se solid Careym a s ne tolika zraněními jsem v něj věřil) už rozpoutá takovou hysterii (už je zas cítit), že Molson povolí a budou už vyhazovy. Až další režim (pokud neudělá šilené trejdy mladých) tak se dočká výsledků. Jak rád se budu mýlit a Molson se ještě kousne. Bohužel Drouin (než se zranil byl náš nej útočník a konečně začal prodávat, co se do něj vkládá), Armia, Gallagher a konec konců i Byron (kvůli oslabením) jsou při naší stále omezené síle až moc velké dlouhodobé ztráty.

Není tajemstvím, že jsem Bergevinův zastánce. Není bezchybný (žádný GM v NHL není, pokud ano, ukažte mi jej prosím). Sweeney, který je podle mě nejlepší GM současnosti, tady blbnul (Backes podpis, zprzněný první draft kdy měl tři picky v top 15). Habs fandím nějakých už 23-24 let. A ač Bergy má svoje mouchy, těžko si vybavuji lepšího GM a mého týmu. Ano, možná není vysoko postavená laťka. Ale všichni ostatní byli horší. Prostě Weber, Domi, Pacioretty trejd jsou všechno jasná vítězství dnes. Řada povedených menších trejdů a těch černých míst zůstává míň a míň (ahoj Karle A.)

Trejdy: Tady souhlasím s Pardou, Scandella trejd nemáme co ztratit. Samozřejmě to není TOP 2 bek. Ale pokud bude znamenat, že Kulak (loňská sezona byla u něj anomálie) bude hrát míň, tak se vůbec zlobit nebudu. Podle mě bude přínosem, letos hrál lépe než loni, ale Buffalo potřebovalo pustit beka, pokud náhodou ne, tak se jej v klidu v létě zbavíme. Win/win situace.

Molson neposlouchej fans co chtějí do roka Halla, Crosbyho a Lafreni?re zároveň. Mr. Molson stay strong!

A do mě :) Go Habs Go!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík