Canadiens ze dvou těsných utkání vyválčili jen bod

25.11.2018, 08:23 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens
3:2pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Mittelstadt (Sheary, McCabe), 58. Skinner (S. Reinhart, Bogosian), 64. Skinner (Eichel, Dahlin) - 39. Gallagher (Danault, Tatar), 49. A. Shaw(Schlemko, Danault)

C. Hutton (BUF) - odchytal 63:06 minut, 31 zákroků, úspěšnost 93,9 %
A. Niemi (MTL) - odchytal 63:06 minut, 37 zákroků, úspěšnost 92,5 %

1. Jeff Skinner (BUF)
2. Jack Eichel (BUF)
3. Brendan Gallagher (MTL)

Montreal Canadiens - Boston Bruins
2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 47. Drouin (Alzner, Mete), 51. Tatar (A. Shaw, Agostino) - 14. Backes, 15. DeBrusk(Krug, Krejčí), 58. J. Moore (Backes, Krejčí)

Souboj odvěkých rivalů nakonec dopadl lépe pro Boston. Bruins sice přišli o svůj náskok 2:0 z první třetiny, necelé tři minuty před koncem však svěřencům Bruceho Cassidyho vrátil vedení John Moore. Asistencí se na této trefě podílel David Krejčí, Habs nestačila ani trefa Tomáše Tatara.

C. Price (MTL) - odchytal 57:27 minut, 32 zákroků, úspěšnost 91,4 %
T. Rask (BOS) - odchytal 60:00 minut, 31 zákroků, úspěšnost 93,9 %

1. David Backes (BOS)?
2. Tuukka Rask (BOS)
3. Andrew Shaw (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.11.2018 11:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nop..
 
AvatarPoprvé v sezoně jsme v krizi. Bude se podle vás opakovat minulá sezona?
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel souhlas, se vším a hlavně s Kotkaniemim. Bude víc a víc unavené, je na něm vidět, že mu to teď nejde, ujíždí mu puk, nezpracuje. Šance 2 na 1 a mu ujede puk, stalo se to už po xté. A ano, teď hrajeme to, co se očekávalo, rychlost přechodu do pásma a pohyb je o úroveň až dvě níž, než tomu bylo na začátku. Když se k tomu přidá smůla a neschopnost v zakončení, pár skvělých zákroků gólmana hostí, tak je jasné, že body se udělají těžko. Bohužel Weber žádné zlepšení do PP zatím nepřinesl, ale co čekat, když jsme s první formací zhruba ze tří minut byli v pásmu tak 30 sekund, když hodně. Rozhodně zklamání ze zápasu...
 
AvatarReakce na příspěvek:To ano, bylo to smolný, ale hlavně - veškerá lehkost, kterou jsem tak chválil, je pryč a my \"konečně\" začínáme hrát to, co se před začátkem sezóny asi očekávalo... Třeba u Kotkaniemiho se teď přesně ukazuje to, proč jsem chtěl, aby ještě zůstal v Evropě - počáteční eufórie je ta tam a on začíná po ledě spíš bloudit, než aby něco kloudného vymyslel. Nemám mu to za zlé, byl by to spíš zázrak, kdyby v tom trendu, co začal, vydržek celou sezónu, ale právě proto měl být ještě rok mimo NHL! Jinak, když nedáme góla ani z necelého metru do úplně prázdné brány, těžko můžeme pomýšlet na úspěch... Carolina nehrála nic světoborného, přesto to na nás stačilo, protože jsme v koncovce naprosto jaloví. Teď začneme pomalu klesat tabulkou a je pak otázkou, jak dlouho bude ten pád trvat - pokud ho zachytíme tak do 3 zápasů, věřím, že máme na to vrátit se alespoň ke střídající se bilanci 3 výhry, 2 prohry. Žádná delší úspěšná série nás asi moc nečeká...
 
28.11.2018 04:08 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatarzápas blbec. Nespočet šancí, ale nespadne to tam a naopak si ho naflákáme do své. U obou bohužel Mete, jednou spíš cloní brankáři než aby bránil a druhej si tam srazil sám.
 
AvatarReakce na příspěvek:Schlemko je dost slabý. Taky nevím čím si získal takovou imunitu, možná je pořád bráněný díky svým zraněním kvůli kterým možná nepředvedl zatím svůj nejlepší hokej, kdo ví. Ale letos už nám bylo ukázáno, že se vedení nebojí posadit i veterány, takže pokud se vedle Webbyho nechytí, tak půjde dolů, o to strach nemám.
PP Schlemko hraje, protože to stále hrajeme na jednoho beka, první PP vede Petry, druhou musí Schlemko, protože Metemu to CJ nesvěří a Reilly nehraje stabilně. Což je chyba, protože se potýkáme s dost mizernou produktivitou beků (6 vstřelených branek obránci je dost směšné) a dovolíme si takový luxus, že bek, jenž dal dva góly, tedy třetinu, tak sedí. Zvláštní.
 
27.11.2018 16:56 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarKarl letos špatně nehraje (když se odhlédne od peněz), zatím mi nejhorší přijde Schlemko a toho z nějakého mě neznámého důvodu dokonce cpou na PP, přitom není schopen trefit bránu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Třeba to zbytečně řešíte a najde se nějaký blázen, který ho stáhne z waiveru...smajlik smajlik smajlik. Jinak je hezký, že je dobrej parťák do šatny, ale to bych dělal klidně taky a třeba za desetinový plat... Sentiment stranou, ten hráč nemá momentálně v našem kádru co dělat a byl to prostě Bergevinův přešlap, který tímto krokem uznal - že nás to bude nakonec něco stát, to už je věc jiná a GM by se z takových chyb měl zpovídat svému šéfovi. Jestli tomu tak je, to už je věc jiná...
 
27.11.2018 16:16 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Karla je mi líto - je vidět, jak se Bergy snaží hodně vycházet z osobnosti hráčů (Julien taky) a tady se jim to bohužel převážilo. Karl charakter je - a možná že vedle elitního beka (Shea) by mohl být slušnou defenzivní věží (víc než Schlemko nebo Benn), ale uvidíme.

BTW Morrow ve Winnipegu dost paběrkuje, asi dobrej trady o kterém se tady moc nemluví - a Jack Gorniak vypadá jako pracovitej leader a dobrej bruslič)
 
AvatarReakce na příspěvek:Chytáš za slovo, dobře, tak slušný bek, i když ve své době byl mezi shutdown beky elita. Prostě elitní sportovec, hrával velké minuty a teď tohle, na psychiku asi celkem nápor.

Taky si myslím, že ho asi v létě vyplatí, nedokážu si představit že by se tak trápil celou délku smlouvy.
 
27.11.2018 14:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:1) Alzner nikdy elitní bek v NHL nebyl. Slušný? To ano.
2) Hrdost spolkl už v létě, když to označil že měl od něj úplně jiné očekávání a že takhle jen těžko bude hrát. Udělal chybu, teď ví, co ostatní věděli o půl roku dřív, než k podpisu došlo.

Podle mě bude rok paběrkovat a příští sezonu ho vyplatí. Letos by za to byly dost velké sankce - navíc k tomu nemá úplně důvod při situací pod platovým stropem.

Přihodit ho k nějaké výměně (jako kotvu) se moc čekat nedá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já si dávno všimnul, že u mě čteš jen co se ti hodí smajlik smajlik Kdyby se mi chtělo tak ti najdu jak jsem tady před nějakou dobou psal odhad o tom, že Alzner v týmu bude do Webbyho příchodu a pak půjde na waiver za předpokladu, že Bergevin spolkne a hrdost a uzná tím chybu, jistý jsem si tím nebyl, ale předpověď se vyplnila stoprocentně smajlik
Má za to moje uznání, to bezpochyb, ale chválit ho za to asi nejde, když to vše sám způsobil že jo.

Spíš mi řekni jak to teď s ním bude, dokážeš se určitě vžít do jeho situace, máš na to nějaký názor? Jasně, můžeme si ho kdykoliv stáhnout do prvního týmu v případě velkých zranění, není řečeno že za nás hrál v sobotu naposled, ale dovedeš si představit, že kdysi elitní bek bude ve svých třiceti letech fungovat jako náhrada na zavolání na farmě?
 
27.11.2018 13:00 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přihřej, jestli je na čem :D

Jeden z nejlepších montrealských novinářů Brian Wilde:

\"Impressed with Bergevin that he did the hard swallow your pride thing. It’s not easy to admit it on Alzner putting him on waivers. He will obviously clear but still, you got to admit it was bad money spent to the world.\"

egomaniak, hmmm :)

Dopředu jsme věděli, že to byl špatný krok. Uznat chybu je neméně důležité.

Welcome back captain!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano je to tak, ke včerejšímu poledni montrealského času. Nebudu tady nijak slavit, protože to vůči Kájovi není košér, je to z rozhovorů a co se něm říká moc fajn chlap a velký sympaťák, ale je to business a hokejově je to špatné, tak jsem rád že jsem se ve svém odhadu nemýlil, trochu si tu polívčičku přihřeju :-)
Musí to být pro něj těžké, vžít se do jeho situace. Jasně, prachy má královské, ale prcat se busem v AHL asi není moc ok pro třicetiletého chlapa s takovými zkušenostmi. Buyout by pro něj asi bylo vysvobození.

Webby se tedy vrací, jen mě trochu sere CJ, protože ho dal do páru se Schlemkem, který je letos zatím dost špatný. Metemu nevěří, tak bylo asi bláhové doufat v tuhle variantu, ale Reilly by byl určitě lepší parťák než Schlemko.

Reilly-Weber
Kulak-Petry
Mete-Juulsen (Benn)
Schlemko
toto je snová a podle mě nejlepší obrana, kterou můžeme postavit za předpokladu, že by byl Juuslen zdravý. Ale to se nestane, CJ bude asi vždy upřednostňovat veterány Benna se Schlemkem a fakt se obávám, že to odnese Mete.


Toto je asi realita:
Schlemko-Weber
Benn-Petry
Mete-Kulak (Reilly)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, viděl jsem a povedený, to je fakt... Jinak jsme prý umístili Alznera na waiver...
 
AvatarViděli jste trade mezi Hawks a Yotes? Jak to ten Bowman dělá, podle mě loupež za bílého dne.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ten neuznaný gol asi docela beru. Přeci jen Rask měl puk pod betonem \"frozen\" a Lehkonen mu ty betony i s pukem zatlačil na základě svého pohybu když už ležel po zákroku Marchanda. Kdyby tam nebyl ten pohyb nohou, tak to uznají, takhe asi ok.

Pokud to myslíme s PO vážně a nechceme ztratit kontakt, tak Canes musíme porazit a pak mít víkendový B2B minimálně za tři body. Po těch 4 prohrách v řadě se na nás všichni dotáhnou.
 
AvatarRozhodčí mně taky připadali někdy trochu podivní - některá vyloučení o ničem, v jiném případě přehlíželi oplácení (třeba krosček na Hudona po jeho hitu). Nepochopil jsem taky úplně ten neuznaný Lehkonenův gól, když ho do vlastního gólmana natlačil Marchand... Polovinu zápasu jsme působili takovým mátožným dojmem, dělali chyby a byli za to potrestáni. Poslední třetina byla velmi dobrá, vzchopili se a srovnali, ale Drouin nám svou stupiditou body vzal! Co je platné, že dokáže projet přes tři hráče a dát góla, když to pak celé zabije tímhle. Jinak jsme se prezentovali až nezvykle tvrdě, to jsem byl překvapený.
No nic, je třeba se kousnout a znovu najet na vítěznou vlnu.
 
AvatarŠkoda, že pořádně neukázali ten faul Drouina, díval jsem se na to několikrát na twitteru, bylo to takové zvláštní, Backes tam po něm šel, on prostě dal před sebe hůl a už to bylo, smolný zákrok, ale toho se prostě v takovém čase a za vyrovnaného stavu musíme vyrovnat. Vyloučení bylo hodně, ale naši lídři Domi a Drouin nemohou chodit pořád ven. Vyloučení byly některé i dost zvláštní, třeba to domnělé podražení Petryho, ale taky jsem nechápal za co šel ven Krejčí, prvně jsem myslel, že jde Chaput na loket.

Nicméně jsou to body vyhozené oknem. Oni mají fakt velkou marodku a skoro půl týmu z AHL a my takhle zahodíme zápas. Kit Kata mi bylo líto, jeho první velká hrubice v NHL, to se prostě stává, bohužel to přišlo v nejméně vhodnou chvíli. Jsem rád, že se pak k němu hned sklonil Kirk a určitě mu řekl něco povzbuzujícího.

Suprově hrál Hudon, až nečekaně tvrdě. Gally a jeho lajna dřeli jako koni, čtvrtá lajna jakbysmet, Chaput s Delarieusem tam lítali a rozvěšovali brumíky po mantinelech, jen tak dál. Carey velice solidní, dobře tam lítal i Mete. Alzner error less zápas, ale jeho problém je že to je vše co od něj můžeme v nejlepším případě čekat. Nic nezkazí vzadu, zblokuje pár střel, sem tam přitvrdí (vítaný prvek do jeho hry), ale s pukem to neumí a to prostě dnes nestačí. S takovým výkonem, který ovšem on neudrží stabilně, by to byl dobrý 6. bek s ice timem 13-14 minut někde v LA Kings, u nás bohužel nepotřebný a ať mě CJ nesere a stáhne z tribuny Reillyho.
Kulak trochu zaváhal u DeBruskova golu, ale to bylo prostě dobře sehrané.

Jsem rád, že se vrátí Shea a hlavně, že nás čeká trochu klidnější rozpis, oni nejsou stroje a je fakt, že byl konec listopadu hodně napěchovaný zápasy.

Podtrženo, sečteno byl to opět kvalitní hokejový zápas dvou rivalů, bohužel se špatným koncem pro nás.
 
AvatarNo tak ten konec byl na blití, snaha se nám upřít rozhodně nedala, ale zase nemáme ani bod. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby tam Kotkaniemi nepředvedl v první třetině tu úžasnou hrubku, ze které jsme inkasovali zbytečný gól. V obraně jsme tam několikrát propadli a mohli jsme být rádi, že to po první třetině bylo jenom o dvě Branky. Po dvou třetinách jsem si říkal, že už to asi dobře nedopadne. Nakonec jsme se dokázali vzchopit a vyrovnat a měli jsme šance i na otočení, to rozhodně. Drouin mě vytočil neskutečným způsobem nechat se vyloučit šest a půl minuty před koncem na čtyři minuty za vyrovnaného stavu je nezodpovědnost jako prase, tohle si prostě nemůže dovolit. Také mě vytočil ten Idiot Marchand, je to možná skvělý hokejista, ale jinak je to namachrovaný a zákeřný Kretén, kterému jde jenom o to dělat na ledě dusno. Je to asi normální v takovémhle zápase, ale on je prostě debil. To bych byl raději, kdyby Boston dal třetí gól do prázdné branky, než takovouhle stupidní prohru s největšíma kreténama celé ligy.smajlik
 
AvatarByla to opravdová bitva. Slušelo by rozhodně prodloužení, bohužel stupidita Drouina zápas rozhodla. Toto se prostě dělat nesmí. V NJ nás to stálo možná druhý bod, dnes alespoň jeden. Vynikající oba brankáři. My se bohužel opět nevyvarovali chyb v obraně, ale zakousli jsme se a po zásluze vyrovnali. Velká škoda, že nemáme body...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík