Divoký zápas proti Buffalu skončil pro Montreal dobře

24.03.2019, 07:25 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Hokejisté Montrealu porážejí Buffalo 7:4 a slaví třetí vítězství v řadě! Habs si tak připisují do sbírky další velmi důležité body v boji o play-off.

Dnešní utkání bylo rozhodně zajímavé. V první třetině bylo určitě živější Buffalo, které ji také nejtěsnějším rozdílem vyhrálo. Po přestávce se Canadiens zlepšili a dokázali otočit skóre na 3:1, ovšem Sabres na to ještě našli odpověď a slepenými brankami srovnali na 3:3. Ještě před koncem druhé části se však trochu šťastně bruslí prosadil Paul Byron, který vrátil Montrealu vedení.

Ve třetí části Habs nejprve odskočili soupeři opět na rozdíl dvou branek druhým zásahem Brendana Gallaghera v utkání. Domácí pak navíc přestáli čtyřminutové oslabení, ale pár sekund po jeho skončení ještě trefil Šavlím naději kapitán Jack Eichel. Ta ale dlouho nevydržela. Přišla totiž přesilovka Montrealu, kterou čtyři a půl minuty před koncem zužitkoval Max Domi. Skóre utkání pak uzavřel střelou do opuštěné hostující klece Tomáš Tatar.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak to je velká škoda, bod sice dobrý, ale rozhodně to bylo na výhru. Benn už má snad víc vlastních gólů než klasických... V OT to už je ruská ruleta, Carey tam sice udělal takový divný zákrok proti té vítězné střele, ale to už je jedno. Teď doma Cats, Bus a Jets. 5 bodů by bylo skvělých a zápas s Busem bude huuuge.
 
AvatarPro mě velmi dobré ofenzivní představení, defenzivně už to bylo slabší a souhlasím s Pardou ohledně Folina - debilní výhoz puku, kdy měl moře času, taktéž nechápu jeho nasazování na úkor Reillyho. Stejně tak souhlasím s Lehkonenem - to je strašně nedoceněný hráč, který se na ledě moc nadře a jen se mu letos střelecky nedaří. Proto mu ten včerejší gól moc a moc přeju! Drouin je fakt problém a nyní už plně chápu, proč ho Yzerman obětoval nejspíš i s lehkým srdcem - on je nyní jednoznačným vítězem té výměny. Je to škoda, protože momentálně máme 2 solidně fungující ofenzivní lajny a kdyby Drouin jen trochu využil svého potenciálu, můžeme mít hned tři!
S Carolinou to nevidím vůbec dobře, ale důležitější pro nás bude zápas v Columbusu a ten podle mě rozhodne.
 
24.03.2019 18:18 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMě se hodně líbil Shaw, je poznat že je to bojovník a tyhle zápasy o všechno je jeho silná parketa. Druin je bohužel pravý opak, v důležitých chvílích o něm člověk na ledě neví.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak není jiná možnost, tato výhra by nás dost přiblížila PO, stejně věřím, že přes Columbus se do vyřazovacích bojů dostaneme. Proti Šavlím to byl hodně divoký zápas a po bídné první třetině byla druhá uragán. Po ztrátě dvoubrankového vedení jsem se celkem i obával, naštěstí jsme to brzy rozptýlili. Výborný Domi, neskutečné ruce, co ten toho vymotá. Vůbec jeho formace fungovala skvěle. Gally to je pán. Carey spolehlivý. Teď zkusit urvat alespoň bod v Carolině...
 
AvatarTak Shawzi je ok, stáhli ho jen z preventivních důvodů a taky aby vychladl smajlik A Carey bude chytat, pokud tomu nebrání zdravotní problém, což se snad nic nestane.
 
AvatarByl to sakra těžký zápas, Buffalo ukázalo, že už dávno není otloukánek ligy, přestože se jim dařilo pouze na začátku sezony V úvodu jsme je pustili do tlaku, měli jsme několik šancí, ale první třetina byla z celého zápasu z naší strany jednoznačně nejslabší. Druhá třetina to už byl z naší strany mnohem lepší a ofenzivnější hokej. Ovšem jsme zbytečně ztratili vedení o dva góly. Naštěstí se před koncem druhé třetiny prosadil Byron, který to mimochodem už docela potřeboval. Třetí třetina také velmi solidní a hlavně musím náš tým pochválit za skvěle ubráněnou čtyř minutovou přesilovku, i když jsme po jejím konci inkasovali. Nejhorší hráč zápasu za mě jednoznačně Drouin, ale o něm už se nemá cenu bavit. Podtrženo sečteno, byl to bláznivý zápas, u kterého se musel bavit každý z nás
 
AvatarVýhra se nerodila lehce, porodní bolesti byly, ale je to tam. Nejprve negativa, Drouin je naprosto tragický a tahá dolů celou lajnu. Sice v první třetině měli své momenty a šance, ale celkově zase hrůza, opět nesmyslný dangle vedoucí ke ztrátě puku a následně gólu Buffala. Nevím co s ním, s takovu stáhne KK na dno a dát ho zpět k Domimu by byla po včerejšku blbost. Já bych ho klidně posadil, pije mi krev. Taky nevím co pořád dělá v sestavě Folin. Super 7. bek, ale sedí Reilly a to mi opravdu nedochází proč. Je velký a umí zahrát tělem, hraje jednoduše a umí vystřelit, ale Reilly je jinde. Tím debilním vyhozením puku mě taky nasral. Nebyl vůbec pod tlakem, samozřejmě z toho dali gol. Domi sice dal PPG, B2B PPG, to se jen tak nevidí, ale PP stále marná. Shawzimu to vyloučení ani nevyčítám. Kdybychom kvůli tomu prohráli, tak mluvím jinak, ale liga mě taky sere, vylučuje se za každý malé seknutí a potažení, ale údery do hlavy, o kterých se pořád mele dokola přehlíží. Snad bude Shawzi ok.

Pozitiva- Carey klasika, velmi solidní výkon a opora, Domi, díky bohu ze něj, dříč Lehkonen, co ten odjezdí no a samozřejmě Gally, to je leader k pohledání. 33 branek je krásný výkon. Meat roste vedle Webyho každým zápasem.

Teď nás čeká těžký zápas v Carolině. Hodně těžký B2B s dlouhou cestou, oni sice taky hráli, ale doma. Jsem zvědav, jestli CJ opravdu nasadí zase Caryho, ale asi se není na co šetřit. Musíme.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík