Preview - Buffalo Sabres

14.12.2009, 15:23 | Preview |  Monika Gordíková
 

Vedoucí celek Severovýchodní divize, to je nyní vhodný přívlastek pro Buffalo Sabres. Šavle přijedou do Bell Centre s touhou ukořistit další body. V posledním vzájemném zápasu Sabres na ledě kralovali a vyhráli 6:2.

Buffalo sice v současné době ohrožují sněhové bouře a návaly sněhu, tým ovšem zůstavá nažhavený. Má za sebou tři výhry, a to nad Chicagem, Rangers a Washingtonem. To je jasná vizitka pro Martinovi hochy.

Gólman Ryan Miller vede ligové tabulky brankářů s průměrem 1, 83 gólů na zápas. Právě proto se všude k jeho jménu dodává, že je největší jistotou Sabres.

Buffalo prohrálo sedm z posledních devíti zápasů v Bell Centre.

Montreal balancuje na hraně postupu a nepostupu do play-off. Na záda mu ale dýchá velká spousta dalších klubů, takže každý bod je velmi důležitý. Habs prohráli poslední zápas s Atlantou v prodloužení gólem při vyloučení Metropolita.

Vyzrát na Millera bude pro Canadiens velmi těžké. Tím spíše, že střelecká produktivita Habs není bůhvíjaká. Pravdou zůstává, že Pleky má z posledních pěti duelů hend sedm bodů. V obraně se vede Hamrlíkovi i Bergeronovi, kteří nastřádali devět bodů v posledních čtyřech zápasech.

Sabres nebudou mít k dispozici z osobních důvodů Mikea Griera. Třísla zlobí Nathana Gerbeho. Chris Butler laboruje s kotníkem.

Montreal trápí "trefený" Bergeron a Mara. Podle zámořských médií dostanou fanoušci Habs jeden předčasný dárek. Markov by měl nastoupit k zápasu již tento týden. Všechno ukáže až návštěva lékaře, kam dnes zajde i Gionta.

Jak si montrealští útočníci povedou proti kandidátovi na Vezinovu trofej?

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj Price je teď jasná jednička, Jaro měl smůlu, druhé i třetí fík... U třetího jasný nedůraz obránců, to se prostě nesmí stávat... Bohužel s jednou lajnou vyhrávat asi nebudeme, je to hrozná škoda... NJ tam neočekávám vůbec nic, na ně neumíme, vždy se proti nám vytasí Marťas Brodoruj, takže další 0 se obávám...
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to tak, pořádně nám hraje opravdu jen jedna lajna - myslím tím produktivně, včera to jasně všichni tři předvedli a jsem rád, že starší Kosticyn nachází střeleckou mušku. Jinak, k mému údivu, vůbec nehraje špatně ani mladší Kosticyn a hlavně Metropolit - ten mě ale hrozně nasírá v posledních dvou zápasech úplně zbytečným oplácením a včera třeba hned po buly před očima rozhodčího... Za to se nechává sedět v žácích! Pak jsme šli do tří a dostali rozhodující gól. I když Halák včera nechytal špatně, tak bohužel musím říct, že Price na mě působí jistějším dojmem, Jarovi to tam včera párkrát vypadlo nebo to tam honil po zemi, až to nedohnal a padl z toho gól. V Ottawě se k němu přiklonilo štěstí, včera se spíš odklonilo - názorný příklad byl druhý gól, kdy mu puk projel pod ležícím betonem... Bohužel, proti New Jersey nemůžeme moc doufat v nějaký bod smajlik .
 
AvatarProhravat doma zapasy si nemuzeme dovolit. Navic o gol, to je proste hrozna skoda. Pleky, Cammy a dokonce uz snad i Kostej maji formu, co zbytek utoku ? Nejak se to smrsklo na jednu lajnusmajlik Gomez hraje ? Od nej se ceka silny bodovy prispevek, nicmene jeho produktivita je primo strasna. Snad jak se vrati Gionta tak se ta utocna sila trosku rozprostre, ale nejak tomu neverimsmajlik Kazdopadne GO HABS !!!
 
AvatarAch jo... Místo 4 bodů z posledních 2 utkání máme 1:( Ztrácíme sakra důležitý body ve vyrovnané tabulce... Viděl jsem jen první třetinu, která bylo vyrovnaná, ale podle počtu střen a záznamu tak vypadalo celé utkání... Bohužel u nás se nedokáže prosadit jiná lajna, než Plekyho a to je málo... Už je to takové evergreen, že vždy se daří jen jedné lajna a ta to neutáhne... GOl v oslabení byl laciné, Cammy byl za ním a od naší modré zvolnil, právě v ten moment, kdy měl nejvíc máknout a Pleky se na to vyflákl už od startu... Chce to co nejrychlejší návrat Markova a Gionty... Hlavně doufám, že pak nenapadne Martina dát zase lajnu Gionta - Gomez - Cammy... To by snad už i fanoušci v hale zlinčovali...
 
15.12.2009 07:51 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPo 45 minutách to vypadalo nadějně, ale naše neuvěřitelná schopnost zabít nadějné utkání opět zapracovala. Mám díky tomu pěkně zkurvenou náladu za a)protože hráči jsou placeni za body a ne za sezení na trestné b)spal jsem jen 2 hodiny, což snižuje moji použitelnost o 30-40% umocněnou o pocit marnosti. Skvělě hoši. Mám vás sice rád, ale na Devils se mnou nepočítejte smajlik smajlik
 
AvatarTak díky naší obrovské nedisciplinovanosti (a to v druhém zápase po sobě a znovu úplně zbytečně Metropolit...) jsme nakonec prohráli, byť jsme určitě nebyli horším mužstvem. Okolo Haláka jsme také nedokázali prostor vyčistit, padly z toho dva góly, i když je pravda, že ten druhý v přesilovce. Co je platný, že Pleky má zase dva body za perfektní přihrávky, když to pak všechno posereme vylučováním...! Škoda, dneska jsme minimálně bod měli určitě mít!!!
 
15.12.2009 03:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Co dohánět, otáčet...nevím, do poloviny zápasu solidní, pak už na to kašleme, byť dneska na Buffalo máme...
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel, v druhé části se povedlo Buffalu otočit, když první gól po konci nesmyslné přesilovky za nefaul Gorgese vstřelil Sekera ještě z následného pobytu hostů v našem pásmu - naše čtveřice byla už hodně utahaná. No a druhý gól padl dokonce při naší přesilovce, kterou jsme zahráli otřesně, první únik ještě dopadl dobře, druhý už ne a myslím, že Pleky a hlavně Cammalleri se na dobruslení soupeře trochu vykašlali... Je to škoda, protože jinak držíme vyrovnanou hru, dali jsme tyčku, ale tohle se bude za takového průběhu zápasu těžko dohánět.
 
AvatarReakce na příspěvek:První třetina vyrovnaná, my jsme výbornou střelou A.Kosticyna přesilovku proměnili, Sabres své dvě nikoliv - v tom je ten jeden rozdíl.
 
14.12.2009 19:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarDneska to vypadá na Haláka.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík