Montreal vs LA - 3:2

10.11.2019, 08:13 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Do Montrealu přijeli hosté ze západního pobřeží USA, kterým se v letošní sezóně zatím příliš nedaří. Canadiens potvrdili roli favorita a v první třetině vedli již 3:0, když se 2x trefil v přesilovce Weber a jednou skoroval Thompson. LA ale dokázali zápas zdramatizovat když 7 min. před koncem Lizzote snížil na 3:2. Další gól ale domáci nepustili a připsali si tak plný počet bodů.

Branky a nahrávky: 11. S. Weber (Domi, Drouin), 11. N. Thompson (Lehkonen, Tatar), 17. S. Weber (Drouin, Cousins) - 23. Kopitar (Iafallo, Lizotte), 54. Lizotte (Wagner, Grundström)

Carey Price (MTL) - odchytal 59:32, 31 zákroků, 93,9%
Jonathan Quick (LAK) - odchytal 58:33, 34 zákroků, 91,9%

1. hvězda utkání: Shea Weber (MTL) 2+0
2. hvězda utkání: Carey Price (MTL) 31 zákroků
3. hvězda utkání: Jonathan Quick (LAK) 34 zákroků

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
12.11.2019 23:15 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarCo říkáte na Cherryho, jen co to vypustil z huby sem si říkal jestli to ustojí a neustál. smajlik
 
AvatarMé obavy ze zápasu se úplně nenaplnily, ale sevřenou prdel jsme měli až do konce a to naprosto zbytečně, kdybychom třeba nehráli čtyřminutovou přesilovku jako dementi... Ještě štěstí, že se Weber trochu našel a konečně mu sedla ta jeho jedovka - poslední dobou nás vůbec střelecky táhnou obránci, tak snad se útočníci zase přidají...
 
AvatarByl to boj, první třetina mě namlsala, ale druhá zase naštvala. Ve třetí jsme po zásluze body urvali. Quick zavzpomínal na zlaté časy, chytal skvěle, stejně jako Price. Moc se mi nebílí lajny, Drouin mi do první nepasuje, Tatar by pro mě ne moc logicky odstřihnut z první formace. Zvedá se konečně Lehkonen, který poslední dva zápasy hraje velmi dobře, snad mu to vydrží a prosadí se gólově. Dvě přesilovky využité, skvělé rány a ta druhá, neskutečný. Čtyřminutová špatná, hlavně první část. Body jsou doma, min. o tu jednu branku jsme byli lepší:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jasně, když byla na ledě Kopiho lajna a vzadu Doughty, tak tam ta kvalita pořád je, ale jinak bylo jasně vidět kdo je lepší, spíš jsme my pak zpomalili a dělali blbé chyby a jak jsem řekl, role tvůrce hry nám nesedí. Chybí nám ten killer instinct, mohli jsme je zaříznout v té čtyřminutové PP, no ale o té raději taktně pomlčím. Oni měli šance a Carey se tam párkrát musel vytáhnout, ale rozdíl v kvalitě obou mužstev byl myslím zcela jasný.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ti nevím Pardo, ale nazývat výkon Kings tragickým úplně nemůžu. Ano, v první třetině jsme byli jasně lepší, ale oni se ve druhé dostali do hry a řekl bych, že nás sem tam i přehrávali. Naopak naše hra byla hodně marná. Ve třetí třetině měli také světlé momenty a ukázali, že i vzhledem k jejich současné situaci dokáží zahrát dobře. Ve třetí třetině jsme začali hrát opět dobře, ale i tak můžeme být rádi, že konečný výsledek je takový jaký je a to hlavně díky Careymu.
 
AvatarSouhlas, první třetina super, pak z toho bolely oči, ale dva body jsou doma, to je hlavní. Kings byli fakt tragičtí a opět se potvrdilo, že nám role favorita nesedí, neumíme neustále tvořit hru a být ti, kteří na ledě vládnou, spíš nám vyhovuje honit hru naší rychlostí a napadat soupeřovy útoky. Úplně jsem čekal, že se trefí ten nováček a Poehlingův kámoš Lizotte a fakt že jo, úplně debilně jsme si to zkomplikovali proti soupeři, který je na dně tabulky právem. Takže nic hezkého, ale výhra se počítá. Gratulace Webymu k stému a stémuprvnímu PPG, je to borec. Góly od beků jsou fajn, ale proti Jackets se nas zase probudí forwardi.

Nechápu, proč CJ dal Poehlingovi opět malý TOI, teď to bylo dokonce jen 8 minut, to je směšně málo. Přitom on tam vůbec nevypadá \"out of place\". Takže beztak až se vrátí KK tak Poehling poputuje na farmu. Je sice fakt, že jinou volbu CJ, resp. MB asi ani nemá, nemá koho vyndat. Cousins hraje výborně, Thompson taky, takže leda by rotovali Suzuki a Poehling a to tam ještě je Weal. Ale MB pořád lpí na tom, že musí v týmu držet nesmyslně Folina, tak na něj ani nemá roster spot. No uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě my.smajlik
 
AvatarVypadalo to na pohodové vítězství, nakonec z toho ale bylo drama až do samého konce. První třetina herně velmi solidní, hodně nám pomohly dvě Webyho přesné PP trefy do černého a je vidět, že už začíná díky bohu nabírat na formě. Druhá třetina ovšem byla z naší strany de facto o ničem na to se fakt nedalo dívat. Ta čtyřminutová přesilovka byla ultra tragická, v té jsme to měli pojistit, ale nestalo se. Absolutně nechápu proč se střídačka Kings tak rozčilovala, když to byla více než jasná vysoká hůl. Ve třetí třetině už jsme se zase dostali do hry a měli jsme tam několik dobrých šancí na definitivní rozhodnutí, ale to bychom nebyli ani mi, kdyby to nebylo drama až do konce.

Vyzdvihnout musím výkon Lehkonena, ten mě v tomhle zápase velice bavil. Výborný zápas odehrál také Domi a v obraně logicky Weber a Fleury, který se to také nebojí poslat na bránu, jen škoda, že mu to tam nespadlo. Carey samozřejmě také paráda.

Teď Jackets a pak famózně hrající Caps, tak uvidíme.

 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík