Sestava se začíná rozpadat a na výsledcích se to projevuje.

14.12.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Koivu, Higgins, Laraque, Komisarek, Dandenault, Price. To je současný výčet hráčů, kteří jsou zranění či nemocní. V případě Koivu, Higginse, Komisarka či Priceho se jedná o stabilní členy základního kádru. To se samozřejmě musí na hře Canadiens nějak projevit, zvláště když k tomu připočteme ještě trápící se loňská ofenzivní esa Kovaljov, Plekanec, ale i A.Kosticyn. Vlastně jen těžko v současné době najdeme někoho, komu by to tam vyloženě "padalo". Jediným světlejším momentem může snad jen být Matt D´Agostini, který vletěl do kolotoče NHL famózně, ovšem sám bez pomoci spoluhráčů v útoku nezmůže nic. Teď se mu zranil centr Koivu, což je citelná ztráta. Absence některých hráčů vypadá na delší dobu, týká se to hlavně Dandenaulta (údajně až dva měsíce) a Higginse (několik týdnů) - oba problémy s ramenem.

Po celkem slibných pěti domácích zápasech, kam se zařadil i výborný výkon proti Rangers, přišly dvě prohry, které se zrovna moc nečekaly. Hlavně v případě Tampy, která do té doby prohrála 9 zápasů v řadě, je ztráta domácích bodů téměř ostudná. Klesající trend se projevil i ve včerejším zápase s Washingtonem, který měl navíc páteční zápas v nohou a dalo se předpokládat, že se to na hráčích během utkání projeví. Opak však bylo téměř pravdou, hosté byli po dvě třetiny rozhodně živějším mužstvem a hlavně efektivnějším. Narážím tím na naše přímo tragické přesilovky. Včera jsme měli k dispozici hned osm možností, z toho jednu dokonce čtyřminutovou, ale nedokázali jsme v nich skoro nic! Naše tápání snad nejlépe dokumentuje fakt, že na přesilovku už nastupovala třeba i sestava Begin-Lapierre-Kostopoulos... Carbo evidentně neví, co s tím dělat a hlavně momentálně ani nemá hráče, schopného ostatní svým výkonem strhnout.

To vše dohromady pak dělá obraz hry takovým, jakým byl v utkání s Washingtonem. Solidně zahraná byla z naší strany snad jen třetí třetina, ale těch šancí, co jsme nedokázali proměnit, bylo hrozně moc a samozřejmě se nám to nakonec vymstilo. Bylo to téměř učebnicové naplnění hesla "nedáš - dostaneš" - Kovaljov trefil před poloodkrytou brankou jen konstrukci a takřka z protiútoku jsme inkasovali rozhodující gól, který byl navíc dost nešťastný...

Ale myslím si, že jsme si tenhle výsledek plně zasloužili, s takovou efektivitou se prostě vyhrávat nedá!

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSkoda hlavne toho zapasu s tampou. Takove tymy musime porazet. Washington to uz bylo jine kafe. Ale vysledkove jsme dopadli stejne :-( Bohuzel na tym padla krize. A to vinou jak zraneni tak mizerne formy kovaljova a spol. V podstate neni utok kteremu by to slo nebo nebyl zraneny hrac ktery v nem stabilne nastupuje. To se pak bohuzel moc hrat neda. Nedelal bych z toho velkou vedu, takovy krize prijde na kazdy tym - sezona je dlouha. Verim ze hraci se daji dokupy a pak zase budeme sbirat bodiky. Staci navrat Koiva a Priceho a urcite to kluky nakopne.
 
AvatarTakže tady oficiálně o zraněních: Trenér Montrealu Guy Carbonneau odtajnil veřejnosti dobu pracovní neschopnosti svých zraněných hráčů. Kapitán Saku Koivu bude chybět přibližně dva týdny, s brankářem Carey Pricem nemůžou Habs počítat ještě pár dnů. Chris Higgins se vrátí na led nejdříve za pět týdnů. Na marodce jsou také Mathieu Dandenault a Georges Laraque. Žádné dobré zprávy...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Boston venku, myslím, že budu nít dobrou náladu ... | více
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík